☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Éppen a hétvégén volt a Kindergarden party, a produkciók meg szépen lassan kúsznak fel a Pouetre. Remélhetőleg volt sokminden érdekes (ebben a pillanatban még elég hiányos a lista), de az biztos, hogy a wild compo nyertese már most kap tőlem egy most original concept jelölést. Jó, persze láttunk már hímzett meg kötött pixelgrafikat is, meg mozaik is készült nyilván, de azt még senki nem adta be wildba, ahogy pixelgrafikával pimpeli a fürdőszobáját. Aztán meg ott van a személyes elfogultság a téma irányában, amit szerintem mindenki átérez, aki már valaha is részt vett építkezésben vagy lakásfelújításban, esetleg beszélgetett már hidegburkolóval szakmai kérdésekről.

Tehát következzen egy igazi mesterember a Kindergarden 2009 nyertes Pixel by Pixel c. wildjában, az Outbreak & Darklite előadásában:

Categories: Ajánló | Tags

27 Responses so far.

  1. avatar pohar says:

    Eszméletlen! :)

  2. avatar slyspy says:

    Mondjuk a lambériás fürdőszoba picit érdekes egyébként.

  3. avatar Esplanade says:

    ilyesmit én is akartam, csak annyit csempéztem idén hogy lerohatt a lelkesedésem
    marad a poszter a zuhanyzó mellé :)

  4. avatar Charlie says:

    Beszarás. 10/10.

  5. avatar d-lee says:

    Ez nekem különösen pikáns.

  6. avatar Bery says:

    Na, majd elküldöm, hogy lehet ezt század ennyi idő alatt megcsinálni hálóra rakott mozaik lapokkal, meg 3 színű alkoholos filccel ;)

    Egyébkén meg fel kellene verni a régi Felvonulási teret és nagy járólapokból kitenni valami jó kis retro pixelgrafikát, hogy a Holdról is legyen mit nézni ;)

    De egyrészről nem autentikus, mert számítógépről kellett volna nézni a mintát, másrészről meg valami kicsit színekben összetettebbel próbálkozni, amiben valóban van kihívás és 10 év munka ;)
    [ módosítva Nov.23. 15:46 ]

  7. avatar Gargaj says:

    Emberunk egyebkent tenyleg hidegburkolokent dolgozik foallasban :)

  8. avatar thomas^sd says:

    Eszmeletlen ! Egyszeruen nem hiszem el micsoda elvetemult emberek vannak ! :0

    Neki se volt c64 -e ;)

    Le a kalappal az uriember elott!

  9. avatar pohar says:

    gargaj: lesz vmi partyreport?

  10. avatar Gargaj says:

    nem hiszem h en lennek erre a legalkalmasabb, organizer is voltam meg mint a tapasztalat mutatja nekem tok mas dolgok szoktak emlekezetesek lenni egy partybol, elegge erdektelen vegeredmeny lenne :)

    legyen eleg annyi hogy “nagyon jo party volt – aki nem hiszi jarjon utana” ;)

  11. avatar Grass says:

    Ez tetszik…

  12. avatar Parrot says:

    Maximal respect! Nyáron csempéztem a konyhánkat, de ilyesmi eszembe nem jutott volna, nem volt rá elég idő, meg nekem kb. 10x ennyi ideig tartott volna a dolog. Ellenben szerintem kár volt “elnagyolni” az alját azzal a natúr fekete nagy csempével…. :-(
    [ módosítva Nov.23. 19:15 ]

  13. avatar greg says:

    R E S P E K T !

  14. avatar Lacoste says:

    Egyszer amikor volt még Westel 900, akkor a Bery-vel csináltunk egy projectet, hogy dominóból hasonló pixel-es megoldással kiraktuk a Westel 900 logo-t és egy mobiltelefont ! Elvittem a Westel-hez a kreatív igazgatónak és mondtuk, hogy a székházba feltennénk a falra olyan 5×3 méterben csak dominókból (mert ugye Dominó csomag…) A válasz annyi volt, hogy jó az ötlet, de gondoljuk tovább egy picit poharakra és golyóstollakra ! Mondtam, hogy köszi, ennyi volt !
    Ez rohadt sok meló ! Respect ! És még tetszik is…

  15. ez cool, de azert annyira nem bonyi… “kockas papir” aztan hadd szoljon… meg lehet csinalni, csak ugyesen ki kell matekozni a csempeket es a negyzetracsokat a papiron… arrol nem is beszelve, hogy par arnyalatot hasznalt a csavo, sztem ez megoldhato… ;_) persze felre ne ertsen senki, nem beszolni akartam, csak zarojelben jegyzem meg, hogy aki pixel grafikaval foglalkozik, az barhol kepes pixeleket latni es pixelekben gondolkozni… \o/

  16. avatar slyspy says:

    Leon: nálunk mozaik van a konyhában, részt vettem a telepítésben, de rohadtul nem volt egyszerű, még úgy sem, hogy tök random az egész és kb 25×25-ös lapokba volt összerakva. Jó, a srácnak ez a szakmája ez igaz, és innentől valszeg annyira tényleg nem bonyolult, de azért vicces.

  17. avatar Murphy says:

    Hát nem a pixelekké konvertálás a nagy dobás benne, mert hát az megoldható, de azért ezt így kirakni igen akkurátus munkát és birka türelmet igényel…

    Belegondolva, hogy az én egykori burkolóim milyen minőségben csinálták volna ezt meg… brrr…

  18. avatar Oswald says:

    én eddig csak egyszer csempéztem, ez volt az akkori “apósom” reakciója: a pókember ezen simán felmászna :D

  19. avatar Bery says:

    Én amikor életemben először raktam le padlólapot (2000 táján) a fürdőszobámba, annyira lassan haladtam – mivel nulla gyakorlatom volt, de szép és jó eredményt szerettem volna -, hogy a fél napos guggolás és térdelés eredményeképpen lebénult a jobb lábfejem.

    Nem vicc, elnyomtam az ideget, két hétig jártam fizioterápiára, mire ismét tudtam idegi vezérléssel emelni a lábfejem :) Persze ez csak utólag vicces, akkor eléggé be voltam szarva, hogy most már mindig bele fog akadni a lábfejem a lépcsőfokokba és combból kell átraknom a gázpedálról a fékre a lábam, ami a reakcióidőt tekintve legalábbis életveszélyes.

    A történethez tartozik, hogy az előszoba lett volna a következő lépés, de az esetből okulva inkább felkértem egy burkolót, aki azt mondta, hogy ennyire egyenetlen padlót ő még csak pincében látott és ha nem lennék a volt osztálytársa, otthagyna a fenébe :) Szóval lehet, hogy nem is voltam annyira béna – csak bénult :) – már elsőre sem :)

    Aztán pár év múlva már az erkély jobban ment és egészségesen megúsztam :)

    De ezt a pixelezést lehet, hogy egyszer kipróbálom, ha nem is 3 falnyi, de egy falnyi felületen. Jövőre úgy is újra akarom texturázni a fürdőszobát :)

  20. okes, ez mind igaz, nem egyszeru, de en tuti, hogy keszitenek a falra egy negyzethalot. tudjatok, vonalzo, cerka, toll akarmi… aztan ha ki cvan merve a dolog, akkor utana odabiggyeszteni a kis lapokat mar tenyleg nem nagy ordongosseg… sot… elotte a falra rajzolt negyzethalok kis negyzeteibe bele is lehet am firkantani a szineket, hogy ne csessze el az ember. (gyak.: f=fekete, sz=szurke, etc etc…) jo, nem mondom, hogy ez a legintelligensebb megoldas, de en mint laikus es akinek vajhmi keves koze van a belso komuves munkakhoz (festes, mazolas, tapetazas, csempezes, parkettazas, jatolapozas, kisfaszom etc…) tuti vmi ilyesmi modszerrel operalnek…

  21. avatar slyspy says:

    Na de a csemperagasztoba hogyan rajzolsz negyzethalot?

  22. avatar Bery says:

    Amig nem köt meg, könnyen ;)

  23. avatar Oswald says:

    a videón az látszik hogy a kinyomtatott “térkép” alapján kb 8x8as négyezeteket készített el előre, és azokat egyben feldobta. az is látszik, hogy a amiből dolgozott azok különböző színű 8x8as négyzetek voltak amelyek egy darabból áltak, azokat még felvagdosta hogy kijöjjenek a különböző szinek egy egy 8x8as darabhoz.

  24. lehet en vagyok a fasz, de a csemperagasztot nem a csempere kell kenni? vagy a falra? vagy mi? :_D mert ha a csempere, akkor a 8*8-as grid a falra stimmel… amugy oswnak igaza van, elore darabolta a cuccot, ha mar vhogy ossze van allitva a kep, akkor utana 1szeru szamolgatni, hogy 1 szurke, 1 piros, 1 lila sal la la … nah de nem folytatok vitat, inkabb brainstormolok egyet, oszt’ kicsempezem az egesz szobamat… :_D ha kesz leszek lokom a fenykepet joool… :_D

  25. avatar Bery says:

    Leon, nem vagy fasz, hanem grafikus, nem burkoló :)

    Általában a járólapok és csempék esetén falat / padlót szokták nagyobb felületen lekenni a malter szerű és állagú csemperagasztóval, mert így könyebb, gyorsabb és egyenletesebb a nagyobb felületre felvinni azt, és ezt követően egymás után több csempét / járólapot le/feltenni, mint a burkolólapokat egyesével és egyenletesen bekenni. Persze lehet fordítva is, de szívás. Saját tapasztalatból tudom :)

    Arra egyébként nagyon kíváncsi lennék, hogy egy pixelgrafikus mit hozna ki egy ilyen projektből. Szóval hajrá! :)

  26. avatar slyspy says:

    Igen és még az is van, hogy mozaikhoz nem jó a hagyományos csemperagasztó mert ahhoz speckó (flexibilis, bár ezt nem tudom mit jelent pontosan) kell. És akkor ha fugázol még az is van, hogy kinyomódik a mozaikok között a ragasztó, és azt is ki kell kapirgálni, mielőtt megy a fuga. Úgyhogy Leon mielőtt belevágsz egy ilyesmibe nézz utána jól, mert csomó érdekes buktató van benne. Nem véletlen a videóban elhangzó ne próbáljátok ki otthon mondat. :)
    Én mozaik felrakásában vettem részt szakember felügyelete mellett és mondhatom, rohadt nagy szívás. Viszont most aztán de szép a konyha.

  27. avatar Parrot says:

    A nyáron csempéztem (első projekt) a konyhát, jól sikerült de egy pár nap azért ráment, amíg el nem árulták, hogy a hivatalos ajánlás a csempét kend be ragasztóval kezdetű, de nem ez a gyors módszer… Ellenben minden csempe a mai napig frankón “mátrixban” van és egy sarok sem lóg ki. Ez sajnos nem mondható el napjaink burkolóiról. Felhányja a csempét a falra ahogy esik úgy puffan módon, aztán meg ki van akadva ha szóváteszed a dolgot… A flexibilis csemperagasztó meg amúgy is alap, mert nagyobb eséllyel lesz vele jó a csempe… :-) Leon ugorj csak neki, de szerintem vegyél ki egy jó hónap szabit, ha az egész szobádat meg akarod csinálni! Mert ugye az a bizonyos rutin meg az évek… Pláne ilyen kicsi csempéket frankón egy szintbe rakni, na az lehet a finom mulatság! :-D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára