☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums A Demokészítés művészete Zene Programok

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 104 total)
  • Author
    Posts
  • #1279
    avatarJAHAY
    Member

    ti milyen progit használtok?:$

    #3174
    avatarslyspy
    Keymaster

    attól függ milyen formátumú zene kell.
    ha mod, xm, akkor én modplugot, ha meg nem akkor mindenféle VST szintiket felismerő midi szekvenszert meg loopokhoz Acid.

    #3175
    avatarJAHAY
    Member

    aha..bővebben, és egy picit érthetőbben számomra is lehetséges?:D Fruit loops jó progi? annyit értek hogy vst szinti… az acid az ahogy mint vst feliserő szekvenszer gondolom olyan mint a fruit..vagy butaságokat írtam? -még kezdő vagyok

    #3176
    avatarslyspy
    Keymaster

    Fruitit kevesbe ismerem, de sokan hasznaljak, es elvileg teljeserteku loop alapu szekvenszer effektekkel mindennel.
    Az acid az egy loop alapu zeneosszerako program, de van benne midi is bar elegge fapados. Egyeb modokon gyartott (eloben felvett, szintibol felvett) loopokbol osszerakott zenek gyartasara gyors es praktikus megoldas. Pillanatok alatt atlathato kezelofelulettel.
    Ha komoly midi szekvenszert szeretnel, akkor Cubase, Sonar.
    Es persze az ezekkel vezerelt mindenfele vst szintik.
    Directx pluginek meg effekteknek.
    Soundforge, mint sample editor teljesen jo, ismeri a DX plugineket, meg a vst effekteket is. Egyebkent az Acid is.

    Regi formatum a mod, xm, s3m. Ezeket trackerekkel lehet szerkeszteni, de gyakorlatilag ezeket a formatumok csak specialis helyzetben hasznaljak manapsag (pl. keves memoria all csak rendelkezesre). Egyetlen profi zene eloallitasara alkalmas tracker letezik, ez a Renoise. (Venetian Snares albumok is ezzel keszulnek.)
    Ha nem tudod, mi a tracker, akkor keress ra neten mirol is van szo, mert ezt itt hosszu lenne elmagyarazni, de a lenyeg, hogy a midihez kepest egy mas elvu zeneszerkeszto tipus.

    #3177
    avatarJAHAY
    Member

    nincs valami site, ami konkrétan ezekkel foglalkozik? és van fenn 1000 tutorial a fruit loopshoz? illetve ingyenes vst szintik? meg azokhoz kezelés tutorialok? nagyon örülnék egy ilyen sitenak, már jóideje keresgélek..de ami a legfontosabb és még nem írtam, magyarnak kellene hogy legyen..nemtudok angolul:S:$

    #3178
    avatarslyspy
    Keymaster

    Én már jópár éve fenn vagyok a Studio-l levlistán, és ott sok okos ember van fruity ügyben is, és tuti mondanak hasznosakat, ha kérdezel.
    Itt tudsz feliratkozni: http://www.sze.hu/mailman/listinfo/studio-l

    #3179
    avatarJAHAY
    Member

    ez nekem bonyolult, regiszráltam, össze vissza egyszer angol a dolog egyszer magyar, és nemtudom hogyan tovább..:$

    #3180
    avatarslyspy
    Keymaster

    Elvileg csak beirod azt az emilcimed, ahova akarod kapni a leveleket es ahonnan irni akarsz, megadsz egy jelszot es elvileg kesz. Ha nagyon nem megy, akkor a lap aljan levo: “Studio-L list run by ern0 at linkbroker.hu” sorra kattintva irhatsz a lista adminnak, es o biztos eligazit.

    #3181
    avatarteo
    Member

    http://www.kvraudio.com – vst-k, igaz angol.

    en is fruityzok, eleg konnyu kezelni szerintem, sajna magyar oldalt ebben a temaban sem ismerek, de ha barmi kerdesed van megprobalok segiteni.

    #3182
    avatarJAHAY
    Member

    hu, az még ígyis bonyi:D teo mi lenne ha csinálnánk egy ilyen siteot? mert énsem találtam sehol, és ott akkro lennének vst leírások letöltések meg fruitosak is, na? benne vagy?:D nagyon érdekelne ez a dolog, csak nemtudok angolul, biztos van mégegy ilyen, szóval szerintem jó ötlet

    #3183
    avatarMurphy
    Member

    Hát azért egy ilyen oldalt összehozni nem 2 perc, csak akkor érheti meg a munkát, ha valóban van kellő közönsége, aki igényli is a magyar verziót. Az én tanácsom, hogy inkább ezt az energiát az angolod fejlesztésébe fektesd. Még nagyon sokszor, nagyon sok helyen jól fog jönni.
    Tutoriálok böngészésének amúgy nyugodtan neki lehet állni szinte nulla angollal is mobimouse+sztaki szótár és egész haladós a dolog.

    #3184
    avatarJAHAY
    Member

    pfúú a mobimouse megvolt anno..de már fogalmam sincs honnan lelném meg..

    #3185
    avatarteo
    Member

    hat jo otlet biztos egy ilyen site, gondolom sokan hasznalnak fruity-t. de sajna nekem ilyenre nem nagyon van idom :D
    meg egy winuae-s cikket nem tudok osszehozni ide, nem hogy tutorialokat irni… :D

    mobimouse gondolom torrent-en keresztul konnyeden beszerezheto.

    #3186
    avatarJAHAY
    Member

    esetleg valaki érdeklődő?:P:D írhatna nekem valaki valami tutort, aztán ha lesz 3 tutorial megcsinálom az oldalt ! vegyetek fel emesenre és ott küldjétek ha van plz.. jahay@freemail.hu

    #3187
    avatarGargaj
    Keymaster

    en acidezek mostanaban, regebben buzz

    #3188
    avatarvincenzo
    Member

    a buzz sosem avul el, csak a bugjai idegesítőek. vst-vsti kezelése sem rossz, igaz, a végső masteringet nem szabad vele megcsinálni. sávok kiír wavba, aztán valami egyébbel összemix. pl audition. kár hogy ez nem tud midit, akkor igazán ütős darab lenne.
    ja és persze renoise über alles!

    #3189
    avatarGargaj
    Keymaster

    vincsi: csak a savok kiirasa ne lenne olyan mocskosul unalmas :(

    #3190
    avatarvincenzo
    Member

    ja, hát ez van. a türelem (sok) wavot terem :)

    #3191
    avatarJAHAY
    Member

    fruitot senki sem használ csak teo?

    #3192
    avatarGargaj
    Keymaster

    Xenophobe is, tudtommal

    #3193
    avatarteo
    Member

    “vincsi: csak a savok kiirasa ne lenne olyan mocskosul unalmas :( ” fruityban 1 db kapcsolo es megy savokra a render… :D de jo is az…

    tutorialt tuti nem fogok irni :)

    #3194
    avatarGargaj
    Keymaster

    teo: acidben is

    #3195
    avatarteo
    Member

    najo de acid csak loop editor nem pedig szekvencer/tracker, nem?
    bar mar regen nem lattam…

    #3196
    avatarvincenzo
    Member

    renoise for prez!
    szintén egy klikk és sávonként írja ki. mondjuk a kezelőfelületével én még csak magázódom, mert túlságosan ft-like, én meg világéletemben it-s voltam :)
    de ha már loopok egymás után pakolgatásáról volt szó, akkor azt akár auditionban (korábban cooledit) is meg lehet szépen csinálni. sőt, annál jobb waveeditort még nem találtam pl.
    nemrég csináltunk egy zenekarnak felvételt, auditionnal vettem fel és kevertem. teljesen korrekt cucc, csak a midi része gáz. azaz nincs is midis része, csak le tud játszani midiket.

    egyébként világmegváltó zenészfórumokon cubase-t is szidják és nuendora, valamint samplitude-ra esküsznek. nameg persze protools… csak azt meg ki fizeti meg?…

    #3197
    avatarteo
    Member

    cubase gyakorlatilag ugyanaz mint a nuendo. nekem valahogy sose allt ra a kezem, de sokak szerint csak azzal meg a logic-kal lehet profi zenet csinalni. hahaha
    protoolsom van, m-audiok kartyakra van valami spec edition, felraktam, kar volt ezzel farasztani, keves hozza a warezolt plugin amugy is.

    samplitude/sequioa magasan a legjobb osszegzo-mixelesre, es nem csak azert mert amigarol indult, hanem bitang jol szol. javaslom meg a waves plugineket.

    en az “fl-ben-kiir-savonkent aztan samplitude-ban-lemasterel” munkamodszert szoktam alkamazni, bar mostansag lusta vagyok es ami kijon a fruitybol az a final.

    #3198
    avatarvincenzo
    Member

    van valami különbség a nuendo és a cubase alapja között, bár a külsejük szinte ugyanaz. itt is valami mixer-dolog a különbség.
    wavesben az egyetlen hátrány, hogy drága :)
    ja és nagyon eszi a procit.
    kjaerhus audio pluginek nem rosszak viszont, valamint a psp-k is használhatók. free plugineket szerintem nem érdemes nagyon vadászni, mivel egyrészt instabilak (tisztelet a kivételnek), másrészt nagyon változatos minőséget produkálnak.

    vsti-ben az east west, best service, native instruments a nyerő, valamint kijött nemrég egy addictive drums nevű plugin, ami messze a legjobb az akusztikus dobhangokban.

    #3199
    avatarJAHAY
    Member

    valaki tud nekem segíteni fruityban?:D aztán írok tutorokat arról amit elmesélt nekem pl teo:P:D emesére vegyél plz fel teo[vagy más aki esetleg a távolból meglátja üzenetem és ért fruityhez] és heelp:D …ez túl erőszakos…teo[vagy más aki esetleg a távolból meglátja üzenetem és ért fruityhez] ha van időd és nem vagy spúler akkor vegyél fel emesére hogy kérdezhessek dolgokat plz [[jahaykukacoskenyérfreemailpontyhu]]

    #3200
    avatarGeomaN
    Member

    Hali ! Új vagyok itt, és jól jönne egy kis segítség :( C64-es zenéket szeretnék készíteni, de nem tudom merre induljak:( Van valaki aki tudna segíteni benne? Számtalan kérdésem lenne, milyen trackerrel – melyik progikkal érdemes, honnan vannak a hangok-generáltak vagy sampling félék-, stb… ABSZOLÚTE BÉNA VAGYOK 64-EN. … az lenne a legjobb ha valakivel felvehetném a kapcsolatot, aki C64. demokhoz ír zenéket.

    #3201
    avatarMurphy
    Member

    Hello GeomaN! Jó az avatarod!

    Mára csúnyán megfogyatkoztak itthona C64-en zenélők, amíg a Vincenzo vagy a Cargo nem reagál, addig érdemes itt elindulni:

    http://www.scene.hu/?p=198

    #3202
    avatarGeomaN
    Member

    Köszi Murphy, próbálkozok azzal, csak egy kicsit a bőség zavara .. meg tuti azok közül is van olyan ami tényleg jó progi, meg amivel annyira nem érdemes foglalkozni.

    Egyébként konkrétan a C64-en zenélők, vagy úgy egyben a C64-en bármit ténykedők fogyatkoztak meg ? :((

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 104 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára