☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Zine #12 Headlines

Posted by Murphy on 2007-07-30, 09:37

A Desert Dream interjú bevezetőjében már említettem, hogy egy klasszikus diskmag fog visszatérni a közeljövőben. Az igazán szép a dologban, hogy mindez akár 93-ban is megtörténhetett volna, hisz a Zine legutóbbi száma 1991 decemberében jelent meg. Igen! 1991! A diskmag ugyan még nem jelent meg, de már kiadtak egy rövidke beharangozó demót. A demó készítői szintén veterán arcok, Hyde of Andromeda és Virgill of Rebels^Alcatraz. A kívánt hatást elérték, én már nagyon várom a magazint. Míg nem jelenik meg, addig nézzétek meg ti is a Zine #12 Headlines intróját.

Categories: Vegyes | Tags

32 Responses so far.

  1. avatar slyspy says:

    jó a zene.

  2. avatar abcug says:

    Hat meg milyen jo lenne, ha a kozeperol kiszedtek volna azt a ‘softsynth’-es resz :) De tenyleg, az eleje es a vege nagyon jo!

  3. avatar pohar says:

    és a screenshoton van “Gargaj” :)

  4. avatar Bery says:

    Remélem, 16 év alatt sikerült 1-2 jó cikket írni bele ;-)

  5. avatar abcug says:

    dejo, lesznek scener ilyen volt – ilyen lett cikkek is ? :)

  6. avatar Gargaj says:

    3 napja mindenki azt kerdezgeti h mit vittem haza Breakpointrol; mindenkinek azt valaszolom hogy az egyik kirakott utjelzo plakatot :D

  7. avatar Murphy says:

    Csak, hogy legyen egy kis flame, szerintem igy google után x évvel elég meghaladott dolog ez az exe-be tárt információ. Van számos release alapú magazin a weben is, nekik is ilyet kellene nyomatni…

  8. avatar slyspy says:

    mi az, hogy realese alapu?
    illetve a hagyomany sok tulhaladott dolgot megtart.

  9. avatar Murphy says:

    Tehát nem ilyen hírsite vagy blog típusú formátum. Léteznek x időnként megjelnő magazin hatású online újságok is. pl. ilyen a CT Online http://ctonline.extra.hu/ de ez elég minimál technikailag, ennél sokkal exkluzívabb kivitelű magazinokat képzelj el. Ha nagyon akarja az ember, egy hagyományos diskmag küllemét is egy az egyben le lehetne képezni web-re.
    [ módosítva Jul.31. 08:29 ]

  10. avatar Gargaj says:

    Le lehetne, de minek? :)

  11. avatar Murphy says:

    Egy diskmag alapvetően információ közlésére szolgál. Csak egy exe-be be van zárva mindez. 2007-ben a világ ennek tökéletessen az ellentétjéről szól. Ha valamit megírsz azt sharelni akarod a lehető legtöbb ember felé. Ehhez pedig az kell, hogy lássák a keresők a magazin szövegét.
    [ módosítva Jul.31. 10:08 ]

  12. avatar shr says:

    no meg az emberek nem szeretnek letölteni s elindítani dolgokat, ha könnyedén elérhetik a weben. meg azt lehet linkelni is.
    van benne valami, amit mondasz, Murphy, határozottan. pedig én alapvetően konzervatív vagyok scene related dolgokban, ld. effektdemók és nagy rajzolt fontok kedvelése, meg a 2 éve picit, most meg aztán tényleg elkezdett c64-es pályafutásom =)

    amúgy nem ismerek diskmagokat, anno csak Terror Newst olvastam =) fene tudja, azok úgy kimaradtak. jaaaaaa meg volt egy ansi grafikás cucc is, természetesen ansiban, azt kedveltem nagyon. anno ansit is akartam rajzolni, de kimaradt az is.

  13. avatar Gargaj says:

    Aki nem tudja elolvasni a diskmagot, annak nem szol. Uszkve ennyi. :)

  14. avatar abcug says:

    tkp. lehetne a wow-ban egy scene nevu foldresz es akkor partyra sem kellene jarni :)

  15. avatar Spenot says:

    Pl. Amiga demo C64 konverziojarol csak Windows userek kaphatnak informaciot?…

  16. avatar Gargaj says:

    Ki mondta hogy csak Windowsra jon ki? :)

  17. avatar abcug says:

    meg linuxosok is ha eleg ugyesek :)))

  18. avatar Murphy says:

    Gargaj irta: “Aki nem tudja elolvasni a diskmagot, annak nem szol. Uszkve ennyi. :)”

    Szerintem ez szemellenzősség. Az egész nem arról szól, hogy el tudja-e olvasni, hanem, hogy rá tud-e találni! Amíg az információ nem látszik a keresők számára, addig szinte nem is létezik…

  19. avatar Spenot says:

    Gargaj, mi garantalja, hogy minden gepre/oprendszerre kijon, amit scenerek hasznalnak? ;) Nem arrol van szo, hogy *en* el tudjam olvasni, hanem hogy *mindenki* el tudja olvasni :)

    Felre ne erts, tiz eve en is imadtam a diskmag-eket, de az akkor volt :)
    [ módosítva Jul.31. 15:15 ]

  20. avatar pasy says:

    internet is overrated

  21. avatar Murphy says:

    pasy: vicces ezt hallani egy Rebels tag szájából, ahol a memberek különféle országba szét vannak szóródva, és interneten tartják a kapcsolatot…

  22. avatar pohar says:

    Murphy: találkozunk néha személyesen a külföldiekkel is

  23. avatar Maxie says:

    nem rossz cucc de nem valami sokszinu ;)

  24. avatar pasy says:

    murphy: és mailswappolunk is

  25. avatar Gargaj says:

    Spenot: arra az egyre biztos kijon ;) de amugy mivel tudom kik irjak a kodot, feltetelezem hogy olyasmi engineje lesz amit egyszer kell leportolni es onnantol kesz a dolog, olvashatod akarmin.

  26. avatar Murphy says:

    pohar, pasy: szazalekban mennyi a mailswap es a szemelyes talalkozo, az email, IM illetve IRC-hez viszonyitva? Nem azt irtam, hogy kizarolagosan neten kommunikáltok, de nagyon meglepodnek, ha nem a Net lenne az elsodleges infocsatorna…
    [ módosítva Jul.31. 19:09 ]

  27. avatar pohar says:

    Murphy: és akkor még nem beszéltünk a nemzetközi májkrém-csereberéről sem :D
    [ módosítva Jul.31. 20:52 ]

  28. avatar slyspy says:

    ő izé, ezt nem scenerek írják scenereknek? szal akkor hadd legyen exe, úgyse érti más. amúgy multiplatform rulez, mert én pl. tök szívesen olvasnék régi c64 magokat, de nincs win port. :)
    persze emulátor, de ahhoz meg már én is lusta vagyok.

  29. avatar Murphy says:

    hat egy c64 magazint elolvasni egyszerubb mint egy pc-st :) d64 3 masodperc alatt letolt, vice elindit, d64 radroppol… pc-s diskmag meg meg feluton se tart ;)

    Na szoval egy tipikus pelda: volt mondjuk egy Louie interjú valamelyik hugi-ban, még dereng, hogy 2003-2004-ben volt. pouet-re felmegy az ember, megnezi, hogy melyik szamok jottek le akkor, egyeselvel letolt. Ha jol emlekszik, akkor a szamok vegigbongeszese utan meg is talalja az interjut. Ehelyett beirhatnad a google-b: louie tbl interview hugi
    Ha egy online magnak sajat keresoje van es tageket is csatol a cikkekhez, akkor meg vegkepp sok finomsag lehetseges…

    Emelett persze lehetne a cikkekre kivulrol is linkelni, es a szakmai temaju cikkekre mutato talaltok miatt az emberek veletlenul is rabukkannanak a demoscene-re. Persze meg nagyon sokmindent fel lehetne sorolni. Az exe mellett szerintem egy dolog szol csak: a tradicio. Szamomra ez nagyon nem ellensulyozza a hatranyait…
    [ módosítva Jul.31. 22:55 ]

  30. avatar Gargaj says:

    Hugi rossz pelda mert f7el lehet benne keresni es adtak ki hozza cikkindexet is. ;)

    Az a baj hogy te mar az uj generaciohoz tartozol akinek azonnali informacio kell :P

  31. avatar Clarence says:

    @Slyspy

    “én pl. tök szívesen olvasnék régi c64 magokat, de nincs win port”

    Ajánlom figyelmedbe a Diskmag conversion projectet:

    http://c64mags.untergrund.net/wiki/index.php?title=Main_Page

    Egyébként vannak olyan diskmagok is (pl Vandalism News, Recollection), melyek pár héttel a diskmag megjelenése után a weboldalukra is kiteszik az újságot (html-ben).

  32. avatar abcug says:

    En abszolut humanellenes vagyok, ta. ezen a kurva bolygon az egyetlen felesleges kartevo az ember… DE! azert azon nagyon tudnek mosolyodni ha ez a kurvanagy elkenyelmesedes vegul a kipusztulashoz vezetne :) Ha ezt ugy tudnank kivitelezni, hogy a tobbi faj nem szenvedne vegzetes karokat akkor meg plane :)))) HALAL A MAJRA ! :P

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára