☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Viszlát, és köszi a biteket!

Posted by Maugli on 2023-09-13, 12:57

Ez most a köszönetmondás ideje!

Köszönet azoknak az embereknek, akik nélkül nem lehettünk volna képesek az elmúlt 10 évben olyan Function demopartykkal megajándékozni titeket, amiknek sokszor az egész világ csodájára járt!

És kivételesen fontossági sorrendben, fordított irányban fogok haladni.

Köszönet illeti Ritát, aki tényleg minden őrült vágyamban és elképzelésemben támogat,  legyen szó bármilyen nehézségről közben (terhesség, iskolás gyerekek, anyagi kockázat, stb.). Bár nem vagy a feleségem papíron, nálad mégsem tudnék jobb társat elképzelni magamnak! Ezt is lehoztuk 10x, mert mi vagyunk a legjobb csapat!

Pasyt, aki nélkül nem lett volna ilyen remek csapatom, nemhogy első alkalommal, de soha! Megszerettek engem is az évek során, egy-két új arccal én is hozzá tudtam tenni jó pár évben a dolgokhoz, de vitathatatlan érdemed, hogy ennek a csapatnak a gerincét Te adod, és Te adtad! És nélküled soha nem tudtam volna ilyen mélységében megtanulni azt, hogy mit is jelent a demoscene lelkét jelentő legszebb, legközpontibb dolog – azaz a party – igazán jól és gördülékeny lebonyolítása. Emellett végtelen mennyiségű bölcsességet, elfogadást, türelmet és kitartást kaptam, tanultam tőled. Sokkal jobb ember lettem általad! Te azt mondtad 2014-ben, hogy nélkülem többé nem szervezel partyt. Hát ezt én is hasonló magabiztossággal állíthatom, hogy nincs olyan forgatókönyv a fejemben, ahol nem Te lennél a compok és a csapat lelke!

Charliet, aki egy nagyon nehéz feladvány volt az én utazásomban. Egyszerre volt mentor (“Fuck yeah! Idén én tudtalak Téged kimenteni hardverrel!!!” <3 ), és szakmai példakép, és bosszantó morgós “ezt nem így szoktuk” vénember, aki rengetegszer törte le a szárnyaimat új ötletek kifundálása vagy megvalósítása közben. (“Értem én, hogy BBQ. meg finom, de a f*sz*rt füstöl?!” :-P ) Sokszor volt nagyon újító, máskor pedig rendkívül konzervatív a hardveres megvalósítások terén, mégsem hibázott sosem. És mindig a perfékcionizmus hajtotta és hajtja.  Éppen emiatt hihetetlenül sokat tanultam tőle oldskool hardverek, hálózatok, szerver virtualizáció terén, és még vagy egy tucat nem is demopartyt érintő szoftveres témában.  És még egy valamit tudok róla elmondani: Ha egyszer barátod lesz, akkor az marad életed végéig. (Tuuudoooom! Én akartam! Minek jött ide?! :P ) Bár lehet, hogy ezért meg kell menteni egy Skodát az indák alól… ;-)

Drága triumvirátusom! Kevés emberrel kötöttem barátságot 30 fölött úgy, hogy rá merném bízni az életemet! Ti ketten közéjük tartoztok! Tudom, ha valamit ti mondotok, megcsináltok, akkor az akkor is úgy van, ha teret kell hozzá hajlítani! Én azért kezdtem el ezt az egészet, hogy legyen lehetősége még az embereknek Budapesten szervezett, pezsgő, zajos, nagy demopartyn részt venni és versenyezni. De én “csak” keretet tudtam hozzá biztosítani ( és nyilván tudjuk, hogy nem két perc munka, önmagában egy fullra berendezett venue se csinál demopartyt), tartalommal ti töltöttétek meg! Tökéletesen felosztottuk egymás között a felelősségi köröket, megbeszéltünk mindent, mégsem léptünk egymás lábára (a kelleténél többször, és semmiképpen se szándékosan :-) ).

És ha Ritát is belevesszük, mint szürke eminenciást ( mert ugye a papírmunka, ami egy ekkora rendezvényhez kell, az is “csak úgy” megtörténik… “magától” ), akkor van egy fantasztikus négyes, aki minden mozzanatát látta az elmúlt 10 évnek, és akik nélkül valószínűleg hosszú ujjú muszálykabátot viselnék már egy ideje! Köszönök nektek mindent!

Köszönet illeti Vincenzot, aki hagyta, hogy az ő cégére és védjegye alatt elindult partynak adhassak +10 évnyi sikert és emléket.

TrX-et, aki minden eraban benne volt, mégsem fogyott egy percet se a lelkesedése, és a marketing és social terhek 100%-át vitte az utolsó percig.

aha-t, aki pasy két jobb keze volt minden compók alatt! A tökéletes fókuszált csapatjátékos voltál végig.

Teonak a zenei lineup rendezése miatt, illetve minden DJ-nek, akik emelték zenéjükkel a rendezvények színvonalát. (a teljesség igénye nélkül, H0fmann, lug00ber, Teo, Retroid, DSH, Visage, Pifta, Toyota, Detox, Blala, Bacter, Matthew, … sokan vagytok :-) )

Dj. Endy barátomnak a felbecsülhetetlen DJ backline vonalon tett folyamatos támogatásáért!

Zoom, Rascy és Critikill akik a site, a design és a póló terén mindent is megcsináltak nekünk az elmúlt 10 évben.

Dávidot, Ippánt, Tomit (Hangember aka. a mi ArChe-nk) akik a build-up és teardown csapat gerincét adták minden évben. Ti adtátok a biztonságot, hogy amit megbeszéltünk, és aminek el kell készülnie időre (teremberendezés, hang, fény, hálózat, stb.), az kész lesz időre, csak legyen pénz és paripa!

Füvesinek a stream rendezése miatt (amikor hajlandó volt eljönni… idén valami Svédország kifogást talált :P ).

Technikai lebonyolításért még: Balázs, Vazul, Bence, Mészáros Dávid.

Ritát, Dorcyyt és Katit az infodesk terén ugyanezen érdemek mellett!

Ha már infodesk, köszönet azoknak, akik rövidebb vagy hosszabb ideig erősítettek minket ezen a fronton: Maxie, Vickey, Timi, Virág, Gery, Geryné Éva, Herz Évi, Ricsi.

Koleszos évek technikai és minden egyéb lebonyolítása fronton: Toyota, Pifta, Csonka Bazsi!

Mind a három helyszínnek (KCSSK, Bakelit, Csoki), amit megjártunk a 10 év alatt. (Külön köszönet Urbán Szilvinek és a Csokinak! A COVID évek megmentése nélkületek lehetetlen lett volna!)

Vitinek, Andrisnak és Katinak a grill és BBQ mániáim kiéléséhez nyújtott végtelen segítség miatt.

Az AntiQ csapatnak és dfj-nek, hogy megkoronázták az utolsó évet egy “kevés” helyben készült pizzával!

Mindenkinek aki bármilyen formában támogatott minket: MD1, KILOO, Picard, Graphisoft, Gameloft, NNG, TMP, Kürt, nVIDIA, Nextent, CodeFactory, Gombai chili.

A rengeteg invite munkáért: Pasy, Unreal, Aha, BoyC, Slyspy, Reptile, Viti, rtificial, Visage és az egész Lethargy,

Vopenak es Levinek a kölcsön kapott cuccokért és logisztikáért.

Gargajnak, aki bár sokszor volt erősen ellenlábas, vagy ellenzék pozícióban (ezt szerintem az elmúlt években picit tulzásba is vittük), mégis sok mindent tanulhattam tőle azokon a külföldi partykon, ahova elcsábított.

Hatalmas köszönet mindenkinek aki eljött, és leginkább azoknak, akik release-t is készítettek!

És végül, de nem utolsó sorban, köszönet illet minden elégedetlenül óbégató social média huszárt. Az elmúlt három nap reakciói tökéletesen megmutatták, hogy akkor járunk pasyval a helyes úton, ha ezt, ebben a formában, Budapesten nem folytatjuk! Köszönöm nektek, hogy megerősítettetek benne, hogy van egy jó nagy része a magyar demoscene partykra járó embereknek, akiknek semmilyen téren nem tervezek megfelelni, ha véletlenül lesz még itthon bármilyen demoscene témájú rendezvényem!

Categories: Party | Tags

8 Responses so far.

  1. avatar netro says:

    Itt is megköszönöm és talán maradandóbb lesz mint az FB-n, vagy a demomban (ha valakinek még sem lett volna meg: az a FUNCTION-RÓL/NAK szólt, tiszteletből azért amit kaptam TŐLE/TŐLETEK! :-)) Itt ismerhettem meg egy tök jó közösséget, sok-sok jó fej és okos embert, itt kaptam annyi pozitív élményt ami még azt is elérte nálam, hogy akár hónapokat üljek a gép felett, hét éve minden nyáron :D Ráadásul ezt munkában is tudom hasznosítani ami meg külön jó dolog. Én tényleg köszönöm szépen mindegyikőtök munkáját és ezt a feleségem és a barátaim nevében is tudom mondani (van akinek ezen a partyn volt az első release közülük).

  2. avatar Charlie says:

    Nem vagyok én nagy feladvány, csak az átlagnál többször van különvéleményem. Mau – egy vezetőtől igen dícséretesen – sokszor próbált feltétlenül egyetértést előállítani hármunk között, hogy mindenki egy véleményen legyen.

    Na ez velem nehéz. De nem is kell. Én az a fajta csávó vagyok, aki tud a barátod lenni, és tud veled együtt dolgozni, akkor is ha valamiben nem értek egyet veled. (És csukd már be a kib*szott ajtót mert bejön a füst! :D)

    Ja és bárcsak igaz lenne, hogy, sosem hibáztam. Inkább nem sorolom. Megteszik mások nagyon objektíven a Fészbúkon, vagy akárhol.

    Én csak annyit mondok – köszi mindenkinek, aki odébb tett egy csavart is, ezzel kapcsolatban valaha. Egy élmény volt. Hiányozni fog.

  3. avatar viti says:

    <3 <3 <3

  4. avatar poison says:

    Köszi mindent! Nélkületek az Árok sem lenne olyan, amilyen ;)

  5. avatar slyspy says:

    Tudom, tudom, az ilyesmi dolgot csak szenvedéllyel lehet csinálni, és mindenki művész is, és a saját gyereke, amit csinál, és ha kritizálják mindig rosszul esik. De hőn szeretett szervezőpajtások, nézzétek meg azt az elsőprően sokkal de sokkal több pozitív megnyilvánulást, kommentet, fotót, rilízt, és a többit, ami azon élmények kapcsán született, amit ti hoztatok létre. Ez sokkal nagyobb annál, minthogy fanyalognak páran akármi apróság miatt, miközben ők is ott voltak kb. mindig, szóval nekik is fontos.
    Bárki, aki valaha Functiont szervezett, az nagyon fontos dolgot csinált, mert sok embernek okozott örömet. Köztük nekem is, mert ennyi évesen ennyi év után még mindig micsoda élmény látni a sok rilízt, meg az arcokat hozzájuk. Szóval ez a party csak úgy önmagánál többé vált az évek során. És nagyon büszke vagyok rá, hogy én is, a szerény eszközeimmel, kicsit segíthettem ezt az egészet. Szóval köszönöm, köszönöm, köszönöm. Nagyon rossz érzés, hogy ennek vége.

  6. avatar Murphy says:

    Emlékszem még, mikor egy MD1 közgyűlésre Elchy elhozta egy scene iránt érdeklődő ismerősét Mauglit, és akkor még nem sejtettük… :)

    Azóta meg eltelt 10 Function party, sok élmény, és rengeteg jó release.

    Köszi srácok a szuper partykat, és a rengeteg időt, pénzt, munkát és türelmet amit beleraktatok!
    Nélkületek nagyon nem ilyen lenne a hazai scene.

    Szívből remélem, hogy a felhalmozott tapasztalataitokat lesz kinek továbbadni.

  7. avatar mash says:

    Én a 2014-es Functionnek köszönhetem, hogy az 1990-1997 közt történt és befejezettnek hitt party látogatásaim mégsem az utolsók voltak és azóta még lelkesebben megyek minden évben, party-ról party-ra.
    Köszönöm szépen a rengeteg munkát, amit beleraktatok, a remek rendezvényeket, az emlékezetes compókat, ezt a nagyszerű közösséget, amit egyben tartottatok, a régi és új barátokat!
    Köszönöm Function, hiányozni fogsz!

  8. avatar D3T0X says:

    tudjuk aminek kezdete van annak vége is, de ne maradjon már ez a depis ország ilyen király vidám nemzetközi multiplatform party nélkül. há milyen már az kérem. én szívesen, és lelkesen supportálom a real party is outside-ot amíg tudok járni. addig is kösz mindent! nekem mindig megvolt az élmény! :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára