☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Rotoheads – Neurosis Interjú

Posted by Murphy on 2007-04-17, 08:10

neurosis.gifSokat beszéltünk már ilyen-olyan sikerekről, veterán és nyugdíjas scenerekről, de kevés szó esik az utánpótlásról. Most ezt az elmaradást szeretnénk bepótolni, azzal, hogy a Neurosis 3 tagú legénységével csinálunk egy interjút. A srácok első demójukat alig fél éve adták ki, a tavalyi Function-ön, aki még nem látta, innen letöltheti. Azt hiszem további bevezető nem is szükséges, csapjunk a lecsóba!

– Mutatkozzatok be az olvasóinknak, kik is vagytok ti, mit csináltok a demoscene-en, és mit a “polgári” életben?

– Georgy: Hát én lennék a kóder, meg néha segítek a dizájnba, és tudok honlapot is csinálni. A polgári életben meg nem csinálok semmit, a demószínnek áldoztam fel az életemet.
TaZaR: Én gyártom a mulatóstrance-et a demók alá, mint NRS tag. A maradék időben meg multimédiát tanulok, még egy darabig.
– Sairus: A csapaton belül elvileg grafikus vagyok meg dezájner, de ha kell, akkor kolbászszagú angollal tudok lejmolni laptopot partin. Polgári életben meg taposom a harmadikat és a plebset.

– Honnan jött a Neurosis név? Elég darkos hangzású, nem vagytok ti emók? :)

– Sairus: Hát én személy szerint nem, viszont Georgynak van egy kis beütése, legalábbis régen mindig félrefésülte a haját, bár lehet hogy ez nem jelent semmit, én nem értem már ezeket az új trendeket. Georgy, te emószíner vagy?
– Georgy: Az hát.
– Sairus: Akkor igen. A névről pedig: Túl lehetne ideologizálni a dolgot, de minek. :) A NEUROSIS elég egyszerű, dárkos amennyire kell, jól is hangzik, menően lehet három betűre rövidíteni ^NRS^, sőt még filozófiai tartalmat is injektálhatunk a dologba, ha úgy tetszik. Tehát egy a sztereotíp demoscene-csapatnév összes kritériumának eleget tesz a dolog. ;))

– Mi motivált, hogy megcsináljátok a csapatot?

– TaZaR: Valaki azt mondta, hogy ez bejön a csajoknak.
– Sairus:
Ja, meg hogy a színerek kaszálnak, mint az állat.

neurosis_georgy_tn.jpg
Georgy

– Ki hol találkoztott először a scene fogalmával, demókkal? Mikor ébredtetek rá, hogy a demoscene a végzetetek? ;)

– Georgy:
2004-ben kezdtem el nézegetni a TerrorNews html-be portolt verzióját, megtetszett, elkezdtem keresgélni… Aztán kb. fél évre rá elhatároztuk Sairussal, hogy mi demót csinálunk. :)
– Sairus:
A Scene-nel tudatosan először a Chip cd-mellékleteken található DEMO könyvtárban találkoztam. Mondjuk akkoriban még nem nagyon tudtam mire vélni a dolgot, de azért tetszett. Aztán legközelebb még 2002-ben vagy 2003-ban láttam Charlie-t a Fix.TV-n ahogy éppen átszellemülten az Amigáról magyarázott valamit egy nagyon balfasz műsorvezetőnek, és ott mutattak egy demót a műsorban, valami leány röpködött VALÓS IDŐBEN a szárnyaival, az rögtön megtetszett. Végül is 2003-ban Wizard of Wor rángatott el magával a Function 2k3-ra, és hát azóta járogatok rendszeresen partikra. Ezzel egy időben már ismertem Georgyt, de kellett még pár év, hogy rájöjjünk, hogy mindkettőnket érdekli a téma. :) Jah igen, meg egészen kiskoromtól kezdve a féllegálisan beszerzett pc-s játékoknál a crack mellett mindig volt valami csilivili Razor hülyeség…
– TaZaR:
Még nagyon régen láttam cracktrokat DOS-os kalózjátékokhoz mellékelve, de akkor még fogalmam sem volt róla, hogy mi az. Aztán jóval később Georgy-ék mutattak cuccokat, bár akkor még annyira nem fogott meg a dolog. Végül valahogy elkeveredtem Function 05-re (leginkább Sairusnak köszönhető), és kezdett érdekelni az egész. Na meg trackerelt zenéket már ismertem korábban is, amik közül sok viszont nagyon tetszett, és persze fogalmam sem volt róla, hogy ennek bármi köze is lehet a demoscene-hez. :)

– Ti vagytok az egyik legfiatalabb magyar csapat, jól gondolom, hogy el fogjátok árasztani a SceneCON-t releasekkel?

– Georgy: Ha minden jól megy. Valószínűleg nem most fogjuk életünk legjobb prodját kiadni, mert megint el vagyunk csúszva.
– TaZaR: Én zenét mindenképp szeretnék vinni, talán lesz is belőle valami.

neurosis_sairus_tn.jpg
Sairus

– Mik a közeli illetve távoli terveitek a demoscene-en? Szeretnétek pl. külföldi party-kon is indulni?

– Georgy: Breakpointon a közeljövőben mindenképp, de ahhoz még össze kéne szednünk magunkat. :) Aztán egy Assembly se jönne rosszul. :P  Esetleg még egy-két kisebb party a környéken.
– Sairus:
Érdekelne milyen lehet külföldön party-zni, persze nem feltétlenül kozmikus nagyságú party-ra gondololok, csak menni, haverkodni, aludni a nádasban, meg ilyesmi.

– Kinek mik a kedvenc demói, intrói?


– Georgy:
Hát az a gond, hogy kurva sok van, de pl: Starstruck, A Significant Deformation Near The Cranium, Variform, Death and taxes, Chaos Theory, Final Audition

– Sairus: A Significant Deformation Near The Cranium, Deities, Starstruck, meg ami nagyon még, az az Ümlaüttól a You die. :))

– TaZaR: Van egy pár, de mondjuk, amit mostanában legtöbbször megnéztem, az MFX: Deities.

– Milyen partykon jártatok, kinek melyik tetszett legjobban?

– Georgy: Poolparty 2k5, 2k6, Function 2k5, 2k6.
– Sairus:
Function 2k3, 2k4, 2k5, 2k6, Poolparty 2k5, 2k6. Számomra legnagyobb élmény talán az első Function és Poolparty volt, azokon nagyon átjött az egész varázsa. Function ’03-on még új volt az egész, Poolpartyn pedig nagyon jó volt a társaság. Mondjuk talán azért is preferálom ezeket, mert hiába volt jó a többi parti, ott mindig sikerült elhagynom vagy eltörnöm valamit/valamimet.
– TaZaR:
Function 2k5 & 2k6, Poolparty 2006. És talán a legjobb, a tavalyi Function, mivel ott már jóval több embert ismertem, mint előzőleg, meg ugye ott volt az első rilízünk is.

– A Pool Party-n bemutattatok egy félkész demót, az végül is nem lett befejezve, kiadva?


– Sairus:
Dehogy, a Rotohead teljesen be volt fejezve. Persze a “demót” nem kell komolyan venni, teljesen a party-ról szólt a dolog, egyrészt hogy képesek vagyunk összehányni egy ilyen borzalmat egy délelőtt alatt… Totál másnaposan, másrészt hogy a Poolparty egy komoly pardey prodokkal, meg minden, amivel kell. Végül is a premiert a teljesen üres teremben tartottuk, miközben a népek kint vincseszterrel hajigálták egymást, persze mert nagy kult überundergrunt arcok vagyok, és nem, mert égett volna a porfánk miatta. ;))
– TaZaR:
Volt később egy nyilvános vetítés is, de megérte, mert kaptunk csokit. :) Netre soha nem került release-ként, bár én személy szerint nem is bánom.

neurosis_tn.jpg
Ziona, tsw, TaZaR, Gery, Vincenzo and DerHase

– Nekem a Cubes volt a tavalyi Function meglepetés demója. Mesélnétek kicsit, a készítés körülményeiről?

– TaZaR: Eredetileg volt tervünk valamilyen nukleáris csápos robotos szuperdemóra, aztán egy héttel a party előtt rájöttünk, hogy mivel eddig semmit sem csináltunk, ez valahogy nem fog összejönni. Party előtt néhány nappal elkezdtünk egy másikat, pár előzőleg már elkészített dolgot felhasználva, de a nagyrészének akkor álltunk neki. Végül is megint csak kicsúsztunk az időből, és a partyn kellett befejezni, egy kölcsön laptopon. Ezúton is mégegyszer hatalmas köszönet Melwyn-nek! :) Vetítés előtt néhány perccel derült ki, hogy el sem indul, de Gargaj nagyon segítőkész volt, annak ellenére, hogy jóval a határidő után adtuk le a demót, és így Georgy ki tudta javítani az utolsó pillanatban. Közben a vászon másik oldaláról néztük a 64k-t. :)

– A Rotoheaaadnek állítólag külön története van. Igaz az a verzió, hogy a fej modell a részegen fetrengő Georgy-ról lett mintázva? :)

– Georgy: Majdnem. :D Amúgy meg amikor 2 éve elkezdtem az első kezdetleges motort írni, akkor szóltam Sairus-nak, hogy küldjön már egy modellt, hogy tudjam tesztelgetni a cuccot. Aztán a csapatnak annyira megtetszett (vagy csak valamivel ki kell tölteni az időt:D), hogy azóta is ez a védjegyünk.:)
– TaZaR: Georgy feje durvább részegen. =D
– Sairus: Ja igen, a prerotoheadből még volt cyberpunk verzió is. :) Szerintem azért kísértetiesen hasonlít a tekintete Georgy-ére, amikor mutogat a semmibe, hogy “Kuuuuuuuuuuuuurvaháááááááááááááááz…”. :))

– Milyen vonalat fog követni a következő demótok? Maradtok a Cubes által kitaposott úton, vagy most valami teljesen más irányt szeretnétek követni?

– Sairus: Ezt mi is szeretnénk tudni. ;)

– Köszönöm az interjút, további sok sikert!

– közösen: szívesen cica =^.^= ˇoˇ

Categories: Interjú | Tags

25 Responses so far.

  1. avatar pohar says:

    várjuk a folytatást és sok sikert!

    u.i: egyébként kis külföldi partykon gond nélkül lehet indulni. mi is megtettünk már cseh, görög és ausztrál(!) partyn is :)

  2. avatar Charlie says:

    “Aztán legközelebb még 2002-ben vagy 2003-ban láttam Charlie-t a Fix.TV-n”

    Mindent tagadok. Nem en voltam. :P

  3. avatar Unreal says:

    Jo poen lett volna ha azert kezdek el anno demozni mert a “csajoknak bejon” pff…

    [ módosítva Apr.17. 10:18 ]

  4. avatar Lacoste says:

    Jaj Unreal, akkoriban amikor Te kezdted még nem is voltak csajok a földön ! :) De a szerelmes levelek írásánál biztosan jól jött a Logocreator-os 4 színű pixelezésben szerzett tapasztalat, amikor egy szivet kellett kiszínezni :)

  5. avatar zoom says:

    Heheh, jó interjú, vicces gyerekek ezek :)

  6. avatar TaZaR says:

    Uh, ez az utolsó válasz egy kicsit húzós, nem tudom hogy maradhatott benne. :D

  7. avatar Georgy says:

    Úgyhogy nem te küldted be. :D

  8. avatar Sairus says:

    Valahogy benne maradt a rawban, viszont így legalább nagyon arcok vagyunk. :))

  9. avatar Murphy says:

    ehhh…. Nekem csak most esett le az utolsó mondat… Tőletek nem ezt vártam :) Főleg azok után, hogy csajozni jöttetek a demoscenére. :) Vagy azt is félreértem? :D

  10. avatar aha says:

    méég interjút mééégg mindent tudni akarok. O_P–b

  11. avatar Murphy says:

    Adsz programozási cikkeket, kapsz interjút! :)
    [ módosítva Apr.17. 22:12 ]

  12. avatar neongod says:

    Charlie, sose hittem volna, hogy a fix.tv-s szereplésednek hála emberek rátalálnak a scene-re:))

  13. avatar vincenzo says:

    a fix tv nem pornócsatorna volt annak idején? :)

  14. avatar Murphy says:

    Az a luxx tv lenne ;)

  15. avatar Unreal says:

    Lacoste: hehh :)

  16. avatar TaZaR says:

    Volt pornó is ilyen néven. :)

  17. avatar Sairus says:

    Mármint Neurosis, vagy Luxx videó? :)

  18. avatar netro says:

    Nálunk (Győrben) volt fixTv pornóba ,minőségi magyar pornókkal ;)

  19. avatar vincenzo says:

    győr a demoscene-zenészek hazája…
    rian, adt (asszem), netro, én! :)

  20. avatar netro says:

    Ez kedves :)
    De honnéd gondolod ,hogy énis .. ?:)

  21. avatar Charlie says:

    Ja, a pornocsati fixTV volt, ez meg fix(PONT)tv :) Ezt abban az idoben mindig kihangsulyoztak. :) Amugy neon, en sem hittem volna. :P

  22. avatar vincenzo says:

    netro, idézek tőled:

    “Nálunk (Győrben) “
    ez számomra azt jelenti, hogy Győrben.vagy a zenére gondoltál?
    azt meg az adatlapodról néztem le :)

  23. avatar netro says:

    Jaaaaa . :D :D :D
    Zenére gondoltam amugy ,elis felejtettem ,hogy rajtavan :)

    Én amugy azt hittem erre a fixTvre ,hogy a pesti adó éjszakai müsorát veszi át .:D
    még valahol van egy-két felvétel ,emléknek VHSen :D :D

    jameg sry az offér
    [ módosítva Apr.24. 22:36 ]

  24. avatar Gargaj says:

    Azt egyebkent cafolnam hogy vetites elott par perccel szoltam volna, emlekeim szerint kozvetlen liveact utan mondtam mer akkor volt meg ott melwyn a laptopjaval. :)

  25. avatar Georgy says:

    Én úgy emlékszem, hogy 64k kompó alatt csináltuk meg. eheh:)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára