☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Revision 2017 (Infodeskes szemmel, 1. rész)

Posted by Vickey on 2017-05-06, 11:48

Mivel tavaly már voltam infodeskes, ezért mindenféle Revision szervezői oldalon rajta szerepeltem. December végén jött az első lépés, amikor is Under Construction után Dfox-tól jött egy kérés, hogy iratkozzunk fel.

Elteltek a hetek, és figyeltem a Slack-et, hogy miket kell végeznem, és a Wiki-t, hogy hányan vagyunk szervezők. Főleg az infodeskesek száma érdekelt. Február végén alig tudtam össze számolni 6-7-et _összesen_! Mikor 1 shift-ben 5-en kellene hogy legyünk… Szép kis balesetnek fog ígérkezni, de megcsináljuk. :)

Közben márciusban jöttek a következő levél, hogy lehet Revision-os táskát(!) és kardigánt rendelni. Következő 3 percben már a Wiki-t bújtam, hogy ismét bővítsem az amúgy is termetes táska gyűjteményemet. Tavalyi évből okulva most nem kapucnis pulóvert, hanem kardigánt rendeltem. Ezek után beszereztem az elmaradhatatlan barkácskesztyűt, ami pl. az asztalok pakolásánál fontos. Egyik tavalyi szervezőtársamtól tudtam meg, hogy egy ilyennek az élettartalma 3 party. Kézkrém, sebtapasz, tollak stb. és már eszközileg fel voltam készülve a partyra. 2 héttel Húsvét előtt meg megkaptuk az infodekes beosztásunkat. Elég jól osztottak be, bár az utolsó, ami hétfő 0-6-ig volt, nem tudtam még, hogy hogyan fogom túlélni.

Mivel party előtti hetet Magyarországon töltöttem el egy kis családlátogatás miatt, ezért pihenés ügyileg nem voltam teljesen felkészülve. Alig vártam, hogy vasárnap hazaérjek Karlsruhéba és pakoljak össze. Kedden végül elindultam Mennyországot lehozni 1 hétre Saarbrückenbe. 2 óra alatt ott voltam és taxival mentem a Crystal Hotelbe becheckolni. Leraktam a cuccaimat és 5 perc múlva már indultam az E-werk-be.

Ezután elkezdődött az nagy Build up rész, ahol 2 és fél napon keresztül építettük fel a placcot. Többek között a segédkeztem a Beam Team színpadának felépítésében és megerősítésében, Yogival mentünk a másnapi asztalok helyét kijelölni (sok-sok méréssel). A végén már éreztem a térdeimet, de ez nem érdekelt. Közben Maugli is befutott, hogy segítsen a konyhán. Tavaly óta tudom, hogy a felépítésnél nagyon fontos, hogy az a kb. 60 ember jóllakottak legyenek. Közben megdicsértek, hogy milyen jól nézek ki és hogy sugárzok. Csak így érdemes a világ egyik legnagyobb partyját szervezni.

Miután visszatértem a hotelbe akkor látom, hogy a teraszról 1001-gyel jön befelé a világosság. Na mondom, ennek az éjjelnek már lőttek, nem is tudtam aludni rendesen. Másnap rájöttem arra, hogy ha leszorítom a függönyt a cuccaimmal, akkor sötétebb lesz. 1 gonddal kevesebb.

Másnap és csütörtökön elkezdődött az infodesk építése, berendezése. Majd megkaptam hőn szeretett szokásos feladatomat, a pólóhajtogatást. Valószínűleg azért kattantam rá annak idején mert ezek nem olyan érdesek, mint amikor szárítóról vesszük le őket, hanem újak és nagyon könnyű velük dolgozni. Le is hajtogattam 2 részletbe közel 500 látogatói és támogatói pólót. További feladatok között volt még, hogy az orgáknak és a VIP vendégeknek az alagsorban lévő hűtő helyiségben italokat (vizet, sört almalevet stb. ) 4 turnust csináltam kb. mire végeztem megtudtam, milyen is az a Revision Fitness.. :)

Majd infodesknél kellett segédkeznem. Közben KB próbálgatta a 2nd Stage-nél a hangfalakat, egy kis zenével.. BAMM –> Viki ugrik, felkiált és felnevet.. :D KB-nek jelzem, hogy a hangteszt sikeres volt. :) Később a kint lévő műanyag padlókat raktam ki a finnekkel.

Csütörtök délután/estefelé az összes szervezőnek asztalokat és székeket pakolni, majd jött az Orga meeting Dfox vezetésével. Hagyományos bemutatkozás mikrofonba, hogy mindenki hallja. Persze, hogy nem ment. (Ezt még gyakorolnom kell, de rajta vagyok az ügyön :) )  Majd befutott Styx is, aki sajnos csak most tudott eljönni az új munkája miatt. De elégedett volt a teljesítményünkkel, majd ellátott minket még egy csomó feladattal… :D

Többek között a Goodie bageket kellett elkészítenünk, kb. 10-12 emberrel. Jó móka volt, jegyzetfüzeteket meg a képeslapokat raktam. Közben/utána megkaptuk az idei szervezői pólonkat, kardigánokat, névjegytartót, személyre szóló Revision-os bögrét (!!!) és egy meglepit MBB-től, ugyanis idén lett 20 éves az Easterparty hagyománya.

Másnap reggel tokkal-vonóval elindultam fél 10-re mert akkorra tűzték ki az infodeskesek meetingjét, ami igencsak viccesre sikerült. Először Franky beszélt arról, hogy mit kell tenni olyankor, hogyha a látogatók meg szeretnék nézni az entryjüket, majd, hogy ha lemegyünk az alagsorba italokat felhozni, akkor azokat a söröket hagyjuk békén, amik belgának látszanak, mert kell majd neki a Beer Seminar-ra. Majd Venom és Messy próbálta szólt pár szót az új kávégépekről. Hogyan kell gyorsan hibát elhárítani, ha esetleg elakadna a kapszula. Egy rövid demonstrációt tartottak erről: Venom keze volt a kávégép eleje, Messy meg úgy tett, mintha megpiszkálná a kart a kávégép belsejében. De valamiért bizonytalanul csinálták.  Több nem is kellett nekünk, elkezdtünk kuncogni. (hiába, fáradtak voltunk), majd Venom megszólal “Nem kell igazán aggódnotok, amikor belenyúltok, nem fogja megégetni a kezeteket, kicsit lesz csak langyos és nedves”…… Ekkor próbálták megmenteni a menthetőt, de kár volt minden próbálkozás. :D Szó volt még a biztonságról, Partymeister-ről stb. És a végén felturbózva mentünk ki, ugyanis másfél óra volt a nyitásig.

Volt még egy végső Orga Meeting, ahol már KB kizavarta azokat, akik látogatók voltak, és csak mi maradhattunk. Megköszönték a munkánkat, és motiváltak minket a partyra. Közben én már izgatott és derűs voltam mert csak percek választottak attól, hogy Madame, Dfox és Styx kinyissa az ajtót és elkezdődhet Húsvét Hétfőig tartó őrület. :)

 

[Folyt. köv.]

Categories: Party | Tags: , ,

2 Responses so far.

  1. avatar Gargaj says:

    Ebben az a jo hogy ez ilyen tok oldskool partyreport, tisztara mintha diskmagot olvasnek :D

  2. avatar Vickey says:

    Köszi! Próbálkoztam live report-tal is, az valamiért nem feküdt. Így jobban ki tudom élni magamat. :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára