☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

qbparty 5.1 – a család

Posted by Maugli on 2021-07-05, 17:52

A hétvégén megtörtént a qbparty 5.1 multiplatform demoparty, mely hónapok óta (gyakorlatilag Function 2020 óta!) az egyetlen lehetőség volt a magyar demoscene számára, hogy élőben találkozzunk, beszélgessünk, láthassuk egymást.

A release-ek kivesézését meghagnynám azoknak, akik nálam jobban értenek ehhez, jobban szerves részei a “scene flow”-nak (vagy legalábbis úgy érzik :P ), én inkább arról ejtenék pár szót, hogy milyen élmény volt jó pár hónap után visszatérni közétek, illetve hosszú idő után a sülysápi Wass Albert művházba.

Kezdeném a negatívumokkal (bár szerencsére nincs belőle sok!):

  • Sokkal kevesebben mentünk el, mint én azt reméltem, számítottam. Nem tudom ennek az okát, de remélem ez csak a COVID utóhatás (maszk, oltási kártya, stb.), és remélem, hogy nem lesz tartós a visszaesés a partyra járók számában! Hiányoztatok sokan na, remélem mihamarabb látlak titeket!
  • Az amúgy sem népes szervezőségből páran egy levélnehezéknél nem feltétlenül voltak hasznosabbak (pedig lett volna helye a segítségnek sok helyen!). Jó lenne, ha ez a pár ember összekaparná magát, ha másért nem, azért, hogy megtisztelje vele a szervezőtársait, de legalább azért, hogy kívülről ne legyen érzékelhető, hogy 4 megszakad, 3 kint iszik, meg lógatja… (“nem rátok haragszom, értetek…”)
  • A művház új vezetése érezhetően barátságtalanabb volt a szervezőséggel (nem kevés fejfájást okozva szegény Feryxnek), ez a tendencia reméljük javulni fog, mert azért szerintem nem minden nap van itt ekkora rendezvény, és ez egy JÓ placc amúgy!

Na és akkor a pozitívumok (ezekből van bőven):

  • Ricsi valami hihetetlen heroikus küzdelmet folytatott a compo-k levezénylése fronton, jár neki innen is a maximális gratula, meg a virtuális vastaps (a lebaszásokat úgyis elmondtuk neki a helyszínen, hogy jövőre mit kell sokkal jobban >:-) )
  • A kajánál idén először nem volt ordenáré tülekedés, nem akarta senki félrelökni Viti sütés közben, SŐT! alapvetően fegyelmezett sorbanállás volt jellemző a társaságra. Nem tudom, hogy ezt most mi eredményezte, a kaják időbeni jobb elosztása,vagy hogy fejlődik a társaság, de jó volt azt látni végre, hogy nem teher azoknak az embereknek sem ez a történet (a sok részeg elviselése miatt), akik azon munkálkodnak, hogy legyen valami finom és ehető. Tartsuk meg jó szokásunkat!
  • Bár a szokásos keménymag ott volt, és úgy gondolom alkohol sem fogyott kevesebb, ordenáré, vállalhatatlan részegre senki nem tolta magát… Öregednénk??? Mindenesetre ez is maximális respekt a társaságnak, ezt is tartsuk meg! <3
  • Annak ellenére, hogy 10 szervezőt számoltam összesen, viszonylag olajozottan lement a rendezvény. Remélme jövőre még jobban fog nekik sikerülni, meg be tudnak vonzani még pár embert! Csak így tovább!
  • Ingyen KV és tea <3
  • PADAWANS!!! Az, hogy egy 70%-ban újoncokból álló C64-es kóder csapat a qb-n adja le a release-ét, az valami hihetetlen és kimondhatatlan megtiszteltetés a party számára! (még úgy is kimerem ezt jelenteni, hogy ott ugye én csak látogató vagyok/voltam!). Ez az igazi scene spirit! Le a kalappal srácok! Atom jó kis effekt demó volt, és bearanyoztátok vele mindenki partyját! Reméljük lesz még más projektetek! <3 <3 <3
  • A család! Ezt már többször, több fronton is elmondtam, de az a szintű családi összatartás, ami Feryx mögött megjelenik, az példátlan, megindító, és valami hihetetlen módon motiváló is (valahogy így képzelem el a 2003-as veszprémvarsányi gázolaj/fűtés akciót, kár, hogy azt nem láthattam élőben!). Mindenki teljes bedobással dolgozik/dolgozott azért, hogy a “hülye” tesó/gyerek agylövése/hobbyja meglegyen. Innen is küldöm az ölelésemet és szeretetemet az egész Feryx família minden tagjának! NAGYOK VAGYTOK!!! <3 <3 <3
  • És végül, de nem utolsó sorban: a scene család. Akik ott szoktak lenni, de nem tudtak, azokkal sok szót sikerült váltanom online (de így olyan arcokkal is, mint Bonefish, Daniella, stb.), és általatok kezdem látni a fényt az alagút végén, hogy ha nem is holnap, de tényleg lassan visszatér az élet a normális kerékvágásba, és újra találkozhatok személyesen mindenkivel!

És, hogy mi van vissza idénre?

Árok Respawn – Aug 20-22 – Online – Nézzétek, ahányan csak tudjátok!

Function 2021 – Sep 10-12 – Mert kell egy hétvége együttlét a fővárosban is! <3 – Ha nem lesz lezárás (ez az egy vis maior lehet!), akkor megcsináljuk, ahogy tavaly is! – GYERTEK ;-)

Experience 2021 – még nem tudjuk milyen formában (lesz-e 13. hullám?! ) de LESZ! – Nagyjából szokásos időpontban

Ha valaki kacérkodik külföldi partyval:

Xenium – Aug 27-29 Katowice – Mi pasyval ott leszünk pl ;-)

Legyetek jók, gyártsatok release-t, szabaduljatok a COVID kilóktól és stressztől, találkozzunk mielőbb!

VISZLÁT ÉS KÖSZI A PARTYT!!!

Categories: Party, Review | Tags

One Response so far.

  1. avatar TomCat_ says:

    Tényleg jó volt találkozni és dumálni többekkel. A covid demotiváció a rilízek számában erősen beköszönt és ráadásul idén valahogy a külföldiek nem volt kedve remote-ot küldeni. Így sokkal inkább belterjes lett a dolog, akár egy orosz parti.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára