☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Rég volt már ilyen is, mi? (Más is írhat ám nyugodtan!) Mivel a qbpartyt mindenki tudja mi, csapjunk is a lecsóba, lássuk a rilízeket.

256b intro compo

5. b-state – pheesukx

Pouët / Download

Az első intró Oroszországból érkezett, Wormsbiysk jóvoltából – de mivel erre még ő is azt mondta, hogy 2 óra alatt készült, nem is érdemes sokat vesztegetni rá a szót; viszont legalább jók a színei 256b-hoz képest.

screenshot

4. CyberCat – hanoi

Pouët / Download

Zeal rendszeresen valami szokatlant hoz 256b-ban, idén egy Hanoi-torony megoldó készült el, a tavalyi Functionös rilízhez hasonlóan textmodeban – az ötlet jópofa, de nyilván nem a leglátványosabb.

3. sensenstahl – vision of the architect

Pouët / Download

Sensenstahl az az ember, aki bevallottan nem nagyon szeret effektet kódolni, és emiatt inkább a designra helyezi a hangsúly – ami 256 byteban nem piskóta húzás. Ezúttal is tetszetős a végeredmény, bár a fekete sraffozás kicsit talán túl sokat takar magából az effektből.

screenshot

2. Desire – A Mind Evolves

Pouët / Download

Hellmood ismét ricsajozó intrót csinált – a fraktálzoomer(?) mellett folyamatosan csörömpöl a MIDI, kicsit a 90-es évek new-age experimental zenéire emlékeztetve, bár hosszútávon sajnos nagyon repetitív. A mérethez képest viszont természetesen impresszív.

1. Abaddon – QBTORUS

Pouët / Download

TomCat ezúttal se vacakolt, eddigi egyik legjobb intróját hozta; a logo + effekt már eleve korrekt, de az utána következő morph az ami beviszi a kegyelemdöfést!

4k intro compo

4. Shift.State – Density

Pouët / Download

Wolfee újra szintet lépett az intróival, ezúttal is kellemes, változatos, még ha nem is gatyaszaggató keménységű intrót hozott, kiváló Vincenzo-zenével – az elején a kockák időzítése különösen kiváló, bár a végére kicsit elfogy a szufla. (Pun not intended.)

3. Hardread – the specification

Pouët / Download

Pohar ezúttal a szuper-absztrakt vonatra ült fel – meg se kisérlem leírni, hogy mi van az intróban – de a nagyszerű Virgill zenével párosítva egy szorakoztató kis végeredmény kapunk.

screenshot

2. dilemma – Overflip

Pouët / Download

A Dilemma ezúttal egy visszafogottabb és fókuszáltabb intróval jött; előző munkáikhoz képest több figyelem irányult a rendezésre, a vágásokra, a kamerabeállításokra. Ha lenne vele problémám, az talán az, hogy az amúgy kiváló zene kicsit talán lemarad a klimatikus pillanatról és nem követi, de ez talán már csak gusztus dolga.

1. Tifeco – crystalline lord

Pouët / Download

Egy pillanatra sem volt kétség, hogy ki volt idén a kategória legjobbja – mind ötlet, mind megvalósítás szintjén a Tifeco+Teo páros húzta a legnagyobbat, amikoris a Texas / Rise And Shine-stílusú világba beraktak egy hatalmas sétáló figurát, aki – jobb szó híján – folyamatosan vedlik. Bár sajnos a figura (Vedlik Ányos, hö hö) bemutatása után az intró kicsit ki is fut a szuszból és nem tud még egyet csavarni a dolgon, az első pillanat amikor sétálni kezd hihetetlenül el van kapva és végig tartja a közönség érdeklődését.

Categories: Review | Tags: , ,

4 Responses so far.

  1. avatar pohar says:

    Köszi a cikket Gargaj. Mindig jól jön egy kis visszajelzés.

  2. avatar Gargaj says:

    Oke de a 64k/demo comporol meg irjal akkor te :D

  3. avatar pohar says:

    Az Amigás releaseket bevállalom :)

  4. avatar Gargaj says:

    Azota is varunk :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára