☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Nehéz arról írni, amikor egy scener elmegy, de még nehezebb akkor, ha valaki olyanról van szó, akit az ember jól ismert; olyanról, aki a barátja volt; akiről még most is nehéz elhinni, hogy soha többet nem lesz már ott.

Meaty-t mindenki ismerte, aki valaha nézett már Revision vagy Assembly-streamet: pirospozsgás, dörgő hangú köpcös brit, masszív angol akcentussal és hamisítatlan nyers angol humorral. Négy évig vezette az Assembly emlékezetesen kiszámíthatatlan stúdióbeszélgetéseit, ahol sose lehetett tudni, mikor vezeti fel a meghívott vendégeket valami váratlanul ciki megnevezéssel, ránt elő egy gumicsirkét, vagy veszi rá őket egy rögtönzött szkanderversenyre. Sundown-on kezdte el a Revisionre is átvett kvízsorozatát, mely a brit tévékvízek szokatlanul idióta formátumát követve a party-k egyik legemlékezetesebb pillanatává vált. A brit scene igazi motorja volt, a híres / hírhedt “UKSCENE” egyik megteremtője.

2008-ban csapott a 64k-k világába: zenészként szintetizátorfejlesztésbe fogott, és hosszas munkájának eredményeként MAPPROX nevű szintije azóta egy Scene.org Award győztes intróban (Ephemera) és az idei év egyik legnépszerűbb intrójában is düböröghetett. Emellett persze zenészként is tevékenykedett: gyakran emlegette, hogy rajongója a hetvenes évek progresszívrock-vonulatának, és olyan szintit szeretett volna, ami ahhoz hasonló hangzást is tud. A maga nemében egyedülálló hangzást hozott létre, ugyanis csak neki volt a scene-n olyan szintije, ami a Railsback-görbéket figyelembe véve tudott zongorahangot szimulálni.

A hír tegnap érkezett, nem tudni pontosan mi történt – nyáron gyomorfekéllyel volt kórházban, két hete pedig büszkén újságolta többeknek, hogy egy rutinvizsgálat során vérmérgezést kapott az infúziótól, és pár óráig kómában volt. Hétfőn találták meg. 35 éves volt.

Nehéz elhinni, hiszen mindig valahol az a logika él az emberben, hogy ha régóta ismerünk valakit, akkor úgyis ott lesz majd jövőre is, még akkor is, ha tudjuk, hogy ez nem lehet így. Az biztos, hogy hiányozni fog. De az is biztos, hogy nem fogjuk elfelejteni, amit ránkhagyott.

Categories: uncategorized | Tags

4 Responses so far.

  1. avatar Murphy says:

    RIP

    “egy rutinvizsgálat során vérmérgezést kapott az infúziótól”
    Az Angol egészségügy se állhat a helyzet magaslatán…

  2. avatar dolf says:

    mindegy: rutinvizsgálaton nem adnak infúziót…
    lényeg: Isten vezesse az ö szellemét fejlödésének magasabb szintjére.

  3. avatar Grass says:

    R.I.P. Hát fogyunk. Nem jó ez.

  4. avatar aha says:

    R.I.P.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára