☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Fejlesztések az oldalon

Posted by Murphy on 2006-11-29, 19:03

scenehu.jpgNovember 17-én kezdte meg a működését a Scene.hu. Ez mindössze 12 nap, de ezen rövid idő alatt is rendkívül sokat fejlődött az oldal. Hogy miről is beszélek? Az első és legfontosabb, hogy igényeiteknek eleget téve megnyitottuk a fórumunkat. A fórumhoz és a hírek kommentjeihez tartozik egy-egy doboz a főoldalon, amiben folyamatosan láthatóak az utolsó hozzászólások. Immáron a profilotokhoz feltölthettek fotót és avatart is, valamint bővült a megadható adatmezők száma is. Mivel igény volt rá, már a személyes információk elrejtése is lehetséges.

Egy ideje már a főoldalon látható, hogy a tagok közül épp ki online, ezzel segítve azt, hogy a privát üzenet funkció valóban hasznos legyen. Immáron támogatunk RSS-t, mind a hírekre, mind fórumüzenetekre. A könnyebb tájékozódás végett a fórum külön ikonnal jelzi azokat a topic-okat, amikben voltak új hozzászólások a legutóbbi látogatásod óta. Emellett minden topic-ban külön-külön adott egy checkbox amivel el tudod érni, hogy az oda érkező új üzenetekről levélben kapj értesítést. Már működik a gyakran ismételt kérdések rovatunk is, ide természetesen várjuk a további kérdéseket, hogy minél informatívabb legyen. Kikerült egy banner fül is a főmenübe, ezen az oldalon gyüjtjük a bannereinket. Egyelőre csak egy méret van, de minden méretbeli igényt igyekszünk a lehető leggyorsabban kielégíteni. Felkerült egy linkek oldal is, ahol a demoscene szempontjából leglényegesebb site-okat gyűjtjük, ha van olyan, amit hiányolsz, ne kímélj bennünket! Emellett működik egy eseménynaptár is, ahol jól látható, hogy hányat kell még aludni a következő scene eseményig. A naptár minden tag által szerkeszthető, nyugodtan vegyetek fel minden olyan eseményt amit nem találtok meg benne. Apróság, de néhány napja a fejlécen klasszikus demoscene idézetek találhatóak, időnként pedig reklám. Az erre szolgáló topicban várjuk a további ötleiteket.

Mivel a Scene.hu egy közösségi site, akkor működik igazán jól, ha azt a közösség aktívan használja is. Mi igyekszünk mindent megtenni, hogy minél barátságosabb legyen az oldal, a ti feladatotok az, hogy használjátok. Persze ahhoz, hogy a site mindig friss legyen, tartalmas és sokszínű, mi kevesek vagyunk, várjuk tőletek a visszajelzéseket, híreket. Keresünk cikkírókat, akár 1-1 írás erejéig is, persze leginkább azoknak örülünk, akik beszállnak a csapatba és rendszeres írásaikkal viszik azt előre.

Categories: Vegyes | Tags

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára