☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Árok 2012 grafikák

Posted by Grass on 2012-07-08, 19:09

Kicsit megfáradva írom ezt a grafikai beszámolót, mert csak nem olyan rég értem haza, de szerettem volna minél előbb hírt adni  az idei Árok Party grafikai eredményeiről. Szerencsére most  is nagyszámú “pixelharcos” tette magát próbára. Az összejövetel egyébként nagyon színvonalasra sikeredett: nagy köszönet a szervezőknek, az előadóknak és a Sidrip Alliance-nek . Sok régi scener jött el felidézve a 90-es évek hangulatát.

A magyar indulók mellett a lengyel Carrion adott le nevezést. Idén nem volt Spektrumos rajz, csak C64 és Plus 4. Hogy egyértelmű legyen a képek leírásánál jelzem, hogy az adott kép melyik géptípusra készült. Külön köszönet Poison-nak, aki a compo-k után egyből a rendelkezésemre bocsájtotta a “nyersanyagot”, hogy elkészülhessen a cikk. A felsorolás az elsőtől lefelé haladva fog történni. A CSDB itt található.

1. Stay for a while / Leon (C64)

Leon idén a készülő kalandjátékát a 4 emelet-et “promózta” sikeresen. Hires felbontású képe nagyon jó lett, félelmetes hangulat, jó színhasználat jellemzi. Csakúgy mint a készülő remekművet. Megérdemelten nyert. Gratulálok!

2. I will go my way / Grass (Plus4)

Először is köszönöm az összes szavazatot. Igyekeztem most is viszonylag sok színt használni. MulticolorFLI felbontásban. Az a kritika ért hogy  “nem látszanak az ablakok”, ez tény. De így tudtam csak érzékeltetni, hogy a város távol van, valamint a robot a méreteit tekintve “birodalmi lépegető”. Majd valami hathatós válaszon gondolkodom. :)

3. And somebody looked in the window / Grass (C64)

A 3. helyezett szintén én lettem. Kicsit furcsán is éreztem magam miatta. De mindent összevetve, nagyon örültem ennek az eredménynek is. Nufli kép.

4. Atilla / Carrion (Plus4)

Carrion most Plus 4-en próbálta kihozni magából a maximumot. Jó kép lett, de olyan fajta mű amit csak a lengyel srác korábbi rajzait ismerők értékelnek. Annak ellenére, hogy nem egy tipikus közönségkép jó helyezést ért el.

5. Spy / Booa (C64)

Fekete fehér kép, olyan jó kid cartoon stílusban. Jó kompozíció, de kevésbé kidolgozott.

6. Soldier/ Booa (C64)

Holtversenyben 6-ik Booa másik képe és Parrot rajza. Úgy érzem ez jobban sikerült, mint a “Spy”. Tudom az okát, hogy ez is miért lett szürkeskálás, de esetleg, be lehetne gyakorolni egy két színátmenetet, és akkor ezt a képet is előbbre lehetett volna hozni.

6. Amazon / Parrot (C64)

Személyes kedvencem ez a mű. Csodálkozom, hogy nem került a dobogóra. Talán az interlace felbontás miatt, nem lehetett annyira kivenni a részleteket, de én már “élőben” is Leon képe mellett a legnagyobb ellenfelemnek tekintettem.

7. Howard / SP (C64)

SP ihletett kapott a Cthulhu mítoszból és a “legenda” megalkotóját. H.P. Loveraftt-ot öntötte a Pixel Perfect segítségével ebbe a formába. Jó, hogy a portré mellett megjelennek a csápos utalások a keretben.

Welcome Stranger / Chronos (Plus4)

Hires kép, kicsit grafiti-s stílusban. Ha egy kicsit jobban ki lenne dolgozva a központi figura, sokkal jobb lenne a rajz. Talán majd jövőre jobb lesz a dolog.

9. Wait brother / Necropolo (C64)

Necropolo barátom, tudsz te ennél sokkal jobbat is. De legalább a stílusjegyeid felismerhetők :)

Categories: Grafika, Party, Retro | Tags: , , ,

11 Responses so far.

  1. avatar mzperx says:

    Minden rajzmesternek gratula! Faszántosak lettek a képek!

  2. avatar rascy says:

    Jók lettek nagyon!
    Leon képéről az Alone in the dark játék jut eszembe. Az volt/van C64-en?

    Grass, szeretjük a színeidet :)
    Mondjuk azok a fránya ablakok tényleg jók lennének… De mond azt, hogy mindenki befalazta, a robot miatt, és így nem látszik ;)

  3. avatar slyspy says:

    Azért nincsenek ablakok, mert azok gigantikus szervertermek, oda meg minek.

  4. avatar -SP- says:

    Teljesen jó az ablakok nélkül is :) az eredmény nem lepett meg túlzottan, ugyanakkor nekem Carrion képe nagyon bejött, annak jobb azért helyezést reméltem.

  5. avatar Parrot says:

    Komoly csalódás volt ennyi munka után, totál szétesve látni a kivetítőn a képet… Minek alkot az ember SHIF-ben, amikor a sima multi már bejáratott és nem is interlace… :)

  6. avatar Edhellon says:

    Parrot, miert nem pld NUFLI-ban csinaltad?

  7. avatar Parrot says:

    Mert nem tudtam róla, hogy létezik. Láttam már interlace képet kompón és nem volt gond vele. (Mondjuk nem 4 fázisút, mint a SHIF.)

  8. avatar Lacoste says:

    Azzal, hogy a C64-es induló képeden van ablak meg is bocsátható a Plus4-es verzió :)

  9. avatar Grass says:

    Lacoste: akkor minden rendben van :)

  10. avatar Fuvesi says:

    Grass: Nem kötözködni akarok, csak információ szerzés végett kérdezem.

    A robot fejénél bal oldalt miért hiányzik belőle pár pixel? Meg a szeménél a jobb alsó sarokban van egy kocka. Ez a hiba a Plus4 megjelenítéséből adódik?
    Vagy valami más az oka?

  11. avatar Travis says:

    A szeménél a kocka a “pupilla”, amivel nézi a fa tövében azt a kis repülő fűnyírót. :-)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára