☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Revision 2012

Posted by Murphy on 2012-04-06, 23:12

Nézd te is a partystreamet!

Revision Streamhttp://revision-party.net/live#

Vagy, ha épp unalmas, akkor a Gathering streamjét:
http://www.gathering.org/tg12/en/live-tv/

Várjuk a további híreket és pletykákat!

Péntek 23:10 (Murphy)

Vélhetően BBC Micron indul az Angol CRTC társulat. A srácoknak nem új a platform.

Lesz a TRSI 8 bites szekciójától is egy demo, ők DTV-n voltak igazán erősek, de Edhellontól idézve: a dtv-t most “women’s toy”-nak degradaltak es visszatertek az originalhoz. Legutóbbi demójuk így nézett ki:


Hallani a TBL Amigás visszatéréséről, és ott ugye az Elude és a Ghostown & Loonies is igért egy-egy demót, úgyhogy nagy gond már nem lest a mezőnnyel.

Caiwan és Pohar egyaránt aggódik, hogy nem lesz meg a produkciójuk. Lesz viszont Blala demo, ami természetesen még készül, viszont ő örök bizakodó…

A Razor 1911 is szivárogtatott már korábban képeket a 64k intrójukból. A kérdés az, hogy a rajongóbázisuk csak neten aktív, vagy partyra is járnak. :)

Szombat 11:13 (Murphy)

Időközben úgy néz ki, hogy Pohar mégis elkészül, a TBL ellenben nem.

Egyébként valaki úgy látta jónak, hogy hoz magával egy popcorn automatát is… :)

Tegnap este egyébként lement a Vakondok 2 utolsó zárt vetítése, úgyhogy hamarosan elérhető lesz az oldalukon letölthető változatban is.

A Revision opening ceremony egyelőre nincs fent YouTube-on, viszont a Gathering Åpningshow-ja igen. Egy lokális Hannah Montana klón (időközben rájöttem, hogy ketten vannak) adja elő egy 2006-os slágerét, amit azért korszerűsítettek a kötelező dubsteppes kiállással.
http://tv.gathering.org/39830135

Vagy itt az eredeti klip, ahol a művésznők még bőven kiskorúak.

Számomra értelmet is nyert az End of the Universe mottó… :)

Szombat 18:02 (Murphy)

Túl vagyunk a fotó compón, a legemlékezetesebb pillanatot alább találjtok.

Revision Stream

Volt fun compo, annak emlékezetes pillanata nem nagyon volt, viszont kínos akadt.

Utóbb pedig a szponzorok kapták meg a színpadot egy kis toborzásra. Meglehetősen különböző stratégiát választottak, volt aki a 47% női dolgozót emelte ki, volt aki az emlékezetes karácsonyi partykat, ahol pocakos fedetlen felsőtestű férfiak ácsorogtak. :)

Ha jól értelmeztem Teo/Exceed egy Focus Design Amigás demóba írt zenét amit Loonies tagokkal közösen csináltak.

Edhellon hírei:

“a wireles tovabbra is csak random modban mukodik de szereztem kolcsonbe kabelt

1. CRTC demo nintendo gamecube es wildban indul
2. Veto sima multicolor keppel indul, szerinte jol fog mutatni a bigscreeenen :)
3. Dekadence indul ECS es AGA Amigan is az oldskool demo ill Amiga demo kategoriakban
4. Sebaloz / Lepsi is indul grafikaval
5. Leon és AMN is indul oldskool gfxben, AMN modern graphicsban is
hahaha… A mai napra hirlevelben rendelt ‘german word of the day’ : der Hund”

Közben elindult az Anim compo…

Szombat 19:10 (Murphy)

Túl vagyunk az animációkon egy igazán ütős volt, a Junk animja. Ők korábban már nyertek, most is igen esélyes.

Most az oldskool zenéket hallhatjuk, az élmezőny egész jó. Volt már Atari ST, STe, Amstrad CPC, NES, C64 és Amiga is.

Most kaptam a friss rumort Gargajtól SMS-ben, hogy lesz Variform 2. Emlékeztetőül itt az első rész ami sokak kedvence…

Szombat 20:30 (Murphy)

Túl vagyunk az oldskool Gfx-en is. Jó volt a mezőny, 3 magyar indulóval (AMN, Grass, Leon). Az nagyon valószínű, hogy lesz magyar dobogós, de nagyon nem lefutott az ügy. A legjobb és a magyar érdekeltségű képek ömlesztve a compóból, amint sikerül megszereznünk bekerül Grass képe is.

[slideshow id=revision-2012 w=600 h=400]

Gatheringen indulnak a compók.

Szombat 22:00 (Murphy)

Gathering Freestyle video eddig meglehetősen unalmas, de reménykedjünk.

Revisionön épp Romeo Knight koncertezne, de ő meg elveszett. A kameraman addig igyekszik a party legizgalmasabb pontjaira fókuszálni…

Egyébként meg az Atarisoknak hála kiderült, hogy miért célszerű még a party előtt befejezni a demódat. :)

Vasárnap 11:40 (Murphy)

Tegnap este csekély 2:20 perces késéssel indultak a compók, igazán kimagasló induló kevés volt, de volt néhány jóféle. A Demoscene Passivist 4k-ját várom nagyon, az döbbenetesen nézett ki…
A Gathering demo mezőnye nem volt rossz, de a tavalyihoz képest egyértelműen gyengébb volt. Egyébként a norvégok már épp kapuzárnak.

Az eddigi produkciókat leginkább a dubstep, fraktál és lézer szavakkal lehetne leírni…

Pár cucc már felkerült produkciók pouet-re és YouTube-ra, de a legütősebbek még nem elérhetőek, de addig is itt van pár néznivaló…

Az Animation compóról:

A 4K compóról:

És az oldskool demók versenyéből…

Pasytól kaptunk híreket:

– a vonatos amigás képet diszkvalifikáltuk, egy riverwashos(2011) moderngfx kép lekonvertálva amiga felbontásra
– diszkvalifikáltunk egy vectrex demót amibe konkrétan b*szn*k és sz*pn*k és hasonló (metalvotze)
– olyan nagyon ütős pc-s entryt még nem adtak be, viszont van jó sok pc demo
– amigások is erősen dolgoznak még
– az openCL-es 4k a laptopomon (i5/nvdia310) 2 percenként renderel egy frame-et

A Traction&Brainstorm 4k-ja Reptile-nál már 2 spf, úgyhogy indul a verseny, keressük azokat akiknél leggyorsabban és leglassabban fut. :)

Ja igen, lehetett hallanai, hogy indul a Racers akik ugye a kiválló magyar kapcsolatokkal rendelkező lengyelek, és blala időközben feladta a demo befejezését.

Egyébként az este folamán megállapítottuk, hogy a demoscene továbbra is törtelenül növekszik, csak nem létszámot, hanem össztömeget kell nézni. :)

Vasárnap 14:50 (Murphy)

Túl vagyunk az executable musicon és a modern gfx-en is. Zenében Gargaj szinte biztos dobogós lesz, utóbbi kategória pedig talán az eddigi legjobb mezőnyt hozta idén, sok jól megcsinált képet láthattunk.

Amíg nincs más, nézegesd a grafikákat:

[slideshow id=revision-2012 tag=modern-gfx w=600 h=400]

Itt van a Focus Design és az Unstable Label Amigás 64k intrója is, nézzétek:

Vasárnap 18:15 (Murphy)

Túl vagyunk a Streaming Musicon, ami leginkább olyan volt mint egy zene compo szokott lenni. Volt pár WobWob is, de meglepően kevés. Igaz a Gathering után ha csak a zenék 90%-ában van, akkor az már kevésnek tűnik…

A Wild demo kategória egész jó volt, 1-2 kivételével mindegyik produkció élvezhető volt, és a könnyű összahasonlítás érdekében nem nagyon volt két demo ugyanazon a platformon. Volt Gameboy, Nintendo DS, GameCube, Mirc (igen az IRC programban scriptelték), de LFT egy FPGA alapokra épített hardverre írt demót, volt egy demo egy Arm Cortex m4 alapú gépre, és a TRSI & Desire BluRay lejátszóra írtak demót! Minden bizonnyal ők fognak nyerni, a többi helyezést nehéz lenne megjósolni. Most először a szervezők nem sortolták “jóság” szerint a releaseket. A korábban említett Racers egyébként Nintendo DS-re írt egy musicdisket.

A tegnapi játék compókról nem nagyon írtam mert én is lemaradtam róla, de íme egy kép egy talán sokaknak ismerős című C64-es játékból. Ha a képről nem ugrik be a címe, segítek:”Nu, pagadi!”

Hamarosan kezdődik a SIDRip Alliance koncert.

Hétfő 8:55 (Murphy)

Túl vagyunk Az összes compón. Először is gyász van, mert a 4 magyar érdekeltségű demóból kettőt kiszórtak, mondván nincs idő bemutatni őket. No ilyenkor kérdés, hogy ha vajon előtte 10 perccel korábban befejezik a DJ settet nem-e jobban járunk? A másik kettő viszont egész jól sikerült, az eXtrait Nuance-szel közös demója dobogóra is esélyes lehet.

No de haladjunk időrendben. A SIDRip Alliance koncert után Hoffman / Unstable Label DJ-skedett, majd indultak a compók. Elsőként a PC 64k, ami egyértelműen a party legjobb mezőnyét hozta. Egyrészt majdnem minden ütőképes 64k intrókkal foglalkozó csapat képviseltette magát (igaz a legtöbben a saját szintjük alatti intróval), és az élbolyban brutál verseny van, újra kell gondolnunk ezt a mi lehetséges 64 kilobyte-ban dolgot. Volt SystemK, Funque, Inque, Cubicle, de a győzelem minden bizonnyal a Razor 1911, Approximate és a Ctrl-Alt-Test között fog eldőlni. De inkább itt egy kis ízelítő…

Az oldskool 4k compo igazán kimagasló intrót nem hozott, volt Amiga 500, C64, Amstrad CPC, Atari VCS, ZX Spectrum. A győzelem minden bizonnyal Vizznut bizarr C64-es slideshowja, a Hooy-Program CPC-s 4k-ja, vagy a VCS-es cucc között dől el.

Hétfő 9:40 (Murphy)

Valami okból egyébként a kiírással ellentétben először jöttek a PC-s demók, és a legvégén az Amigások. A PC-s mezőny egész kiegyenlített volt, nagyon rosszak nem voltak, de kiemelkedő se sok. Az elsőként leadott Distorted Memories kifejezetten élvezetes volt, tekintve, hogy a leggyengébbek szokták kezdeni, így egész bizakodók voltunk. Aztán egyre inkább ellaposodott a dolog, olyan sok emlékezetes nem volt, talán a papír kivágásos Outline invitáció és a Traction & Brainstorm részecskés cucca maradt meg.

Aztán jött az élboly. Az Ümlaüt demója egész jó volt, Gargaj féle pontos zenére időzítések voltak a fókuszban, de a grafikán és animáción azért látszott, hogy coder csinálta. Egyébként az eXtrait & Nuance coop demóban is coder csinálta a grafikát, viszont ott nem látszott. :) A PandaCube idén is jelentkezett egy demóval, ami pontosan olyan volt mint az előzőek. A srácok baromi jól code-olnak és profik grafikailag is, viszont koncepció szintjén az egész megmarad a ’90-es éveknél. Sokkal, de sokkal jobbat tudnának ennél. A Floppy demója nagyon hatásos volt, és rendkívül szokatlan stílusú, nekem abszolútt kedvenc a compóról, de csak azért, mert még nem láttam a Variform 2-őt, ami Edhellon szerint “olyan mintha nosfe csinálta volna, de ennek ellenére jó”. Meglátjuk…

Az Amiga demóknál a győzelem a MaWi és az Elude között fog eldőlni, ez már biztos. Nagyon más utat követtek, a MaWi demóban, aminek code szintjén egyáltalán nincs, grafika és zene szintjén is csak részben van köze a MaWi-hoz a hagyományos utat választotta, baromi sok grafikai meló de túl sok eredeti ötlet nélkül, az Elude meg hozta a szokásos Amiga demo így nem nézhet ki Look-ot, de elég rövidke volt. A harmadik mindenestre a Focus Design lesz, ez biztos.

Itt az egész Amiga compo egyben nézhetően.

Már csak alig több mint egy óra és jön az eredményhirdetés!

94 Responses so far.

  1. avatar teo says:

    TBL demo nem lesz sajna. “We’ve tried hard, and we’ve failed”.

  2. avatar RawBits says:

    Nee ez komoly? Gargaj első dolga, hogy kikapta a mikrofont Okkie kezéből és elkezdte faggatni! XD

  3. avatar slyspy says:

    Lesz Blala demo, csak nem erre a partyra…
    Mellesleg a duptep az nem a kislányok utáni fellépő? Az a karácsonyi troncsávó.

  4. avatar Murphy says:

    Én azt hittem, hogy a produkció része, de elképzelehető, hogy ő már másik fellépő…

  5. avatar Unreal says:

    Go go Hungary! :D

  6. avatar Murphy says:

    Srácok milyen magyar indulók lesznek még? Rebels / Fresh!Mindworkz? Archee?

  7. avatar Unreal says:

    Ennyit a grafikarol, kesz lett de elneztem a deadlinet…:( pofara eses ezerrel.

  8. avatar Murphy says:

    Nem tudnak segíteni Spenóték?

  9. avatar pohar says:

    Murphy, magyar releasről nem tudok, de úgy hallottam, hogy a lengyel Racers készül valamivel

  10. avatar Caiwan says:

    Felkeszen, 4551 bytenal elfogytak az otleteim, a kalapalast illetoen, ugyhogy ebbol Function lesz inkabb.

  11. avatar Edhellon says:

    Oldskool graphicsban azért kemény együtt indítani a 8 bites mezőnyt az Amiga ECS képekkel… De ők tudják. Majd meglátjuk az eredményeknél mennyire tudják a szavazók figyelembe venni a hw különbségeket.

  12. avatar dr.dolf says:

    ja kategóriák terén érdekes elképzeléseik vannak.. sok xavazónak meg lehet göze sincs mi a különbség egy 8 bites gép és egy amiga között.. ez xtem külön kategória. de más kategóriák definiálásánál is rezeg a léc xtem..

  13. avatar Murphy says:

    Hát másik opció a 32 színű Amigás képeket indítani a PC-sekkel… Ha lenne több induló biztos több kategóriára bontanák.

  14. avatar teo says:

    2 amigas kep viszi majd a 2 elsö helyet, de ne legyen igazam. a vonatos kep az kicsit cougar/sanity flash. (Motörhead albumos kep)

    AMN vagy Veto meg szerintem odaerhet a dobogora, meglassuk.

    hangulat nagyon jo, most ertem vissza a hotelba.

  15. avatar teo says:

    es igen, Jessika is itt van a partyn (cickos foto).

  16. avatar dr.dolf says:

    ezekbe a katokba nem is indult kompó vagy még nem rakták fel mindet?? (3+ kellett 1 kompóhoz)
    http://www.pouet.net/party.php?which=1550&when=2012
    amúgy az oldskúl cpc schneideren ugyanúgy lehetne wild is, erre írtam, hogy eb..ták a kat.-okat. :-)

  17. avatar pasy says:

    hírek from compoteam:

    – a vonatos amigás képet diszkvalifikáltuk, egy riverwashos(2011) moderngfx kép lekonvertálva amiga felbontásra

    – diszkvalifikáltunk egy vectrex demót amibe konkrétan b*szn*k és sz*pn*k és hasonló (metalvotze)

    – olyan nagyon ütős pc-s entryt még nem adtak be, viszont van jó sok pc demo

    – amigások is erősen dolgoznak még

    – az openCL-es 4k a laptopomon (i5/nvdia310) 2 percenként renderel egy frame-et

  18. avatar Unreal says:

    Amiga – 8bit : Ez kb. az a szituacio, amikor a render kepek egyutt mentek a kezirajzokkal. Hat az se 1 kategoria (nem emlekszem mar melyik partyn volt ilyen, de volt)

    U

  19. avatar Unreal says:

    … gondolom azert van igy hogy egy-egy kategoriaban jobb dijakat lehessen inkabb szorni, mint szetdarabolni nagyon a kategoriakat.

  20. avatar Murphy says:

    Unreal, nem is biztos, hogy annyira pénzkérdés, csak ugye 5-6 induló azért kellene, hogy egy kategóriát érdemes legyen külön fentartani. Régi szép idők, mikor egy ThePartyn indult 100+ kép, és ebből 30 nagyon jó… :)

  21. avatar Murphy says:

    Kösz! Beraktam a többi közé! Csak ez az új galléria plugin ne lenne ilyen idióta… :(

  22. avatar Edhellon says:

    Hat most igy az oldskool gfxben konkretan volt 6 vagy 7 C64-es kep, 3 Amigas (amibol egyet diszkvalifikaltak, csodalkoztam is hogy eltunt a voterendszerbol) meg talan egy Atari, szoval pont megvolt az 5-6 indulo. :-) De persze en ertem hogy miert vonjak ossze a kategoriakat, csak nagyon nehez meghuzni a hatarokat ilyen esetekben hogy legyen eleg indulo es ne legyen nagyon egyenlotlen a verseny. Pusztan azt probaltam mondani hogy _szerintem_ nem huztak meg jol a hatarokat, de ez csak az en velemenyem. :)

  23. avatar RawBits says:

    Hot Dots. Erre emlékszem is, talán ez volt az egyetlen tényleg nézhető a wobli basszussal. Engem megfogott, technikailag meg nem vagyok képben…

    Egyébként mind a két party ilyen gyenge termésben. Ha ezt tudom, hogy a nagy partikon ilyen alkotások vannak, akkor évekkel előbb belevágok a demózásba… :(

  24. avatar Murphy says:

    Edhellon segítek: Amigából nem lett volna elég induló :D

  25. avatar Edhellon says:

    Rawbits, akkor varjuk Functionra a 4k-t ami leveri a Hartverdrahtetet… :)

  26. avatar pohar says:

    Lement a wild compo, jók sok féle platform volt, plédául: BluRay. Meglepően sok Nintento volt, Gameboy Advance, DS és Gamecube is.

    A Racers musicdisc iránt érdeklődőknek a release party verziója (emulátorral is működik, pl: no$gba):
    http://dl.dropbox.com/u/24395327/rcs-mus.zip

    és kétféle video:
    http://dl.dropbox.com/u/24395327/racers-musicdisc_xvid.avi
    http://dl.dropbox.com/u/24395327/racers-musicdisc_emulator.avi

  27. avatar Murphy says:

    Csak én nem látom pohar hozzászólását?

  28. avatar pohar says:

    hmm, éredekes: “A hozzászólás rendszer-moderációra várakozik. “

  29. avatar Murphy says:

    Valószínűleg a gyanús linkjeid miatt… Vagy a lengyel csapatokkal szemben eleve bizalmatlan. :D

  30. avatar Travis says:

    RawBits: A lányokat már most küldd előre intézkedni, hogy jövőre itt lehess.

  31. avatar dr.dolf says:

    de hol van damon hill? … :-) öö vagyis a közös produnk, travis? valaki látta? (gy.k.: lal+cg)

  32. avatar Murphy says:

    Erről valóban megfeledkeztünk, majd beépítjük a cikkbe. Vviszont srácok… Nagykorúak közt a PC zúzás már ciki, főleg, ha a video nem Amigán lett vágva. :P

  33. avatar dr.dolf says:

    vixont murphy srác, a lal nem ad ki enélkül demót 91 óta vágod?, ciki nem ciki evan pc suxx és traktorvektor kötelezö. kédezdem travist hogy nem zavarja-e az imagejüket ha coop a prod, de azt mondta nem :-)
    ja, honnan vexed hogy nagykorúak vagyunk? :-)
    amúgy xeretttyük a unlikeot, ezé vagyunk… nézmeg pouetet hogy mocskolnak, ez a lényeg, köxi neked is!

  34. avatar blueghost says:

    Nálam a Traction 4k-ja összesen 3 db képkockát bír kirajzolni. (GF 9500GT). Elöször azt hittem procedurális gfx aláfestő zenével, aztán a 2. framenél rájöttem hogy mégsem.

  35. avatar RawBits says:

    Edhellon: Semmi gond, kérek egy időgépet az évekkel ezelőtthöz!

    Amúgy Funkcióra is van már terv, de nem intro lesz. Sőt ahogy a party-t ismerem, wild… (a terv azt jelenti, hogy már készül, csak nem akarom, hogy Árokra ne készüljek el)

  36. avatar RawBits says:

    Travis: igen azon is kéne dolgozni, hogy ne kelljen rájuk szorolni… ötletem sincs. :(

  37. avatar pasy says:

    nem lesz demonk mert ugy dontottek hogy tul sok demo van, ezert traviset meg a mienket dobtak ki…

  38. avatar pohar says:

    ógyász, sajnálom :( akkor ébren sem maradok demokompótot nézni

  39. avatar Murphy says:

    pasy: ugye csak viccelsz?
    Amigával mi van?

  40. avatar pasy says:

    nem viccelek, az amiga demok kozt vannak igen jok

  41. avatar Travis says:

    Ha kevés a demó, az a baaj
    Ha túl sok a demó, az a baaj
    Ha nem használok shadert, az a baaj.

  42. avatar teo says:

    amiga demok közt voltak igen jok. :D

  43. avatar dr.dolf says:

    travis: füncsü müüü? =) 30-as vagy 70-es a xámod? =)

  44. avatar dr.dolf says:

    mikor a vakondok2-t levetítik, épp akkor ba**ak ki magyar demót? nem volt idejük lenyomni éjféltöl 10-ig? … vagy ez csak nekem fura?

  45. avatar Murphy says:

    dr.dolf: értem én, hogy PC Sux, csak vannak azok a csapatok akik inkább azt mondják, hogy Amiga Rulez!, és olyan demókat raknak le az asztalra, hogy az ember hajlamos is elhinni nekik…

    Sly úgy fogalmazott. “Ezek a PC zúzós cuccok olyanok mint a melegfelonulás, többet ártanak az ügynek, mintha nem lennének…”

    Szóval minek direkt rosszat csinálni, ha ugyanennyi munkával már valami jót is lehetne?

  46. avatar slyspy says:

    Mondjuk ez az előzsűri nekem indokolatlannak tűnik, mert rohadtul lehetett volna 15 percet spórolni itt-ott a kimaradt 3 produkcióra.

    Az amigás pc zúzás kapcsán még annyit, hogy ráadásul elmúltak a kilencvenes évek is.

  47. avatar dr.dolf says:

    hát pont erre a válaxra xámítottam. =) aki nem érti ne vegye magára, dehát ha kell, akkor kell.

  48. avatar slyspy says:

    dr.dolf: Én ám amigás voltam.

  49. avatar Csio says:

    natyon jó volt a Amiga! köszi lal!

  50. avatar RawBits says:

    Nem akarok politizálni itt, de ahogy most Orbánnal kinézünk a világ szemében, ugyanúgy értékelem, hogy miért kaptuk ezt a németektől.

    Az égvilágon semmi nem indokolta, hogy a 20 után azt a 3-at már kizárják…

  51. avatar pasy says:

    A democompo után elhagytam a partyplacet, kiléptem az orgateamből, és kijelentettem hogy többi nem leszek jelen revision partin.
    Ennyi a véleményem.

  52. avatar Murphy says:

    A Variform 2 után végképp érthetetlen a dolog…

  53. avatar Murphy says:

    lol
    jeriellsworth has subscribed to you on YouTube!

  54. avatar pohar says:

    hoppá! most látom, hogy a Racers eddigi legjobb helyezését érte el a Breakpoint/Revision partyk történetében:
    a 2006-os 12. hely, majd a 2007-es 19. hely után az idei, 2012-es Revisionön már a TOP10-be is sikerült bekerülniük!

    Csak így tovább!

  55. avatar Grass says:

    Pasy, – nem tudom számít-e –, de ezért én nagyon-nagyon tisztellek, hogy ezt megtetted.

  56. avatar Murphy says:

    pohar: Az már pontszerző hely! :) grat!

  57. avatar Edhellon says:

    Gondolkoztam rajta miert zarhattak ki pont Pasy es Travis demoit (egyaltalan miert kellett barmilyen demot kizarni) es fogalmam sincs rola.

    Pasy, ahogy Grass mondta maximalis respekt hogy ennek ellenere levezenyelted a compot (Charlieval egyutt, neki szintugy maximalis respekt) es tokeletesen megertem a reakciod. En valoszinuleg nem lettem volna ennyire visszafogott… Koszonjuk mindharmotok (Pasy, Spenot, Charlie) munkajat!

  58. avatar teo says:

    a kizarast en sem ertem, sajnos eleg rossz utoizt ad egy amugy remekül sikerült partynak. sajnalom, hogy igy alakult!

    Charlie, Pasy, Spenot trio megint remek munkat vegzett, köszi sracok, hogy meg ennyi ev utan is ilyen lelkesedessel dolgoztok! Es persze mindig elmeny a komposzobaban csövezni :D

  59. avatar Clarence says:

    Főleg annak fényében érthetetlen a kizsűrizés ténye, hogy milyen ócska minőségű demók is belekerültek a pc demo versenybe. :(

  60. avatar Gargaj says:

    Kivalo party volt mint mindig, igazan koszonom a jelenlevo szervezoknek.

  61. avatar teo says:

    ja es persze gratula minden helyezettnek!

  62. avatar slyspy says:

    Esetleg nem lehetne megkérdezni, a szervezőket hogy wtf volt ez a kizárás, nincs egy fórum, ahol alpári módon beszólhatnék rámutatva a dolog visszásságára, már csak azért is, mert tökre elrontotta a kompó feelingjét ez a dolog, még akkor is, ha streamen néztem.
    Szal kit kell elküldeni nagyon erősen?

  63. avatar teo says:

    gondolom szovatettek az erintettek a helyszinen.
    minden masra ott a pouet.

  64. avatar Charlie says:

    Az orga team magyar fele úgy en-bloc eljött az eset után és jó eséllyel nekem is ez volt az utolsó Revisionöm. Nem csak azért, mert kiállok egy barátom mellett, hanem mert a compo team másik felével, amelyik a kizárásokat szó nélkül, a hátunk mögött intézte, úgy, hogy mi is csak a compo-t felvezető slide-ról tudtuk meg, nem tudom a továbbiakban elképzelni az együttműködést.

    Én hat éve csinálom ezt, hasonló esetek már korábban is előfordultak, amivel én totál szembemenve egy másféle szemléletet próbáltam meghonosítani a compo teamben, legalább az amigás produkciók erejéig. Hogy ennek milyen feedbackje volt az Amiga scene-ről, arról jópár demó és .nfo fájl tanúskodik… Ami vasárnap éjjel történt nem csak scenerként ítélem el teljesen és magyarként éreztem hatalmas pofonnak, de végleg meggyőzött arról is, hogy amíg a compo team stílusában (vö: “a stílus maga az ember”) alapvető változások nincsenek, addig felesleges bármivel is erőlködnöm.

    A Revision ennek ellenére egy remek party, amit sok nagyszerű ember szervez áldozatos munkával, szerte Európából. Sajnálatos, hogy olyanok lehetnek a party kapcsán döntéshozó pozícióban, akik morálisan nem nőttek fel a feladathoz, mert a többiek munkájának megítélését is lenullázzák.

    Részemről ennyi.

  65. avatar RawBits says:

    Amit Charlie leírt egy kicsit emlékeztet engem arra amikor az ipar és az egyetem találkozik. Az egyetem maga szűk korlátai között (pénz, jóváhagyások a tanácstól) igyekszik a legjobb munkát végezni, az ipar pedig eredményeket vár tavalyra.

    Nyilván sok dolog és ember függ más dolgok és emberektől, de azért végül is mindig van 1 valaki, aki meghozza a döntést. Azon múlik az egész. Aztán persze nyilván lesznek következmények. Az alkalmazottak ugye mindig az adott intézményt/céget/akármit képviselik ahol dolgoznak. Tehát bármit tesznek gyakorlatilag reprezentatív…

    Nos ezekből kiindulva. Kértek bármilyen módon bocsánatot? Esetleg történt valami kárpótlás? Ha nem, akkor ugye ez már nem véletlen tévedés, vagy egy hülye alkalmazott (akit stílszerűen már ki is rúgtak) amiről beszélünk, hanem (egész cég által) kitervelt/jóváhagyott merényletről! Ráadásul van itt egy egész enyhe diplomáciai vonzata az ügynek ha jól érzem…

    Itt persze most egy hétvégi partiról beszélünk – rengeteg felelősségteljes felnőtt emberrel ugyan. Viszont ez a való életben meglehetősen véres dolgokhoz vezetne!

  66. avatar Unreal says:

    Scene pont a szabadsagrol, es nem az ilyen fajta korlatokrol kell hogy szoljon, vagy szolt eddig, barminemu ilyen korlatozas, az elanyagiasodo vilag fele mutat, es a scene nem ez! Ha lassan itt is a protekciozas, elerkolcstelenedes fele tartunk es egy party csak a bevetelekrol, es nem a friendshiprol szol, akkor az egesz doglotte vallik. A demokat majd a kozonseg zsurizi, es a szavazok eldontik mi szar vagy mi nem az…

  67. avatar pohar says:

    Ha már 18 demot leadtak, akkor még 2 belefért volna.

    Egyébként nekem régi problémám a Breakpoint/Revisionnel, hogy nem tisztelik a releasek készítőit (pl: 4k szabályváltoztatás 1-2 nappal a party előtt, hiányzó screenshot a szavazórendszerben). Többször vitáztam itt emiatt azokkal, akik istenítik a partyt a hangulata miatt. Viszont akkor kár a szabadidőnket release készítésre pazarolni, ha részegen, nyuszifüllel a fejünkön a tábortűz körül ugrálás a menő…

  68. avatar Charlie says:

    “Kértek bármilyen módon bocsánatot? Esetleg történt valami kárpótlás?”

    Egyelőre annyi válasz jött, hogy majd egy hét múlva szóbaállnak velünk, mert addigra lehiggadunk, csak a party nagyon fárasztó volt biztos és azért reagáljuk túl. Erről is van véleményem, de nem írom ide.

  69. avatar vincenzo says:

    mivel en is erdekelt vagyok (en irtam f!m demoba a zenet ugyebar, thank you captain obvious), ezert valoszinuleg elfogultan fogok nyilatkozni.

    a party baromi jo volt, hangulatos, kellemes, teljesen jo arc volt mindenki. szervezokkel a sidrip koncert kozben gordulekenyen ment a munka, kb, ace es a tobbiek mind-mind nagyon segitokeszek es profik voltak.
    aztan amikor a demokompo elott kiirtak, hogy kidobtak 3 demot, koztuk a mienket is meg traviset, egy hatalmas WTF erzes tort ram. ez csak erosodott, miutan lement a teljes kompo es voltak sokkal-sokkal szarabb demok, mint a mienk…
    1. nem az zavar, hogy kidobjak a demot amiben kozremukodtem HA szar. tegyek meg.
    2. zavar, hogy idohianyra hivatkoztak. idob*zmeg??? mikor minden partyn csuszas van? miutan romeo knight koncertje is 2 oraval kesobb kezdodott es megcsusztatta elozo nap a kompokat???
    3. egyetertek azzal, hogy nem kell kivetelezni az organizerekkel sem, ha szar a produkcioja. dobjak ki. de jelen esetben nem szar produkciorol beszelunk.
    4. rohadtul zavar, hogy pasy odateszi magat, egyben tartja a beamteamet, levezenyli a kompokat es ROHADTUL NEM VESZIK FIGYELEMBE a munkajat. ez olyan, mintha pofankopnek, lep*salnak es utana vigyorogva megkernek arra, hogy adomanyozza meg oda a vesejet is a szegenyeknek.

    azt megint kiemelnem, hogy a revision egy jo party, gordulekenyen ment minden, hangulatos volt, stb. (pohar, ivaszat nelkul is mukodott minden es hiaba aldoztam a szabadidom egy reszet release keszitesre, nem a disq. es az ezzel elvesztegetett ido zavar leginkabb) de emiatt a barom huzas miatt megis rossz erzesekkel tavoztunk de ezzel a huzassal sajnos a tobbi, normalis organizer megitelese is valtozni fog.

  70. avatar zoom says:

    Egyébként csak jelezném, hogy a composzabályokban nem látok olyat, hogy időhiány miatt diszkvalifikálnak valamit, vagy akár olyat hogy ok nélkül kizárhatnak egy entryt ha úgy tartja kedvük.

    pohar:
    “nem tisztelik a releasek készítőit (pl: … hiányzó screenshot a szavazórendszerben)”

    Ugye nem tartunk még mindig ott hogy ez a szervezők feladata lenne…?

  71. avatar Murphy says:

    Tökre megértem a csalódottságot, tegnap ez volt a téma chaten is. De kicsit a szervezők védelmében, azért minden bizonnyal ez 1-2 ember hülyesége volt, nem az egész szervezőcsapaté (ami láthatóan idén is igen profi volt). Utlóag persze minimum ildomos lenne részükről egy bocsánatkérés.

    Voltak ilyenek egyébként sajnos korábban is elég sokszor. Néhány a legismertebbek közül… Saint by Halcyon (ASM ’97) vagy Further by Moppi (ASM 2000) kizárása, anno az Arte by Sanity (The Party ’93) a szervezők bénasága miatt csak félig ment le, de a csúcs a Catch Up by Grif! (ASM ’94) amit az elhúzódó compók, és a rossz sötétítés miatt (már hajnalodott) a felénél szándékosan lelőtek…

  72. avatar RawBits says:

    Murphy: ajánlom olvasd el amit írtam feljebb. Ez KOMOLY környezetben bocsánatkérés nélkül háborúhoz is vezethetne. Cégek között többször is tapasztaltam már ilyet – közvetett és közvetlen módon is – és nagyon sok alkalmazott látta kárát ennek mindig…

    Azt azért hozzáteszem, hogy a szakmám olyan, hogy hazánkban a németek uralják az ipart. Én úúúútálom a németeket tapasztalatból. Nem vagyok hajlandó a nyelvüket se megtanulni. Gondolhatjátok ez mekkora előny nekem… Ennek ellenére nem hiszem, hogy kellene bármi jelét is adni ennek a felháborodásnak nyilvánosan (vadat mondok pl nem jöhetnek németek magyar partira stb.). Azonban azt helyesnek tartom, hogy eljöttek onnan és nem mennek vissza a magyar szervezők. Az is normális lenne, hogy aki együtt érez az nem ad be német partira semmit, mert nem illik/bölcs támogatni azt ami szemlélet szerint rossz irányba halad.

    Egyébként ha már így kitárgyaljuk, akkor a pénzt se szabad elfelejteni soha. Ha itt ez szóba jöhetett, akkor esetleg nem lehet, hogy így akarták a magyarokat eltávolítani, mert valaki más vágyik a helyükre? Tudom, hogy ilyen megoldás csak nőnek jutna eszébe, de ki tudja…

  73. avatar zoom says:

    *facepalm*

    A politikát hagyjuk ki ebből plz…

  74. avatar slyspy says:

    Annyi a baj, hogy a produkciók maga a demoscene. Ha ezt nem értékeli annyira, egy party szervezőgárdája, hogy emiatt nem bír 15 perc csúszást beiktatni (különösen annak fényében, hogy előző nap 2 (kettő) óra csúszás volt szervezési problémák miatt), akkor ez azt jelenti, hogy nagyon félre van menve a demoscene spirit (vagy mi a szósz) értelmezése.

    Elég rossz üzenet ez, mert pl. oda a fun factor, mert minek csináljak valami szokatlant, netán vicceset vagy középszerűt vagy akármit, amiről szervezők úgy gondolhatják, hogy ezt mi nem adjuk le. Miért is? Mert csak pont ez nem fért bele az időkeretbe.

    Pláne úgy, hogy egy másik országból utazik oda az ember, kifizeti a jegyet és utána NEM adják le a demóját, mert nem fér bele az időkeretbe.

    Amúgy meg ne magyarkodjunk, meg politizáljunk. Nem erről szól a dolog.

  75. avatar Murphy says:

    RawBits: meglehetősen nagy volt a kisértés, hogy kimoderáljam a hozzászólásodat. Annyi oldal van ahol lehet politizálni, mi maradjunk meg ilyen szempontból szüzek… Egyébként nagyon rossz szokás önigazolásképpen a saját világképedet belevetíteni teljesen más természetű és léptékű problémákba.

  76. avatar NmG says:

    Túl sok jogom nincsen belekotyogni, mivel nem vettem részt a partin, de pár érdekes véleményeket olvasva csak le kell írnom a véleményemet. Sok parti compo végeredményéit nézve, én már régóta nem tudok szabad és igazságos szavazásról, helyezésekről beszélni. Valahogy az ismertebb csapatok, arcok rosszabb release-zel is el tudnak érni jó helyezést. Értem én, hogy az ismertség és pláne a beígért sörök el tudják rendezni egy-egy helyezés ügyét, de ez nem “erkölcstelen vagy korrupt”? Persze nem kell ezt annyira komolyan venni, de mint partikra ritkán járó scener, számomra (és a sok-sok hasonló “passzív” scener számára) a scene-t legjobban meghatározó és alakító compo helyezések söralátétté degradálása rossz képet fest: belterjesség, mutyizás, kaki.
    Mintha a scenerek kiöregedése nem lenne magában elég baj…
    Németeket utálni bölcs dolog… Az meg, hogy Orbi még a magyar scenereket is hazavágja. Zseniális! XD

  77. avatar Grass says:

    NmG: “Namevoting” mindig is volt és lesz is, ez scene történelem része. De azért azt is figyelembe kell venni, hogy valamit nagyon le kell tenni az asztalra ahhoz (esetleg többször is), hogy “Namevoting” áldozata lehess. :)

  78. avatar Murphy says:

    Grass: Ez nagyon jó… Mint egy keleti bölcs :)

    Egyébként srácok ne siránkozzunk már itt nonstop, és főleg ne utáljuk már a világot világot, mert azt rosszul tolerálom.

    Inkább szurkoljunk Pasyéknak, hogy 2-3 héten belül nyerjenek meg ezzel a demóval valami jó kis partyt!

  79. avatar pasy says:

    -a demo első nyilvános vetítése a hétvégi PixelJam partin lesz usában, egyébként nem kell világmegváltó prodra számítani mert egy kisérleti demó (a zenéje az világmegváltó szerintem)

    -és igen fejezzük abba, lépjünk túl mennyünk funkcióra meg main-re

  80. avatar pohar says:

    pasynak igaza van, mindenki kezdjen el dolgozni a következő releasen már most. Functionon nem szeretnék félkész játékokat látni a compon!

    És ne utolsó héten kérje mindenki kölcsön az időgépemet! :)

  81. avatar RawBits says:

    Közösbe: Nem érzem úgy, hogy politizáltam volna! Sőt szerintem az ellenkezőjét hangsúlyoztam itt is és chat-en is. Soha nem is foglalkoztam ilyennel és nem is vagyok képben hozzá.

    Murphy: Kinek a világképét vetítsem a dolgokra ha egyszer én is és mindenki az amit megélt/tapasztalt?

  82. avatar teo says:

    a belemagyarazasokat en is kicsit tulzonak erzem.

    amugy meg: what murphy and pasy said.

  83. avatar Travis says:

    Én úgy fogtam fel, hogy kaptunk még egy kis időt, hogy kijavítsuk a bugokat. @Partyn fogjuk bemutatni a világnak.

  84. avatar Murphy says:

    Travis: Ez a nyertes hozzáállás, grat! Szerepeljetek jól!

  85. avatar Caiwan says:

    @partyig (talán) én is befejezem a 4k-mat :)

  86. avatar archee says:

    Egy kicsit késön írok. Tényleg sok volt a lamer demo, amikre ráfért volna a DQ, de lehet, hogy azok ujjonc csapatok, akikböl késöbb jó lehet, ezért nem akarták elvenni a kedvüket. Jövöre annyival kevesebben látogatták volna a partit, így pedig a 10 magyarból 5-el kevesebb.
    A német mentalitást ismerve, számukra az a helyes ilyen helyzetben, ha a saját (azaz kompócsapat) demóit veszik ki idöhiány miatt. Vagy valamilyen hozzátartozóikét, mert az úgy is megértöbb.

    De lehetett a háttérben valami vita, amiröl nem tudunk. Mindenesetre kiváncsi vagyok, hogy most egy hét elteltével mivel magyarázzák a döntést.

  87. avatar teo says:

    ha a megertesre appellalnak, akkor nem a hatuk mögött veszik ki a demot a kompobol.

    amugy volt Robymus is a partyn!

  88. avatar archee says:

    Robymussal miért nem találkoztam? :(

  89. avatar teo says:

    azt nem tudom, nem mondta blala hogy ott van?

  90. avatar Travis says:

    Most beszólhat mindenki a szervezőknek. Közvéleményt kutatnak:
    http://scenes.at/revision2012survey

  91. avatar Gargaj says:

    Az mondjuk tetszik hogy az elso kerdes kapasbol az h “partyn ott voltal-e vagy csak a szad jar” :D

  92. avatar Travis says:

    Van egy teljes kérdéskör a stream-el kapcsolatban is.

  93. […] valamilyen költségtakarékos utazás Németországba a húsvéti Revisionre (pl. itt is irtunk róla) , ami jelenleg a legnevezetesebb demoscene party, ami a méltán legendás Breakpointot […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára