☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Újra eggyel kevesebben: Hacktor / Renegades

Posted by Gargaj on 2020-07-12, 21:51

Szomorú hír érkezett ma IRC-n, Gibsontól:

<Gibson> na ahoj népek, itt gibson/renegades - már ha valaki emlékszik még ilyen őskövület lamer csapatra.
<Gibson> mert aki igen, annak üzenem, hogy tegnapi este során votl módomban találozni SE-vel
<Gibson> mindössze csak húsz év kellett hozzá
<Gibson> és SE mondta nekem, hogy egykori csapatunk kóderét, Hacktort (Katona Zolit)
<Gibson> a múlt héten temették el. agyadaganat :P
<Gibson> nem biztos hogy sokan ismertétek, de hátha valakit ez a nagyon szomorú hír esetleg érdekelhet errefele

Kicsit meg vagyok lőve abból a szempontból, hogy mit is mondhatnék, hiszen nem ismertem személyesen, de nyilván az X-Rated / seX-files / Teleone / Kendermag jóvoltából tisztában voltam a munkásságával; szomorú veszteség, hiszen még ha valaki nem is aktív, mindig reménykedünk abban, hogy egyszer-egyszer felbukkan Functionön.

Aki jobban ismerte, azokat megkérném, hogy írjon lent a kommentekben.

Categories: Vegyes | Tags

4 Responses so far.

 1. avatar Gibson says:

  Üdv,

  Kissé furcsán érzem magam, mert szegény Zolival (Katona Zoltán volt Hacktor polgári neve) meg még régebben találkoztam utoljára mint SE-vel, ugyancsak huszoniksz éve már, nagyon sok minden történt már azóta, igazából semelyikünk sem tartotta a kapcsolatot a másikkal, de ennek semmi személyes ellentét nem volt az oka, egyszerűen csak így hozta az élet, és elsodródtunk egymás mellől. Ennek megfelelően nem tudok én se túl sok releváns dolgot írni a nem scener életéről, azon túl, hogy még volt szerencséje megérni gyermeke megszületését.

  Az a Zoli, akivel utoljára találkoztam, egy csendes, okos és végtelenül megbízható, precíz srác volt, penge humorérzékkel (és ezer százalékra veszem, hogy élete végig is az volt) és bármit, amit a Renegades kiadott a keze közül, – még akkor is, ha SE vagy én rajzoltuk, vagy mi találtuk ki a sztorit, de – technikailag valójában mindig is ő és a kódja állt az egész mögött, így nélküle semmilyen release-ünk nem került volna sose egy compóba se, mert sose készültek volna el, max megmaradtak volna kocsmai röhögések, ötletelések szintjén. Az, hogy a Tele-One-t anno a 96os FlaGen (tán asszem azon indult..) egyáltalán be tudtuk adni compóra – mert hogy kb csak 3/4éig volt kész a stuff amikor megérkeztünk a partyra – huh, hát szóval annak készre hozatala végképp és egyértelműen Zoli bravúrja volt. Nem is aludt akkor sokat..

  Mindazok ellenére, hogy már nagyon régóta nem követte a színtér alakulását, úgy tudom, hogy Zoli mégis fontosnak tartotta élete ezen szakaszát, amit ebben a közösségben töltött el velünk, szívesen gondolt vissza ezekre az időkre, és a családja is ragaszkodott hozzá, hogy ez a búcsúztatásán is megemlítésre kerüljön, szerintem ez a tény már önmagában is elég beszédes.

  Tudomásom szerint Zoli még márciusban hagyott itt minket, de temetésére csak a múlt héten kerülhetett sor a vírus miatti intézkedéseknek köszönhetően.

  Ha majd megnézitek valamikor a seX-files-t, és halljátok a ‘jöjjön közelebb mulder ügynök’ szöveget, hát tudjátok meg, hogy azt Zoli mondta fel anno, az az ő hangja.

  Jó lett volna annyi hosszú idő után találkozni vele még egyszer valamikor, átbeszélni/végigröhögni az elmúlt évtizedeket egy pofa sör mellett. Sajnos ez már nem történhet meg. :(

  Vickey, mondd meg majd Szabinak is. :(

  Tervbe van véve egy megemlékező produktum róla, de ennek részleteiről még nem tudok túl sokat, de majd akit érdekelhet a dolog, azokkal majd időben tudatjuk.

 2. avatar megott says:

  Annak idején mikor “átvettük a KenderMAG-ot” Stephen(TM)-el volt pár beszélgetésünk, na meg persze amikor partykon (Jumper, SCEneST) összefutottunk, mindig volt egy-két jó ötlete-szava hozzánk. Sajnos, nem töltöttünk elég időt egymás társaságában és ezt mindenkiről elmondhatom akivel nem hozta úgy az élet, hogy az eltelt több mint 20 évet, nem pörgethetjük vissza egy sör mellett.

 3. avatar reptile says:

  Nem ismertem szemelyesen, de egyreszt termeszetesen reszvetem a csaladnak, masreszt megrendito a dolog, hiszen arra emlekeztet minket, milyen reg is tortentek azok a dolgok, amik alapjan megemlekszunk rola. Legyen neki konnyu.

 4. avatar TomcatMWI says:

  Nagyon szomorú hír ez. Isten nyugosztalja szegényt. Mennyit marhultunk mindenféle partykon! FLaG 96, Cache 96 Autumn, aztán az összes Jumper… Na meg a Kendermag, ami talán sosem lett volna nélküle. Mikor találkoztunk utoljára? Talán 2000 körül? Azt hiszem, a Jumper ’99-en. Majdnem húsz éve volt már?

  Egyébként azért jöttem fel, hogy megnézzem, hátha itt tud valaki valamit Bigfootról. Már vagy 2-3 hete egyszer csak eltűnt. Nagyon sokat betegeskedett az utóbbi időben. Valaki viszont használja a telefonját, mert Telegramon néha frissül, hogy mikor volt fent. De sosem válaszol.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára