☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Xenium 2021

Posted by 66Gramms on 2021-09-01, 22:55

A múlt hétvégén megtörtént a Xenium party Lengyelországban. Ez volt az első külföldi partym (extra köszönet Mauglinak, hogy magával hozott) Magyar lengyel a két jó barát, tényleg ezt lehetett érezni. Mauglit gyorsan körül is lepték a barátaink, aki az egész napos vezetés után is jókedvűen tudott cseverészni. A lengyel lányok gyönyörűek, a lengyel sörök nagyszerűek és a lengyel vendégszeretet már nem is kell megemlítenem.

A party placc nem volt túl nagy, de annál otthonosabb, kicsi compo terem, elkülönítve a “gépteremtől”, de a szervezők gondoskodtak arról, hogy ide is kirakjanak egy TV-t és hangszórót, amiről ment a stream, így party kódolás közben is lehetett “figyelni”. A kinti rész nagyon nagy volt, habár sajnos két félre szakadt a fura kialakítása miatt, de ahogy láttam általában egy helyen voltunk a legtöbben, így ez sem okozott problémát.

Kicsi partyra számítottam de meglepődtem, erős mezőny volt, sok nagyon jó entry érkezett. Kifejezetten sok zene érkezett, de nem volt hiány 256byte, oldschool, 4k és pc demóbol sem. (apropó az első 4k illetve első valódi demó amiben részt vettem is leadásra került, külön köszönet érte mindenkinek aki ott volt a magyarok képviseletében (róluk még később szó esik) és megadta a lehetőséget erre)

A compok általában jól voltak vezetve, habár kisebb technikai botlások előfordultak, de végül is mindent sikerült leadni, a timeline is tartva volt, nem éreztem, hogy bármiféle komoly probléma lett volna, kivéve talán, hogy a partyn internet habár létezett papíron, de igazából semmire sem volt alkalmas. Jobb lett volna azt mondani, hogy nincs partynet és akkor mindenki készülhetett volna magának ahogyan tud.

A partyn főleg lengyelek voltak (meglepő) de annyira főleg, hogy a legtöbb külföldi magyar volt, mind a 4 (Citrus +1) és nagyon sajnálom hogy csak ennyien voltunk. Pasy, Aha, Maugli és én. Örültem volna ha több magyar arc is jelen van, remélem jövőre jöttök még páran (esetleg entryvel).

Nekem ennyi lenne az élmény beszámolóm, remélem sikerült meggyőzni valakit hogy jöjjön jövőre! Addig is, ha jól számoltam már csak 11-et kell aludni Function-ig! Várunk mindenkit sok szeretettel! :)

Sziasztok!

2 Responses so far.

  1. avatar netro says:

    Tök jó élménybeszámoló :) Nem volt macera két országon át menni? (mármint a járvánnyal kapcsolatosan kérdezem – nem nagyon követem az ilyen jellegű híreket mostanában)

  2. avatar 66Gramms says:

    PCR Tesztet kellett csinalni elotte, ez az osszes macera, de azt sem kertek el a hataron (egyszeruen nem foglalkoztak vele) de a partyn szukseg volt ra.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára