☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Mau szerint a Revision 2020 + Results

Posted by Maugli on 2020-04-14, 23:17

Hello magyar scene,

Szóval túl vagyunk az első online verzióján a Revision demopartynak. Magam részéről remélem, hogy az utolsón is!
Be kell vallanom, én már kezdetben sem lelkesedtem az ötletért, hogy online vigyünk egy olyan rendezvényt, aminek alapvető gyökere, hogy személyesen találkozzunk (ahogy egy művelt, és a témában fokozottan szavahihető barátom mondta egyszer egy dokumentumfilmben “If people stop making parties, demoscene will die! Becuase you need real contact in real life with people you make demos with, and you meet with to talk, even if it’s just once-twice a year!” ), de megértettem, illetve elfogadtam, hogy embereknek erre “szüksége” van.

Azt gondolom, hogy alapvetően a formátum, ami ki lett találva nem volt rossz, de sokakkal ellentétben egyáltalán nem hiszem, hogy kihoztuk volna belőle azt, amit lehetett.

Elégedetlenségem és fanyalgásom fő okai a következőek (a teljesség igénye nélkül):

  • A D.Fox + Dojoe páros valami hihetetlenül rosszul interferált. Bevallom jobban kedveltem akkor, amikor még “senki” volt, és RCA dugóra hackelt wild platformot, vagy írt 4k grafikákat, és nem ő volt a VIP Meteoriks “megmondó ember” (mondjuk az is megérne egy misét, hogy arra ki kente fel, aki tudja, esetleg kommentekben leírhatja!). Erre az attitűdre most rátett egy lapáttal azzal, hogy úgy viselkedett, mint egy bekokainozott Tapsi Hapsi, aki azt nézegeti, hogy vajon megtudja-e nyújtani annyira a nyakát, mint egy zsiráf! Ezzel az amúgy mosolygós, kedves, önmagát nem túl komolyan vevő D.Fox-ot is sikerült jól lehúznia, aki elkezdte iszonyatosan komolyan venni magát a “televízió képernyőjén”, és így az egész egyre kevésbe volt élvezhető, de inkább irritáló. A mélypont akkor következett el, amikor arról kezdtek el filozofálni, hogy akár árulhatnának “demoparty as a service”-t, mert hogy annyira élő királyok; mindezt úgy, hogy 1300 embert várattak az eredményhirdetéssel, akkor már több, mint 30 perce… Egy Dino + Okkie páros, két hordó sör után is jobban vette volna ezt az akadályt, mert az legalább vicces lett volna!
  • Érezhető volt (és speciel szerintem várható is!), hogy az alkotók visszafogták magukat. Senki nem adott be “nagy durranást”. A nagy nevek is csak a “kötelező körök”-et futották le (egy-két Notch fluid effekt “oszt jónapot!”. Érthető, de akkor mi végett az egész ugye?!
  • A scenesat bagázs sokszorosan múlta alul magát. Nagyon sokszor voltak elfogultak egy egy alkotással kapcsolatban (ami ennél a formátumnál sokkal elfogadhatatlanabb, mint amúgy, mert ugye az emberek a stream-et nézve szavaztak nagyrészt, és ez így már nem gyengén befolyásoló tényező!), a “fő attrakció”-t (demo compo) pedig annyira látványosan unták, hogy az már nekem fájt!
  • Indok mindenre van, így persze “érthető”, hogy volt “pár technikai malőr”, de volt jó pár olyan elbarmolás a compok lebonyolításában, ami szerintem hellyel-közzel megbocsájthatatlan! Az még belefér, hogy egy-két “entryt” (idén MINDEN rögzítve lett videó fileokba!) rosszul indítottak el, ez inkább szervezőként verte ki nálam a biztosítékot (mi a fenét lehet elbarmolni egy összerendezett, öt entryt tartalmazó compoban, ahol az a feladat, hogy “space, új dia, vár maximum 25 másodpercet, váltás, indítás, várj amíg írták, váltás, goto 10”???), de az, hogy sikerült olyan lejátszót használni, ami hamisan játszott le több beadott pályaművet, az konkrétan megbocsájthatatlan szerintem! Főleg, hogy ezt nem orvosoltuk a party végéig sem, és nem játszottuk újra az érintett alkotásokat, nem kértünk elnézést!. A csúszások, ami másik dolog, amire megint nem nagyon tudok mit mondani, főleg így, hogy itt nem lehetett szó arról, hogy “olyan jól táncol a tömeg, had menjen még egy fél órát!”…
  • Az előzsűri mérhetetlen érzelmi alapú döntései! Ebbe ismételten jobban beleláttam természetesen, mint szervező, de jó pár olyan compo volt amiben sikított, hogy az orga konkrétan “pre-namevoting”-ot tart, rengeteg értékelhetetlen dolgot bennhagyva, míg teljesen értékes dolgok meg a Twitteren / Facebook falakon kötöttek ki. Legjobb példáim erre a fotók közt bennmaradt kábelköteg, vagy Teo kiszórt zenéje. Nem vagyok művész, nem “értek hozzá”, de szerintem akkor, amikor amúgy az időbeosztás sem szorít annyira (lévén tényleg csak a compok vannak!), vagy nem kellene előzsűrizni, vagy akkor tényleg a zajt kéne kiszűrni, és nem a zenét!
  • A live shader showdown compo ebben a formátumban abszolút értelmetlen volt! Sokan nem értettek velem egyet IRC-n sem abban, hogy valószínűleg külső segítséget vettek igénybe az alkotók idén, így, hogy nem a színpadon ültek, de ha nincs is igazam abban, hogy sokat másoltak, a pályaművek bonyolultságán jól látszott, hogy sokkal alacsonyabb nyomás volt rajtuk, nem volt színpad drukk, ami így az egésznek az egyik fő alkotóelemét veszi ki! Arról nem is beszélve, hogy nagyon hiányzott a közönség zaja. Ennek szerintem így nulla értelme volt. Inkább olyan köröket láttam volna szívesebben, mint a Flopine vs. IQ vs. Gargaj “csata”. Az egy értelmes felhasználása volt a toolnak is, és Havoc bácsi sem maradt volna “ügyeletes fontosnak érzem magam” időszelet nélkül.
  • Az egészet átlengte ez az erőltetett “húúú de mekkora királyok vagyunk” légkör, ami nyilván részben indokolt is, tényleg sok alkotás volt, és sok “belépős látogató”, de ez szerintem sokkal jobban volt egy support mozgalom annak irányába, hogy ne szívják meg anyagilag a főszervezők, mint a torkos borz, ha már ilyen szerencsétlenül alakultak a dolgok, mint sem az, hogy “tényleg ezt akarja a nép, juhuuuu rekordok dőlnek meg!!!”. Mennyiség / minőség probléma.

Nyilván ezektől függetlenül voltak pozitív pillanatai a hétvégének, nekem például Ferris előadása messze a kedvencem, és annak is örültem, hogy a magyar aktivitás is viszonylag nagy volt, más szavakkal “sokan elmentünk megint!”. Fontos ez, fontos, hogy továbbra is fenntartsuk magunkat a nemzetközi scene vizein, így utólag is köszönet minden magyar scenernek, aki bármivel is készült a partyra. Legközelebb például adhatnátok be játékokat is, hogy én is közvetlenül érintkezhessek a ti alkotásaitokkal!

Ha már az eredményekről szó esett, szégyenkezni sincs okunk:

GRATULA srácok! Büszkék vagyunk rátok!

Zárszóként:
Én csak remélni merem, hogy ez az egész mostani helyzet minél előbb elvonul, és csinálhatunk IGAZI™ demopartykat, mert ez… Na a jó nem ilyen! Egyet megígérhetek nektek: Function online nem lesz (hagyományos reméljük igen!).

FIGYELEM – Ez a post sokkal jobb hangulatú lett volna, ha Gargaj nem mutatja meg nekem Truck Piledriver-es kirohanásait

Categories: Party, Review | Tags

27 Responses so far.

  1. avatar Charlie says:

    Ha már Mau elkezdte, leírnám az én tapasztalatom. Nekem sok különbséget nem hozott az Online Revision, de nyilván én comporecordingért felelős szervezőként speciális helyzetben vagyok. Azok a változások is inkább pozitívak voltak.
    – Nem kellett kétszer hatszáz km-t levezetni hozzá. (Németország nagy.)
    – Egyedül ültem egy kurvanagy szobában, ahol végre elegendő asztalfelület állt rendelkezésre kipakolni az oldschool vasakat.
    – Nem zavart senki, nem kellett ugrani másoknak segíteni, nem kellett halkan nyomatni a zenét, mert a szomszédban alszik az éjszakás infodesk, nem kopogtak az ajtón húszpercenként részeg lengyelek pánikban h. megy-e a demójuk éppen a compogépen, nem jön a komplett demócsapat megnézni a felvételt, hogy tizenketten legyünk egy tíz négyzetméteres szobában.
    – Reggelente nem kell az éppen ott alvó orgákat odébb rugdosni, hogy odaférjek az asztalhoz ahol dolgoznék.
    – Nem maradtam le effektív a partyról és az általam nem szervezett compokról, hála a céges hightech elektronikus whiteboardnak, ami remekül üzemelt stream-képernyőként a háttérben.
    – Volt Börger King a szomszédban, ergó nem kellett a ritkafos pizzáért meg a wurst-im-brötchen-ért húsz percet sorban állni, ha már évek óta képtelenek egy rendes dönerstandot okozni.
    – Normálisan működött az internet, 500/500Mbit, csak nekem. Ebből főleg a feltöltés volt hasznos a felküldendő nagyméretű videófileok miatt. Tavaly konkrétan a party LAN-on tovább tartott átmásolni a beamnek a cuccokat, mint idén feltolni WAN-on át a fájlszerverre.

    (Mellékelt ábrák itt: https://twitter.com/chainq/status/1248707202250137600 )

    Persze nekem is hiányoztak a cimborálások meg a találkozás a scene-vel, meg nem tudom, de vanna köztünk többen, akik annyira nem igénylik a bonfire körülülését, és a sörsátorban az üveg feletti óbégatást, szóval nekem annyira nem hiányzott. Bár én IRC-n meg online is könnyebben szocializálódok, mint pl. te Mau, ez tudom. :) Te meg élőben találod meg a hangot jobban az emberekkel.

    Amiben egyetértek, hogy a compolejátszásban voltak amatőr hibák, és a kommentár és a műsorvezetés/compo kommentár is hagyott kívánnivalót maga után, de ezekkel, főleg a legutóbbival sok éve csak a probléma van, nem nagy újdonság. Van aki csinálja, van aki önkéntes mérvadó és beszél róla. De én örültem azért, hogy volt online Revision. Amigán még entryk is voltak egész jók is, pedig féltem hogy a tavalyi MÉSZÁRLÁS és VÉRFÜRDŐ után, amit az Amiga scene rendezett, idén csak másfél compofiller lesz. Nem így lett, ennél voltak sokkal rosszabb éveink is, szóval köszöntem.

    Szóval ja. Miközben egyetértek a felvetett problémák egy részével, azért én annyira tragikusnak nem látom a helyzetet. I rate it 5/7, would do it again. De ja, azért ha nem csak a stream a party, az jobb.

    (Ps: igen, nekem is fura, hogy kettőnk közül én vagyok a pozitívabb, valszeg ebbe az is beletartozik, hogy az általam csinált kompót nem baszta el a streamteam, ellentétben a tieddel… Nem merték, hehe…)

  2. avatar DeT0X^DT says:

    kösz az insider infokat! én spec mint örök pesszimista, kellemesen csalódtam. azt hittem qrvára nem lesz semmi hangulat, riliz meg főleg nem. pláne amigára, de lettek yók! még a pécések között is volt pár nézhető :) a streamen ment a karakterfosás, azokon azért lehetett rötyögni. az is láccik, hogy tik nem uazért jártok partyra. csárli kényszerből, mau meg flowból :D
    lényeg a lényeg, én sokkal rosszabbra számítottam, de nyilván elmehet a covid a /dev/null-ba. a real partyk meg maradjanak live act inside&outside!
    i have spoken! …hogy trendi legyek 8)

  3. avatar teo says:

    Összessegeben nekem is worst Easter Party ever, de föleg azert mert virtualis volt, es nekem mindig az volt ennek a rendezvenynek a vonzereje, hogy itt van az Amigascene kremje, akiket altalaban max online ismerhettem. Meg rengeteg legendas sztori es szituacio adodott minden alkalommal, ezek sajnos iden kimaradtak.

    Viszont ha nem lett volna meg ilyen party-potlek se, akkor meg szarabb lenne, szoval tenyleg max respekt az orgaknak, hogy be mertek vallalni, egymastol sokszoro több szaz kilometerre, es le is hoztak par kisebb nagyobb bakitol eltekintve: ezek nalam nem ülnek olyan melyen, a produkciok minösege altalaban mindig emlekezetesebb :)) Amikor meg jött Dojoe a kepernyöre, mindig kimentem sörert…

    (sidenote: valszeg amugy ö ugy lett Meteoriks gazda, hogy mikor D.Fox-nak sok volt a mindent IS csinalni egy partyn, elkezdte kiszervezni a feladatokat, elöször talan T-101 volt a meteoriks man, de ö meg gondolom nem egy kitarto gyerek, Dojoe meg valszeg eppen keznel volt. Szeret szerepelni is, en szemelyes velemenyem szerint evek ota csak rontja e korabban szamomra sokat tisztelt rendezveny renomejat, de hat kinek mi).

    Zenekomporol csak annyit, hogy iden egesz szinvonalas volt, tehat jarthattam volna szarabbul is, viszont cserebe jol szerepelt az oldschool exe, amire a többi entryt hallva nem nagyon szamitottam, szoval all good. Evoke-on (ahol szervezö vagyok, zsüritag viszont nem, mert szerintem ez összeferhetetlen) többször szoltak mar ki zenemet, mint Revision-ön.

    Szemelyes kedvenceim az Amiga intro elsö ket helyezettje, mindkettöt szegröl vegröl követtem is a fejlesztes soran, es meglepöen jo dolog sült ki vegeredmenykent; remelem Virgill party utan publikussa tett toolja dob az eddig hatterben ücsörgö Amiga koderek lelkesedesen, hogy csinaljanak vegre egy introt.

  4. avatar blala says:

    Szerintem a korulmenyekhez kepest egesz jo volt. Hibak mindig voltak, es lesznek is; de amig nem ut at egy kritikus szintet addig ugy tunik hogy ez foleg csak a szervezo-tipusu embereket zavarja :) a 90-es evekben nem fel ora hanem fel nap csuszasok voltak, a tobbseg azokon van edzodve. Raadasul most senki nem rohant sehova a vegen! (a 12 oras utak hianya mellett a pihe-puha agyiko es sajat wc is eleg nagy kompenzacalo bonusz btw :)

    Dojoe valoban eleg felesleges, de megint csak nem ezen fog mulni a legvegen a dolog.

    A foto kompoban tenyleg atcsuszott nehany _teljesen_ ertekelhetetlen “alkotas” a preszelekcion, meg hat a kozonseg is gyakran nem az elvartnak megfeleloen szavazott :) de ezek sem ujdonsagok – mondjuk az elozsurit azert illene korrektebben csinalni.

    Legvegul, kulon riszpekt a poo-brain-nek a sofa world-ert, latszik hogy beletettek a lelkuket, es szerintem sokat dobott az egesz hangulatan! (meg ugy is hogy en vegul konkretan le se toltottem, normalis videokartya hianyaban)

    Remeljuk azert jovore eloben is lehet majd a korlatrol hugyozni a szinpadra szalonspiccesen szocializalodni a tuz korul

  5. avatar teo says:

    Igen, éppen be akartam pótolni, hogy kimaradt az értékelőmből a pár hét alatt összedobott SofaWorld, nagyon remek ötletnek tartom.

    http://www.slengpung.com/index.php?eventid=725

  6. avatar TomCat_ says:

    A Revision-ről már többször elmondtam a véleményem, hogy ez az a parti, amit rossz helyen, és rossz időben rendeznek meg. Németország egy olyan távol eső csücskében, amelyik városban nincs nemzetközi repülőtér, és az az időpont ami jó ötlet volt diákként, korántsem annyira jó már családapaként. Mégis a party nagyon is népszerű, amit én elsősorban a tradíciója miatt kialakult kritikus tömeg vonzásának tudok be.

    Tavaly ott voltam a partint, felejthetetlen élmény volt. Sok új, klasz arcot imerhettem meg személyesen (pl. az strlen-es fiúkat stb.), ilyenre idén online esélyem sem volt. Mégis, már covid19 előtt döntöttem, hogy idén inkább a családi Húvétot fogom választani.

    Szóval ha nincs online rendezés, akkor idén nem lett volna tőlünk 256b entry a Revisionon (s gondolom iONic-tól sem). Nem vagyok benne biztos, hogy a real eventen több entry lett volna. Leszámítva a sok el nem készült, vagy ki nem adott party invitációt. Való igaz, hogy korábbi neves indulók nekem is hiányoztak a compokon (talán a 64k kategóriában leginkább). Ugyanakkor azt gondolom soha nem lesz még egy ilyen esemény, ahol az Amiga Demo compót több mint 6200 twitch néző nézi majd egyszerre.

    Összességében én köszönöm, hogy volt ez az online parti és úgy tudtam rajta részt venni és indulni, hogy közben a család sem nélkülözött egyfolytában 4 napig. A jövőre vonatkozóan azt gondolom, hogy úgy lesz érdemes real partit csinálni, hogy az online közönséget még erősebben be kéne vonni. Mert erre is van valós igény.

    ui:
    A SofWorld egy olyan jól sikerült guminő, ami nagyon hasonlít az ex-edre… és ha egyszer is volt már az ex-ed a Revision party, akkor most jól lehetett a segítségével nosztalgiázni :)

  7. avatar Gargaj says:

    Nekem nagyon vegyes volt az elmeny… nyilvan az itthoni kenyelem az adott, plusz jottek hozza olyan pozitivumok h pl. rengeteg olyan arc adott be entryt aki amugy nem (foleg pl. japanok – fast music 2. helyezettet meghallgatom naponta haromszor mer folyamatos kuncogast idez elo), es nemcsak hogy beadtak az entryt, de azonnal lehet veluk beszelni is rola, mert amugy lehet hogy elkerulned oket, nem ismerned oket, stb. – nyilvan ez praktikussag, de jopofa volt. Azt is alairom amit Csarli mond, hogy van sok olyan akinek szemelyisegebol adodoan nehezebb eloben beilleszkedni, es nekik biztosan kenyelmesebb volt Twitch/Discord chatben ucsorogve reszt venni vagy beszelni azokkal akikhez eloben nem mernenek odamenni.

    Ennek ellenere hianyzott a zaj az entryk vegen, hianyzott a bordarazo basszus, hianyzott az emberek arckifejezese amikor lement valami entry, es nagyon hianyoztak az compok utani kinti csendes pillanatok amikor kis 3-4 emberes csomokban lehetett emberekkel dumalni… Fotot latni az oceanrol nem ugyanolyan mint ott lenni. Hozzateszem, kiprobaltam a Sofaworldot nyilvan, de nekem csak rontott a dolgon, egyreszt beleesett abba az uncanny valley-be amikor felidezte az emlekeket, de nem tudta helyettesiteni, masreszt pont azt a kaotikus reszet reprezentalta a partyknak amit nem szeretek, pont azok nelkul a szemelyes elmenyek nelkul amik hianyoztak.

    Nyilvan a korulmenyek adottak, ez van, most ezt kell szeretni, senki nem tehet rola, es alairom, hogy jelen helyzetben minden problemajaval egyutt a legtobb lett kihozva a dologbol, de szerintem valami nagyon fontosat es szavakkal nehezen leirhatot vesztenenk ha az ido mulasaval ebbol lenne rendszer es nem a regi kerekvagasba allna vissza a rutin.

  8. avatar iONic says:

    Alapvetően én is “megvédeném” ezt az online dolgot. Legfőképpen mert pl. én így többet tudtam “ott” lenni, mint egyébként szoktam tudni.

    Első ilyen próbálkozásnak teljesen jó volt minden problémájával együtt is.

    Azt nem érzem hogy kevesebbekkel beszélgettem, pedig biztos. Olyan viszont nem volt, hogy valaki jön szembe, néz lelkesen, mosolyog, talán még érdeklődik/gratulál is….. nekem meg fingom sincs kicsoda, mert 20+ év távlatából nem emlékszem rá ;-) Szóval ilyen zéró arcmemóriás öreg lámáknak ez még fasza is. (Twitch comment: “Ionic is alive?”)

    Ugyanakkor igen, a hangulat kevésbé intenzív, van hiányérzet, de a semminél mindenképp jobb.
    Most hogy a műsorvezetés milyen volt, hát ok, olyan amilyen. Gondolom nem kopogtattak sokan, hogy szeretnének inkább ők kommentárkodni. Részemről ez egyébként kicsit sem befolyásolja hogy nézem-e, vagy indulok-e.

    És egyetértek TomCat-tel, a szép nézőszám miatt a jövőben, koronavírus nélkül is jobban oda kellene figyelni az online közösségre. Pl. a compók időzítésével is, hiszen az is sokat elárult, hogy a PC demó compo végére harmada alá csökkent az a szép 6000+os közönség.

    Streamek eddig is voltak persze, de nem mindenhol, az meg végképp gáz hozzáállás, ha nincs remote entry. Pláne rendes support a beküldő felé, visszajelzéssel, hogy fut bazmeg, elfogadtuk, leadjuk és nem compo előtt pár órával…. kiváncsi vagyok ezt mikor sikerül valakinek megugrania. Köv. évben minden entryt oda küldök ;-)

    Főleg a kisebb partyknak kéne erre rágyúrni, nekik hozná a legtöbbet, pláne ha jobban sikerül, és tényleg javítana az entry-k eloszlásán, azon, hogy ki mit hova tartogat, ki mennyire érzi kényszernek, hogy valamit bakker Revision-ön kell kiadni, különben senki nem látja, stb…
    Személy szerint pont a kényszer elkerülése végett álltam át arra, hogy lényegében 2 partyra előre legyenvalamim (256 byte esetében a nagyon eltérő szabályok miatt sem biztos hogy jó ha egyel vagyok félkész, ami nem fog menni FreeDOS-ban pl., ugye qbparty… megjegyzem a Memories is félkarú oriás lett volna FreeDOS-ban, midi nélkül). Szóval igen, nálam már inkább az dönt, hogy indulok-e egy távoli partyn. hogy van-e jó live stream, online beküldés, visszajelzés (bilibe lóg a kezem).

    Végül én is kicsit úgy érzem a Revision csak hagyományból “nagy”, nem azért mert a legjobb, és ez az online dolog hozhatna nagyobb egyenlőséget.

  9. avatar teo says:

    lemaradt magyar erdekeltsegü produkciok (ha mar Mau szova tette :)):

    https://www.pouet.net/prod.php?which=85332 (ebbe rajzolt Unlreal)
    https://www.pouet.net/prod.php?which=85280
    https://demozoo.org/graphics/277191/

  10. avatar Gargaj says:

    És egyetértek TomCat-tel, a szép nézőszám miatt a jövőben, koronavírus nélkül is jobban oda kellene figyelni az online közösségre. Pl. a compók időzítésével is, hiszen az is sokat elárult, hogy a PC demó compo végére harmada alá csökkent az a szép 6000+os közönség.

    Streamek eddig is voltak persze, de nem mindenhol, az meg végképp gáz hozzáállás, ha nincs remote entry. Pláne rendes support a beküldő felé, visszajelzéssel, hogy fut bazmeg, elfogadtuk, leadjuk és nem compo előtt pár órával…. kiváncsi vagyok ezt mikor sikerül valakinek megugrania. Köv. évben minden entryt oda küldök ;-)

    Nem akarok ebbe nagyon melyen belemenni, de hosszu ido utan eloszor tunt fairnek az hogy a remote entry-ert cserebe belepot is kellett venni, mert anelkul csak olyan emberek erdekeben kopod ki a tudodet szervezokent, akik nem tamogatjak a party koltsegeit.

  11. avatar teo says:

    Nem akarok ebbe nagyon melyen belemenni, de hosszu ido utan eloszor tunt fairnek az hogy a remote entry-ert cserebe belepot is kellett venni, mert anelkul csak olyan emberek erdekeben kopod ki a tudodet szervezokent, akik nem tamogatjak a party koltsegeit.

    Remote entry fee lehet a jövöben is, a normal jegy töredekeert.

  12. avatar Gargaj says:

    Persze, csak az viszont pont a kisebb partyknak kellemetlen (online jegyvasarlas, online partysystem, stb.)

  13. avatar iONic says:

    Nem akarok ebbe nagyon melyen belemenni, de hosszu ido utan eloszor tunt fairnek az hogy a remote entry-ert cserebe belepot is kellett venni, mert anelkul csak olyan emberek erdekeben kopod ki a tudodet szervezokent, akik nem tamogatjak a party koltsegeit.

    Ja, a fee melletti nevezés az teljesen rendben. Csak lehessen, és a problémásabb kategóriákban legyen egy kis support, időben (nyilván annak, aki eleve nem az utolsó pillanatban küld be valamit). Szegény TomCat is pár órával előtte tudta meg, hogy ááá, ez így nem mehet le.

  14. avatar teo says:

    Persze, csak az viszont pont a kisebb partyknak kellemetlen (online jegyvasarlas, online partysystem, stb.)

    Deinetickets jutalek nelkül szokott demoscene jegyeket ertekesiteni, ha jol tudom.

    Remote meg tovabbra is mehet mailben, ha eppen nem partymeister (max szavazni nem tudsz, de lemegy az entryd), bar nyilvan ha az erdeklödes növekvö tendenciat mutat (mind remote entry, mind szavazni vagyo, remote fizetö nezö tekinteteben), akkor valszeg böviteni kell a meglevö party-systemeket.

  15. avatar TomCat_ says:

    Jah az egyik legfontosabb hiányzó, de egyik legegyszerűbben pótolható nagyon is fontos dolgot elfelejtettem említeni: TAPSGÉP! Minden reggeli rádió műsorban is van műóváció és az sokat segít, hogy ez egymástól távol ücsörögő hallgatók együtt örülhessenek. Úgy könnyebb otthon magadban is örjöngeni kicsit :)

  16. avatar iONic says:

    Jah az egyik legfontosabb hiányzó, de egyik legegyszerűbben pótolható nagyon is fontos dolgot elfelejtettem említeni: TAPSGÉP! Minden reggeli rádió műsorban is van műóváció és az sokat segít, hogy ez egymástól távol ücsörögő hallgatók együtt örülhessenek. Úgy könnyebb otthon magadban is örjöngeni kicsit :)

    Pláne ha a nézők is befolyásolhatnák… persze ne legyen elég 1 user hozzá. Széthackelnék?

  17. avatar Maugli says:

    iONic, Teo:
    Function jelenleg peldaul nem hiszem, hogy meg tudna oldani az online jegyertekesitest (en evek ota dolgozom azon, hogy ennek valam LEGALIS keretet talaljunk, ugy, hogy nem bukjuk a belepo 40+%-at). Ha tudtok barmilyen olyan megoldast, amivel szerintetek ez EZMODE (legyen az Deineticket vagy barmi mas), azt szivesen vennem!

    Visszajelzes:
    Vannak olyan compok Revin, ahol ez ALAP (lasd Amiga, Game compo, etc.)
    Nah ez is egy olyan dolog, amin javitani kene, lehetne pl. ahelyett, hogy a vilagba okadjuk, hogy “demoparty as a service”…

  18. avatar Maugli says:

    BTW:
    A Garg, es a Mau eraban is mindig volt remote entry lehetoseg Function-on (sot mi meg jopar embernek meg is probaltuk elpostazni, egeszen addig, amig a francia posta f*****a miatt nem kezdtek el minket b*******i…)

    Es mindezt remote jegyek nelkul! Szoval ha veletlenul ugy alakul, hogy valaki ebben a vegtelen nagy orszagban nem tud eljonni Function-re, nyugodtan adja be remote-kent ;-)

  19. avatar Maugli says:

    Meg egy dolog, ami az ejszaka folyaman eszembe jutott (csak, hogy megvilagitsam azoknak is a dolgot, akik jobban tudnak azonosulni ezzel az “uj” online formatummal, akar introvertaltsaguk, akar a tavolsag, csalad, vagy barmi mas indok miatt):

    Amikor Facebookon olvasod, hogy T-101 SMS-t kuld Response-nak, hogy mennyire hianyzik neki a baratja, es meg csak halvany esely sincs ra, hogy a kovetkezo honapokban talalkozzanak, vagy amikor mas orszagban elo parokat (szinten scenerek) valaszt el hetekre/honapokra a mostani helyzet, az minden, csak nem vidam!

    Megertem, ha valaki azt gondolja, hogy ez csak amolyan fiatalkori hobort volt, ugymond lazadas a “gonosz kereszteny husveti unnep” ellen, de most mar “csalad mindenekelott”, de tessek azt is elfogadni, hogy erre a rendezvenyre tenyleg evtizedek ota jarnak olyan emberek, akik valos baratsagokat kotottek itt, es van nekik olyan fontos, mint az igazi csaladjuk. Enelkul a rendezveny nelkul tenyleg nem nagyon latjak egymast akar fel evig sem!

    Sot! Nekem is van csaladom, gyerekek, de meg a tulajdon anyammal is meg tudtam ertetni, hogy a husvet az nem otthon van, hanem Saarbruckenben (maximum lehet velem jonni oda)! Es Isten lassa lelkemet, ettol nem erzem magma szarabb apanak, tarsnak, vagy gyereknek!

    Valamint a nagy online lelkesedesnek meg egy input:
    Szervezz ugy partyt, hogy nem tudod, hogy kik, hanyan maradnak otthon “okkal” (indok mindig, mindenre is van!), vagy jonnek el eppen! Tervezz ehhez koltsegvetest (ugye az online jegyet olcsobban “kell” adnod, mint olvashattuk, hiszen a magyar party belepok amugy is olyan “borsosak”), meg eleg nagy venue-t, hogy ha “veletlenul” viszont eljon a teljes magyar scene akkor is beferjetek, ne legyen tomeg a teraszon, mert akkor aztan azonnal vegtelen a hiszti, es szar volt a party, stb. Jo “moka” am ez a party szervezes! GL&HF (en magam reszerol legszivesebben le is tiltanam Magyarorszag iranyaba a streamet, ha nem lenne ez teljesen felesleges effort (VPN, kulfoldi IP-t, stb. barki tud!), illetve nem lenne rajta csak meg nagyobb zugas!).

    “Az otthonrol nezem a streamet, aztan talan majd beesek compokra” igy is komoly evtizedes problema a magyar scenen (es rohadtul nincs miatta jo hire peldaul a magyar partyknak!).

    Uff, en beszeltem

  20. avatar iONic says:

    Igen, ez is megfontolandó. Le a kalappal minden szervezést vállaló előtt. Ez alap.
    De tényleg ennyire káros lehet egy stream a helyi látogatószámra és ezáltal a büdzsére? Magamból tudok csak kiindulni, de mióta újra scenerkedem én mindig elmentem a functionre, volt stream, akkor is, még ha nem is vittem semmit, akkor is, és ha csak pár órára, akkor is. Pont az ügyet támogatandó. (Na jó, egyszer muszáj volt toilettescenerkednem.)
    Hát nemtom, ha ez a lustaság tényleg számottevő, akkor bőven támogatom a jegyárak sokszorosára emelését, és inkább ne is jöjjenek, legyen elég kisebb helyszín, stb, és persze jegy nélkül ne is adhassanak be semmit (igen, akkor remotehoz kell az online jegy).
    Nem vagyok képben, a function/árok/qbpary alatt papíron most ki/mi a szervező? md1? Valaki bevállalja magánban? Egy jegyrendszer persze lenyúlja a jutalékot, cégként adózni sem olyan fasza, tudom, de egy egyszerű saját webshop is gáz lenne? (Régen volt webshopom, nem tudom a mai szabályozást, hivatali ügyek időszükségletét, fejfájásfactorát.)
    Költségek, ügyintézés és jutalékok alapon tatására egy Xolo (Go) mögé menni esetleg?

  21. avatar TomCat_ says:

    Lássuk már, ha Nyíregyházára tennéd a partit Karácsonyra, akkor Function-re se mennék el. Minden más esetben igen. Akinek fontos, az ott lesz és jó eséllyel minden évben több időt szán a partira (vagyis barátaira). Akár a parti után még afterpartira is marad. Persze ennek még feltétele bizonyos komfort szint.

    Amellett meg, hogyha van 400 ember partin, akik már annyira érintettek, az is tök jó lenne, ha lenne még 400 vagy 800 plusz néző élőben (akikből később lehet személyes látogató is) – szerintem.

  22. avatar TomCat_ says:

    ( Jah még annyit zárójelben, hogy a hobbimra sokkal könnyebben veszek el időt a munkámtól, mint a családtól – tehát bármelyik hét jobb, mint egy ilyen ünnep ).

  23. avatar Charlie says:

    Teljesen értelmetlen azon dünnyögni, hogy a Revision húsvétkor van és emiatt senki nem ér rá, ráadasul milyen rossz helyen is van – ha ezt így értékelnék nemzetközi szinten is, hogy lehet az hogy tíz éve a világ legnagyobb partyja, amire a legtöbben elmennek? :)

    Persze értem én, hogy neked nem jó, de attól még ez van, és jó eséllyel marad is, nem csak a hagyomány miatt, hanem mert a többségnek tényleg belefér és így a legjobb. Van bőven kihívója a Revisionnek, ott a szintén igen jelentős Evoke, ami kb. ötszáz embert vonz a nyári szünet kellős közepén, nagyvárosban (Kölnben), reptérhez közel, ergó minden meglenne hogy még többen legyenek – még sincsenek.

    (Megj: ha már Nyíregyháza, a németeknek van karácsonyi partijuk is van, a két ünnep között ott az Under Construction (a.k.a. un-Tum, a korábbi The Ultimate Meeting partyk nemhivatalos folytatása), oda is elmennek vagy száz körül, pedig az konkrétan egy FALUBAN van és Dec 27-én kezdődik… Oké, tavaly pont Darmstadtban volt, de ott sem főleg a helyi scenerek jelennek meg, gondolhatod. Máshogy mennek itt a dolgok, de otthonról ez nem nagyon látszik…)

  24. avatar TomCat_ says:

    Charlie: oké sokféle vélemény van. De nem látom be, hogy így a legjobb, mert eddig így volt. Körülmények változnak… (Más időben is tudna Revision a legnagyobb lenni, s talán más helyen is – nyilván időben és térben sem túl távol – tavasszal és a németeknél).

  25. avatar YADA says:

    Egy utolagos plusz pozitivum ami tetszett.
    A party utan par hettel volt egy kis esti levezetes a twitchen, egyes rilizek alkotoival video beszelgetes.
    Ez tok jo, ad egy kis folyamatossagot a dolgoknak, mintha meg tartana a party. Azoknak akik meg nem ismerik az rilizek alkotoit, most kicsit megismerhettek oket. Igy arc is kapcsolodik a rilizhez, nem csak nev (foleg ha eddig ismeretlen volt az alkoto).

    Persze offline party utan is lehetne ilyen esemenyt szervezni, de eddig nem lattam ilyent (aztan lehet, hogy eddig csak lemaradtam rola?). Erdekes lenne ha ez szokassa valna. Az ujabb scenerek bevonzasanak is jo eszkoze lehet.

  26. avatar blala says:

    Ha esetleg mas se tudna kapasbol hogy YADA mire gondol, itt a link a felvetelhez: https://www.twitch.tv/videos/609258601 (legalabbis azt hiszem erre gondolt :)

  27. avatar YADA says:

    Igen, erre. Koszi.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára