☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 45 total)
  • Author
    Member

Dehát neked akkor az az elképzelésed, hogy a codereknek az tetszik kizárólag amit bonyolult lecode-olni? Ez sértegetés, kikérem magamnak az egész codertársadalom nevében! :)

Member

Na akkor most egy kérdés a jövőre nézve! Szerintetek mikor lenne jó a következő demoshow? A 2 hónapos időszak +- 2 hét alapján Jan 10 – Feb10 lenne az esedékes. Kérdés, hogy ez mennyire összeegyeztethető pl. vizsgaidőszakkal, stb… Várom az ötleteket!

Keymaster

Annyit tudok, hogy ELTE TTK vizsgaidőszak dec. 18 – feb 2.
    (Különben meg szétütlek, mert kiforgatod a szavaim. ;))

Member

Ha januar 8 elott lesz akkor, akkor lehet hogy meg en is elmegyek. Ez a kontribuciom a szervezeshez :)
    (csak mer az olyan kozel van a fentebb irt jan 10-hez)

Member

Megprobalom en is leirni ertelmesen, hogy mi volt a benyomasom,javareszt a hibakra koncentralva, amit ne vegyetek rossz neven, en mar csak ilyen vagyok :-)  (hogy next time jobb legyen…)Szoval, picit kestem, mert eleve nem gondoltam, hogy du. lesz.En sem aludtam, epp keszultem fekudni, de gondoltam megnezem, mikor lesz… Hat.. Akkor kezdodott :-)(Es gyorsan elhivtam 2 olyan embert, aki nem tudja mi ez, de gondoltam bejon nekik…)Itt jegyeznem meg, hogy mint ahogy NEKTEK sem volt jo ez az idopont, a mifajtanknak nyugodtan lehetne kesei ora, nyugisabban.Ez a nyugis szo nagyon fontos, mert vegig azt ereztem, hogy zavarban vagytok. SOKKAL kotetlenebb formaban kellene, de errol javareszt mar eleve a hely es ido tehet…Nem tudom, sose voltam meg egyetemen party :-)Es nekem nem a regi partyflash jott le, hanem a kibaszott suli :-)Szoval az elso blokkrol lemaradtam, arrol nem tudok nyilatkozni.Ahogy beultem, igyekeztem projector ele ulni, kicsit hatrebb, mert lejtese az asztaloknak nem volt…Ami ugye nem szokott baj lenni, mert megszoktuk, hogy a vaszon magasra kerul.Tehat ismet a hely megvalasztasa nem megfelelo. Osztaly feeling nem jon be egy party-n :-)Tovabbra is az elso flash, hogy nem csak a szervezok, de meg a hallgatok is zavarban voltak. (?!)Na, aztan ahogy leultem, ki is akadtam mindjart:En egy mozifilmet AZONNAL otthagyok, ha szarsag van a hangrendszerrel.Ezek utan FOLYAMATOSAN ment a bal agyamba a hang.Ha mar szar volt az 1ik csatorna, akkor AZT kellett volna sarokba rakni.De nem akartam osztani az eszt. eleg szarul jott volna le, pedig nem csak az en erdekemben tortent volna :-)Meg jo hogy nem az eloadopult ala kerult a masik hangfal.Szoval mind kepileg, mind hangilah nagyon hianyoltam a kozeprerendezes elvet.Ha csinaliunk vmit, akkor ugy , ahogy illik, nem elfogadhato olyan kifogas, hogy pl rovid a kabel vagy ilyesmi…Akkor inkabb ne legyen semmi!!!Aztan. Mint ahogy mondtam ott is, tenyleg lehetett volna kommentalni.Akik a regi arcok, azok mar reg kiszalltak es fingjuk nincs az azota eltelt idoszakrol. Nekem meg az a par elejtett szo is nagy segitseg volt, ami ott hebe-hoba elhangzott.Nem csak a latvany erdekel, hanem a keszitok, korulmenyek stb.Akkor talan sokkal jobban tudnank ertekelni.En pl. party utan olvastam el a scene.hu-n a kommenteket es TOK JOK, ezeket OTT is nyugodtan el lehetne mondani.Egyebkent ismet azt tudom mondani, hogy zavarban voltatok.BASSZUS !  Senki nem harapja le a fejeteket am, ha nem tudtok ertelmesen beszelni, mert nem aludtatok!!Az ilyen parat hagyjatok inkabb a technikai reszekre! :-)Ismet ez a kotetlen feeling hianyzott es akkor nem feltetetek volna annyira…Lehet, hogy masokra is rault a suli ,”meg kell felelni’ feeling ? :-)Azert voltunk OTT, mer ti sokkal jobban kepben vagytok es CSAK ti tudtok ezen segiteni…Az, hogy nyitni akartok a kozonseg fele, rendben, csak ne felejtsetek el, hogy szerintem ott most javareszt EXarcok vannak, akik mar sokat letettek az asztalra, viszont 10 ev ota csaladjuk stb van es ok nincsennek kepben. Ez a dolog ROLUK is szol.Szoval valoban nem kell az ilyen olyan shader/pixel technikai bravur, max. mint emlites. De valoban a latvanyra kene koncentralni.Ezt ugy ertem, hogy SOKKAL multimedia-rush tipusu adrenalin demokat kellene ebben az ertelemben nyomni.Gondolom ertitek , mire gondolok. Az mind a 2 osztalyt kiszolgalna zokszo nelkul.Amiga: Ott aztan vegkepp. Siralmas volt latni (meg nekem is, a legnagyobb fannak), hogy mennyire gyenge a grafukis kepesseg…En se gondoltm volna :-)  Ellenben itt nyugodtan lehetett volna az elobb emlitett demokategoriat nyomni: nagyon sok eye-candy es jol design-olt cucc van, nem erdekel ott senkit a szuper vektor takaras szamolas.Ossze lehetne szedni a legjobb grafikai munkakat, nyugodtan lehetne regi zenekkel alafestve nyomatni. Zsenialis muveszek vannak a korben, akik a mai napig a maximalis tiszteletemet elvezik.Nem csak a demo tartozik ebbe a korbe, ti is tudjatok.A regi kategoriak : 1k, 4k- intro -(eye candy!!!:-) , GFX, Music, Demo, stb. (ray trace munkak !!!)Ezek szerintem mind hozzatartoznak ahhoz, amit prezentalni szeretnetek…Lattam Spenot, hogy megszeppentel, mert zavarban voltal, hogy levagom a kezeid, ha az amigat lemonositjatok  :-)Na, ott pl a Jobbcsatorna szolt hangosabban, szoval nem a hangfallal volt gaz…Itt is annyit tudok mondani, ha olyan demok lettek volna, ahol a gfx-zene-code egyben van, kevesbe szedte volna szet az ember agyat.No, hat ennyi. Azert irok ennyit, mert archivalok, nem tudok kozben mast csinalni, de vissza nem olvasom, bocsi, ha hulyesegek vannak helyenkent.En a demokat letoltottem es nezem ismet vegig oket..Es ezt mindenki meg tudja csinalni, amit ti tudtok adni,az a FEELING, tessek erre koncentralni :-)Take it easy !:-)A vendegeimnek egyebkent nagyon tetszett !!Ennyi kritika utan csak azt tudom mondani nektek, hogy full respect, nagyon ertekelem, amit csinaltok !Ezt ugy fogom fel, hogy tanulopenz volt, legkozelebb szerintem jobb lesz ! Es en is ott leszek , es szurkolok Nektek :-)Legjobbakat!

Member
    Dr.Victor wrote
    Megprobalom en is leirni ertelmesen, hogy mi volt a benyomasom,javareszt a hibakra koncentralva, amit ne vegyetek rossz neven, en mar csak ilyen vagyok :-) (hogy next time jobb legyen…)

Hala es koszonet! :) Mi is sok hibarol tudunk, de nagyon sokat segit a nezok velemenye.

Dr.Victor wrote
    Szoval valoban nem kell az ilyen olyan shader/pixel technikai bravur, max. mint emlites. De valoban a latvanyra kene koncentralni.Ezt ugy ertem, hogy SOKKAL multimedia-rush tipusu adrenalin demokat kellene ebben az ertelemben nyomni.Gondolom ertitek , mire gondolok. Az mind a 2 osztalyt kiszolgalna zokszo nelkul.Amiga: Ott aztan vegkepp. Siralmas volt latni (meg nekem is, a legnagyobb fannak), hogy mennyire gyenge a grafukis kepesseg…En se gondoltm volna :-) Ellenben itt nyugodtan lehetett volna az elobb emlitett demokategoriat nyomni: nagyon sok eye-candy es jol design-olt cucc van, nem erdekel ott senkit a szuper vektor takaras szamolas.

Szerintem/tudtommal Amigan mostanaban leginkabb a Starstruck, a Kilofix, a Lapsuus, es a hasonlo demok szamitanak eye candy-nek. (A Desert Dream nem, az nem volt jo otlet.) Tudnal mondani par peldat, hogy szerinted mi felelne meg jobban egy vetitesen?

Dr.Victor wrote
    Lattam Spenot, hogy megszeppentel, mert zavarban voltal, hogy levagom a kezeid, ha az amigat lemonositjatok :-)

Megszeppentem hat :)) Bocsass meg, teljesen igazad volt, de a felkeszuletlensegem es rutintalansagom miatt kisse a feje tetejere allt az egesz Amigas resz, es akkor mar az apro megjegyzeseket is nehezen viseltem, hat meg a ‘fenyegetest’ ;) Foleg, hogy belegondoltam, hogy lathatolag sokkal regebb ota vagy amigas, mint en, es valoszinuleg ismernem is illene teged :D

Dr.Victor wrote
    Na, ott pl a Jobbcsatorna szolt hangosabban, szoval nem a hangfallal volt gaz…

Bocs, hogy nem toltam fel a bal csatornat, de nem akartam masok dolgaiba belenyulkalni. Ez persze igy utolag mar hulyesegnek tunik, de akkor sajnos nem voltam teljesen szellemi kepessegeim teljes birtokaban :) Ebbol is tanultam, legkozelebb mar maskent viszonyulok a dolgokhoz.A tobbi megjegyzesedre inkabb nem en reagalnek, meghagyom az illetekeseknek.

Dr.Victor wrote
    Ezt ugy fogom fel, hogy tanulopenz volt, legkozelebb szerintem jobb lesz ! Es en is ott leszek , es szurkolok Nektek :-)

En is igy fogom fel, es remelem, a tobbi nezo is hasonloan elnezo ;)Koszi mind a kritikat, mind a jokivansagokat, es varunk a kovetkezo vetitesre! :)

Moderator
    Gargaj wrote
    Oruljunk ha a demo fogalmat es mentalitasat megertik az emberek, nemhogy azt hogy ez azert jo mert egy olyan platformon fut amibol Magyarorszagon csak 4 db van.

Nos, a demo mint fogalom talan konnyebben feldolgozhato, ha ertik az emberek az egesz gyokeret. Ehhez 1-2 jol kivalasztott alkotas jol johet. Amugy eleg ingerszegenyek vagytok, ha ratok nincsen hatassal 8bit demok. :)Tenyleg elkel egy kis 8bit demoajanlo ide a scene.hu-ra, mert eleg szuk a latokorotok e teren, talan utana megertitek, hogy nem csak csunya, raszteres-pixeles 8bit alkotasok vannak (a fulserto pruttyogesrol nem is beszelve).Hogy visszavagjak, eletemben olyan jokat projektor elott meg nem aludtam, mint a 2000 kozeli PC demokompokon. :)Hogy kinek mi lehet erdekes, azt inkabb bizzuk az egyenekre. Ti magatok mondtatok, hogy az omlesztett PC demozuzda kicsit sokkolo. Gyerekek, a vetites monotonitasat meg lehet torni mindenfele “egyeb demobetetekkel”, kis tortenelmi kiterokkel, platformbemutatokkal.Ja, hogy ne izgassuk a ma fiataljait, hogy az Intel nem az egyetlen processzorgyarto a Fold nevu planetan, es a szamitogepeket sem maga Bill Gates fingotta a vilagra egy redmondi nyilvanos veceben?Azokat a mai szamitastechnika utan erdeklodo fiatalokat szivbol tudom sajnalni, akik hatra nem tudnak/akarnak nezni, csak elore. :(

Member

Azt hiszem, hogy én nem vagyok azzal vádolható, hogy ne foglalkoztatnának a 8 bites gépek. Ugyanakkor én is úgy érzem, hogy egyszerre csak egy üzenetet kellene eljuttatni az emberek fejébe. Az egyértelműnek tűnik, hogy a legmodernebb demókkal lehet a legtöbb embert megmozgatni – kivéve persze, ha valami retro találkozóról van szó -, így egy ilyen vetítésen ezekre kellene fókuszálni. Ha eljutottunk oda, hogy valaki már eljön egy partyra, vagy rendszeressen olvassa a scene.hu-t, akkor ő majd láthat sok c64-es, amigás, ataris stb… demot. A scene.hu-ra éppen ezért nagyon fontos a c64 demo ajánló is, (ugye meg is igérted már 2 héttel ezelőttre ;) ), itt van terjedelmünk bármit megmagyarázni, vagy pl. mérni, hogy mire mekkora az érdeklődés. Minden esetre jelen ismereteim alapján “toborzáshoz” nem érzem a legjobb eszköznek az oldskool platformokat.

Member

Nyaff. A forum engine szetcseszi itten a quote-okat, pedig a tag-ek nekem jonak tunnek :/ We apologize for the inconvenience.

Cargo/Singular Crew wrote
    Nos, a demo mint fogalom talan konnyebben feldolgozhato, ha ertik az emberek az egesz gyokeret. Ehhez 1-2 jol kivalasztott alkotas jol johet. Amugy eleg ingerszegenyek vagytok, ha ratok nincsen hatassal 8bit demok. :) Tenyleg elkel egy kis 8bit demoajanlo ide a scene.hu-ra, mert eleg szuk a latokorotok e teren, talan utana megertitek, hogy nem csak csunya, raszteres-pixeles 8bit alkotasok vannak (a fulserto pruttyogesrol nem is beszelve).

Ezt ugy mondod, mintha a newschool demok mellett ervelok kozul tobben nem lennenk lelkes Arok Party latogatok (es opcionalisan nevezok). Csak azt nem szabad elfelejteni, hogy mi ezen nottunk fel, es egyreszt ismerjuk a gepek kepessegeit, masreszt rengeteg elmenyunk kapcsolodik hozzajuk… szeretjuk oket. Aki sose hasznalt 8 bites gepeket, az teljesen mas szemmel nez rajuk.A demo fogalma pedig: realtime szamitogepes muveszeti alkotas. Ezt meg lehet erteni a stabil raszter problematikajanak ismerete nelkul is.

Hogy visszavagjak, eletemben olyan jokat projektor elott meg nem aludtam, mint a 2000 kozeli PC demokompokon. :)

90% of everything is crap. Es?

Hogy kinek mi lehet erdekes, azt inkabb bizzuk az egyenekre. Ti magatok mondtatok, hogy az omlesztett PC demozuzda kicsit sokkolo. Gyerekek, a vetites monotonitasat meg lehet torni mindenfele “egyeb demobetetekkel”, kis tortenelmi kiterokkel, platformbemutatokkal.Azokat a mai szamitastechnika utan erdeklodo fiatalokat szivbol tudom sajnalni, akik hatra nem tudnak/akarnak nezni, csak elore. :(

Az a baj, hogy rohadt hosszan kellene magyarazni, hogy miert hatalmas dolog moondjuk C64-en 50 FPS-sel forgatni egy monokrom kockat. Az a celunk, hogy felkeltsuk az erdeklodesuket, nem az, hogy untassuk oket. A mult fontos, persze, de raernek megismerni. Nem szalad el :)

Ja, hogy ne izgassuk a ma fiataljait, hogy az Intel nem az egyetlen processzorgyarto a Fold nevu planetan, es a szamitogepeket sem maga Bill Gates fingotta a vilagra egy redmondi nyilvanos veceben?

Mint aki a demoshow amigas reszet csinalja, es sem Intel, sem Microsoft termekeket nem hasznal, csak annyit tudok erre valaszolni, hogy: He?

Member

Sziasztok emberekMost mar en is beirok egyet. Bar mindegy is, mivel egytol egyig minden otletemet kiveseztetek es jova is hagytatok. DOS-os demo lett vona az egyik (FC rukez:)), a masik, hogy mindent real time-ben kene nyomni, mint Functionon is volt. A hangero meg a kepminoseg nem zavart, bar en mar nem vagyok teljesen kivulallo, holott a kodolasi reszhez semmit nem ertek. A hibak meg hozzatartoznak, emiatt osszejovetel es nem vetites.Ja, nem egyszer latok a filmmuzeumon demokat 11 utan. Nem van elveszve a scene egyaltalan.Na minden jot

Moderator
    spenot wrote
    A demo fogalma pedig: realtime szamitogepes muveszeti alkotas. Ezt meg lehet erteni a stabil raszter problematikajanak ismerete nelkul is.

Hehe. :)

spenot wrote
    Mint aki a demoshow amigas reszet csinalja, es sem Intel, sem Microsoft termekeket nem hasznal, csak annyit tudok erre valaszolni, hogy: He? 

Nem is neked mondtam, na. Csak a szokasos duzzogas tort ki belolem, amiert ha valahol nem vagyunk ott, megint el van nyomva a 8bit demoscene. (Megjegyzem, ertem az indokokat, csak nem birok azonosulni veluk. A hiba bennem van. Lojjetek le. Oreg vagyok en mar az ilyesmihez. :)Murphy, a demoajanlo meg, nos… words don’t come easy…… :)

Member
    Csak a szokasos duzzogas tort ki belolem, amiert ha valahol nem vagyunk ott, megint el van nyomva a 8bit demoscene. (Megjegyzem, ertem az indokokat, csak nem birok azonosulni veluk. A hiba bennem van. Lojjetek le. Oreg vagyok en mar az ilyesmihez. :)

Ne aggodj, ha itt lettetek volna, akkor is el lett volna nyomva a 8 bit scene ;DViccet felreteve, abszolut megertelek, mert en is furan erzem magam kicsit. Tovabbra is szandekomban all 8 bites gepekre elkovetni mindenfelet, es meg egy oraja sincs, hogy hazahoztam egy ujabb C64-et es floppy-t (asszem 5 C64-nel es 3 floppynal tartok, de rejtozik meg egy-ket dolog a lakasban :), kozben meg a demoshow oldszkulositasa ellen kampanyolok… skizofren erzes :)Szoval arra akartam kilyukadni, hogy szeretve es tisztelve vagytok, es hianyolnam a 8 bit scene-t, ha nem lenne, es szerintem ezzel nem vagyok egyedul :)

Member

A kalendárium még elég üreske.
    A legközelebbi show-ra beugrok én is ha eláruljátok időben, mikor lesz.

Member

Még nincs meg a pontos dátum, valószínúleg február legelején várható a következő demoshow, de gyere Exceed szülinapra 16-án!

Member

Miért voltunk annyian a tegnapi demoshown?Mert mondjuk addig rendben volt, hogy aki eleve oda jött, annak a biztonsági őr megmutatta hova is kell menni, de akik a csodák palotájába mentek, azoknak nem mondták, hogy ne jöjjenek be. (Mondjuk nagyon helyes.)Többen azt hitték a “program” része.Mellettem pl. ült egy 30 meg egy 45 körüli nő, és számomra valami ismeretlen nyelven karattyoltak.De tapsoltak lelkesen.Fucsa volt, hogy amikor valami assemblys cucc volt, akkor a következő pár mondatukban mindig legalább 5x-6x elhangszott, hogy esszembli, esszembli….. esetleg Finnek voltak?Sajnos a szünet után nem jöttek vissza. Nyilván nem fogták fel, hogy csak szünet jön és nincs vége.javaslatom hát mostantól az összes nyelven kiírni vagy bemondani, legalább azt, hogy csak szünet jön… ;-)

Viewing 15 posts - 31 through 45 (of 45 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára