☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Function 2011 – Party van!

Posted by Murphy on 2011-09-17, 08:07

gdc08.jpgMár javában tart a party, de ha most felkerekedsz még szinte minden izgalmas eseényre oda fogsz érni! Tegnap egyedül a gamedev compo ment le, ma pedig dél a grafikai versenyek deadline-ja. Ha nem érsz oda akkorra inkább írj a szervezőknek!
http://2011.function.hu/hun:Contact

Az első a fotó compó lesz 14:00-tól, onnan pedig sorra jönnek az előadások, a zene és grafika compók, a SIDRip Alliance koncert, majd a Wild, Intro és Demo compók, majd 1 óra szavazás, és 1:30-kor eredményhirdetés.
http://2011.function.hu/hun:Timetable

A partyról a scenesat-on van audiostream, így a hangulatból akkor is kapsz ízelítőt, ha nem vagy jelen, ellenben minden másról lemaradsz.
http://scenesat.com/listentous

Intenzív napnak nézünk elébe, indulásra fel!

Categories: Party | Tags

193 Responses so far.

  1. avatar pohar says:

    Lassan kész a demo, mindjárt becsomagolom a releaset, ebédelek és megyek partyzni :)

  2. avatar dr.dolf says:

    wow caiwan naon gyóós vagy kewl. thanx!

  3. avatar Bery says:

    Köszönjük, a party hangulatfaktora remek volt! Jó évente egyszer látni a rusnya ábrázatotokat! ;-)

    Ráadásul 1-1 kategóriában meglepően sok induló volt. Mondjuk még van ahol a minőségen lehetne javulni :) De szerettünk 1-2 grafikát, introban is volt mit nézni.

    Aztán ott volt Blueghost, akit 3-4 éve kezdte, kódra meg már teljesen profi, már csak egy grafikus-designer kellene mellé, akivel összeraknának egy nemzetközi mezőnyben is ütős demót. Ezt nagyon jó látni. Üzenem ezt minden most kezdő scenernek is, hogy simán fel lehet nőni erre a szintre.

    Na meg Pasy azért effektre is odatett nekünk rendesen, amiért személy szerint nagyon hálás vagyok! Bárcsak lenne 3-4 ilyen demo egy Functionon! De majd jövőre :)

    A koncert remek volt, bár túl hangos és a magasak csörömpöltek, de szerettük így is :)

    Külön köszönet a Leon – Poison duónak a betétdalokért! ;-)
    [ módosítva Sep.18. 08:02 ]

  4. avatar d-lee says:

    Nos, én pedig kicsit sem éreztem jól magam. Alapvetőleg értékelem a fekete humort, de hogy fogalmazzam meg szépen: az hogy akciós kedvezményt kapsz, ha d-lee-t kirakod a partiról, és mindezt nem egy embertől hallom, nem tartottam poénosnak.
    Mint ahogy azt sem, hogy abszolút a wild szabályainak megfelelő valamit készít, nem is én hanem a párom, ahol javarészt tényleg a vágást meg ilyesmit lehetne értékelni és kellő mennyiségben volt benne autó ha nő kevésbé sárkány meg egyáltalán nem. Az eddig nagyon demokratikusnak és liberálisnak gondolt demoscene imidzsébe a dolog bőven belefért volna, lévén amatőr technikával készült minden benne. Erre arra való hivatkozással, hogy nem kompatibilis a demoscene imidzsével a mű, bemutatásra sem került. (Ekkor kellett volna sarkonfordulnom, és lelépni.) Természetesen ezt is lenyelem, pillám se rebben, de kiváncsi lennék, hogy egy vatta új nevező 0 demoscene előélettel is így járt volna-e?
    Továbbmegyek. Nem hiszem el, hogy a legtapasztaltabb partiszervezők ever az országban még mindig ekkora csúszásokkal kellenek hogy operáljanak. Rengeteg lett a családos ember, sokan azt hiszem komolyan veszik a time table-t. Tudom, hogy demoscenen alap a késés, és tényleg ne munkahelyi normákat vegyünk figyelembe, de indokolatlannak látok ekkora akár mesterséges csúszásokat. (minek kell 15 percről visszaszámoltatni, most komolyan…) Szerintem az a jobb út, hogy beesik estére a maradák is, és gyakorlatilag töményen nyomni a compokat, ahogy épp kijön, max. óránként 10 perces szünetekkel, vége szavazás ennyi.
    Akárhonnan nézem, megfáradt ez az egész, ha már láthatóan nyűg a szervezőknek is, akkor a faszért erőltetjük. Én jövőre ezt 100% hogy kihagyom, tudom senkit nem hat meg.

  5. avatar -SP- says:

    Jajnemá, apakezdődik…
    Tavaly a screenshotok miatt ment a rinya, most a diszkvalifikálás miatt?? :/

    Egyébként d-lee nem mond hülyeséget, autós video miért nem fér be a wildba, ha úgyis csak néhány induló volt? Annyi köze talán van a demoscenehez, mint a “haver elektrosokkolása káromkodós teknózenére” cuccnak :P

  6. avatar Lacoste says:

    Én osztom D-Lee véleményét, francnak kell széthúzni ezt ennyire, de nem mondok hülyeséget ha azt mondom, hogy ezt megszokhattuk volna már. Örüljünk, hogy vannak emberek akik legalább veszik a fáradságot és rendeznek egy ilyen party-t idejüket nem sajnálva. Sajnos nem lehet minden tökéletes. Bery-nek mondtam is, hogy mi a francnak kell benyomni kompó helyett egy SIDRip Alliance koncertet, mert leszarom, aztán beültem és komolyan mondom ANNYIRA ÉLVEZETES VOLT, HOGY MRZ-vel ott ütöttük a lábunkat. Tényleg nagyon jól eset! Köszönet érte a zenészeknek!!!

  7. avatar dr.dolf says:

    caiwan, a wild compónál merült le az aksid? vagy elfogyott a gépböl a film ? ;-)

  8. avatar Murphy says:

    A szervezés szokás szerint profi volt, a csúszésok lehet az egyetlen kifogásolható dolog. De abszolútt megértem a szervezőket, baromi kevesen tolják végig ezt a partyt, nekik is kell néha egy kis szünet, meg szocializálódás! Respect!
    Egyébként gondoljatok bele, ha nem indul el egy demó, és ezt leszarva indítják a kompót akkor az a baj, ha meg emiatt csúszik akkor az. :)

    Végre a díjátadó se másnap volt, így bár hulla fáradt volt a társaság 3 után, a hangulat mégis baromi jó volt! :)

    d-lee: A szellemiség miatt kizárt produkció tényleg elég fura indok, (bár erről akkor tud nyilatkozni az ember, ha látta is), de remote entryként be lehet még adni máshova.

    Egyébként meg ja, a demoscene halott, jövő functionon zárjunk be az ajtókat, gyújtsuk fel a művházat és kollektíven vágjuk fel az ereinket. :)

    [ módosítva Sep.18. 11:28 ]

  9. avatar -SP- says:

    FYI: szokásos partyliveblog itten van :)

  10. avatar Charlie says:
    Murphy wrote
    A szervezés szokás szerint profi volt

    Na ezen a hozzászóláson felsirtam. :) Maradjunk annyiban, hogy a szervezés a megszokott magas hibaszázalékkal működött (és most nem állok neki sorolni, így is én vagyok a közellenség), de ennek ellenére én jól éreztem magam a partyn, szóval elmondhatjuk h. a Functiont nem az olajozottan működő, minden igénynek megfelelő szervezés miatt szeretjük, de szeretjük! :)

    D-Lee meg egy hisztis Hamilton klón, akit azért diszkvalivikáltak mert feketében volt. Amúgy ezzel a húzással a szervezők minden hibát jóvátettek. Csak így tovább! :)
    [ módosítva Sep.18. 12:13 ]

  11. avatar d-lee says:

    Charlie: Akkor ezek után le is szophatjátok egymást.
    Csak hogy én is humoros legyek.

  12. avatar Charlie says:

    d-lee: Sírva röhögök rajtad, ebben biztos lehetsz.

  13. avatar Caiwan says:

    A wild compó után kevesebb képet csináltam, és nem töltöttem fel őket.

    Legközelebb meg nem állok neki ennyire felkészületlenül partykódolni; a keretrendszer amibe meg lett írva sokkal többet tud, csak én nem tudok eleget a saját kódom képességeiről. Csomó hibát sikerült elkövetnem, ott helybe; de legalább tanultam belőle mint kóder.

    TBS demó is ütött; úgy érzem, hogy tanultak a Yoyo hibáiból, mind a zenében, mind ami a rendezést illeti, respekt.

    Mu6k pedig elkezdett hülyeségből pornókockákat írni, amire mondtam neki, hogy ott egy félkész zenéje, írhon ahhoz is valamit, rakja össze, majd adja be intró kompóra. Így már szinte neki az fmodmini beizzítása okozta a ‘kihívást’. :D

    Továbbá partyreport a grafikusunk tollából: http://slapec.freeblog.hu/archives/2011/09/16/Function_2011_party_report_live/
    [ módosítva Sep.18. 13:11 ]

  14. avatar Murphy says:

    Pasy: a demótok miért az 54.2? Nagyon nem hasonlít az eredetire. A particle kocka meg az utána lévő effekt egyébként igen jól sikerült!

  15. avatar Csiki says:

    Nos. Nem tudtam megállni, hogy ne szóljak hozzá a dologhoz, még ha ez várhatóan sok embernek nem fog tetszeni.
    Előre leszögezem, hogy nem tartom magam scenernek, ahogy közületek jópár embert szintén nem, mégha szereti is magát így feltüntetni.
    Két éve voltam először Function-ön és mint kivülálló a következőt látom:
    Magyar módra a fikázás nagyon megy, de igazából azon kívül, hogy lejöttök az eventre (jó esetben) nem töritek magatok, hogy bármiben is segítsetek (uram bocsá’ valamivel jelentkezzetek, tisztelet a kivételnek).
    Gargaj minden Function után elkedvtelenedik az egésztől, majd egy évre rá csak ráveszi magát, hogy végigcsinálja ugyanazzal a minimális létszámú kiscsapattal (köszönet érte nekik).
    A többiek meg kívülről osztják az észt…

    Pl megy a fikázás a késésről, de az gondolom fel sem tünt senkinek, hogy az egyik előadó cirka másfélórát késett, a zenekar elfelejtett néhány dolgot elhozni stb., nyilván senki nem úgy tervezte, hogy direkt beleteszünk itt-ott egy kis késést, hogy jobb legyen…

    Kizárás: nem tudom megítélni, hogy miért volt, de pl. zenében kötelezővé tenném, hogy a zenész ülje végig a zenecompot. Miért jó szivatni a többieket…?
    (és persze néhány compoban kimondottan pozitívat csalódtam, csakhogy mondjak jót is)

    [ módosítva Sep.18. 14:17 ]

  16. avatar archee says:

    A d-lee viselkedése számomra felidézi a 90-es éveket, és öröm látni, hogy nem laposodott el a scene, hanem minden a régi, komolyan veszik. És a DQ is szép dolog, hiszen a fénykorban még intrókat is ki kellett DQ-zni, nem csak vágott filmet. Szerintem jó volt a parti, meg a szervezés is, hiszen voltak élvezhetö rilizek, meg külföldiek is.

    A d-lee-éknek azt ajánlom, csináljanak számítógépes grafikával autoversenyt, mégis csak digital arts, és ne akarjanak kompón kívüli promócióval/ügyeskedéssel nyerni, mint a scene egész történelmében. De ne tünjön el, mint a geri.

  17. avatar Bery says:

    Én csak azt kérdezem meg csendben, hogy milyen lenne 2012, ha szeptemberben és máskor sem lenne Function?

    Nekem nagyon hiányozna!

    Nem a csúszások, nem a gagyi releasek, nem a kizárás, hanem az összes többi miatt, amit jóval tovább tartana felsorolni.

  18. avatar Charlie says:

    Csiki, nem tudom kinek címezted a hozzászólásod elsősorban, de jelentős történelmi háttérismeretek hiányáról tanúskodik. Edukálódj, mielőtt ítélkezel.

    Archee, szerinem semmi baj sincs a compon kívüli promócióval. A jó cucc úgyse azért nyert, mert akármilyen póló volt a készítőn.

    Bery meg jól mondja. (Kivételesen! :P)

  19. avatar d-lee says:

    archee: Nem, nem dolgozunk be a korrekt fizikai modellű leendő autóversenyedbe. :>Itt ami lattathato kellett volna hogy legyen az entrynel, hogy vki 0-rol rovid ido alatt mennyire baratkozott meg egy vagoprogrammal. (Valahol a scene lenyege is tan ez, nem?) Boven belefert volna a legtagabb kategoriaba, plane elnezve a mezonyt is, igen nyert volna mindenfele trukkoskodes nelkul. Az meg egyenesen rohej ha azt hiszed hogy igy nyertunk, mondanam hogy az assembly 2000-en ott se voltunk! (na ezert kellett “ugyeskedni” es gyorsan igazolni egy jelenlevot a partirol, nesze neked promocio – kulonben ott jogos lett volna a DSQ).

  20. avatar werdy says:

    Lacoste: szívesen, mi is rendkívül élveztük a koncertet amiben a közönség is kivette a részét :)

  21. avatar slyspy says:

    d-lee, nyilatkozz kérlek, ez most akkor a formaegyes videoblogotok promóciója lett volna-e?

  22. avatar nagz says:

    d-lee hallom én zeném raktátok a tévériportfilm-wildba :) szólhattál volna azért
    [ módosítva Sep.18. 16:21 ]

  23. avatar d-lee says:

    nagz: Szerinted nem szóltam volna? Mivel leadva nem lett, tárgytalan. Riport meg egyáltalán nem volt benne, inkább imázsfilm akart lenni.

    sly: Pár adásból összevágott jelenetek, zenére. Ennyi.

  24. avatar nagz says:

    d-lee: úgy értem szólsz, hogy “használnám a trekked”. nyilván használhatod simán de jobban esett volna ha szólsz és nem így tudom meg máshonnan hogy gyakorlatilag újabb rilízbe zenéltem (még ha le se lett adva)

  25. avatar Csiki says:

    Valóban keveset tudok a múltról.
    Viszont azt tudom, hogy attól, hogy valaha egyetemre jártam és egyetemista voltam, attól még most nem vagyok az.
    Olyan szempontból viszont igazad van, hogy itt még így is az aktívabb emberek írnak (minő meglepetés :) ).

  26. avatar d-lee says:

    Mivel már hamar kiderült hogy kb. tárgytalan ezért nem akartam szólni, mostmeg már pláne mindegy. Nyilván a további adásokra is kell majd zene, de a legtöbb nem kellően “lakossági”.

  27. avatar blala says:

    most oszinten, a 2 ora kesest ki nem szarja telibe? ez a minimalis standardizalt csuszas, legalabb volt ido szocializalodni :) a flame, az meg flame, az kell.

    “a jóízlés drágám az nevetséges
    a botrány a botrány az egészséges”

  28. avatar rascy says:

    Köszönet a szervezőknek hogy idén is volt Function! Szerintem jó party volt.

    Akinek valami gondja volt, az ne fikázva írja le, hanem tegyen javaslatot, hogy szerinte mit és hogyan lehetne jobban, de inkább azok írjanak akiknek nem volt gondja :)

    Kíváncsi lennék hogyan oldaná meg az előadó 1,5 órás késését… felhívja hogy, köszi már ne gyere vagy valahova bepréseli és csúsztat dolgokat. Utóbbi nem?

    Azonban a szavak helyett tettekre is szükség van, ezért ha jövőre is lesz, akkor én pl. szívesen felújítom a szavazó rendszert. Más valaki, valamit? Persze jó lenne egy lista is, hogy miben lehet segíteni :)

    Szuper volt a SIDrip Alliance! Nagyot dob az egész party-n, hogy élő koncert-en is vagyok közben :D

  29. avatar Csiki says:

    Közben jelezték nekem, hogy az előadó nem késett, csak a soundcheckel volt gond (csak nekem jött le valahogy így, mert elég sok idegeskedés volt a magyar előadás körül).
    Bocs a félreinformálásért.
    Blalának igaza van a késéssel kapcsolatban, simán eldumáltam másfél órát Gemmel úgy, hogy észre sem vettem…

  30. avatar slyspy says:

    Amúgy ja, az arcok többségével kb. évente egyszer találkozom funkción és pl. még a wild compóról is lemaradtam szocializálódás végett, szóval funkció legyen, hibák legyenek, rinyálás legyen. Minden jó, ahogy van.

    Részemről respect a szervezők felé, idén is, és remélem jövőre is.

  31. avatar Gargaj says:

    Ismet emberkozeli allapotba kerulve kis reflektalas a fent elhangzottakrol. (Nagyreszt for D-lee, meg akinek inge.)

    Az ominozus entry
    A vegso dontest emlekeim szerint Zoom hozta meg amikor leadasra kerult a prod, ugyhogy ebben szerintem hagyni fogom ot nyilatkozni, viszont en szemely szerint hozzateszem hogy egyetertek a dontessel; egy meglehetosen reklamszagu, muveszeti ambiciokkal nem igazan rendelkezo videorol van szo, aminek az elejen pl. kulonbozo F1 pilotak probaljak a kameraba mondani hogy “udv az F1csatorna nezoinek” – nyilvan adott kontextustban ez jopofa, de ez a kontextus nem egy demoparty. (Imho.)

    Tovabbmenve, az az allitas, hogy “nyert volna mindenfele trukkoskodes nelkul”, eroteljes sertes arra a nehany emberre nezve pl. akik a gyoztes wildot csinaltak (tudommal elso wildjuk, “vatta új nevező 0 demoscene előélettel”, bar KP ugye mar tobbszor jart Functionon grafikakkal) es akit mellesleg vastapssal fogadott a kozonseg. Tegyuk meg hozza hogy ennyi elsorilizes/elsopartys embert reg lattam magyar partyn, szal nemhogy nem all meg ez a fajta erveles, hanem konkretan rosszindulatu.

    Itt meg hozzatennem hogy a Nagz mellett az en zenem is bennevolt a videoban mint utobb kiderult, en szinten nem lettem megkeresve es bar alaphelyzetben engem se zavar, ahogy meg lett vagva az igencsak serti a fulemet (mert konkretan kiesik utembol a zene) es ehhez telleg csak egy darab emailt kellett volna kuldened hogy csinaljak belole valami rovidebb verziot.

    Csuszas
    Ezert vallalom a felelosseget, de azert hadd szoljak par szot a vedelmemben (nem kifogaskent): A gubanc alapvetoen ott kezdodott hogy felrekommunikaltunk kicsit a Sidrippel – miutan a tavalyi hangcucc elegge pihe volt, ok ugy dontottek, hogy hoznak egy sajatot, feltetelezve hogy iden megint pihe lesz. Mi persze kerestunk azota egy nagyobb hangmotyot, de miutan ezt egymastol fuggetlenul csinaltuk (es itt elkovettuk azt a hibat hogy nem szoltunk a masik felnek) a vegen kikotottunk ott, hogy ket hatalmas hangcucc van a szinpad elott es az egyik nem fer el a masiktol. Emiatt a rovid feloras soundcheckbol egy-masfel oranyi massziv sokobanozas lett es elkezdtunk csuszni. (Necropolo szinten kesobb ert oda de igazabol ez a lenyegen nem valtoztatott. A FabLabos eloado egyebkent nem kesett masfel orat, csak par percet, de nyilvan miutan szet volt szedve a szinpad, nem tudott kezdeni.) Ezt azota termeszetesen megbeszeltem Necroval is, Vincsivel is, jovore jobban osszekoordinaljuk a dolgot. Emiatt nyilvan mea maxima culpa.

    A vegere ugy 2 oranyi csuszast szedtunk ossze, emiatt huszarvagas gyanant atugrottuk a jatekcompot (ami amugy Earworm Function Edition lett volna), ezzel behoztunk egy orat, es a grafikacompokat megporgetve vegulis eljutottunk oda hogy a Sidrip emlekeim szerint csak fel ora kesessel kezdett. Ezt a fel orat nyilvan meg lehetett volna lejjebb is dolgozni ha suritjuk a compokat, de pl. az idei Solskogennel ellentetben semmilyen kenyszertenyezo nem volt ami miatt meg kellett volna tennunk, es en mindig ugy lattam hogy ha kicsit tobb a szunet a compok kozott, akkor jobb a hangulat, ki lehet menni elszivni egy kolat, vecere, dumalni, stb. Egyetlen ember nem jott oda reklamalni hogy siessunk mar, viszont ezzel szemben volt idonk vacakolni nehany entryvel.

    Megfaradtsag / szervezoi affinitas
    A “nyug” egy tul eros szo, mert nem az. Ha az lenne, nem csinalnank – ennyire azert nem vagyunk droidok. Viszont megfaradtsag az van, de talan el kene gondolkodni hogy mitol: hogy demoshow elott egy hettel senkit nem tudok elerni azzal hogy kellene egy auto arra a 15 percre meg vissza, hogy Function elott massziv pangas volt hype szintjen, hogy az emberek ugy kuldik emailben(!) a releaset hogy kozben ott vannak partyn (a.k.a. szivjon vele az organizer), hogy megy a rumor hogy “a gargaj nem akart sidrip koncertert lamafunkciora mert mar egyszer voltak”, hogy nincs screenshot a release mellett, esatobbi. Kerdem en ezek utan, csodalkozol?

    Ez persze akkor mar nem jelent semmit, amikor a helyszinen krimpeljuk az UTP-t meg csavargatjuk az erositot, mert akkor mar nincs mas valasztasunk mint bizni abban hogy az embereknek meg fontos annyira a Function hogy eljojjenek. De elotte? Igen, elotte demoralizalo az hogy egy MD1 kozgyules nem birt osszejonni hogy megbeszeljuk a Function-tamogatast. Es igen, itt azer emlitsuk meg azt amikor pont a kozgyules kapcsan pont te irtad ezt emailben hogy (idezem) “helyszin: Lurdy haz, de Csepelhez minel kozelebb… Nem szivesen mennek a varosba be”. Ezek utan en legyek lelkes amikor te ennyit nem tudsz megtenni?

    Stewings sacc 5 evnyi Functionozes utan iden leult es pythonban csinalt egy starfieldet, mert ugy erezte hogy ideje hozzajarulni ennyivel. SP minden evben hypeolja a partyt itt is, poueten is(!), termeli a rilizeket orrverzesig, hozza a haverokat, terjeszti a hirt. Azok a sracok akik JF.hu-val szervezett gamecompo utan ottmaradtak Functionon, most megnyertek a wildcompot, neveztek zenet, stb stb. Vahokif megcsinalta a maga kis Linuxos entryjet, nem indult el, kivettuk a compobol, erre compo kozben jott hogy o csakazertis megcsinalta Windowsra, mert erezte hogy ez kell. Igen, ezek miatt erdemes csinalni.

    Ehhez kepest hogy le nem adott entry meg compokeses miatt megy a vilagfajdalmas hiszti egy olyan embertol aki ugye elvileg sokkal korabban kezdte mint en, az eleg illuziorombolo.

  32. avatar blala says:

    “szóval funkció legyen, hibák legyenek, rinyálás legyen. Minden jó, ahogy van. Részemről respect a szervezők felé, idén is, és remélem jövőre is.”

    pontosan igy.

  33. avatar nagz says:

    jaigen fánksön jó volt. későn értünk oda de behoztam a lemaradást/lameredést :) robot minden háztartásba

  34. avatar d-lee says:

    GG: Mindamellett hogy velem DSQ, a sajat oldalatokrol egy idezet:
    Lejátszási idő: 5 perc. Afölött leállítjuk.
    Ha a munkád videófájl, kérjük használj MPEG-et, DivX-et vagy XviD-et MP3 vagy tömörítetlen hanggal.
    Ha a munkád nem videó, keresd meg a szervezőket deadline előtt.
    Egy résztvevő csak egy munkát indíthat.
    Üdv, a kategória 1. és 5. helyezettjének.
    (Mellesleg az első valóban jó volt, és ötletes, megérdemelten nyert.)
    Miutan az “auto” kellokeppen demoscene barat holmi, olyannyira hogy valami Racers is tevekenykedik, a halal-technos release utan pont ugyanigy belefert volna, meg a sok muveszeti wannabe szar mellett.
    Neked is: ha LEMENT volna, nyilvan elotte megbeszeljuk. Nem ment le, innentol fogva targytalan. Ugyanakkor nem tudom ki of mi volt a szamolas utani compo kezdo zene, de az jo volt. :)
    Szvsz a SidRip mehetett volna ugy este 6-8-ig, utana 8-tol tomenyen nyomva a zenektol kezdve sztem befejezheto lett volna ejfelre a cucc, es minden csaladorientalt scener is orommel udvozolte volna ezt a lepest.

    Nezd, a tamogatas reszet kb. mar automatikussa kellene tenni. 1 az alapitvany, es jelenleg olyan party ami elviekben minden kategoriara nyitott is 1 van, kulonosebben nem latom be, miert kell ezt kulon evente megerositgetni. Nyilvan az eves bevetellel aranyosan kapjon az Arok, meg Ti.
    Ugyanakkor felvetettem azt is, ha mar ennyire valoban tetten erheto a “faradtsag” hogy lehet 2 evente is partit szervezni, hatha PasyCharlie elviszi a minden masodik evet. Igy 2 csapat is megmutathatja magat szervezesileg evenkent ,es talan senki sem farad ki. (Bar ugye a 2 krew kozott is vannak atfedesek).

    Nem magam miatt ment a hiszti, gondolhatod. A cucc hangulata jo volt, a vagas meg ahhoz kepest hogy vki 0-rol kezdte, fel ev alatt szinten jo volt, de most mar mindegy. Tovabba megallt az is, hogy amator filmes, mert egyszeru kezikamerak voltak hasznalva, olykor sima 20.000 ftos, tehat nem valami csillivilli csoda. Siman kijelentem, ha nem egyertelmuen en adom le, hanem Kovacs Pista Zalabol – (csak hogy Charlienak is legyen kello hazai taptalaj) a cucc bent van entrykent. Tovabba innen is udvozlom a szives vendeglato szep szavakert Maxiet, valoban igazi szeretetet ereztem belole…

    Ezek utan csodalkozol? Felreertes ne essek Gargaj, meg pont hogy a Te tevekenysegeddel volt a legkevesebb problemam, de igy osszesitve zanzasitva nekem ez szar volt. Es leirtam miert, ennyi. Tobbet nem kivanok foglalkozni a dologgal, se itt se masutt.

  35. avatar pista says:

    szerintem… örüljetek hogy van scene az országotokban.

  36. avatar pasy says:

    – LEGFONTOSABB: én nagyon jól éreztem magam!
    – nemérdekelt a csúszás _ráértünk_
    – sajnáltam a gamecompo-t készültem rá earworm rulz

    egy két dologra reflektálnók

    -murphy : azért 54.2 mert nem jutott jobb az eszembe

    -családorientáltság: évente _1_ napot kibír a család nélkülem, afterlife eljött és compo végéig maradt annak ellenőre hogy kétéves a csemetéje és hiányolta anyut

    -el kell mondanom a racers védelmében (bár lengyelek) hogy eddig csak _futtatható_ demót adtak ki többnyire pécére

    -d-lee nemtom miért voltál olyan kimért velem, és miért kerülted a szemkontaktust amikor beszéltünk, talán az volt a gond hogy szóbaálltam maxievel ? rá tudom miért haraxol, de nekem mi a bűnöm mond.

    -nagyon jó volt hallani compo után a fiatalokat, nem azt mondták hogy “hagyjuk a francba” hanem “van 1 évünk hogy fejlődjünk” EZ a SCENER mentalitás kérem!

    -nagyságrendekkel jobb volt az idei zenekompó mint az összes többi partin ahol voltam az elmúlt években, egyszer sem akartam kimenni alatta ami ritkaság! hajrá zenészek

  37. avatar d-lee says:

    Pasy: Semmi, szerintem mar csak faradt voltam. :) Mellesleg nekem nem volt gondom eddig MAxieval, epp ezert volt fura az effele udvozlet. Hallhattad, ott voltal. (Ez volt az elso pont, amikor vissza akartam fordulni – lehet hogy kellett volna.)
    Csalados mokarol annyit, tobbeket is lattam igencsak hatarozatlanul tenferegni, hogy most akkor a demokompo elott elmenjek-e,vagy ne…? Sztem orvosolhato, ha az vallalhato, hogy az “alternativ programok” lemennek este 8-ig es utana mar csak grafika, zene, intro, wild, demo – jo ejt a program.

  38. avatar Caiwan says:

    Igazabol, mi is azert adtunk le demot, mert egy masik prodba greetelve voltunk mar elore, es meg kellett jelennunk nekunk is. Es nem azert eltt ennyire gyenge a mienk, mert szar a kod, hanem mert szar a problema megoldo kepessegem eles helyzetbe. (es ezert nem sikerult deadline elott 4 oraval mukodo kamera mozgato kodot eloallitani sehogy. Egy rendes 16:9 levagas azt tenyleg hianyzott belole, csak a viewportot tolta kozepre.)

    De hibak azert vannak, hogy tanuljunk belole; amugy meg nem lattam eddig demoscene eventet csuszas nelkul.
    [ módosítva Sep.18. 18:28 ]

  39. avatar slyspy says:

    pista: hát én megkérdezem kerekperec, hogy az a demó az mi volt az? teljesen nem is értettem, mi van.

  40. avatar Csiki says:

    Tudod D-lee, megint azt látom, hogy azt magyarázod, hogyan lenne neked jó, míg a többiek alapvetően elégedettek és a hozzáállásuk is pozitív.
    Mások is fáradtak voltak, hidd el, és végigcsinálták.
    A kinek-kivel van baja: tetteink nagyban befolyásolják a környezetünk rólunk alkotott véleményét. Ezt kb. bölcsödés kortól kezdi felismerni az ember, felnőttként nem érdemes erre a tényre rácsodálkozni.

    [ módosítva Sep.18. 18:47 ]

  41. avatar pista says:

    Slyspy: Időhiány :D olyasmi hogy AQtech-el találkoztam function előtt kb 2 héttel. Mondta hogy szeretne valamit összedobni funkcióra. Gondoltam, hogy oké, idén is illene valamit rilizelni. Előkapartam a tool legfrisebb változatát és elküldtem neki a néhány teszt-projekttel. És igy a hátramaradt időben munka és munka közt összehegesztette.

  42. avatar d-lee says:

    Csiki: Ugyan nem ismerlek, de ez lenyegtelen is ebben a kontextusban. Jelezni akartam, hogy nem mindenkinel sikeralt most az idei function is (s)hit.
    Ehhez pedig hozzatettek a szervezok is egy lapattal. Ennyi a tortenet, nem az en bolcsesz szintu analizisem a lenyeg.

  43. avatar Grass says:

    Részemről rendben volt minden. Örülök, hogy ott lehettem + köszönöm a szavazatokat is. (Talán jövőre a “kézirajz” is feljebb kúszik.) Blala most már tudott velem beszélni egy-két szót.(Miután be lettem azonosítva.) Nagyon jól esett, hogy többek jelezték, hogy bejön nekik a “Cybernetic Genetics” stílus. Igen: gyengébb, de baromira nincs 2 egyforma prod. tőlünk (meg merem kockáztatni hasonló demo sem készül soha!). Persze a legfontosabb, hogy csinálunk valamit. Elsősorban nekünk jó akik csináljuk, de az is frankó ha másnak is tetszik. Köszönöm az építő kritikát (by Slyspy). Nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjak, pláne olyantól akit nagyon becsülök. Egyébként meg: “MASZTURBÁLÁS!!!!!” :)))

  44. avatar Csiki says:

    Én csak azt próbálom valahogy elmutogatni neked, hogy azt a bizonyos lapátot te hoztad és adtad oda a szervezőknek.
    Most már lényegtelen, a többiek jól érezték magukat, te nem.
    Ennyi, ezen már nem fogunk tudni változtatni.

  45. avatar zgl says:

    Nekem is tetszett a party, nagyon jó volt a hangulat.
    Archee-nak ezúton is köszönöm a tricky truck reg. key-t, tényleg jó játék!
    És remélem, hogy jövőre is lesz function, annál is inkább, mert DC-1 megígértette velünk, hogy viszünk release-t, habár erre ő nem biztos, hogy emlékszik :D

  46. avatar Charlie says:

    d-lee: Szeretnem jelezni, hogy PasyCharlie (es Spenot) iden lezavarta a compokat valami no-name german partin szervezes ugyileg, szoval nekem speciel nem hianyzik meg itthonra is egy onkent bevallalt szopas, arrol meg nem tehetek, tehetunk, hogy hozzad ez nem hallatszott el. (Pasynak meg meg ott a Main is bonuszban, ami iden ugyan elmaradt, de azert biztositott idegeskednivalot addig is.)

    De ha mar te vagy a megmondoember, szeretettel varjuk az Other partikat azota is. Vegulis nem nagy ugy egy ilyet osszedobni nem? Foleg ket evente.

  47. avatar blala says:

    en inkabb arra lennek most mar kivancsi, hogy vajon Leonnak hogy tetszett a parti :)

  48. avatar Bery says:

    Én itt szeretném elmondani, hogy mennyire nem szeretjük Tarkussal a Cache’96 Spring szervezőit, mert nem szóltak, hogy nem tudják olvasni a lemezt, amin Tarkus beadta music entry-jét 1996 tavaszán.

    Azóta bosszúból minden magyar partin igyekszem valami intrót vagy demót leadni, ne gondolják, hogy büntetlenül megúszhatják ezt. Bár a bosszúm az elmúlt két évben lanyhult, de most d-lee esete felkorbácsolta, így jövőre ismét lesújtok egy deomoval, de alaposan.

    Javaslom d-lee, te is választ a bosszú e nemes módját!

  49. avatar d-lee says:

    Charlie: Nem tudom feltunt-e ennyi ido alatt, hogy mennyire mas motival mar jo ideje? Ha nem, hasonlokepp egyeni szoc. problema, mint ahogy urambocsa nem tunt fel, hogy bermunkazol nemeteknek.

    Bery: Kosz a tippet, de biztos nem. Nyilvan lesz majd helye, sot lehet hogy tovabb javitva majd megy meg valahova, de nyilvan demoscenere nem, mert uristen idegen tole. (Ezert talalkozom nyilvan annyi demoscenerrel autos rendezvenyeken.)

  50. blala: milyen party?!

    összefoglalva, nagy örömömre szolgált, hogy megint láthattam sok-sok nagyon kedves és mosolygós arcot és természetesen mindazonáltal és legfőbb szempontból is tulajdonképpen csak kifejezésemet szeretném érvényre juttatni, hogy sajnos ön és közveszélyessésgi hibákból ok és okozati függés és összefüggés szempontjából, valamint annak befolyásoló tényezőjeként mindenképp fontosnak érzem a megemlítés tárgyává téve prezentálni azt a tényszerűségből fakadó élethelyzetet, miszerint a demokomó és mindennemű pc-s verseny és egyéb történés kimaradt az életemből ezen a rendkívűli és ámbár megismételhetetlennek tűnő fantasztikus rendezvényen, és el nem szeretném felejteni, mert elfelejthetetlen élmény volt a közös ugrálás a felűlmúlhatatlan és brillirozásból jelesre vizsgázó valamilyen koncerten, és természetesen örömmel konstatáltam, hogy megint elértem az első helyezést a versenyen, az egy más kérdés, hogy hátulról…
    köszönöm, további szépeket és jövőre iiiiigérem kedvesebb leszek…. vagymi :_D

  51. avatar blueghost says:

    Bery, Caiwan: köszönöm, igyekszem :)

  52. avatar blueghost says:

    Itthon most újra megnézve a demókat, rájöttem, hogy dallama is volt a zenéknek, csak a partyn biztos túl nagy volt a hangszóró és eltévedtek benne a hangjegyek és csak a dob tudott kijutni :)

  53. avatar pontscho says:

    Komolyan mondom, ha előre tudom, h ekkora Barátok Köztöt megszégyenítő dráma lesz néhány piszlicsáré marhaságból akkor lemondom a megjelenésem a “randimon” és elnézek. :)

    Magdi anyus ehhez képest lófasz.

  54. avatar archee says:

    Igen, megjött az utánpótlás, a fiatal generáció, aki fog eröseket rilizelni.
    És ekkor mi majd nökkel gyártatott, lopott zenés wildekkel merünk csak versenybe szállni.
    De ne ez legyen. Maradjunk nyeregben, elég két hétvége egy 4K introhoz. És mindenki jöjjön meg péntek este, mert így túl rüvid a parti. Hiszen szombaton mindenki elment, és vasárnap már nem volt semmi. Helyette itt meg skypeon folytatódoik a beszélgetés, ami szóban sokkal egyszerübb.

  55. avatar Charlie says:
    d-lee wrote
    Nem tudom feltunt-e ennyi ido alatt, hogy mennyire mas motival mar jo ideje?

    Nem adtad tanujelet. Miota ismerlek, mindig eljatszottad az onkentes mervadot, es ez most sincs maskent. Es persze fel vagy haborodva, ha megmondjak h. te autozol szembe a palyan, nem mindenki mas.

    d-lee wrote
    nem tunt fel, hogy bermunkazol nemeteknek.

    Te most engem probalsz hulyenek nezni, vagy mindenki mast, aki olvassa ezt? :)

    [ módosítva Sep.18. 20:10 ]

  56. avatar Gargaj says:

    Valld be hogy dönert fogadtal el a revisionos amiga compokert.

  57. avatar Charlie says:

    Egyebkent igen, mert az orgak kapnak essen-ticketeket, amit be lehet valtani pl. a doner standon. Most lebuktam. Gyasz.

  58. avatar pasy says:

    nem csak dönert, egyik este egy PUDINGOT is!!! korrupció!

  59. avatar zoom says:

    Alapvetően Gargaj már leírt minden lényegeset, de ha már én voltam a csúnya ember a bakóval, akkor ennyivel tartozom.

    kiváncsi lennék, hogy egy vatta új nevező 0 demoscene előélettel is így járt volna-e?

    Igen, lásd alább.

    Siman kijelentem, ha nem egyertelmuen en adom le, hanem Kovacs Pista Zalabol – (csak hogy Charlienak is legyen kello hazai taptalaj) a cucc bent van entrykent.

    Ezt nagyon rosszul gondolod. Egyáltalán nem a személyeddel van baj. Bár sokan úgy gondolják hogy a scenehez hozzátartozik a flame meg a személyeskedés, én személy szerint nem vagyok híve az ilyesminek, továbbá nekem nagyon fontos hogy a verseny pártatlan legyen. Máskülönben megette a fene az egészet.

    Miutan az “auto” kellokeppen demoscene barat holmi, olyannyira hogy valami Racers is tevekenykedik, a halal-technos release utan pont ugyanigy belefert volna, meg a sok muveszeti wannabe szar mellett.

    Amikor a party előtt pár héttel facebookon megkérdezted, hogy lehet-e hosszabb a video a limitnél, arra poénból azt mondtam, hogy “csak ha nem a forma1-ről szól”. Akkor nem gondoltam hogy ennyire beletrafálok. De nincs ezzel semmi baj, erről szól az életed, tökjó.

    Csak hogy világos legyen, nem azzal van baj, hogy a forma1-ről szól. Azzal van baj hogy ez egy promóciós anyag, még ha nem is annak készült (ezt amúgy nehezen hiszem, de ez itt most lényegtelen). Megkockáztatom hogy ha nem lett volna semmi utalás benne az f1csatorna.hu-ra, simán lemehetett volna. Ez kb olyan mintha jönne Reptile, és beadja wildcompoba a következő DR játék trailerét. Ha itt mutatják be először akkor a szabályoknak az is megfelel. Nade könyörgöm hogy nézne az ki? Naív módon azt gondolom hogy a demoscenen vannak ilyen íratlan szabályok, hogy a DICE-os demoscenerek se fognak beadni egy demot a Battlefield 3 motorjával. Azt mondjuk elérted vele hogy a jövőben ezt valahogy szabályba foglaljuk, szóval köszönjük.

    Aki ismer az tudja hogy én egy toleráns ember vagyok. Elnézzük hogy spammeled itt a chatboxot meg a fórumot is az f1csatorna videókkal, nem fáj senkinek tényleg. Azt is elnéztem amikor még msn-en is spammeltél vele, mert csak egy blockba került. De az, hogy ezt a haldokló magyar demoscenet is a saját céljaidra és promótálásra akarod felhasználni, ahhoz azért már gerinc kell, már bocs. A hozzáállásodat nagyon jól tükrözi a “a sok muveszeti wannabe szar” mondat. Az én szememben ez ilyen “ennek már úgyis mindegy, fejjük a tehenet amíg lehet” mentalitás. És amíg a partyt mi szervezzük, és megvan rá a jogunk hogy eldönthetjük hogy mit engedünk be a compoba és mit nem, sajnos azt kell mondjam hogy bocs, de ez nem fér bele.

  60. avatar d-lee says:

    Charlie: Az essenticket legalabb latszik rajtad, nem ugy a tobb mint 10 evnyi fovarosi let betonuttal is ellatva. Tovabbra is egy faragatlan zalai vagy. Mindenesetre rosszul ismersz, akkor mar tobb mint 10 eve, pech, de nem ragaszkodom hozza hogy most baratok legyunk a nagy demoscene egissze alatt.

  61. avatar d-lee says:

    zoom: Ne haragudj, de ez mesefilm. Ugyanugy kiszortad volna, mindenfele “brand” logo nelkul. Konkretan harom jelenet erejeig volt benne logo, tan par masodpercig.

    Persze, a demoscenen meg sosem volt termekmegjelenites, vagy barmi egyeb, aha, lsd. Gravis vagy Intel vagy barmi, persze, tokre idegen, hogyne. Azt meg ne add elo, hogy olyan meg nem volt, hogy vki a munkajabol emelt at vmit a makulatlan es szeplotlen demoscenebe.
    Elvezted hogy kirakhatod valami indokkal, es ennyi nem kell a puder.

  62. avatar zoom says:

    d-lee: Én őszintén leírtam az okaimat és kiállok mellette, hogy te innentől a te fejedben hogy éled meg az egészet az már a te dolgod.

  63. hümm, én is végig olvastam, nagy nehezen ezt a sok kommentet… az én észrevételem csupán annyi, hogy ez tipikusan vihar a biliben szindróma…

    pár apróság:

    késés: miután mögöttünk is áll 14 vagy mittomén mennyi árok party, nagyjából képben vagyok azzal, hogy mi előz meg egy party-t, partyszervezés, szopások, csúszások, stb….
    én úgy vélem, hogy szinte NINCS probléma mentes rendezvény, nem is lehet olyant csinálni igazán, mert hol emberi mulasztás vagy azon kívüli problémával mindig szembesülnek a szervezők. nem igazán hiszem, hogy ez akkora probléma lenne, mármint a csúszás! de akinek ez a LEGNAGYOBB problémája, annak gratulálok és kívánom, hogy az életben tényleg ennél nagyobb baja ne legyen, hogy ezen nyafog…

    rilíz kihagyás: nem az én posztom (ahogy senkié sem), hogy felelősségre vonjon bármiféle szervezőt az ilyen vagy olyan döntését illetően, ezt szerintem EGY ember tehetné meg az a dili gyerek, bár az már WTF, hogy ez miért megy így kommentekbe… mind1… (ha én ilyen szituba keverednék, tuti, hogy privátban rendezném le a dolgot…)
    eltekintve mindenféle szervezőtől, function party-tól, az én véleményem alapból annyi, hogy a WILD kategória épp azért WILD, hogy MINDEN lemenjen, MINDEN beleférjen… épp ezért lett csinálva annó, iksz ezer évvel ez előtt, nemde?! ami nem demo, nem 64k, nem akármi bármi, hanem ilyesmi, akkor annak simán bele KÉNE férnie egy wild kategóriába… az, hogy jelenleg ezt iksz ipszilon ember nem tartotta “scene kompatibilis” alkotásnak erről nem nyilatkozom, mert ez szubjektív… (bár számomra is érthetetlen ez a dolog, mindegy)

    összes kommentre annyit, hogy:
    én úgy látom, hogy itt jó pár ember rühelli a másikat (csárli, dili, gargaj, stb stb) az, hogy személyes ellentétek esetleg befolyásoljanak bizonyos döntést egy party-n az furcsa, én mindenesetre nagyon nem értek egyet azzal, hogy egymást fikázni KELLene egy public felületen… de ez magánvélemény, én tuti nem itt intézném az ilyen “kurvanyádozást”, de ezt TI tudjátok…

    amúgy én is reklámoztam fb-n és jó pár online fórumon a party-t… ha csak annyit értem/érek el vele, hogy meglesik a rilizeket, fotókat és esetleg kedvet kapnak mások is a demoscenehez, már megérte…
    én amúgy jól éreztem magam (szemlátomást ez azt gondolom feltűnt…) jövőre ha lesz, tuti megyek és mivel én nem feltétlenül a productok miatt megyek, járok party-ra (szavazásról ne is beszéljünk…) engem inkább az érdekel ebben a dologban, hogy azokkal az emberekkel tudjak 1-2 szót váltani, akiket évente egyszer láthatok…

    próbáltam NEM belemenni a fikázásba, ha valaki elolvassa jó, természetesen lehet kurvaanyázni nekem is, lényegtelen… én mindent összevetve úgy gondolom, hogy a csúszásoktól eltekintve jó kis party volt ez, a szervezési problémák meg mindig voltak és szerintem lesznek is… nem csak functionon, árkon is szokott lenni jó pár probléma, ahogy a csári party-jain is… ;_)

  64. avatar Charlie says:
    d-lee wrote
    Tovabbra is egy faragatlan zalai vagy.

    Gyoztel.

  65. avatar Charlie says:

    Ja juteszembe, a Zoom Kormenden szuletett es most Zalaban lakik. Gyanus, gyanus! Ti lattok osszefuggest?

  66. avatar d-lee says:

    Kosz Leon, ez korrekt – es objektiv volt.
    (Mellesleg kurvara nem vagom mi a kurva baja van Charlienak evek ota velem, azon kivul hogy CSAK, mert meg veletlen se ettem meg elole a kajajat, vagy ilyesmi. Ez mar biztos valami tanult viselkedesforma a reszerol. Raadasul egykoron legalabb akkora GUS fan volt mint en, akkor meg emberszamba vett. Na mindegy, leszarom, nem lesz emiatt almatlan ejszakam.)

    Race(haha)emrol dropolom a temat.

  67. avatar Grass says:

    Charlie: elég sűrű lehet karácsony előtt a szülinap :)

  68. avatar pasy says:

    “nem tartjuk meg a születésnapodat külön, hanem holnapután lesz egy NAGYAJÁNDÉK jóóóó?”

  69. te dili: még egy apróság, én úgy érzem, már jó ideje olvasgatom a party utáni flame harcot, hogy ez megy évek óta… én úgy látom, hogy az alap probléma az életfelfogás és minden egyéb villáglátás (party értelmezés, szervezési értelmezés) és satöbbi közti különbségben rejlik… igen! vannak olyan emberek, akik nem mindig, illetve szinte soha nem értenek egyet semmiben, ezzel az égadta világon semmi baj sincsen. szerintem vannak itt olyan konok és makacs emberek (csárli, gargaj, te etc etc) akiket nem igazán lehet meggyőzni semmiről… és egy esetleges érdek vagy bármiféle látásmód különbség nem tud flame mentesen kibontakozni, épp azért, mert mindenki a saját álláspontját tolja és mégcsak véletlenül sem AKARJA a másikat megérteni, illetve értelmezni vagy épp feldolgozni azt amit a másik próbál leírni… ez van… én nem szívesen állnék le vitatkozni egyikőtökkel sem, mert szeirntem FASZ módon meggyőzhetetlenek vagytok és ebből általában 2 dolog, kimenetel születhet.
    1. fikázás, anyázás, beszólás (mint látható)
    2. a fikázódás átmegy utálatba és örökké egymáshoz nem szólásba, valamint abba – ahogy meg is történt nem egyszer, másokkal, amiről sajnos tudomásom van -, hogy iksz ipszilon miatt egy másik z nevű játékos skippelni fogja az éppen aktuális party-t és nem fog jönni többet….
    szerintem ezt nem kéne megvárni vagy ha igen és ezt akarjátok akkor én ezen háradőlve fogok röhögni és csak gratuálni tudok hozzá… valamint hozzátenni, hogy SZÁ NAL MAS…

  70. avatar Charlie says:

    Grass: Nekem mindig ott volt, szoval nem furcsa. :) Van ismerosom amugy, aki 24-en szuletett es Evanak hivjak. Na az a szivas. Reggel nevnap, delben szulinap, este karacsony, na most jovo ilyenkorig kuss legyen! :)

  71. csárli: :_) bizonyos életkortól nevet lehet változtatni, akkor legalább a névnap csúszhat… ;_)

  72. avatar tobibandi says:

    Tulajdonképpen milenne, ha Dlee feltenné akárhová a cuccát, megnéznénk és AKKOR lehetne véleményeket mondani, hogy jogos-e a kizárás a többség szerint vagy sem. :-D Amúgy ennyire elsiklik mindenki afelett, hogy két ember melóját is beletette a “sajátjába” úgy, hogy nekik meg se említette? Vagy ez annyira nem gáz? Ha az én zeném lenne és így utólag azt mondaná, hogy mindegy, mert úgyse lett leadva, háááát….
    Meg mi ez a “faragatlan zalai” duma?? Vazze én se vagyok pesti, de egyáltalán nem is bánom, sőt…

    Amúgy afterparty gondolat: bár valamelyest kezdek már belefolyni a programozásba, azért még mindig azt látom, hogy ezek a demós dolgok nagggyon jók. Akkor is, ha épp nemtúl dizájnosak és nem tetszik a zene alatta, de az látszik, hogy ezzel sok munkája van az “alkotónak”. Nekem eddig is volt kedvem hozzá, de ezután gőzerővel állok neki és jövőre tuti ott leszek mint induló. Viszont nagyon nem szimpatikus az ilyen hozzáállás, ami itt a fórumon megy és ez inkább elkedvetlenít. Szerencsére a valóságban semmi hasonlót nem tapasztaltam :-) Ezutón is köszönöm az Industrial Revolutioners-nek, hogy cseppnyi részt kaphattam a demójukban – great thx és sok sikert a jövőhöz.

  73. avatar d-lee says:

    Leon: Komolyan mondom, egyaltalan nem vartam azt, hogy ennyire konstruktiven allsz a problemahoz, respect. :)
    Sajnos en azt latom, hogy mar a 2-es verzio forog fenn, pedig alapvetoen van egy erdeklodo liberalis szemleletem, sot meggyozhetetlennek se gondolom magam. Mindegy, ez igy alakult, most mar valoban csak azt kell leosztani, hogy epp ki az x, az y es epp ki a z.
    Annyit meg hozzatennek, hogy en az evtized alatt Gargajt elfogadtam olyannak amilyennek, kulonos fura ember egyaltalan nem szokvanyos dolgokkal (gondolom ezzel a klisev megallapitassal nem vagyok egyedul), raadasul a kezdeti epp iden bemutatott egykori is eszmecserenk jelentosen szofisztikalodott.

    Charlieval meg az a nagy budos helyzet, hogy meg ha vicces modon pont ugyanolyan dolgokat fetisizalunk mint pl. GUS vagy Skoda, – sot ot is lattam mar a Nordschleifen autokazni, jelentosen elter valoszinuleg az elet minden mas teruleten a felfogasunk, vagy csak baromira nem vagyunk kivancsiak az o problemamegoldasara.

    Na mindegy, c’est la vie.

  74. avatar d-lee says:

    tobibandi: Biztos lehetsz benne, hogy igy ebben a formaban ez mar kimarad.

  75. a felhasznált zenéről annyit, hogy ezt én sem tartom szép dolognak, sőt, egyenesen WTF fejet vágtam ehhez, amikor ezt olvastam az előző kommentekbe… szóval ez abszolút negatívan tűnteti fel a rilizt, de pl. pont én beszélek ugye a nagy kopimester, aki kivételesen MOST no copy-t rajzolt… szóval no comment…

    dili: azért félreértés ne essék, az, hogy távolról szemlélek egy problémát és normálisan próbálok kommunikálni, ez nem azért van, mert olyna jó fej lennél vagy igazad lenne bármiben is, illetve, hogy lepippantsalak virtuálisan, hanem azért, mert nem akarok pálcát törni senki felett és nem vagyok hajlandó egy külső helyzetbe állást foglalni és azt mondani, hogy neked vagy neked van igazad….

    a csárlival való poénkodásról meg egyéb dolgokról annyit, hogy én is poénkodom vele, ahogy ő is velem, megy a fikázás kettőnk között is, szép lassan az évek alatt eljutottunk odáig, hogy köszönünk, rám néz és legyint egyet… (persze ezen jó sokat kellett dolgoznom…) a lényeg a lényeg, hogy nem vagyunk pl. mi ketten csárlival kommunikatívak, de nem fogok senkit anyázni, beszólni és flamelni publicban mert éppen nem áll szóba velem… szóval szerintem az gáz, hogy ezt így kiteregetitek… :_/

    nah mind1, szerintem is ugorjunk… (mármint a témából :_)

  76. avatar Charlie says:

    Leon, tegnap a party alatt megprobaltam szobaallni veled, de te arra nem emlexel… Ami nem is csoda, abban az allapotban. :)

  77. avatar -SP- says:

    A zene témához, amit tobibandi érintett: d-lee az én egyik zenémet is bevágta az egyik videójába, és engem sem kérdezett meg. Nabumm, és? Az ember azért rakja ki a netre full publikra a dolgait, hogy “nesze, vigyétek, csináljatok vele amit akartok” – ha nem akarnám, hogy így legyen, nem teszem ki X milliárd ember elé. Szerintem ezzel a részével nincs semmi gyász, sőt, nekem pozitív meglepetés volt :)

  78. avatar d-lee says:

    A zenere meg kiterek, mert latom tobbeket feszit.
    Nos, gyakorlatilag tobb zenesz x zeneje be lett epitve az elmult adasokba, vagy kerdezessel, vagy kerdezes nelkul – es csak utolag szolva. Utobbinak az az oka, hogy sok anyag volt meg feldolgozatlan, megiscsak tartani kellett valami utemet, es nem volt erdekes modon semmi problema, eddig. Ja, amit meg hozzatennek es lenyeges elem es eddig nem lehetett mindenkinek vilagos – total non profit a musor! (Tehat szamomra osszeegyeztetheto a demoscene kulturajaval.) Nos, erdekes mod Rian is csak utolag lett ertesitve (pedig a munkai szerzoi jogi vedelem alatt allnak!) es most a partin szolt, hogy szoljak, ha netan gond lenne, nyilvan az adas es az o zeneje egymast erositik, es viszont. Ugyanigy Beatmantol(aki azert lassuk be, igencsak elismert lett mar a demoscener kezdetek utan!) is kaptam engedelyt barmelyik zenejenek a felhasznalasara – gyakorlatilag orult hogy adhat, es nem kell semmi kulonosebbet gondolni a tortenet moge.

    Leon: Az egy poztiv tulajdonsag, ha tudod foleg magad kivulrol is nezni, en tulzottan beleelem magam minden hulyesegbe. Es kicsit sem ereztem azt, hogy te most valahova is partoskodnal, epp az objektivitasod lep meg, valahogy pont toled nem vartam.

  79. avatar d-lee says:

    SP: Konkretan az az adas nem sokat erne azon bevezeto nelkul. Valahogy osszeegyeztethetetlenul illett oda. :> Tovabba felhivnam az egybegyultek figyelmet, hogy pont a zeneszek kulon kreditelve vannak. Mindig.

  80. avatar archee says:

    Én tiltakozom az ellen, hogy ne lehessen munkahelyi dolgokat felhasználni. Pl ha munkahelyre csináltam egy 3DS MAX betöltöt, egy ambient occlusiont, akkor ne kelljen már újra megírnom a demóhoz. Nem várhatjuk el, hogy valaki munka mellett igényesen csináljon demót ingyért.

    A diliék azért nem töltik fel valahova, mert biztos még a kép anyag is szerzöi jogos.
    Külföldi partin is ciki lenne egy vágott video, inkább tegyétek fel valahova.

    d-lee: Ha non profit, akkor mit keres az a in-kal security reklámja a blogon?

  81. avatar d-lee says:

    archee: Miit szolsz hozza, ha a kepanyag lopott lenne, akkor mar a FOM vagy barki mas mar leszedette volna, de latszik ennyit sem ertessz hozza, viszont hatartalanul okos vagy. A tovabbi mero rosszindulatoddal meg maradj magadra, nem vagyok vevo ra.

    Az oldal nem blog, ez gondoltam kiderul meg szamodra is. a “tv”-s resz nemileg elkulonul, es ha latsz barmilyen olyan reszt, barmelyik adasnal, hogy szponzored by vagy valami hasonlo szolj, mert engem is erdekel. Lehetoleg ne magyarazzad bele azt, ha keridetlunk 1-1 ceget, mert mondjuk egy lehetoseghez juttattak a stabot.

  82. avatar Murphy says:

    d-lee: Mi jóban vagyunk, épp ezért őszintén el kell, hogy mondjam, hogy amit most csinálsz az személyeskedésbe átcsapó hiszti. Olvasd vissza, hogy milyen hangnemben beszélsz másokkal, és ezek után csodálkozol, hogy felveszik a kesztyűt, és, hogy hónapokkal később egy következő vita alkalmával már nem nulláról indul a kommunikáció?

    Elég vicces dolog az Intelt hasonlítani az f1csatornához, előbbi rendszeresen komoly pénzekkel támogatott demopartykat, illetve több online demoversenyt is szervezett, ez némileg más, mint beadni a céglogónkkal, egy videót egy wild compóra. A videót továbbra se láttam, lehet, hogy szerintem nem esne az indokolatlan reklám kategóriában, de azt el kell fogadni, hogy a szervezők döntik el, hogy mi mehet és mi nem. Zoom válasza egyértelmű és korrekt volt, nincs sok értelme vele vitatkozni. A kizárt cuccokat a szervezők gondolom nem terjesztik, így van lehetőség beadni máshova.

    A Családos Scenerek nevében beszélgetés esetedben vicces, mert a barátnőddel mindketten ott voltatok a partyn. Egyébként igaz, hogy én könnyen beszélek nem házasként, de ne adja már el magát senki akkora papucsnak, hogy egy évente egyszer megtartott hétvégi eseményen csak hajnali egyig maradhat, háromig már nem… Ha az ember fáradt, vagy másnap délelőtt dolga van, nem érdekli a díjátadó, kibeszélgette magát … akkor hazamegy, vagy épp GOA Partyra mint Melanék. :)

    Azt meg végképp nem értem, hogy mi ez a kiosztom, hogy ki mikor csináljon partyt. Ezek nem konstruktív tanácsok, hanem észosztás a magas lóról! Mindenki akkor csinál partyt amikor kedve tartja, és ha csinál, mi nagyon örülünk neki, ennyi! Főleg mert az emberek nagyrésze (konkrétan rajtad kívül itt mindenki) pozitívan értékelte az idei functiont is!

    Nézd már kívülről néha a szituációt!

  83. avatar Murphy says:

    No akkor még a zenékről… Itt alapvetően jófej emberek vannak, és, mivel ezek a zenék ingyen letölthetőek, álltalában örülnek ha valahol felhasználják őket, és ezáltal is több emberhez eljuthat a dolog!

    Ettől függetlenül az az ELVÁRHATÓ MINIMÁLIS TISZTELET irányukba, hogy szólsz előre a srácoknak, hogy szeretnéd felhasználni a zenéiket ilyen célokra! Ezen nem változtat, hogy ingyenes, vagy pénzes a cucc amihez használod, max annyit, hogyha pénzes lenne akkor be is perelhetnének!

    Mindenesetre ilyenkor a normális reakció nem az lenne, hogy példákat hozol, hogy más mennyivel jobb fej volt, mert nem tette szóvá, hogy csak utólag tudta meg, hogy felhasználtad a zenéjét, hanem BOCSÁNATOT KÉRSZ, és legalább utólag korrektül megbeszéled velük!
    Erre a viselkedésre inkább nem írok jelzőt, mert adminként úgyis rögtön ki kellene moderálnom! :)

  84. avatar d-lee says:

    Murphy: Bocsanat hogy javasolni mertem valami szamomra logikus es elfogadhato megoldast ,ezzel a 2 evenkenti valto elkepzelessel. Konnyen meglehet, hogy majd meg eljon ez is, elvegre x eve ugyanigy elmebetegnek lettem nezve, mikor jottem az 1 napos party elgondolassal, es tessek-lassek pont Charliek valositottak meg, nyilvan szinten ugyanamiatt amibol kiindultam en egykoron. Ahhoz hogy atmenjen szemelyeskedesbe, tobb jatekos kell, – meglett. Eredeti hozzaszolasomban leirtam mi volt nekem a problemam, es annyi.
    Ha barmilyen mas neven lett volna beadva, akkor meg az a baj.
    Valoban a szervezoknek van joga elozsurizni. Ugyanakkor joggal gondolom, hogy kettos merce az, hogy a sajat leirt szabalyaikat be nem tartvan (ami ujoncok eseteben megbocsajthato) valaki ket produkcioval is szerepelhet, mas meg mindenfele formaisagra hivatkozvan DSQ.
    Akarmennyire is megkerulhetetlen, az a tema, hogy nagyon rengeteg uj nincs, igy inkabb celszeru mielobb majd a csalados scenerek igenyeit is figyelembe venni.
    Az csuszasert meg nemcsak en reklamaltam.
    Majd szemelyeskedesrol akkor beszelhetunk erdemben, ha egy partiszervezo a bejaratnal nem khm… finom leszek jopofaskodik. Azon belepo utan ami ott fogadott (Pasy a tanuja) hogy meg ott voltam, lenyeltem, meg nem mondhatom el a velemenyem plane miutan DSQ is ert? Na nemar. Nem egy multinal vagyunk, ahol csak azt lehet eloadni hogy minden szep minden jo, kivalo munkat vegeznek a kozepvezetok es eljen az igazgato!

    Na mindegy, befejeztem, most mar tenyleg lapozzunk.

  85. avatar d-lee says:

    Nem tortent olyan felhasznalas, – releaselt cuccban – amirol ne tudna az illeto, pont.

  86. avatar DeToX^DT says:

    ó azok a régi xép idők amikor nem a rilízt hanem a scenert DSQzták ki a partyról. pld laysoftot conferenceről :)

  87. detox: na ja… vagy engem bp-ről… ;_)

  88. avatar pasy says:

    elnézést hogy offtopic vagyok, de , csinált valaki fotókat a partiról? láthatnánk? ketyere? valaki más?

  89. avatar pohar says:

    köszönet a partyért mind a szervezőknek, mind a részvevőknek. jó volt sok újonc indulót látni, nekik annyit üzennék, hogy: csak így tovább!

    Örülök, hogy sikerült egy új demo platformot bemutatni nektek, remélhetőleg pouet is támogatni fogja :) ha van rá igény, akkor írok cikket erről a lego-s cuccról.

    a grafikák felkerültek a BitFellas ArtCity-be, lehet nézelődni, szavazni, kommentelni

  90. avatar Remage says:

    Szerintem is remek volt, köszönet a partyért.

  91. avatar Travis says:

    Pohar: Azt sejtettem, hogy a produkciótok valami más platform, de hogy mi, azt nem tudom. Biztosan kéne írni cikket róla.

  92. avatar Murphy says:

    pohar: sajnos én is lemaradtam arról, hogy milyen platform, ez a demo előtt ki volt írva és csak én voltam bekómázva? LFT ezt nagyon jól kitalálta anno. :)

  93. avatar pohar says:

    Igen, ki volt írva a demo előtti slide-on. Bár egyesek szerint a világosszürke alapon fehér, kisbetűs szöveg nem volt túl olvasható a hátsó sorokból. A második sorból jó volt.
    Szóval a demo Lego Mindstorms NXT platformra készült

  94. avatar Edhellon says:

    “”szóval funkció legyen, hibák legyenek, rinyálás legyen. Minden jó, ahogy van. Részemről respect a szervezők felé, idén is, és remélem jövőre is.”

    pontosan igy.”

    pontosan igy.

  95. avatar HomeGnome says:

    Én a JF.hu-n igyekeztem promotálni a Functiont, jövőre is fogom, nagggyon jó volt a party, maximális respect a szervezőknek és gratula minden indulónak! :)

  96. avatar TrX says:

    Örülünk mindenkinek, akinek tetszett.
    Örülünk a sok pozitív visszajelzésnek. (Ettől érezzük úgy, hogy csinálni kell tovább)
    Örülünk mindenkinek, akinek nem tetszett.
    Örülünk a konstruktív kritikáknak/javaslatoknak. (Ezek segítenek minket, hogy jobban menjen a dolog)
    Örültünk mindenkinek, aki ott volt.
    Örülünk, hogy volt sok release.
    Örülünk, hogy volt sok első release.
    Örültünk, hogy meglett a BMW tulaj.

    … és örülünk, hogy vannak dolgok/emberek, amik/akik nem változnak. :)

  97. avatar -SP- says:

    Kié volt a BMW? :P

  98. avatar pasy says:

    büfésnénié

  99. avatar -SP- says:

    wow, ennyire sok szendvicset zabáltunk? :D

  100. avatar Murphy says:

    Szerintem a minyon hozza a nagy bevételt :)

  101. avatar ziona says:

    Köszönjük szépen. Nagyon szeretnénk jövőre is, legalább ennyire.
    Motiválhatnánk az orgákat mégjobban, véleményem szerint a konstruktív hozzászólásnak álcázott fikázások nem ennek az eszközei, de ki mivel él, én nem szeretném, ha a jövőben ez hiúsítana meg bármit, mert sokan vagyunk, akik akarják.

    TrX-nél érettebben és szebben nem lehetett volna fogalmazni, much respect.
    Leon pedig akármilyen részeg, érdemes megnézni, mennyire tisztán lát néha dolgokat. Minden partinak vannak hibái, de a fikamódot kikapcsolhatnánk véglegesen, ez nem az az időszak, ahol erre kéne koncentrálni.

    Én mindenesetre hálás vagyok.

  102. avatar aha says:

    Szerettem a party-t. Eletembe nem kodoltam enyit “just for fun” kozben meg zajlot korulottem a party. Koszonet a szervezoknek… :)

  103. avatar -SP- says:

    Scenepointokat kik kaptak? :)

  104. avatar Murphy says:

    lesznek majd piros meg fekete scenepointok is? :)

  105. avatar Gargaj says:

    how about sceneröfinyomda?

  106. avatar jazzkutya says:

    Köszönöm a kellemes partyt a szervezőknek.
    Jól esett :)

  107. avatar -SP- says:

    Ha már hála az égnek leült a flém, akkor áttérnék a képről a hangra :P
    Szép és jó, hogy így meg volt küldve a cucc, de szerintem bőven elég lenne háromnegyed hangerőn tolni napközben a zajt, elég a compok alatt üvöltenie. Persze nem halok bele, ha nem így van, ez csak egy észrevétel.

    Egyébként ki hallgatta a zenecompot hátulról? Én mindig előremegyek, és igazából a gyomorszaggató mélyen meg a cicergős magason kívül semmit sem érzékeltem, úgyhogy néhány entryre jól rácsodálkoztam itthon, hogy “ja, itt volt dallam?” :) Szóval érdekelne, hogy a terem végéből rendesen lehetett-e hallani mindent.

  108. avatar Remage says:

    A hang valóban elég érdekes volt… Sok/torz mély és közép-magas, viszont semmi közép és (tiszta) magas.
    Személy szerint én is örülnék egy kicsit kisebb hangerőnek, ha cserébe tisztább lehetne a hangkép.

    A SIDrip koncertes cucc viszont durván jól szólt, lehet legközelebb azt kéne megszerezni (a hangmérnökkel együtt).

  109. avatar -SP- says:

    Na a SIDrip az meg túl halk volt :D viszont ja, cserébe szépen szólt.

  110. avatar slyspy says:

    Lehetek konstruktívan kritikus?
    Idén nagyon rosszul szólt a cucc. Mi változott tavalyhoz képest, amikor jobb volt?

  111. ziona: elárulok neked egy hatalmas titkot, amit szerintem elképedve fogsz olvasni! egy évben 365 nap van, ugyancsak egy évben 3 db. party van (jó esetben… régen több volt, de ez most nem ide tartozik…) ha a 3 party-ra számolsz 3 napot, az máris óriási mennyiségű 9 db. nap. tehát, te/ti megismertek az életemből 9 napot, amikor KO vagyok (úgy általában… ;_) még mindig maradt 356 nap, amikor ugyanolyan átlag/normális ember vagyok, mint bárki más, ha pedig egy számomra érdekes posztot olvasok, akkor arra értelmesen próbálok reagálni, ennyi… mellesleg mióta fb-n csinálgatom a saját kis dolgaim (ultimate newcomer fb oldal, stb) és bevállaltam az “admin” szerepkört, egy picit máshogy látom/állok hozzá a fórumozáshoz és a válasz adáshoz… az emberek nem egyformák és nem lehet egyformán bánni velük, egy internetes fórumon pedig a party féle “leon-design” nem igazán jön be… ha az ember elvállal egy projekt felület vezetését, ami remélhetőleg igen látogatott lesz, ott nem biztos, hogy kifizetődő az a hangnem, és viselkedési kultúr-forma, amit 9 nap alatt képviselek… röviden ennyi…

  112. avatar ziona says:

    Leon, nekem szerintem szükségtelen elárulni ilyen titkokat, lévén hogy én először talán nem is a részeges arcod felől ismertelek meg, emlékeim szerint :) Ezt leginkább a többiek kedvéért írtam, akik csak az ordítozó önmagátjólérző Leont látják :)

    A hangcuccnál a dallamok tényleg kevésbé érvényesülnek, általában. Persze ezévben azt is meg lehet kérdezni, mi szólt pontosan szarul és honnan hallgatva, mert a SIDRip külön hangtechnikát hozott. Nekem pontjó hangerejük volt elöl, de lehet, hogy ha valaki hátulról hallgatta őket, azt már nem érte el ez az elsöprő erő.

  113. avatar slyspy says:

    Nem a sidrip cucca szólt szarul, hanem a partys cumók. Saját zenéimen hallottam, hogy csak a dobok voltak hallhatóak, és ez eléggé zavart, mert emlékeim szerint ennél több sávot raktam a zenébe.

  114. avatar TrX says:

    sly: idén volt külön végfok, meg két nagy passzív láda.

    Ja, és nem volt m-audio se kölcsönbe meg kb^fr se potitekerészni.
    [ módosítva Sep.19. 17:17 ]

  115. avatar slyspy says:

    Oké. Hankártya! Hankártya!
    Ne legyetek igénytelenek léci.
    Jövőre meg ígérem akkor segítek potit tekerni.

    Egyesületi pénzből hangkártyát a funkciónak!

    Tisztára szomorú voltam, hogy csak egy nagy döngés volt a demóm alatt a zene, és nézem a többit és nahááát ez se rossz ez a zene, miközben partyn szenvedtem tőle…
    Ha még jövőre is ott dolgozom, ahol, akkor akár még be is újíthatok egy interface-t kölcsönba. Mer ez egy így naon nem jó.

  116. avatar zoom says:

    slyspy: egy Asus Xonar DX volt a gépben. Mondj annál jobbat ami nem 100 rugó.

  117. avatar TaZaR says:

    de miért, mennyire pro hangkártya kéne, meg most min ment?

    partyért meg kösz mégegyszer, fasza volt, kár hogy pénteket kihagytam, de hát így sikerült rilízt hegesztenem. az ingyen kávé amúgy hatalmas ötlet :)
    késés meg kellemetlen, de minden vannak nem kiszámítható tényezők. még nagy fesztiválokon is megtörténik állandóan, pedig azok mintha kicsit több pénzből készülnének, mint egy Function ;)
    [ módosítva Sep.19. 19:52 ]

  118. avatar zoom says:

    A potitekerést meg természetesen szivesen vesszük olyantól aki állítólag ért hozzá :)

  119. avatar TaZaR says:
    slyspy: egy Asus Xonar DX volt a gépben. Mondj annál jobbat ami nem 100 rugó.

    hát ilyen olcsóbb e-mu, meg m-audio kategóriájú cuccok vannak simán 100-as alatt, de nem hiszem, hogy akkora különbséget jelentenének minőségileg. de ha ezen múlik tracker pret tudok kölcsönadni jövőre.

  120. avatar Lacoste says:

    Nagyon helyes volt az a lány akinek világított a nyaka kék színben. Mondjuk volt barátja, nekem meg van feleségem, de gondoltam elmondom :)

  121. avatar archee says:

    Én is a halk de minöségi hangra szavazok. Az egész frekvencia tartományt akarom hallani.
    Amúgy biztos volt egy kis vita, hogy kinek a hangcuccát használják, mert forrasztó pákát kértek a parti közönségétöl, talán azért, mert a vita tettlegességig fajult, valemelyik fél kést rántott, és elvágta a kábelt :)

  122. avatar Charlie says:
    archee wrote
    Az egész frekvencia tartományt akarom hallani.

    Mikor a következő Functionhoz beszerzik az audio cuccot, a környékbeli denevérek sírva röhögnek majd ezen a requirementen. :)

  123. avatar Charlie says:
    slyspy wrote
    emlékeim szerint ennél több sávot raktam a zenébe.

    – Doktor úr, hogy hívják azt a németet, aki mindig eldugja a gyógyszerem?
    – Alzheimer, Bandi bácsi, Alzheimer…

    Meg hát, az MP3 veszteséges tömörítés nem? :) Egyébként volt már party, ami szerinted jól szólt? Következő Functionon tekergesd be a potikat ahogy gondolod, party előtt. (Legalább nem csak szombat délután 4-re érsz oda, haha!) Ha utána panasz lesz rá, felszögezünk a mélyláda oldalára, fun compo keretében. Egyszerű.

  124. avatar slyspy says:

    Tavaly pl. nem volt gond sztem a hanggal. Előtte megint borzalmas volt. Ezért sem indulok zenekompón, mert minek?
    Amúgy nem a potikkal lesz itt gond alapvetően, hanem a hangcuccal van valahol valami bug. Szerintem továbbra is hangkártya. Bár az Asussal nem kéne. De pl. pár évvel ezelőtt Blala macjéről ment a demünk és az rendesen szólt. Mondhatni ég és föld volt a pc-hez képest.

    Lacoste: nekem még puszit is adott, jó?

  125. avatar Remage says:

    Nem hiszem, hogy ekkora hangerőnél és ilyen kicsi és visszhangos teremnél a hangkártya lenne a probléma… Ha ezen múlik, jövőre szívesen adok kölcsön egy EMU1212-t.
    De szerintem inkább kell egy keverő jó EQ-kkal, és valaki aki lemegy középre, és be tudja szépen állítani.

  126. avatar -SP- says:

    A lug00ber nem ezzel foglalkozik?

  127. avatar aha says:

    Nagyon jo volt party :) (vissza gondoltam ra es 2x ra is ugy gondolom jo vot)

  128. avatar Gargaj says:
    wrote
    A lug00ber nem ezzel foglalkozik?

    Nem hivatalosan, de amugy ja, nala szorozosebb embert hangugyileg keveset ismerek. Egyebkent ezuton is uzeni hogy:

    [12:18:41] lug00ber says: could have been more midrange and slightly less boomy bass, but that’s a problem with the room as well
    [12:19:21] lug00ber says: there was not much midrange, but that’s fairly classic characteristic for PA systems in general (especially club systems)
    [12:20:27] lug00ber says: if you had a bigger system you could have filled the room better, but you have to remember that your hall is about 150-200% the size of the ss/kg hall
    […]
    [12:35:11] lug00ber says: I think there are several threads on pouet that describes how I run thing with regards to sound
    [12:35:15] lug00ber says: *things
    [12:35:53] lug00ber says: feel free to use my name, and quote me on that “the sound system was fine, the room is difficult”
    [12:36:12] lug00ber says: and you can also mention that renting a PA like the ones we use in Norway costs approx 10-15k NOK
    [12:36:36] lug00ber says: we know the people who owns it, so it doesn’t actually cost that for us, but that’s the level we’re at
    [12:37:14] lug00ber says: let them know I will be happy to take care of the sound system at F12, and ask if they feel like paying triple the entrance fee to make it happen
    [12:37:16] lug00ber says: :D

    A hangkartyas hozzaszolason meg azota rohog :)

    [ módosítva Sep.20. 10:43 ]

  129. jó hát mondjuk, most mondhatnám azt is, hogy a projektor se volt jól belőve, mert a rajzomban tök más színek voltak itthon, mint big-screen-en…
    de szerintem ez olyan dolog, hogy pl. minden szülőnek a saját gyereke a legszebb. mégha full ocsmány is… ;_) szóval zenészek/grafikusok saját művükkel kapcsolatban elfogultabbak… szóval nem is biztos, hogy volt itt bármiféle hang probléma, hehehe…

  130. avatar pohar says:

    szerintem megérné a 7500Ft-os belépő, ha tisztábban lehetne érteni a Maszturbáció dalszövegét :)

  131. avatar Lacoste says:

    Ez nem érdekel amit írtok, hogy hívták a csajt? :)

  132. avatar slyspy says:

    Gargaj:
    Röhögjön csak. Én meg jövőre rajta, amikor küzd a szaros három potméterrel, ami a keverőn van és az EQ-t képviseli.
    Nyilván ha nem ismerném évek óta a party hangcuccát, ha nem ismerném a termet, ha nem tudnám, hogy másik hangcuccal egészen máshogy szól a dolog, akkor én is azt kezdeném el mondani, hogy igen-igen, a terem a baj. Az is baj, de az minden évben ugyanaz. A hangzás viszont nagyon nem. Nyilván, amikor a mac volt rádugva a hangcuccra akkor a terem is kicserélődött váratlanul, azért szólt jól a cucc. Faszomat kell okoskodni.

    [ módosítva Sep.20. 15:48 ]

  133. avatar zoom says:

    Amikor a macet kötöttük rá, akkor még a kávé is finomabb volt a büfében!

  134. avatar slyspy says:

    Jó nekem tök mindegy. Illetve persze, hogy nem, mert rettenetesen bosszant, hogy nincs értelme meghallgatni a zenekompót (pláne indulni), hogy azt hiszem a Vinki zenéjéről, hogy egy határ szar, és itthon derül ki, hogy jé, nem csak lábdob van benne és azon már csak sajnálkozom, hogy hogyan szólhat úgy egy cucc, hogy minden zenéből (beleértve az enyémet is) csak a dob marad. Ezúttal külön rosszat tett a demónak, hogy annyira kása volt a hangzás, hogy még a zenére időzítés sem volt értelmezhető a demóban. Szóval, hogy ennek így tényleg nem sok értelme van. Ne szarjatok már bele.

    Lehet itt tolni, hogy nem így meg nem úgy van, de ha nincs normális kártya, akkor baszható az egész. (Az Asus mondjuk normálisabbnak tűnik mindazonáltal, szóval valami mást is érzek az idei nagyon rossz hangzás okaként.) Mintha új végfokot emlegetett volna valaki. De akkor meg ugye kell valami eq-val korrigálni. A baj az, hogy a keverőn található 3db eq potméter baromira nem lesz elég erre, szóval akkor egy szoftveres graphic eq segíthetne a kimenetre. Persze lehetne hardveres is, csak nyilván nem lesz.

    Visszatérve a dologra, valamiért mindig akkor állt be változás a hangzásban, amikor az alap jelforrás lett variálva.

    Mellesleg ha a terem volt szar, akkor emlékeinkben vessük össze a Sidrip megszólalását a művház cuccával.

  135. avatar Unreal says:

    Regen orultunk hogy volt Party :)

  136. avatar TrX says:

    Lacoste: most épp Suzanna Suzy SanRamita a neve. :) És én is kaptam tőle puszit. bebebeee.

  137. avatar slyspy says:

    Unreal: Persze, hogy örülök én is. Jobbító szándékú megszólalásnak szánom a hangcucc kritikáját, csak bosszant, a hozzáállás, hogy úgyis szar a terem, nem lehet rajta segíteni, amikor már bebizonyosodott, hogy nem.

  138. avatar Bery says:

    Régen még a Duna is másfelé folyt, és micsoda hangja volt… Hangkártya nélkül! Ebben a szar akusztikájú országban is ;)

    Lacoste: Melindának hívják a csajt, csak maradj már! Meg nem is volt jó, csak a sötétben tűnt annak (a pasijának üzenem, hogy persze, hogy jó csaj, csak hát…)

    De ha már itt tartunk: Leon, a lány, akivel kint beszélgettél az volt, akiről tavaly nem tudtad, hogy vizionáltad-e, vagy valóság volt, de aztán kiderült, hogy tényleg ott volt, és azt csinálta veled, amit?

  139. avatar Gargaj says:
    wrote
    bosszant, a hozzáállás, hogy úgyis szar a terem, nem lehet rajta segíteni, amikor már bebizonyosodott, hogy nem.

    Ugye viccelsz? Az elmult 4 ev alatt 4 hangmotyot probaltunk ki, egyre novekvo osszegert, es ezek utan a mi hozzaallasunkkal van problema? Vagy nezzuk onnan h “tényleg nem sok értelme van” es rendezzunk formabonto modon nemafilm compokat?

  140. avatar slyspy says:

    Lug00ber-féle izén kaptam fel a vizet, főleg az utolsó mondaton, amit hozzáfűztél.
    A tavalyi cucc jó volt ám. Az idei talán az eddigi legrosszabb. Bármi is volt az oka. (Ami nem a terem.)

  141. avatar Gargaj says:

    Sztem azutan hogy “Ne legyetek igénytelenek léci.”, teljesen jogos volt.

  142. avatar pasy says:

    most komolyan, dráma nélkül nem megy? szerencsétlenek csinálnak partit , aztán csak basztatjátok őket hogy ez szar az szar, lehet építő jellegű kritikákat megfogalmazni de szerintem ezt nem nyilvánosan kell, és nem ilyen hangnemben. köszönöm a figyelmet, leültem és kussolok.

  143. avatar TaZaR says:

    Az idei cucc is rendben volt pár fokkal alacsonyabb hangerőn.

  144. avatar aha says:

    Szeretem a functiont tök jó volt! O_o–b

  145. avatar slyspy says:

    Gargaj: nyilván a hangra értettem az igénytelenséget, amit hosszabban úgy fogalmaznék meg, hogy bár mostohán kezelt területe a multimédiának, és az emberekben kevéssé tudatosul, de legalább akkora gondot kell fordítani rá, mint a képre, mert az élmény egyik felét ez adja. Na már most azért fogalmaztam ilyen tömören, mert Trx írta, hogy idén nem volt a tavalyi hangkártya, amiről én rögtön azt vizionáltam, hogy visszatértetek az alaplapihoz, ami igénytelen, és egy firg demo is született erről, aminek ki is volt a kreditje? ;) Szóval az alaplapira nincs találóbb szó. Ugye utána reagált Zoom, hogy Asus akármi volt, ami valóban nem igénytelen ránézésre, de a hangját nem ismerem. (Illetve már de.) Ezért is írom, hogy valami nagyon firg volt idén, valszeg nem a hangkártya, de nem lehet tudni egyértelműen.

    Na most azon felhúztam magam valóban, hogy Lig00ber ért hozzá (nem ismerem, biztos tényleg ért) és a termet okolja. Amiben van persze igazság, de mondom, kiderült már, hogy nem ez a fő ok.

    És én tényleg szívesen segítek jövőre hangot belőni ha szükség van rá, sőt a setupot kiválasztani is akár, ha ez jobbá teszi a partyt. Akkor is ha itt acsargok, pedig nem szokásom, szóval elnézést kérek a kirohanásomért.

  146. avatar dr.dolf says:

    mit?
    lehetne mégegyszer elölröl?
    …………. :-) witz vót
    [ módosítva Sep.20. 18:10 ]

  147. avatar Murphy says:

    Pasy: ++

    Egyébként a projectorral tényleg volt valami probléma, a Leon képe konkrétan úgy nézett ki, mintha 16 színű lett volna :D

  148. avatar Bery says:

    A projektor gáz volt Leon képénél, konkrétan nem látszott rajta a kép témája. A többi képnél nem volt vele gond ;-)

  149. avatar pohar says:

    Bery: a Scenemagazin viszont egyáltalán nem látszott :(

  150. avatar Caiwan says:

    Nekem van egy soksavos EQ-m tobbnyire folosbe, esetleg felajanlhatom, ha lesz aki tekergeti a potikat rajta. :D Jah, es hardwares.
    [ módosítva Sep.21. 08:16 ]

  151. avatar aha says:

    Szerintem nagyon jo volt a party. A tobbi partyhoz kepest sokkal tobb release-t termelt, es nagyon sok uj arc is releaselt. Erre tok buszke vagyok… ;-)

  152. Nos! A lány akivel kint beszélgettem nem ugyanaz a lány volt, akit a múltkor behaluztam.

    A képem témája NEWCOMER eredetű, természetesen, lényegtelen, hogy mi volt az; azt már leszűrtem, hogy party-ra legközelebb CSAK pinás képet hozok, max. ziona fejét rajzolom le én is… (fejét?! … :_)
    a 2012-es function party rajzom címe, már meg is van : “fuck-cion” (nem lenyúlni! :_)

    hajtépve, homlok fogva, sírva-nevetve vettem tudomásul, hogy eltelt 2 oldal azóta, hogy a hozzászólásokat elolvastam és most épp a hangcucc minőségén megy az építő jellegűnek nem éppen nevezhető vita… komolyan nem értelek benneteket, de tényleg! tényleg olyan rettenetesen bonyolult és körülményes felfogni azt a TÉNYT, hogy minden ember MÁS és minden embernek MÁSOK az igényei és elvárásai??? soha a büdös életben nem lehet SEMMIT úgy megcsinálni, leszervezni, létrehozni, legyen szó alkotásról, festményről, filmről, zeneműről, hangtechnikáról, projektorról, party-ról, büféről, akármiről, hogy az mindenkinek jó legyen! komolyan nem értelek benneteket! erre nincs gyógyszer, sem megoldás, sem “jövőre majd jobb lesz…” hozzá állás, mert nem lesz jobb, sem rosszabb, más lesz és az a MÁS majd jövőre annak nem fog tetszeni, akinek MOST tetszett és annak fog tetszeni, akinek MOST nem tetszett, értitek?! hogy lehet ezt értelmesen elmagyarázni, hogy felesleges rágni egy olyan csontot, ami jövőre is ugyanolyan lesz?! nuh mindegy…

  153. avatar Murphy says:

    Szerintem van remény… hosszú-hosszú idő után idén már a Sziget nagyszínpad hangzását is dicsérték, ráadásul az Indexen is. :)

  154. avatar ziona says:

    Leonkám, ha kérsz engedélyt, akkor kapsz, csak a kép címe ne módosuljon mostmár egy bötűt se (pl. fuckzionra).

    Egyébként csatlakoznék, nem értem, miért kell ennyire drámai hangvételt felvenni a kritikáknál. Kurvanagy tragédia, hogy nem minden tökéletes, tényleg…

    Igen, szeretjük, ha az általunk kreált kép vagy hang jól látszik vagy szólal meg, de bazz, bele van kalkulálva, hogy van, aki nem találja el az arányokat mindig, torzul, etc.

    A fejlődésre törekedni kell, de az egész arról szól hogy egy évben egyszer lássuk egymás arcát és prodjait, örüljünk neki, meg annak, hogy egyáltalán ott lehetünk. A fanyalgáshoz meg valamiért mindenki kibamód ért.

  155. avatar archee says:

    Nekem egyszer olyan volt, hogy a közönség elnyomta a breakpoint hangrendszerét, és így felesleges volt megíratni a zenéjét és hangját. Ha felhangosítják akkor meg torzít, de célszerü lenne egy live DJ, aki készenlétben ül az EQ val, akár prod közben beleavatkozik, ha szar hang van. Amúgy assemblyn is szar hang volt, különösen annak, aki közel últ a mélynyomóhoz.

  156. avatar pohar says:

    Egyébként volt több óra a szavazásra, amikor mindenki letölthet ia releaseket és meghallgathatja a _saját_ kedvenc hangkártyáján, hangrendszerén, fejhallgatóján, valamint megnézheti őket Mac képernyőn, stb…

  157. avatar Murphy says:

    archee: nekem mg egy TAPS tábla hiányzik, néha nehéz eldönteni, hogy amit látok annak most örüljek vagy sem. :)
    [ módosítva Sep.21. 14:25 ]

  158. avatar Travis says:

    Én csak azért nem töltöttem le a do you love-ot, mert épp otthonhagytam a Lego Mindstormomat :-)

  159. avatar rascy says:

    Leonnak igaza van, de azért egy eredménye már most van a nyavalygásnak: Nagyon aktív lett az oldal =)

    Most vagyunk a 161. hozzászólásnál. Eddig hol volt ez a sok ember? 303-ig meg se álljunk, aztán megyünk fórumba.

    Írjatok még! :)

  160. avatar aha says:

    szeretem a functiont 162

  161. avatar -SP- says:

    a 163 egy prímszám

  162. avatar Murphy says:

    rascy: többeknek új jelszót kellett generálnom, hogy hozzá tudjanak szólni. :)

  163. avatar slyspy says:

    Leon: csak én ugattam a hangra, de már megbántam és azóta is szórom a hamut a fejemre.

  164. avatar pohar says:

    Travis: a releaseben benne van a video verzio is*. nyugodtan letöltheted, meg tudod nézni :) vagy a partyn odajöhettél volna és megmutattam volna élőben. sajnos nem mondtam be a hangosbeszélőbe ezt az opciót. csak pár embernek mutattam meg, aki épp a közelemben volt.

    *egészen pontosan a screengrab video van benne, felturbozott hanggal. de mindjárt rászánom magam és megcsinálom az igazi kütyüről filmezett változatot is.
    [ módosítva Sep.21. 18:00 ]

  165. avatar TaZaR says:

    áh jah igen, jövőre legyenmár Necrophone live már lécci köszi! :)

  166. avatar rascy says:

    Jut eszembe….
    Crafty “mesélt” valami japán csajról, bár én nem láttam, hogy onnan repült ide hozzánk hogy hirdesse a Tokyo Demo Fest-et.

    Ki mit tud?

  167. avatar Gargaj says:

    Feligazsag :)

  168. avatar Bery says:

    “Bery: a Scenemagazin viszont egyáltalán nem látszott :(“

    pohar: ezt kérd Lacoste-on számon, ˝övé˝ a Scenemagazin, én csak egy számot csináltam, pont Ő róla, hogy a kifli visszaharapjon :)

    fuckziona? Fura cím! ;)

  169. fuckziona! ez nagyon de nagyon tetszik, sőt! zijonyid: van kedvenc pózod? ;_) tolj magadról egy aktot, csatold és jöhet leveles ládámba… szerintem senkinek nem lenne ellenére egy ilyen pixel… te lehet elleneznéd, de szerintem egyedül lennél, szóval LE VAGY SZA VAZ VA… yeah \o/

    közvélemény kutatás: ki szeretne zionáról akt pixelt látni by leon?!

  170. avatar d-lee says:

    Leon: Én támogatom, de az elsődleges és a másodlagos nemi szerveit se pixelezzed ki japán módra. :> Se a fejét. :D

  171. avatar -SP- says:

    do want :D

  172. avatar Spenot says:

    Es akkor csodalkoztok, hogy miert van olyan keves nonemu demoscener…

  173. avatar Murphy says:

    Miért? Zio is, hogy körül van rajongva. :D

  174. avatar Bery says:

    Leon, ne mondd már, hogy nem tudod fotó nélkül megrajzolni! ;)

    Nem mertem azt írni, hogy emlékezetből, mert az félreérthető ;)

  175. menne az sztem… ;_)
    engem inkább az érdekelne, hogy hol a fuckba vannak a fotók, videók, ilyesmi?! fb-n se nagyon találtam túl sok mindent… :_(
    help plz…
    egy videót láttam, az openinget, (ekkor én már ittam, azt hiszem…)
    gargaj a végén mondott egy mondatot, amit kb. 10. újra nézés + füles után értettem meg, tök úgy szólt, hogy “utállak titeket” és kiderült, hogy azt mondta “jó újra látni titeket”… namind1… :_D
    [ módosítva Sep.22. 21:15 ]

  176. avatar Gargaj says:

    Video lesz nemsokara csak TMC-t megviselte a tulpartyzas es most pihen, hetvegen felrakja a tobbit is. Fotokat nemtom, en is kerdezoskodtem de csend es hullaszag.

  177. avatar cRAFTy sERGe says:

    A Japán lány” lány” ott volt, az hogy én benéztem, nem jelenti azt hogy hülye vagyok. Kívánta egy arctol a tollat. Mire a japánfesztel válaszolt. Nem érdekel, de rájuk figyelni kell, mert megint a fejünkre nőnek. A többi paraszt meg …… ics, lííín, szen, sii,…. ennyi a tudásom :) Valaki tud Leilául? Taníts, te kis fejhallgató!:))))

  178. avatar pohar says:

    Feltöltöttem Youtube-ra a Do you love c. wild demonk video verzióját. Ez még mindig a screengrab, mert még nem sikerült megfelelő minőségben lefilmezni a kütyüt.

  179. avatar HomeGnome says:

    Tényleg jöhetnének még fényképek, nekem csak 1 db van, az is telefonnal..
    mu6k
    [ módosítva Sep.23. 11:28 ]

  180. avatar Gargaj says:

    Ja, mig el nem felejtem – compok elotti jingle: http://soundcloud.com/h0ffman/hoffman-yeah-revision-2011

  181. avatar Georgy says:

    zsír ez a jingle \m/

  182. avatar Murphy says:

    helyettesítem slyspy-t: “kár, hogy nem dubstep” :)

    Egyébként tök jó!

  183. avatar Caiwan says:

    Tényleg nem került elő más az enyémeken kívül?

  184. avatar Gargaj says:

    [16:19:44] <GargajCNS> topy: any photos from function?
    [16:19:55] <Topy> actually i didnt make any
    [16:20:00] <Topy> i kinda didnt feel like it
    [16:20:10] <Topy> and there were a million people running around with cameras already
    [ módosítva Sep.23. 20:49 ]

  185. avatar Bery says:

    Basszus, mik lehetnek azokon a fotókon, hogy senki nem meri publikálni ;)

  186. avatar Caiwan says:

    Nemtudom, igazán kiválogathatná. Vagy megy a lebukás topikba.

  187. avatar Bery says:

    Caiwan, köszi a fotókat!

    Még talán annyit fűznék hozzá, így after party, hogy a SIDrip Alliance koncert óta a nap legkülönbözőbb szakaszaiban kezdem el dudorászni a Commando zenéjét, pedig sosem volt c-64-em :) Jó volt a koncert, jövőre megyek Árokra, ha lesz! :)

  188. avatar ACE says:

    Leon, ha ezekkel még nem találkoztál: Zio nem annyira xxx fotói de kellően jók :)
    SIDRip koncert messze űberelte a tavalyit, ahogy nézem a honlapjukról a videókat/zenéket, egyre jobban összehangolódik a csapatuk.
    Amin kicsit kiakadtam – valamelyik szerencsétlen nem kellően józan állapotában jazzkutya bátyjának nézett. Hogy ez most bók -e… :D
    [ módosítva Sep.26. 06:40 ]

  189. avatar FcR says:

    Csak annyit tennék hozzá, hogy nagyon örülök, hogy ott lehettünk a partin, nagyon jól éreztük magunkat! :)

  190. avatar ziona says:
    Hali!

    Az én képeim nem valami hiperminőségűek, de itt vannak:
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150318528809391.365322.757044390&l=a321abe97f&type=1

    Igen, ez is fészbúk. A fotótémához inkább nem fűznék semmit :) Leon, tudtommal van mégegy Erika, akit lepixelezhetnél végre ;)

    [ módosítva Sep.28. 14:06 ]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára