☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 71 total)
 • Author
  Posts
 • #1269
  avatarrascy
  Member

  Két kérdésem lenne a pardey-val kapcsolatban és gondoltam másokat is érdekelhet azé írom ide. Kb. milyen korán fog nyitni a place, azaz mikor kezdődik az egész?Tudni lehet már, hogy mikor lesznek a compók, deadline-ok? Gondolom majd az oldalra is kikerül, de én most akarom tudni ;)

  #3045
  avatarpasy
  Keymaster

  Létezik már alpha verziós timetable. Compók és deadline-ok úgy ahogy már stabil helyen vannak benne. De egyéb eventek miatt még nem 100% fix. A nyitás 10:00, opening ceremony 12:00. deadlineok: 15:00 Deadline Retro music compo Deadline Music compo 19:00 Deadline Graphics compo Deadline Animation/wild compo 21:00 Deadline 8bit compo Deadline 4k/64k/demo compo a compok min. 2 órával a deadline után lesznek

  #3046
  avatarGargaj
  Keymaster

  Tolem a grafika compok szabalyait kovetelte az SP amikor talalkoztunk, mutattam neki Function comporulest, gondolom annyira nem fogtok elterni – igazabol a maximalis felbontas volt a nagy kerdes.

  #3047
  avatarCharlie
  Moderator

  A projektorok maximalis felbontasa 800×600. Go figure.

  #3048
  avatarpasy
  Keymaster

  max felbontás akármekkora, de átmeretezzük 800×600-ra ha nagyobb, mer a projekto nak az a natív felbontása. rules: NE LOPJ, használhacc bármit :)

  #3049
  avatarnap
  Member

  256 byte intro compó nem lesz?

  #3050
  avatarCharlie
  Moderator

  Nem lesz. Igazabol en eredetileg csak intro es demo compot akartam, mert az egyik szabaly ami kore fel akartam epiteni a partyt, az a keves compo volt. A partykon (foleg a kis partykon) mindig tul sok a compo, keves entryvel. Raadasul ez egy rovid party, es nem akartam az alig 20 oras idobol 7-8 orat a compokra meg a koztuk levo szunetekre szanni. Aztan a nepakaratnak engedve lett kulon 4k/64k, es nehany mas compo is (pl. 8 bit). Viszont a hatart mar meghuztuk. Csak most fentlevo, mar meghirdetett compok kerulnek megtartasra.

  #3051
  avatarBery
  Member

  Mondjuk egy party-nak a gerince, a csúcsa, kis túlzással a lényege: a compók. Ha ezt jól megnyírbálod, akkor hívd valami másnak, mert az nem party lesz, hanem Komputerkarácsony :). Persze amilyen lett, az még belefér. Éppen hogy ;-)

  #3052
  avatarCharlie
  Moderator
  Bery wrote
  Ha ezt jól megnyírbálod, akkor hívd valami másnak, mert az nem party lesz

  Emlekeim szerint te ottvoltal, amikor a Function 2006-on az MD1 kozgyulesen megvitattuk azt, hogy szerintem miert kellene tobb kisebb, rovidebb party, kevesebb compoval, stb. Szoval az, hogy ezt neked magyarazom helybol vicces. (Bar figyelembe veve, hogy te abba is belekotsz neha hogy lelegzem, annyira nem meglepo.) A SceneCON 2007 egy ilyen “party lite”-nak a “prototipusa” lesz, remenyeim szerint. Viszont nyilvan nem fer bele minden, ami egy 3 napos rendezvenybe (tobbek kozott koltsegvetesi okok miatt sem), tovabba attol egy compoban sem lesz haromszor annyi release, hogy haromszor annyi compot hirdetunk meg. Es, hogy oszinte legyek, kisse mar unom a 2-3 entrys “compokat”. Ez egy vicc. Ennyi erovel mindenki kapjon dijat, aki elindul. De akinek ettol hianya van, nyugodtan adja be a 256byte/1k introjat, vagy barmijet tetszoleges masik partyra.

  Bery wrote
  Persze amilyen lett, az még belefér. Éppen hogy

  En is szeretlek teged. Meg eppen hogy.

  #3053
  avatarMurphy
  Member

  Nem tudom, hogy ki milyen compot hianyol, szerintem pont jók amik vannak!

  #3054
  avatarBery
  Member

  “En is szeretlek teged. Meg eppen hogy.”

  Nyugi, Charlie, ott volt a mosoly jel, azaz az “éppen hogy” csak poén volt.

  Egyébként attól, hogy elmondasz valamit úgy, hogy én is hallom, attól még nem lesz egy a véleményünk. :)

  Másik, hogy aki 256b-ben indult volna, az nem fog hirtelen demót írni, mert csak olyan compo van. Azaz ettől nem lesz feltétlenül több release, csak akinek kevesebbre van csak ideje, az nem tud indulni – ennyit érsz el. Konkrétan nekem ez nem fáj, de tudom, hogy van akikre igaz, amit leírtam.

  Ezzel együtt megnézzük, hátha ez a jó party modell.

  #3055
  avatarslyspy
  Keymaster

  unofisöl kompókat kell tartani, és ez megoldja a díjazás kérdését. persze az időtényezőét nem.

  #3056
  avatarrascy
  Member

  Köszönöm a válaszokat.
  Szerintem örüljünk hogy van még ki partyt szervez.
  Hurrá! :) Aztán lehet, hogy sűrű és tömény lesz (tényleg tömény szesz lesz? :), de utána majd lehet javaslatokat tenni, de nem fikázni! ;)

  #3057
  avatarMaNiAc
  Member

  Lehet, hogy hülye kérdés, de timeline-ról lehet valamit tudni? Mennyire lóg bele az esemény a vasárnapba? Mert ugye itt 20 óráról van szó, a SceneCON oldalon meg 16-17 van írva… O_O

  #3058
  avatarpasy
  Keymaster

  annyira hogy vasárnap 02:00 az eredményhirdetés és 06:00 a kapuzárás

  #3059
  avatarGeorgy
  Member
  #3060
  avatarshr
  Member

  üdv népek, regeltem, oly hosszú hibernáció és “vajon scener vagyok én még…?” kérdésfeltevés után.

  no igen, elég kevés infó van az oldalon… no mindegy, remélem visszaérek a pótlányom ballagásáról a compókra. másnap meg haveri buli, Alvaro nem tudott szabadnapokat kivenni, sűrű az élet.

  hm, 256b compók azok aranyosak, de lehet, hogy nem lenne elég induló, nem tudom. ami engem illet, ezer éve nem írtam 256b intrót (meg cikket róla pláne nem :( ), halott vagyok, ha nem lennék az iwiwen, a partyról sem tudnék, eh.

  a compóknál a “graphic” most azt jelenti, hogy mindent egybedobunk? mert lehet, hogy ez a most olvasott light party stílus ezt akarja jelenteni, de akkor a fenét fogok kapálózni, hogy addigra megrajzoljak egy már elkezdett fli képet, mert esélye sem lenne semmire… majd beadom inkább valahova máshova (árokra, ha a nagyszabásúbb még azt se tudom mim nem lesz meg addigra. kéne írnom rajzolót meg befejezni a megjelenítőt, megtanulni rajzolni és egyebek).

  #3061
  avatarblala
  Member
  shr wrote
  halott vagyok, ha nem lennék az iwiwen, a partyról sem tudnék

  hat olvasd a scene.hu-t, leanyom, azert ez csak nem olyan nehez – az iwiw-nel majdnem konnyebben  kezelheto az oldal (mondjuk ez a forumengine ez kesz bazdmeg, ehhez keves az iq-m) meg kulonben is tele van mindig izgalmas hirekkel meg ilyenek. ja es az uptime is jobb

  #3062
  avatarMurphy
  Member

  feledékeny emberkéknek ajánlom az RSS-t :) Jó, hogy itt vagy shr, szembe juttattad a cikket :D Ha képet nem is indítasz, azért gyer partyra jól!

  #3063
  avatarMurphy
  Member

  Most néztem, hogy a SceneCON-ra regisztrálta magát Szalu / Fix.TV is. :) programokról nincs kint timetable, vagy csak én nem találom?

  #3064
  avatarpasy
  Keymaster

  Szalu a “Console Room Staff”-ot fogja erősíteni:). Előzetes timetible ONLINE.

  #3065
  avatarviti
  Member

  Valaki megy Bekes megyebol?

  #3066
  avatarJailbird
  Member
  shr wrote
  a compóknál a “graphic” most azt jelenti, hogy mindent egybedobunk? mert lehet, hogy ez a most olvasott light party stílus ezt akarja jelenteni, de akkor a fenét fogok kapálózni, hogy addigra megrajzoljak egy már elkezdett fli képet, mert esélye sem lenne semmire… majd beadom inkább valahova máshova (árokra, ha a nagyszabásúbb még azt se tudom mim nem lesz meg addigra. kéne írnom rajzolót meg befejezni a megjelenítőt, megtanulni rajzolni és egyebek).

  Ez engem is kifejezetten érdekel! Lesz külön C64 pixel-compo, esetleg minden 8bites cucc (demo, zene, grafika) egyben indul vagy egy általános “graphics” kategóriában fogunk mindannyian versenyezni? A második opció még úgy-ahogy elmegy, de az hogy a C64-es grafikák együtt induljanak PC-s képekkel, azt már nem tudnám értékelni. Plz valaki világositson már fel, most vigyek-e egyáltalán rajzot vagy ne?Edit: ok, közben Edhellon-tól megtudtam hogy lesz külön C64-es compó, úgyhogy hozom a képet :)

  #3067
  avatarMurphy
  Member

  Szerintem Edhellon is rosszul tudja, nem lesz 8 bit gfx compo. retro music kategoria is unofficial lesz, tehat nem lesz dijazasa sem. A Charlie-ek egyik celja volt, hogy minel kevesebb compo kategoria legyen, es ott minel tobb release. A 8bit demo is csak amiatt lett, mert minimum 3 plus/4-es akart indulni…

  #3068
  avatarvincenzo
  Member

  leginkább azért nem lesz 8bit compo, hogy árok partyra vigyetek releaset!
  de most komolyan, azért sem igazán lesznek megrendezve a 8bit compok, mert egyrészt nincs sok induló, másrészt van 8bit only party is.
  egyébként meg nem indítanánk egyben a pc és c64 grafikákat. ez eleve hülyeség lenne, a gépek közti különbség miatt.

  #3069
  avatarpasy
  Keymaster

  lesz grafika compo, meg 8bit compot. ha c64 grafikát hozol beadhatod a grafika compora akkor együtt versenyez a pcsekkel, amigásokkal etc, beadhatod 8bit compora akkor meg együtt versenyez a 8bit demókkal. (én inkább a grafika kategóriát ajánlom)

  #3070
  avatarJailbird
  Member

  Ok, csak hogy tudjátok mit hagytatok ki, az én képemről nem is beszélve ;))Mindegy, akkor jövünk szimplán sörözni ;P

  #3071
  avatarMurphy
  Member

  Jó volt a party, gratulálok a szervezőknek, és az indulóknak egyaránt!

  #3072
  avatarslyspy
  Keymaster

  Ja, party rulez volt, meg ezek a gravírozott kockák is rulezek, csak azt sajnálom, hogy viszonylag kevés volt a rilíz.
  Ja meg a helyszín is menő volt, meg a büfé is rendben volt.

  És hogy akkor mikor lehet már letőteni a warét? :)

  #3073
  avatarMurphy
  Member

  gyors results amire emlekszek: demo: 1. united force, 2. rebels, 3. neurosis 64k: 1. umlaut design, 2. agoston 4k: 1. archee, 2. holograms, 3. dilemma 8bit: 1. tek, 2. absence, 3. fire wild: 1. united force, 2. team pokeme gfx: 1. unreal, 2. sade, 3. csabi? /holograms music: 1. slyspsy, 2. soulbrigade, 3. dafunk – ???

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 71 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára