☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

3s_antimoney_small.jpgAdott 3 produkció, és adott egy ok, ami összeköti őket. Új sorozatunk témája első alkalommal két szín, a fekete és a fehér. Ezen meghatározó elv alapján abszolút szubjektív módon kiválasztottam 3 gyöngyszemet, remélhetőleg mindenki nagy örömére. A többit a tovább után…

Traction: Traction
traction_traction.jpg
Ez az igazán kreatív című demó volt, amelynél felfigyeltem a Tractionre. Ezt minden bizonnyal az okozhatta, hogy elsőként ezzel a demóval sikerült egy party első 5 helyezettje közé bekerülniük. :) Ezután fedeztem fel a valójában korábbi Eight Scenes of Human Life-ot, ami nálam abszolút klasszikus, de a Preacher-féle demógépezet csak ekkor kapcsolt igazán gyorsabb sebességre. Ugyan helyezéseik átlaga meg se közelíti pl. a Fairlighték szereplését, de ez nem azt jelenti, hogy középszerű dolgot csinálnának, egyszerűen ők jobban szeretnek kisérletezni. Érdemes kicsit browse-olni, a Pouet.net Traction könyvtárát, figyelemre méltó mennyiségű izgalmas produkció található benne. Oldschool effekt kedvelő arcoknak különösen ajánlott! Mellesleg a pár hete megrendezett Icons-nak ők voltak a szervezői.

Threestate: Antimoney
3s_antimoney.png
A holland srácok ebben a felállásban a Melrose Space-el váltak ismertté. Annyira azért nem, mivel a 99-es The Party után mindenhol egy orosz sakkozó volt a téma. ;) Jut eszembe, igazán időszerű lenne már egy Lékó című demó is. :) Még visszatérve a Melrose Space-re, érdemes összehasonlítania korábbi Quad demókkal, ennyit számít egy jó designer. A srácok másik komoly sikerüket az Assembly 2001-es Sonettel érték el, de önnek azt nem ajánlom, mert szerintem rém unalmas, ráadásul nálam manapság bugzik is rendesen. Ellenben az itt említett Antimoney és a Nowhere instant klasszikusok, mondjuk utóbbi szintén nem a kompatibilitásáról híres.

Calodox: Panoptriptikum
calodox_panoptriptikum.jpg
A Calodox a bankok, órák és gyógyszercégek földjéről származik, ez utóbbi pszichológiai hatása a nevük hangzásában is tükröződik. Immáron 11 éve működnek, és itt a működés komolyan veendő, mivel valóban minden évben lelkiismeretesen új és értékes produkciókkal jelentkeznek. Nem mindenki kedvence, de a Panjabmoore meets 007 again nálam nagy-nagy favorit, de pl. a Death in Vegas is népszerűnek számít. Az utóbbi időben csak “tikum” végződésű 4k intrókkal hallatnak magukról, de azokkal gyakran, és általában a minőségre se lehet panasz. Ezen intrók között nem ritka a fekete fehér design, de mind közül a Panoptriptikum tűnt a legfekete-fehérebbnek, így ezt kaptátok. :)
Update: Gargajtól az imént tudtam meg, hogy a Panoptriptikum érdekessége, hogy az összes geometria 3d-s karakterekből van építve…

Most csak futtathatókat kaptok, mert a kkapture foga mindbe beletört, és neten nem találtam egyikből sem videót.

Categories: Ajánló | Tags

5 Responses so far.

  1. avatar blala says:

    Murphy, installalj most mar egy spellcheckert, legyszives (“nalam”, “jut eszembe”, stb).

    Amugy a traction-nal pl az a bajom, hogy mondjuk 30 traction produkciobol 31-ben csak vonalak vannak… kicsit egysiku ez mar nekem.

  2. avatar Gargaj says:

    Nyugi, mar nekik is :)

  3. avatar Murphy says:

    OOfice cucca fent van, de nem tökéletes, ahogy én sem… Mondjuk ékezetek nélkül egyel könnyebb helyesen írni , eltelt egy idő mire rájöttem, hogy nem az a gond, hogy valahol “nalam”-ot írtam :)

  4. avatar Bery says:

    Na, ez az, ilyen cikkek kellenek – tök mindegy, milyen helyesírással ;-) -, amik a felszínesebb érdeklődőknek megmutatják a scene rejtettebb zúgait is! (Pranoptikum nem fut :( )

  5. avatar Murphy says:

    Panoptriptikum ;) Okés, csak saját kontentre nem fussa minden nap…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára