☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

FrameWave

Posted by Murphy on 2008-04-10, 08:38

framewave.png Az Intel-féle Integrated Performance Primitives mintájára az AMD is nekiállt hasonló library készítésének. Az eredmény olyannyira hasonló, hogy API szinten teljesen kompatibilis is azzal, viszont igen szimpatikus módon ők nem pénzért adják, hanem egy open source projektként bárki számára elérhetővé tették. No és mire is jó ez az egész? A Framewave, csakúgy mint az IPP számos algoritmus cache és SIMD, optimalizált verzióját tartalmazza video és audio kódolás, mátrix-vektor matek, image processing, tömörítés és még sok egyéb témában.

Erre tessék:
http://framewave.sourceforge.net/

Categories: Vegyes | Tags

6 Responses so far.

  1. avatar Murphy says:

    Nem provokálok, komolyan kérdezem. Ennek a használata még belefér?
    [ módosítva Apr.10. 14:27 ]

  2. avatar abcug says:

    nem provokalok, azt csinalsz amit akarsz, max lesznek ilyen hulye maradiak, mint en akik fanyarognak, de ettol meg lehetsz negyed, ill. fel isten ha sly megsem keri blala reszet :)

  3. avatar Oswald says:

    szerintem ezentúl csak anim kompók legyenek és akkor nem kell még ezekkel se szarakodni, lesz egy csomó újjonc és a haza virágba borul :)

  4. avatar slyspy says:

    Egyébként Murphy felvetése jogos. A demotool használatától is még realtime marad a dolog. Akkor most mi van?

  5. avatar Murphy says:

    Scener szempontól két dolog lehet érdekes belőle, a vektor-mátrix matekot, és a tömörítőtés help, na most erre igen sokan jelenleg is más által ítr codeot használnak. Pl. a d3d- félét, meg jellemzően zlib-et. Szóval minden újat elutasítunk, csak csomó minden nem is új…

  6. avatar abcug says:

    ne kezdjetek mar megint a flemet, nem ezt mondtuk ! :(

    Egyébként Murphy felvetése jogos. A demotool használatától is még realtime marad a dolog. Akkor most mi van?

    a demotool rendben van, ha a sajatod. en csupan azt mondtam, hogy nem kellene egyenertekukent kezelni a sajat produktum es egy nem sajat demotoolal keszitett muvet. pont.

    murphy: gondolom typo es a d3dx-re gondolsz ami eddig is elfogadott volt, bar epp te magad mondtad egy masik topicban, hogy ugysincs ertelme hasznalni :)))

    a zlib meg igeny kerdese, nincs hatassal a demora.

    uj dolgok elutasitasarol szo se volt! erezni kene a “tool-kesztermek” => nulla kod es munka valamint a “hopp ezt en is megcsinalom” kozott a kulombseget…

    mindegy, hagyjuk, nem vagyok scener, sot! sose voltam, semmi kozom az egeszhez es kulonben is elloptak az accomat :))) igazabol binaris szam szeretnek lenni 1 biten. nem, azse jo, ott is vita van :)
    [ módosítva Apr.11. 10:06 ]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára