☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Blockparty 2009

Posted by slyspy on 2009-05-20, 16:51

blockparty2009.jpgA Blockparty számomra két értékelhető produkciójáról most már egy hónapja szeretnék pár sort írni, de mindig közbejött valami. Sebaj, mivel nem nagyon történt azóta komolyabb demoscene esemény, még mindig aktuális a dolog.  A party érdekessége, hogy jelenleg az egyetlen USÁ-ban rendezett scene-event. Ez egyébként látszik is az induló munkák mennyiségén és minőségén is, mert a demoscene mérsékelt amerikai jelenléte (meg persze a gazdasági világválság) miatt nem nagyon születtek átütő produkciók. Azért azt a kettőt mégis érdemes megnézni.

(A Blockparty invitációjáról itt írtunk.)


Elsőként itt van a magyar gyártmányú Bifidus essensis című 4k intro, ami a Neurosis & Ümlaüt Design közös munkája, azaz Georgy kódolta a látványt, Gargaj meg a zenét. Amikor megnéztem az intrót (videóban persze – micsoda szégyen!) az járt a fejemben, hogy jó-jó, de demónak kicsit gyenge, viszont 4k-nak simán jó lenne. Aztán vettem észre, hogy a partyn összevont demo és intro compo volt, és valóban 4k intróról van szó. Harmadik lett, de szerintem egy helyezéssel előbb kellett volna végeznie. Így tehát hajrá és így tovább!

Aztán pedig következzen a compo-nyertes Sans titre (by Northern Dragons & Brainstorm), ami egyszerre tetszik is meg nem is. Egyrészt szeretem a nem szokványos megoldásokat, másrészt sokkal többet ki lehetett volna hozni a témából.
Továbbá rendkívül bosszantó, hogy A Moiré Misszió Bemutatja is egy hasonló demo ötletét forgatta a fejében (csak persze mi SOKKAL jobbra csináltuk volna meg ;)), de így érdektelenné vált a téma (Akárcsak a Breakpoint invite esetében, amiatt meg dobhatok ki egy zenét. Szemetek.). A demo egyetlen mentsége a felemás élményre, hogy az infofile szerint erősen partycoding üzemmódban készült, úgy viszont szép munka.
 
  


Update: Gargaj közkívánatára essen szó az első helyezett wild demóról is (Abort Retry Fail by The Dennis Courtney 5), ami az infofile szerint egy QuickBasic-ben készült, MS-DOS alatt fut, és nagyon pihent alkotás. A maga módján valóban elég érdekes. Szemléljük megértéssel:

Categories: Review | Tags

9 Responses so far.

  1. avatar pohar says:

    vigyázz paca!

    ps: vagy “jajj paca!” ????

  2. avatar Gargaj says:

    en realisnak tartottam a harmadik helyet. kulonbenis, necrostol kikapni nem szegyen :D
    wildcompo gyoztesrol meg essen mar szo ha mar a party legjobb demoja volt… (azer se linkelem be :P )

  3. avatar slyspy says:

    Update-elesileg esett, de azert legjobb demo?

  4. avatar Bery says:

    Szerintem is az Abort, Retry, Fail volt a legjobb demo :) Bár a látvány nem teljesen, de hangulatra mindenképp :)

    Az NRS-ÜD meg nagyon jó kis 4K. Várjuk a folytatást!

  5. avatar slyspy says:

    Bery…? Minden oké? :)

  6. avatar Gargaj says:

    egyebkent mad props georgynak amiert kiallta a konstans agyragasomat azzal kapcsolatban h mi hogy legyen idozitve es hajnal 3ig fennmaradt h befejezzuk az introt :) (idoeltolodas rulez :)

  7. avatar slyspy says:

    akkor volt a deadline vagy mi?

  8. avatar blala says:

    ha mar igy temanal vagyunk, a breakpointos arc cimu 4k introt is elkezdtuk megcsinalni, persze nem olyan szenbugos shaderrel :) Tovabba a byteam annak idejen minimum 5 even keresztul tervezett egy ARIFYN c. introt? demot? (olvasd: Abort Retry Ignore Fail Yes No)

  9. avatar Gargaj says:

    slyspy: 6 ora volt asszem a kulonbseg, szal hajnali 3 itt az este 9 volt ott es kb akkor volt a compo ja :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára