☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Party elõtt lerobbantam. Meg voltam fázva, köhögtem, fájt a torkom, fájt a fejem. Betegszabadságot vettem ki, a party elõtti napokra, hogy jól tudjam nyomni az infodesket, ha már egyszer megígértem. Persze a gyógyszerek valami miatt nem nagyon akartak hatni – bár nagyon finomak voltak a pezsgõtabletták – péntekre nem teljesen voltam egészséges.

Visszamentem a dokihoz, megkaptam az igazolásomat majd kapom sms-t Zoomtól, hogy éppen akkor sikerült elindulnia, kb. 3 órára lesz Tatabányán. Szépen bepakoltam mindent és vártam. Vártam fél 4-ig és eluralkodott magamon az idegesség, hogy hol lehet a párom, már rég Pest felé kellene mennünk. Idegességemben körbetelefonáltam mindenkit, és megtudtam, hogy Zumi még mindig az M7-esen van, azaz kb. még egy óra az út.

Végre csöngött a kaputelefon, Zoom volt az. Segítette minden cuccomat bepakolni az autóba, majd indultunk partyt szervezni.

Elmentünk a legközelebbi autópálya felhajtóhoz, majd a megfelelõ irányokba fordulva felmentünk a pályára. Legalábbis azt hittük jó felé megyünk, de halkan megjegyeztem, hogy Gyõr felé vettük az irányt… Megtörtént már ilyen a világegyetemben és navigáltam a legközelebbi lehajtóhoz.

Pár perccel késõbb immáron jó irányba száguldottunk 160 km/h-val. Éreztem, hogy ez a sebesség valahogy már túl kényelmetlen volt (valószínûleg még tudat alatt nem hevertem ki a zsámbéki buszos ütközést), ezért akarva-akaratlanul is kapaszkodtam mindenbe. Mentünk vagy 10 percen át, majd elõttünk szépen összesûrûsödtek az autók, dugó alakult ki. Olyan 20 perc múlva látom, hogy éppen átléptük Fejér megye határát, ami azt jelentette, hogy még Bicske vonalát sem értük el. Komolyan gondoltam, hogy az 1-es úton haladva hamarabb odaérünk mint pályán haladva. További 20 perc lépésben haladva tovább, hirtelen beindult a menet és jó tempóval tudtunk menni.

Láttam a munkahelyemet, majd Zoom befordult jobbra, ráhajtva az M0-s körgyûrûre. Nah innentõl már nem voltam ismerõs helyen, ezért elkeztem a tájat figyelni (egyébként szeretek új helyekre utazni, ezért lettem izgatott). Megtapasztaltam hogy mit jelent a körgyûrû fogalma és jó volt tudni, hogy mindvégig a városon kívül megyünk.

Amúgy a várost magát nem szeretem. Számomra túl pörgõs, koszos, embertelen egy város, de jó, hogy minden ott van egy helyen. Remélhetõleg majd egy Budapest melletti városban fogok majd élni, ha jól alakulnak a dolgok.

Jó fél óra múlva estünk be a partyplaccra, korgó gyomorral egyetemben, úgyhogy üdvözöltünk mindenkit, majd mentünk vacsorára vadászni. Jó volt újra látni Melwyn-t és megismerni a Demoscene.tv stábját. A közeli CBA boltban vásároltunk be, majd visszamentünk és megkezdtem a szolgálatot. Visszafelé egy Santa Claus kinézetû embert pillantottunk meg, aki éppen kereste a partyplace-t. Jó volt újra találkozni vele, szeretem ha ilyen nehézsúlyú emberekkel vagyok körülvéve.

Szépen jöttek az emberek, eleinte nem is unatkoztam. Majd amikor pangás volt akkor fogtam magamat és kitettem a szintimet, hogy tudjunk játszani rajta, ha kedvet kapunk egy kis pötyögésre, majd elmentem egy kis szünetre.

Nem akartam sokat pihenni, hamar visszamentem az õrhelyemre. Zoom éppen legújabb szerzeményével játszott, egy Nindendo DS-sel meg egy pár szervezõ is éppen ott tanyázott, nehezen találtam helyet.

Elmebeteg játékon játszott éppen Zoom. Nem tudta letagadni a játék, hogy egy japán agy szüleménye. Pl. idõre kell elbúcsúztatni/integetni az ismerõsünknek, leterkerni a wc papírt (ami egy idõ után lehetetlen, mert vastagabb lesz a tekercs stb.) Ezzel a játékkal nagyjából át tudtam vészelni hosszabb idõket is, megõrülés nélkül. Néha azért meg-megnézegettem az intrókat a demoshow keretében, fõleg a kedvenceimen miatt hagytam ott mindent, de amint végig ért, rögtön tértem is vissza. Addig a többiek tartották infodesken a frontot.

Melwyn jött egy kicsit szórakoztatni, kiderült, hogy neki is van Nintendo-ja és kiderült, hogy a gépek egymással is tudnak kommunikálni. _gyhát két gépes játékokkal szórakoztattuk magunkat. Közben állandóan érdeklõdtek, hogy mikor érkeznek meg a pólók, de nem tudtunk választ adni. Kiderült, hogy Jimmi SCH-QPA-n van, csak holnap fog jönni. Gratula.

Este Bery-ék adtak egy pár Best of Demo DVD-t az infodeskre, hogy adjam el õket, amennyit csak lehet. Metapat-ék jöttek, meglátták õket és mindegyikbõl szereztek 1-1 darabot. :)

Kelsey este elment, mondta, hogy délután 1-kor jön legközelebb. Ok mondom, addig megoldjuk. Fél 3kor le is feküdtünk. Sikerült 6 órát aludnom. Hiába öregszem :). Régebben szégyeltem, hogyha partyn sokat aludtam.

Délelõtt nem történt semmi különös bár amikor vártam a reggelimet kimentem Fcr-ékhez. Fcr megszólt, hogy reggel nem látta a szintimet és megkérdezte, hogy játszhat-e rajta még egy kicsit (nem teljesen volt szín józan, ráadásul elmondása szerint több, mint egy napja van fent, úgyhogy túl sok reményt nem fûztem a dologhoz.)

Olyan szinten rákaptam Zumi legújabb szerzeményére, hogy szinte szombat délutánt végigjátszottam. Közben egyszer-egyszer tartotta bennem Tsw és Zoom a lelket, hogy ne õrüljek meg az egyedülléttõl, miközben mennek a különbözõ grafikai, zenei compok.

Egyik szünetben, amikor nem volt semmi a compoteremben, Fcr megtalalálta a kicsit(a szintimet), 38 óra ébrenlét és x sör után elkezdett játszani rajta….Büszkék voltunk rá, amikor megtalálta a C hangot. Közben pusztultunk a nevetéstõl.

Végre megérkezett Jimmi és meghozta a pólokat. Gyorsan segítettem kipakolni a cuccokat, kifizettem a pólómat majd indultam vissza ügyelni.

Gargaj bejelentette, hogy az “International Karate” c. játékkal fognak játszani és nálam lehet jelentkezni. Még jó, hogy elõtte szólt errõl. Hirtelen azt se tudtam, hogy mirõl van szó, amikor jöttek az emberek, hogy a játékra szeretnének jelentkezni.

Össze is gyûltek az emberek és elkezdõdött a játék. Bevallom otthagytam egy kicsit az infodesket (bár a mûvházas alkalmazott vigyázott azért a cuccokra) amikor bejelentették, hogy Zoom az egyik játékos. Egész jól játszott az ember, örültem nagyon, mikor elsõ körben továbbjutott.

Nah végre 5kor berobogott Kelsey, azonnal lecsaptam rá, hogy váltson le minket, mert éreztem, hogy nagyon szükségem van zuhanyzásra, mert kényelmetlenül éreztem magamat. Gargajtól megszereztem a kulcsot, felpakoltam magamat törölközövel, tusfördõvel. (szintén öregszem, mert régebben amikor elkezdtem partyra járni, 3 napig bírtam zuhanyzás nélkül, most már nem vagyok ennyire igénytelen :) ) Demoscene.tv is elemében volt, mindenkit össze-vissza filmeztek, meg nem mehetett el mellettük anélkül, hogy ne készítettek volna interjút az áldozattal.

Zuhanyzás után 2 kg-mal könnyebbnek éreztem magamat és visszapasszoltam Gargajnak a kulcsot. Kezdtem már nagyon éhes lenni, állítólag elkezdtek mozgolódni egy jó nagy adag paprikáskrumpli fõzéshez, de úgy döntöttem, hogy addigra éhen pusztulok, ígyhát elmentem a közeli kínai büfébe venni valamit.

Valahogyan nem nagyon akart lemenni a vacsorám, így félretettem. Pár perc múlva jött Athina és hozta a Freax Art könyveket. Kitettük a népnek. Viszonylag jól ment a könyv, bár engem nem igazán érdekelt. Érezni kezdtem, hogy kezdek összeesni.

Kelsey mondta, hogy lesz egy live vj set, ahol Melwyn készítette a látnivalót. Úgy döntött az infodesk, hogy bezár a koncert idejére és beültünk megnézni a koncertet.

Nem tudom, hogy mi történt ezután, de azon kaptam magamat, hogy ismét kinyitott az infodesk az utolsó körre, és megint ott vagyok. Beszélgetek Stephennel, D-lee és egy srác állt mellette. Forog az agyam, ezt a gyereket valahonnan ismerem. Egy idõ után kapcsoltam….Hardnoise volt az. Kb. 8 éve nem volt scene partyn és most eljött megtisztelni ezt a szerény kis partynkat. Jó volt látni, hogy még mindig él és jól van :).

Kis idõ múlva úgy döntöttem, hogy végleg bezár az infodesk és mentem Org Areaban compot nézni. Compok közti szünetben néhányan megbeszéltük (Kelsey, Tindome, Gargaj, azthiszem Maxie stb.) hogy az elsõ entry a nagysikerû “Rob is Jarig” lesz, és hogyha leadják, akkor felmegyünk kicsit ugrálni. Találkoztam kint az udvaron Stephen-nel meg Hardnoise-zal és gyorsan eldaráltam, hogy tkp. miért is szeretjük ezt a kultikus mûvet. Késõbb, azt is megtuduk Metapat jóvóltából, hogy éteren keresztül kb. 60-an néznek minket. (Összehasonlításul Buenzlit kb. 80-100-an szokták nézni.)

Nem volt kétség hogy az intro megadta a további est alaphangulatát és legalább jó volt egy kicsit ugrálni. Demo compo elõtt Gargaj mondta, hogy várjam meg Warpigot kint az infodesknél, mert még éppen készül a wild compo, amit be akarnak adni. Kimentem az infodeskhez. 2 demo entryig bírtam az egészet, közben föl-alá járkáltam idegességemben. Ha D-lee nem ment meg, és mondja, hogy elõre kifizeti a jegyet, demo compo végén ha valaki hozzám szól, azonnal ráborítok mindent. _gy vissza tudtam menni megnézni a további versenyszámokat.

Compok után egyszer véletlenül betévedtem Pasyékhoz és láttam, hogy Maxie itatja az egereket. Azon bukott ki, hogy rosszul lett leadva a demoja (nagyon hangulatos volt, imádtam a koncepciót, mindig is szerettem volna, hogyha elkészül egy ilyen alkotás. btw. Rák RULEZ! :) ) Nyugtattam egy kicsit Maxie-t, amennyire én tudok nyugtatni, visszamentem papírzsebkendõért, aztán szóltam Gargajnak, hogy siessen, mert gondoltam Maxienak szüksége van rá.)

Athina és Beryék úgy döntöttek, hogy mennek haza, ezért elszámoltunk mindent. Utána elmentünk Zoommal aludni, hogy a déli pricegivinget végig tudjuk csinálni.

Reggel 7-kor valamiért felkeltem és láttam, hogy D-lee meg Gem éppen megkérik a ház technikus emberét, hogy izzítsa be a tv-t a Forma 1-re mert szeretnék megnézni a futamot. (késõbb érdeklõdtem az eredmény után)

9-kor csíkos szemmel ébredtem, megittam jó pár forró csokit míg magamhoz tértem. Délig eltelt valahogy az idõ, többé-kevésbé segítettem a Pricegiving élõkészületében. Kimentem szólni Gargajnak, hogy ha akar, akkor elkezdheti a díjátadót. Örömmel konstatáltam, hogy a “nagy öregek” ismét megjelentek a körünkben. Vártuk, hogy Enok is befusson, mert díjat fog kapni. Végre megérkezett, ígyhát a demoscene.tv kameráinak beizzítása után elkezdtük a díjátadót.

Mondhatom katasztrófálisan sikeredett, miután a közepén megláttam, az asztalon lévõ díjakat, amiket nem adtam át. Gargaj olyan gyorsan darálta le a szöveget, hogy nem tudtam rendesen a következõ díjazottra felkészülni. Ezek után nem tudtam megérteni, hogy hogy vészeltem át az egészet. Kikértem Zoomot a gépek mögül, Boyc került a helyére. Vége lett mindennek, Zoom próbált lenyugtatni több-kevesebb sikerrel, majd megbeszéltem Gargajjal, hogy legközelebb lassabban mondja el a mondanivalóját és megkértem, hogy lehetõleg hagyjon idõt mindenre. Azt nem tudtam, hogyha ideges, akkor elkezd hadarni mint az állat.

Elkövetkezendõ idõben mindenki pakolt össze és ment haza. Búcsúzkodások után elkezdtünk a party bevételeivel foglakozni, a végsõ adminisztrációt megcsinálni. Végsõ soron elég jól jöttünk ki. Demoscene.tv-sek elraktak minden cuccot és a maradék freezbee-vel elkezdtek pingpongozni, meg egy kicsit partyplaccot lebontani. :)

Mi is készülõdtünk hazafelé. Miközben pakoltunk befelé, a mûvház tulajdonosa felháborodott azon, hogy azok, akik használták fõzésre a nagy bográcsot, elfelejtették elmosni…Gratulálok. Majd elbúcsúztunk mindenkitõl, majd indultunk haza. Útközben betértünk egy Mc’Donalds-ba ebédelni, majd Zoom hazavitt.

Többségében nagyon jó kis party volt, remélem, hogy jövõre el tudnak jönni a csapattársaim (személyes dolgok miatt nem tudtak) és felkészültebben várhatunk titeket :). Köszönet minden szervezõtársamnak, jó volt velük dolgozni…

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára