☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums Platformok PC 2013-as év demoscene termés – gyász Reply To: 2013-as év demoscene termés – gyász

#26824
avatarendi
Member

Szerény véleményem szerint kifullad a számítógépes alkotási korszak. Nem igazán lehet már újat csinálni, valljuk be. 5x nagyobb felbontásban és 5x több fps-el fut egy effekt. Még akkor is a régi másolata, ha jóval bonyolultabb, érdekesebb.

A fiatalok, kreatív emberek máshol keresik a területeket. Ilyen pl. a közösségi finanszírozás dolgok, 3d nyomtatás, drónok, robotok. Szerintem ha a demóscene nem akar megdögleni, valahogy fuzionálnia kéne ezekkel. Persze ez is a megszűnését okozhatja, de legalább nem a teljes halálát. Megmaradhat, valami nagyobb részeként.

Én kb 23 éve írok játékokat és 13 éve ebből is élek. Őszintén szólva én is unom már. Azt nem mondanám, hogy belefáradtam, mert megfizetik. :) De már nem sok kreativitást érzek benne. Persze, marha sok új, kreatív, újszerű játék van, főleg hogy bejött a mobil piac, és ezáltal az ötletesség és az érdekes vizualitás (értsd: nem fotoreal) teret kapott. Ez tök jó. Csak nekem ez se új. Valójában én is valami valóságos dologra vágyok már, hogy abban alkotni, 3d nyomtatás stb… Nem tudom. Nehéz ügy…

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára