☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 45 total)
 • Author
  Posts
 • #1235
  avatarMurphy
  Member

  Ide várjuk az ötleteket, kritikákat, kommenteket az elmúlt és jövőbeli demoshow-kal kapcsolatban. Na jó, dicsérni is szabad. ;)

  #1676
  avatarslyspy
  Keymaster

  Már ott is felmerült, hogy lehetne szinesíteni kommentárral a vetítést, mege esetleg valami rövid előadást, bevezetőt mondani, arról, hogy mi az, hogy 4k intro, meg demo meg wild.
  + ha a keszítők is jelen vannak, akkor arra is érdemes lenne felhívni a figyelmet.

  #1677
  avatarAnonymous
  Guest

  Ajánlanék egy-két dolgot a demoshow-val kapcsolatosan..

  Több wild demokat kellene adni, pl. Sizzle, Drifters Buezli OHP compo(2005) , Drifters – Born to be a live, Buenzli OHP Compo (2006)

  Demoknál: 303, Dreamchild, Iconoclast

  A több beszélgetéssel, szünettel én is egyetértek, inkább legyen kevesebb demo bemutatva, mint kevesebb beszélgetés az emberekkel. Tegnap azt hiányoltam legjobban, hogy erre nemigen volt rá lehetőségem. Demok között is lehetne 1-2 perces szünet, hogy el tudjuk mondani az adott alkotással a véleményünket és ha van kérdés, akkor azokra válaszolni.

  #1678
  avatarMurphy
  Member

  Én konklúzióim:Hely: Sokkal nagyobb vászon kell, azthiszem ez egyértelmű, hogy miért, hátulról már mintha egy 52 centis TV-t néztük volna. Jobb hangcucc, de kisebb hangerőn, most a szomszéddel se nagyon lehetett beszélni, kettővel arréb ülővel meg egyáltalán nem.Olyan hely kellene, ahol vagy sokkal tágasabban ülünk, és menet közben könnyen lehet mozogni, vagy ilyen teljesen laza helyen, adott egy rakat szék, akár babzsákok, és mindenki helyezkedik ahogy jól esik neki. Szóval szerintem a lazulós kávézó feeling lenne a kívánatos. Ezek a szűkös iskolapadok rettenetesen beszíjjazták az embert.Büfé se ártana, az emberek éhesek, szomjasak, és a lehetőségek itt elég korlátozottak voltak ilyen téren. Erre alkalmas helyet nem tudtok véletlenül ajánlani? 4-5 éve a Varga filmklub pont egy ilyen kávézóban ment, de már baromira nem vágom, hogy hol… :(Vetítés: A produkciókból valóban kevesebb kell, 4-5 produkciónként némi bevezetővel, és közben valaki mikrofonból kommentálhat mindegyik előtt is röviden. Az egész rendezvény előtt nincs értelme hoszabb bevezetőnek, mert kb félidőben voltunk a legtöbben a 100 fős terem akkorra nagyjából 3/4-4/5 részt telt meg. Szóval inkább ilyen tájékozató papír kellene, ahol ahol az alap dolgok le vannak írva, a túloldalon meg mondjuk scene.hu, meg következő rendezvény reklámja. Ebből adódik az is, hogy nem kell koromsötét, inkább csak félhomály… Több scene feeling kellene, akár bekiabálásokkal, tapssal…

  #1679
  avatarAnonymous
  Guest

  Little Green Frog, Bugtro, Bixo – Elixir

  Régi magyar lama demokat… pl. Lamergency, X-rated, X-fles, Teleone, Egon and Donci 1/2,

  Neuropolski – F4-es 1 hour compo

  The tits has escaped, Haujobb – Vegetable TGD – Wannabe, Kindergarden Boogie,. ha már vicces prod kell :)

  #1680
  avatarGargaj
  Keymaster

  Már ott is felmerült, hogy lehetne szinesíteni kommentárral a vetítést, mege esetleg valami rövid előadást, bevezetőt mondani, arról, hogy mi az, hogy 4k intro, meg demo meg wild.Ezt vallaltam volna, de Murphy azt mondta h csak menjen le zsinorban az osszes, szal kimaradt.Jobb hangcucc, de kisebb hangerőn, most a szomszéddel se nagyon lehetett beszélni, kettővel arréb ülővel meg egyáltalán nem.Kovezzetek meg de en ennek orulok. Tessek megtisztelni a demot azzal hogy nem akkor intezed el az aktualis szindikacioidat.Több wild demokat kellene adniEgyetertek, meg ha nem is a fent emlitettekben.Erre alkalmas helyet nem tudtok véletlenül ajánlani?Rakerdezek Odeonra.

  #1681
  avatarMurphy
  Member

  Már ott is felmerült, hogy lehetne szinesíteni kommentárral a vetítést, mege esetleg valami rövid előadást, bevezetőt mondani, arról, hogy mi az, hogy 4k intro, meg demo meg wild.Ezt vallaltam volna, de Murphy azt mondta h csak menjen le zsinorban az osszes, szal kimaradt.Beszéltünk ilyesmiről? :) A bevezetőt azért nem akartam válalni, mert előző nap, konkrétan nem aludtam semmit, a cuccok összerakása miatt. Próbáltam lepasszolni nektek, végül ugye Elchy válalta, de meglehetősen nyúlfarnyira sikerült. A köztes szünetnél illetve a végén ezért vettem magamhoz a szót én. A bevezető egyébként magába azért nem segít túl sokat, mert kezdéskor voltunk kb 35-en, a 75 perces első blokk végén meg kb 80-an. Szóval a bevezetőt csak azok a HC arcok hallották volna, akiknek nem igazán mondtunk volna újat. Szerintem a fő probléma a szűkös hely és a túl nagy hangerő volt, jelen körülmények között ez nem közösségi talákozó volt sokkal inkább mozizás. Szerintem az előző felé kellene tolni a dolgot, a javaslataimat fentebb megírtam.Jobb hangcucc, de kisebb hangerőn, most a szomszéddel se nagyon lehetett beszélni, kettővel arréb ülővel meg egyáltalán nem.Kovezzetek meg de en ennek orulok. Tessek megtisztelni a demot azzal hogy nem akkor intezed el az aktualis szindikacioidat.Hát pl. melletem ült egy régi ismerősöm, akinek így nem sokat tudtam kommentálni a dolgokról. A Stephen előttem ült közvetlenül, (cirka 50 centi) sokszor ő már meg se hallotta, hogy szóltam hozzá. Mindez úgy, hogy én a legtávolabbi sorban ültem. Szóval szerintem zavaróan nagy hangerőn mentek a cuccok. Egyébként meg a megkövezés barbár szokás, kultúr országokban, injekcióval végzik ki az embert ;)Rakerdezek Odeonra.Nem vágom, hogy ott voltam-e már, az Odeon az nem ilyen kis, szűkös művészmozi, mint a legtöbb? De végülis egy Westend teremnél is hasonlóan látnám a problémát, mozizás vonaltól kellene az ilyen kávézó hangulat felé elmozdulni. Akár két külön társasági, és mozi terem-el. Most hirtelen beugrik, a Szimpla kert, szerintem az simán leszervezhető (bár a mozi részében még nem is voltam ;). Szóval szerintem nem egy akármilyen helyre kell elcsábítani az embereket, hanem nekünk kell odamenni, ahova egyébként is eljárnak. Sokkal barátságosabb hangulata van a dolognak.

  #1682
  avatarCargo/Singular
  Moderator

  Nos, én nem tudtam ott lenni, de sejtem, hogy elég platformszegény bemutató volt. :)Megértem, nem volt rá szakember, és ha lesz épkézlább kommentezési lehetőség, akkor szívesen viszek C64 demokat, mondjuk VICE alá (brrrrr), de akár ZX és Falcon demovideókat is, és ha ez még kevés lenne, akkor körülnézek pár egyedi demoscene alkotás után. Persze mindegyikhez normális felvezetővel, esetleg anekdótákkal.Tudom, nem kaphat a többi platform (együttvéve sem) annyi vetítési időt, mint az erőművekre készített alkotások, de én mégis azon a véleményen vagyok, hogy ezek a demok is lehetnek érdekesek. Főleg, ha jó a válogatás.Ha leszavaztok, utállak titeket! :)

  #1683
  avatarGargaj
  Keymaster
  Cargo/Singular Crew wrote
  Nos, én nem tudtam ott lenni, de sejtem, hogy elég platformszegény bemutató volt. :)

  Oruljunk ha a demo fogalmat es mentalitasat megertik az emberek, nemhogy azt hogy ez azert jo mert egy olyan platformon fut amibol Magyarorszagon csak 4 db van.Nagykozonseg fele akarunk nyitni, nem? A nagykozonseg nem ertekeli a 8x8as rotozoomereket meg a dotmorphot.

  #1684
  avatarpasy
  Keymaster

  Viszont ha már videórol megy (amit egyébként vérlázítónak tartok) egy 2-3 perces összevágott videó mehetne 8bit stuffokról bevezetésképpen pl.

  #1685
  avatarGargaj
  Keymaster
  pasy wrote
  Viszont ha már videórol megy (amit egyébként vérlázítónak tartok)

  Nem vagy vele egyedul

  #1686
  avatarslyspy
  Keymaster

  Na ne degradáljuk a vérlázító szót ilyen környezetben való használattal. :) Sokkal jobb dolgokra lehet mondani, hogy vérlázító. Ez most inkább vészmegoldás volt, legközelebb ügyesebben lesznek a dolgok megoldva. Most tanulunk a hibákból, ezért van ez a topic.

  #1687
  avatarSpenot
  Member

  Cargo, sajnalom, de szerintem se kene eroltetni az ilyen ismeretterjeszto celu rendezvenyeken az oldschool demokat, azok a Radeonon, Playstationon es Pixar filmeken felnott sracoknak mar nagyon elvontnak es – mondjuk ki – primitivnek tunhetnek. En is a “modernebb” amigas demok kozul valogattam, amik talan meg eleg latvanyosak ahhoz, hogy ertekelni tudjak (es vegso esetben meg azt is megertenem, ha ezek is lekerulnenek a musorrol, bar nem ertenek egyet vele). Majd ha eljonnek partykra meg egyeb modokon belefolynak a demoscene-be, meglatjak, hogy van mas is.Viszont ha megis lennenek C64-es demok egy vetitesen, inkabb viszek C64-et is, mint hogy VICE-bol menjenek :)Es ha mar itt tartunk, en is ellenzem a videobol vetitest, mind elvi (realtime!), mind minosegi okokbol, bar ebben az esetben a kapkodas miatt ertheto volt. -> Legkozelebb ne kapkodjunk. En se utolso nap fogom osszerakni az amigas demokat, es akkor talan megtalalom a megfelelo videokimenetet is :D [Greetings to Charlie :)]

  #1688
  avatarTrX
  Member

  na. most olyat irok, amit lehet mar irt mas is. ha jolesik kovezzetek meg. Szoval, egy rovid bevezeto tenyleg hasznos lenne (4-5perc), amiben fel lehet vazolni, hogy mi is a kulonbseg 1k 4k 64k demo wild meg ilyenek kozott. Illetve minden demo elott/utan par mondatban osszefoglalni, hogy adott cucc mikori, milyen partin indult hanyadik lett, kapott-e sceneorg awardot ilyenek. Illetve fuggetlen attol, hogy adott valaki (aki kezeli a “mozigepet”) mit szeret es mit nem szeret (meg hogyan szereti meg hogyan nem szereti) le KELL adni olyan dolgokat is, amikrol altalab ugy gondoljuk, hogy ezt aztan tenyleg nem kene masnak megmutatni… (Itt megjegyzes, hogy vannak olyan filmfesztivalok, amiken a nosfe meg a kosmoplovci eppen hozzaerne a labdahoz, es ott 4-5 napig mennek ilyesmik) Szoval az en velemenyem az, hogy igenis minden idoszakbol, es minden teruletrol be kell mutatni produktumokat. Szoval pl. Kolonijat is ugyanugy be kellene mutatni, mint mondjuk a Spot-ot. (Persze szolni elotte, hogy ez most nem kifejezetten kommercialis dolog lesz…) A masik, meg hogy egy ilyen vetitesre szerintem erdemes elore kivalogatni mittomen max 20-30 cuccot vetitesenkent es nem ismetelni egyiket se lehetoseg szerint. Szoval ha most lement valami demo, akkor azt legkozelebb (meg meg 3-4 alkalomig) ertelemszeruen kihagyni, mert ha neadjisten rendszeres lesz, es lesznek kulso emberek, akik visszajarnak, akkor ne legyen az, hogy azer szoknak le az egeszrol, mert mindig ugyanaz van… Nomeg lehetne olyat is, hogy pl. a legutobbi partirol (ami volt valahol a vilagban az elozo hasonlo vetites ota) leadni a nyertes dolgokat, vagy ilyesmi, csak hogy mindig legyen valami friss dolog is, ne csak az altalunk iszony modon szeretett dolgok. Illetve olyanokat is be lehet vetni, hogy egyik vetitesen lemegy Mikrostrange kovetkezon meg a Haugyjobb, megemlitve, hogy ez az elozo vetitesen latott cuccnak a parodiaja… meg ilyenek. Lehet, hogy nagyon marketingul hangzik meg ilyenek, de va;lahogy ra kell venni embereket, hogy esetleg eljojjenek ujra, vagy lassak, hogy hubazzeg erdemes volt eljonni, mert akkor errol most lemaradok… blabla. nomeg fuggetlen attol, hogy most nagy divat utalni, de erdemes lenne egy bizonyos uriemberrel beszelni, hogy a konyvebol akar adhatna parat, hogy ha valaki esetleg hajlando bovebb infokra aldozni… Nomeg ugye tenyleg. Az baromi fontos, hogy kicsit emberibb hangulata legyen a dolognak. Mert ez elsosorban nem a scenereknek kellene, hogy szoljon, hanem kivualloknak, akiket esetleg meg erdekelhet is. Epp ezert kell a kozonseggel kommunikalni. Nomeg az sem egy rossz otlet, hogy lemegy valami UF cucc, aztan mindenki mutogat a megfeleoo iranyba, hogy azok csinaltak ott… Mert akkor meg akar az is lehet, hogy ha van valami noob, akkor az odamegy aztan beszedbe elegyedik, hoyg ezmegaz hogyan van meg ilyenek. Masik nagyon fontos dolog, hogy amik lemennek egy ilyen vetitesen cuccok, azoknak az listajat/elerhetoseget valahol publikalni kene visszakereshetoen, screenshotokkal, pouet linkkel stb. A hangerovel meg tenyleg az van, hogy nem erdemes bonbolve orjongtetni, csak mert szerinted azt ugy kell. Nem biztos hogy az jo, ha a kedves erdeklodo az elso alkalommal “agyfaszt” kap… Illetve tenyleg inkabb a hangminosegre kene gyurni, es nem a hangerore. A masik meg hogy ha tobb platform van, akkor azokat mindet erdemes lenne kiprobalni vetites elott, hogy adott alkalommal tenyleg csak max 10mp legyen egyikrol atallni a masikra…Az meg a masik, hogy nem biztos hogy van jelentosege, hoy most Amigarol megy a cucc, vagy PC-n videorol. Igazabol az egeszet meg lehetne ugy csinalni, mint a scene.org award. Van egy elore osszevagott egy-masfeloras video, amit helyenkent pause, aztan ott lehet osztani az eszet, hogy ez mi volt meg az mi lesz es mirol volt, vagy miert lesz kulonleges. stb. na. jo. visszaolvastam. sikerult megint jol osszefuggestelenul idehanyni. \\o/ a 8bitrol meg annyit, hogy alkalmankent 1-2 demo siman belefer. Persze ezzel is ovatoan kell banni, mert nem arrol van szo hogy akkor most felora c64 meg ilyenek. lehet h mi elelvezunk a SID-tol, de az emberek nagytobbsege pl. fejfajast kap tole. :) Nomeg olyat is lehetne, hogy minden alkalommal kinezni valami csapatot, es 3-4 cuccukon keresztul bemutatni, hogy hol kezdtek, es meddig jutottak… Namost itt nem arra gondolok, hogy akkor itt a CNS es PG>CT hanem pl ÜD es BümpMapping>YOUDIE(ez ebben a peldaban nagyon fontos)>Plural (utalj Gargaj :D) Szoval tenyleg meg kell probalni valahogy emberkozelibbe tenni, az egeszet, konnyebben emeszthetove, esetleg ha valaki bevallalja, akkor olyat is lehet, hogy alkalmanket fogni egy demot es kivesezni jol, hogy hogyan is keletkezett, adott efekt miert ott van, miert olyan a szine, az a szoveg minek scrolloz ott a hatterben es kinek van cimezve, meg ilyenek… esetleg lehet mutogatni hidden partokat is. meg regidemokat. vagy ezt mondtam mar? sebaj. osszefuggestelensegben az ero :) megyek aludni. joccaka.

  #1689
  avatarGargaj
  Keymaster

  Elismerem a CT kicsit hangos volt – nezzetek el, muszaj volt egyszer ugy hallani ahogy azt kell :D

  A tobbire majd reagalok ha nem az erkelyrol kell kolcsonvennem a szomszed wlanjat :/

  #1690
  avatarzoom
  Keymaster

  off: trx kisregénye ráébresztett hogy túl kicsi volt a font, úgyhogy most nagyobb :)

  #1691
  avatarSpenot
  Member
  TrX wrote
  A masik, meg hogy egy ilyen vetitesre szerintem erdemes elore kivalogatni mittomen max 20-30 cuccot vetitesenkent es nem ismetelni egyiket se lehetoseg szerint. Szoval ha most lement valami demo, akkor azt legkozelebb (meg meg 3-4 alkalomig) ertelemszeruen kihagyni, mert ha neadjisten rendszeres lesz, es lesznek kulso emberek, akik visszajarnak, akkor ne legyen az, hogy azer szoknak le az egeszrol, mert mindig ugyanaz van…

  Abszolut egyetertek. Probaltam reszben mar most is ebbe az iranyba haladni, figyelembe veve, hogy mit nyomtam le Functionon, de mivel nem ugyanaz volt a celkozonseg, hagytam nemi atfedest. (Aztan a kavaras meg a nepek elszallingozasa miatt csak reszben ment az le, amit osszevalogattam, de legkozelebb majd okosabban csinaljuk.)

  TrX wrote
  Nomeg lehetne olyat is, hogy pl. a legutobbi partirol (ami volt valahol a vilagban az elozo hasonlo vetites ota) leadni a nyertes dolgokat, vagy ilyesmi, csak hogy mindig legyen valami friss dolog is, ne csak az altalunk iszony modon szeretett dolgok.

  Ezert raktam be pont a Starstruckot meg a Kilofixet, es ezert akartam berakni Functionon a Requiemet (amit nem szeretek, de tudtommal magyar partyn meg nem ment le, es megiscsak harmadik lett Breakpointon), de aztan lebeszeltek rola :)Apropo, mi a velemenyetek az Ephidrena Lux Aeterna Luceat Eis cimu demojarol (BP06 #2)? Gyonyoru demo, de rettento lassu, es szerintem nagyon megtorne egy demoshow lenduletet (a compon is ez volt). Szerintetek?

  TrX wrote
  Illetve olyanokat is be lehet vetni, hogy egyik vetitesen lemegy Mikrostrange kovetkezon meg a Haugyjobb, megemlitve, hogy ez az elozo vetitesen latott cuccnak a parodiaja… meg ilyenek. Lehet, hogy nagyon marketingul hangzik meg ilyenek, de va;lahogy ra kell venni embereket, hogy esetleg eljojjenek ujra, vagy lassak, hogy hubazzeg erdemes volt eljonni, mert akkor errol most lemaradok… blabla.

  Hm, erdekes otlet, de nem vagyok biztos benne, hogy jo =) Ha kicsi az atfedes a ket vetites kozonsege kozott, akkor inkabb azokat buntetnenk, akik a ‘kovetkezo’ vetitesen vannak ott eloszor.

  TrX wrote
  Nomeg az sem egy rossz otlet, hogy lemegy valami UF cucc, aztan mindenki mutogat a megfeleoo iranyba, hogy azok csinaltak ott… Mert akkor meg akar az is lehet, hogy ha van valami noob, akkor az odamegy aztan beszedbe elegyedik, hoyg ezmegaz hogyan van meg ilyenek.

  Nagyon jo otlet! Csoro ‘noobok’ valoszinuleg csak bambultak, hogy most miert tapsolunk, es miert pont most? Az meg foleg nem juthat eszukbe, hogy ha mondjuk a Structure 2 megihlette oket, akkor a ‘mozigepesz’ sracnal tudnak kerdezoskodni.

  TrX wrote
  Masik nagyon fontos dolog, hogy amik lemennek egy ilyen vetitesen cuccok, azoknak az listajat/elerhetoseget valahol publikalni kene visszakereshetoen, screenshotokkal, pouet linkkel stb.

  Ha valaki megcsinalja azoknak a listajat, amik videorol mentek, azonnal lokom az Amigas reszt. (Eloszor azt akartam irni, hogy “PC-s resz”, aztan rajottem, hogy PS2 is volt kozte :)

  TrX wrote
  A masik meg hogy ha tobb platform van, akkor azokat mindet erdemes lenne kiprobalni vetites elott, hogy adott alkalommal tenyleg csak max 10mp legyen egyikrol atallni a masikra…

  Izeeee, *azt hittem*, hogy 5 sec lesz atallni, aztan Charlie ramutatott, hogy a jobb oldal nem szol… Legkozelebb odafigyelek arra is az osszerakaskor. (Es most nem kezdek el ujjal mutogatni masokra, hogy ‘nem is az en hibam volt’, mert erre nekem is gondolnom kellett volna es eszre kellett volna vennem.)

  TrX wrote
  Az meg a masik, hogy nem biztos hogy van jelentosege, hoy most Amigarol megy a cucc, vagy PC-n videorol.

  Errol mar kifejtettem a velemenyemet: ez egy realtime mufaj, ugy kell megmutatni. Es ha mar nyomunk alternativ platformokat is, akkor nem art, ha meg tudjuk neki mutatni, hogy ‘azt a varnyut az a kis szar billentyuzet rakta ki’ :)Meg valami az alternativ platformokrol: DOS-os demokat is kene nyomni, vagy legalabb a Windows portot/remake-et! Jizz, Stash, Spirit, nem tudom, mi van meg Windowsra. Az idealis persze itt is egy DOS-os, GUS-os gep lenne, hogy a Windowsra at nem portolt demokat is bemutathassuk.

  TrX wrote
  na. jo. visszaolvastam. sikerult megint jol osszefuggestelenul idehanyni. \\o/

  Ha maskor is ilyen ertelmes dolgokat hanysz ide osszefuggestelenul, akkor csak igy tovabb :D

  TrX wrote
  a 8bitrol meg annyit, hogy alkalmankent 1-2 demo siman belefer. Persze ezzel is ovatoan kell banni, mert nem arrol van szo hogy akkor most felora c64 meg ilyenek. lehet h mi elelvezunk a SID-tol, de az emberek nagytobbsege pl. fejfajast kap tole. :)

  Ezzel kapcsolatban annyi megjegyzesem lenne, hogy ha mutogatunk alternativ platformokat, nem a legjobb a vegere, kulon blokkba rakni oket, mert – mint a mellekelt abra mutatja – nem marad ott senki. Mondjuk most belejatszott az is, hogy a hivatalos ‘zaras’ utanra kerult az amigas resz, es a ‘most ilyen amigas izek jonnek, ha valaki van olyan elvetemult, akar itt is maradhat, de tulajdonkeppen vege a show-nak’ jellegu felkonferalas sem hangozhatott tul biztatoan (bocs Murphy, tudom, hogy nem igy ertetted, es minden tiszteletem a tied, amiert kialltal beszelni, de elegge igy jott le).

  TrX wrote
  Nomeg olyat is lehetne, hogy minden alkalommal kinezni valami csapatot, es 3-4 cuccukon keresztul bemutatni, hogy hol kezdtek, es meddig jutottak… Namost itt nem arra gondolok, hogy akkor itt a CNS es PG>CT hanem pl ÜD es BümpMapping>YOUDIE(ez ebben a peldaban nagyon fontos)>Plural (utalj Gargaj :D)

  Kivalo otlet! Ezzel is azt hangsulyoznank ki, hogy ‘ilyet te is tudsz’. Ami vegul is a lenyege az egesz shownak, ha jol tevedek.

  TrX wrote
  Szoval tenyleg meg kell probalni valahogy emberkozelibbe tenni, az egeszet, konnyebben emeszthetove, esetleg ha valaki bevallalja, akkor olyat is lehet, hogy alkalmanket fogni egy demot es kivesezni jol, hogy hogyan is keletkezett, adott efekt miert ott van, miert olyan a szine, az a szoveg minek scrolloz ott a hatterben es kinek van cimezve, meg ilyenek…

  A magyarazatokkal egyetertek, bar van egy olyan felelmem, hogy nem tudnek megfelelo kiseloadast rittyenteni az amigas demokrol, maximum annyit, hogy melyik effekt miert nehez, mert nem vagyok elegge benne a dolgokban.Az inside joke-okkal viszont nem foglalkoznek annyira. Biztos kozelebb hozza a *total kivulallokat* az, ha megmagyarazzuk, hogy a Variformban ki az a Kapteeni Aeaeni, vagy hogy miert irta el az Ephidrenat a TBL a greetingsben? Aki egy kicsit mar foglalkozott a temaval, azt erdekelheti, de aki most lat ilyet eloszor, azt talan nem kene ilyen infokkal terhelni.A masik problema az, hogy ha eloszor magyarazunk, es aztan vetitunk, akkor mire eljon az adott resz, addigra elfelejtik a magyarazatot (raadasul alig varjak, hogy abbahagyjuk a szovegelest es jojjon az eye candy). Ha elobb vetitunk, aztan magyarazunk, akkor meg a demo felemlegetett reszleteire nem emlekszik senki (es alig varjak, hogy abbahagyjuk es jojjon a *kovetkezo* eye candy ;). Ha meg kozben magyarazunk, akkor oda a demo varazsa.

  TrX wrote
  esetleg lehet mutogatni hidden partokat is.

  Megfontolando :) A jatekokban is sokan szeretik az easter eggeket.Na, sikerult duplajara hizlalnom TrX eleve nem tul rovid hozzaszolasat, talan akkor abba is hagyom ;)

  #1692
  avatarTrX
  Member
  Gargaj wrote
  Elismerem a CT kicsit hangos volt – nezzetek el, muszaj volt egyszer ugy hallani ahogy azt kell :D A tobbire majd reagalok ha nem az erkelyrol kell kolcsonvennem a szomszed wlanjat :/

  mintha funkcion nem ment volna le kb 3x izombol…. :Psebaj. legkozelebb a hangfalhoz kotozunk. :)

  #1693
  avatarGargaj
  Keymaster

  Hat csezzeg nem tunt fel de oszinten – erzesem szerint kurvara nem arra figyeltem :D

  #1694
  avatarGargaj
  Keymaster

  Vegighamoztam magam a szovegen, es levontam a kovetkeztetest:

  Ezt elkapkodtuk, a legkozelebbi alkalomra csinalok rendes VEGYES playlistet csomo variacioval es majd kiallok karattyolni.

  Ja ize, amugy CT is jol fut a laptopomon… ha be van dugva halozatba…

  #1695
  avatarTrX
  Member
  Gargaj wrote
  csinalok rendes VEGYES playlistet csomo variacioval es majd kiallok karattyolni.

  Jo, de azt ugye tudod, hogy konyhanyelven kell kommentelni.Nekunk vicces lesz, a kivulallok meg megertik. :)

  Gargaj wrote
  Ja ize, amugy CT is jol fut a laptopomon… ha be van dugva halozatba…

  akkor mindenhova vigyel magaddal valami halozatiportra csatolhato elemes kamuhalozatgeneratort, es akkor mindenhol jol fog menni. :)

  #1696
  avatarSpenot
  Member

  Kisse leulepedtek bennem a szombati elmenyek es atgondoltam, mitol is lett olyan katasztrofalis az Amigas resz; gondoltam, leirom, hatha nincs igazam, ha meg igen, akkor hatha tanul belole valaki :) Megkernem a melyen tisztelt sokat tapasztalt party- es demoshow-szervezo urakat es holgyeket, hogy mutassanak ra az esetleges tevedesekre, illetve ha valami felett esetleg elsiklott volna a figyelmem. Thx.A gondok termeszetesen ott kezdodtek, hogy aznap reggel 6-kor kezdtem csak osszevalogatni a demokat. Ennek ket kovetkezmenye volt: egyreszt meglehetosen elfaradtam, mire eljutottunk a vetitesukig, masreszt nem volt ra idom, hogy kideritsem, hogy az osszeszedett demoknak mik lennenek az idealis korulmenyek (pl. Oxypatcher a Lapsuusnak).Delre osszeallt egy olyan lista, amivel nagyjabol elegedett voltam, es csinaltam is egy foprobat, hogy meg otthon deruljon ki, hogy a Starstruck utan ujra kell inditani a gepet, mert kulonben lefagy a kovetkezo demo :) Ugyhogy oszepakoltam a gepet es elindultam az ELTE-re. Itt is elkovettem egy hibat: nem probaltam ki a kulso kompozit encoder/RF modulatort, amit utoljara Functionon hasznaltam. A szerkezetnek ugyan kutya baja, de ha itthon kiprobaltam volna, akkor nem a helyszinen dugom rossz csatlakozoba a videokabelt, ezaltal ertekes tiz percet lopva el mindenki eletebol.Elchyvel azt beszeltuk meg, hogy a show vegen (tehat 16:30-tol 17:00-ig) lenne egy feloras Amigas blokk, ennek megfeleloen raktam ossze a listat. Mint kiderult, ez az informacio az idok soran es a nagy kavarodas kozepette valahol elveszett. A kavarodast nem kommentalom, tudjuk, mi volt a gond, viszont nyilvan az en hibam is, hogy ‘eltunt’ a vetitesi idom: a show-t megelozoen nem tartottam a kapcsolatot Elchyvel.A gep osszerakasakor kovetkezett a modulatoros benazas, amely idot eltolthettuk volna a hanggal valo benazassal is, ha egyaltalan eszembe jutott volna. A tanulsagok itt is konnyen levonhatoak, nem irom le.Mivel nem tudtuk egyuttmukodesre birni az Amigat es a projectort, az elso felidot nyugodtan neztem vegig. Aztan a szunetben jott Charlie es menetrend szerint megmentette az emberiseget az amigatlansagtol :) Na innentol kezdve mar ideges voltam :D mert nem tudtam, mennyi ido marad az Amigara.17:05 korul veget ert a videovetitos resz, es Murphy elmondta a kisse szerencsetlenul megfogalmazott Amiga-felkonfjat. Nem akarom baszogatni szegenyt, mert epp eleg baja volt, es tobbek kozott neki koszonheto, hogy egyaltalan *volt* demoshow, es en se mondtam volna jobb szoveget (foleg olyan korulmenyek kozott), de talan tobben maradtak volna, ha lelkesebben marasztaljuk oket :)Tovabbi gond volt, hogy fogalmam se volt, hogy vegul is lesz szunet, nem lesz szunet, mikor kezdodne az Amigas resz, vagy egyaltalan mi a banat lesz. Magyarul nem volt forgatokonyv.A kovetkezo a sztereo hanggal valo kuzdelem volt, ami igy visszatekintve egyaltalan nem biztos, hogy jo otlet volt. A nezok ott ultek es vartak, hogy tortenjen valami, de vagy 10 perc elment a hangcucc debuggolasaval. Valoszinuleg jobban jartak volna, ha monoban, de varakozas nelkul latjak a demokat. Mondom ezt annak ellenere, hogy egy (altalam nem ismert, vagy fel nem ismert :) amigas komolyan megfenyegetett, hogy nehogy le merjuk monositani :D A masodik nagy baj ezzel a keslekedessel az volt, hogy ennyivel is kevesebb ido jutott a demokra.Aztan jott a kivansagmusor. Nagyon orulok, hogy ennyi embernek ennyi kedvenc amigas demoja van (legalabb 5 cim elhangzott), de nem veletlenul raktam ossze elore a demokat :) Persze itt is en vagyok a bunos, mert nem lett volna szabad hagynom, hogy barki befolyasolja a letesztelt, biztosan mukodo listat. Legkozelebb majd nagyobb lesz a pofam, es kedvesen, illedelmesen, de elkuldok mindenkit a fenebe ;D (Errol a hibamrol az jut eszembe, amikor Scenesten leadtak az osszes entry-t a music compon :) Szoval az meg hagyjan, hogy megvaltozott a lista, de a franc emlekezett, hogy hova raktuk Charlie-val Functionon a Desert Dreamet, hat meg hogy hogy kell hasznalni a WHDLoadot :)) Raadasul pont a Desert Dream… igy utolag ugy gondolom, nem lett volna szabad leadni. Az egy dolog, hogy mi imadjuk, de aki most latott eloszor demot, raadasul 3 oranyi pixelshader-orgiat, annak egy oldschool demo, foleg magyarazat nelkul, nagyon primitivnek tunhetett. Kulonosen, hogy az elejen a 3D part a mai demokhoz kepest lassu, vontatott. Raadasul a dinnye atmegy a piramison, amin mi elnezoen mosolygunk, de kivulallo szamara szerintem nagyobb hibanak tunik, mint a vetites osszes MPEG bugja es raszterbevagasa egyuttveve. Es vegul: Mi az, hogy dinnye meg piramis?! o_O En is csak azert tudom, mert amikor eloszor lattam, Charlie elmondta, mi van a hatterben. Csoro erdeklodoknek ez csak szimplan zavaros.Ezutan a fo gondom az volt, hogy nem sok fogalmam volt arrol, hogy mennyi idom van meg. Ez foleg azert volt zavaro, mert ugy raktam ossze a listat, hogy az elejen es a vegen legyen nagyobb durranas, es a kozeperol dobtam volna ki demokat, ha nincs eleg ido. Szoval arrol is elore meg kellene allapodni legkozelebb, hogy meddig nyomhatom.Ezek utan mar szinte aprosag volt Charlie javaslata, hogy inditsak Oxypatchert, de akkor mar sik ideg voltam, ugyhogy azt a hirtelen valtoztatast sem tudtam jol kezelni (mint az, gondolom, eszreveheto volt :)Kb. ennyit tudtam osszeszedni. Kernem a tisztelt elvtarsakat, hogy kommentaljak a fent leirtakat :)

  #1697
  avatarGargaj
  Keymaster
  TrX wrote

  Gargaj wrote
  Ja ize, amugy CT is jol fut a laptopomon… ha be van dugva halozatba…

  akkor mindenhova vigyel magaddal valami halozatiportra csatolhato elemes kamuhalozatgeneratort, es akkor mindenhol jol fog menni. :)

  Nem abba, az elektromos halozatba.

  #1698
  avatarAti
  Member

  Miért ne lehetne több 8bit vetítve? Én pl PC demokat nézni tuti nem mennék el, azok nemnagyon kötnek le (bocs, én pluszin nőttem fel), de ha szóltok előre, hogy lesz Plus4 a programban, akkor igen.

  Ez a scene népszerűsítés pedig szerintem elég halott ötlet. Ezt gyakorlatilag csak a mi korosztályunk érti és értékeli. Mi magunknak próbáljuk életben tartani, de úgytűnik, ez egyre kevésbé megy. A scene aranykora már elmúlt, és nem is fog visszajönni szerintem. Az emberiség kultúrájában voltak és lesznek különböző korszakok, de egyszer mind végetér, lesz helyettük más. A rock and roll is elmúlt szépen. Ettől persze vannak ma is, akik szeretik, sőt művelik is.
  A scene is múló dolog, de akiket a fénykorában megfertőzött, az mindig is szeretni fogja.
  A scene fogalmához pedig szerintem a release szorosan kapcsolódik, ha már nem lesz új produkció, akkor még mindig megmarad a barátság.

  kicsit elkalandoztam az eredeti témától, bocs…
  Szóval Murphy, igenis legyen egyszer Plus4 rész is, Te tudod mit jelent néhány öregembernek!

  #1699
  avatarSpenot
  Member

  En is tudom. C64-en nottem fel :) De a scene helyzetet, jovojet nem ugy latom, mint te. Persze nem kizart, hogy naiv vagyok :)

  #1700
  avatarMurphy
  Member

  Ati: nagyon nem értek vele egyet. Az, hogy egy zenei stílus kimegy a divatból azért van, mert nem képes a megújulásra, és jönnek újak. A demoscene nem a rock&roll, hanem mondjuk maga az elektronikus zene. Nagyon nem olyan mint régen volt, nem biztos, hogy az szereti, aki régen szerette, de attól él és virul. Te a régi plus4-es scene-be szerettél bele, a régi scener arcokkal mivel közülük egyre kevesebb embert foglalkoztat a dolog, egyértelmű, hogy te így érzel. Ettól még a scene nem megy ki a divatból, csak átalakul. Másféle produkciókat csinálnak a srácok, és másféle skill-ek kellene ahhoz, amit csinálnak. Plus4-es demokat azért nem tervezünk mutatni egy ilyen demoshow-n, mert kevés az olyan ami egyáltalán bármely nem 8bit szerelmes scenernek élvezhető, egy teljesen kívülállónak pedig mégkevésbé. C64-en is 1-2 ha akadhat, ami estleg mutatható, attól még én szeretem nagyon, de ezt abszolútt így látom.

  #1701
  avatarTrX
  Member
  Gargaj wrote
  Nem abba, az elektromos halozatba.

  jaaa. :)biosban kapcsold ki, h ne menjen at takarekos modba, ha nincs neki della. aztan akkor jol fog menni. csak hamarabb leszopja az aksit :)

  #1702
  avatarslyspy
  Keymaster

  Ati: Szeretném kikérni magamnak, hogy rakkenroll kiment a divatbol. :)
  Nem ment ki csak átalakult. Ez van a színnel is. A fénykor meg mindenkinek mást jelent. Csomóan a mai napig a c64-es időkről ömlengenek, amikben én még tevőlegesen nem is vettem részt.
  Én gyűjtöttem anno a c64 demokat, amigásokat és aztán a pc scene. És pl. ma marhára fárasztónak találok egy c64-es demot, pedig akkoriban teljesen rá voltam izgulva. Mostanra más lett érdekes nekem a dologban. Engem már csak egy demoban a jó összhatás érdekel, és tőlem lehet animáció is, nem tud meghatni egy kóder vélemenénye em azügyben, hogy ezt meg azt milyen nehéz megcsinálni, ha szarul néz ki. Mondjuk én mindig is a dizájn demok híve voltam. Most meg ez lett a trend. Ennyi változott.

  #1703
  avatarMurphy
  Member

  slyspy: Ejnye te mindig olyan negatív módon beszélsz a coderekről! ;) Büntetésből újra bekapcsoltam a régi mondatatidat a főoldalon! :D

  #1704
  avatarslyspy
  Keymaster

  Már épp hiányoltam a mondatokat. :) És nem is beszélek negatív módon. ;) Csak arra akartam kilyukadni, hogy egy kódernek tetsző dolog nem feltétlenül párosul esztétikai élménnyel, és fordítva is igaz, vagyis egy esztétikailag jó dolgot nem biztos, hogy nehéz megkódolni és ezért kóder szemmel nem arat tetszést.
  A közönség meg többnyire nem kóderekből áll.

Viewing 30 posts - 1 through 30 (of 45 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára