☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Demószemle: Sundown 2015

Posted by Gargaj on 2015-08-20, 20:29

Furcsa dolog úgy demószemlét írni egy partyról, hogy az ember Poueten elolvassa a fórumot ahol többen jelzik, hogy mennyire jó volt a compók minősége, aztán egy napra rá kiderül, hogy gyakorlatilag minden compóban 1db entry indult, az is elég vegyes minőséggel – dehát ugye az izlés relatív. Angliában tartották nemrég a Sundown partyt, nézzük tehát onnan a kevés beérkező munkát.

Demo compo: ate bit – 0xAnniversary

Pouët / Download

Evilpaul nagy mestere a stílusos demóknak, ezúttal sincs másképp: laza, ötletes, jópofán kinéző demót hozott ezúttal is, semmi nincs túltolva benne, az effektek egyszerűek, de passzolnak, és az egészet természetesen nagyban segíti a legendás 4mat által alápakolt zúzos kis zene. Egyetlen problémája talán, hogy elég rövidke, és nagyon hirtelen van vége, de ennek ellenére mindenképp javasolt megtekinteni.

https://www.youtube.com/watch?v=jnRygi3fosE

4k compo: lovely hannibal & v0yager – lovelyIntro10

Pouët / Download

4k-ban fraktálzoomert írni 2015-ben kicsit snassz, még akkor is, ha jó a zenéje. Ezzel szemben olyan fraktálzoomert írni, ami látványosan fake (nem csak hogy kockásodik, de a Mandelbrot-körte tökéletesen illogikus helyeken ismétlődik), az főleg ciki, pláne compot nyerni vele. Nyilván emberünk nem tehetett róla, hogy senki más nem készült, így alapvetően jogos az eredmény (csinál > nem csinál, ugye), de valószínűleg nem ezt az intróját fogja büszkén kitenni a kirakatba ha arra kerül a sor.

4k exe gfx compo: Fizzer – Verlockend

Pouët / Download

Fizzer neve az idei Revision invitationből lehet ismerős, ez a munkája pedig kóderizmai mellett a grafikusi tehetségét mutatta be: kiválóan eltalált színek, szép kompozíció, és én hajlandó vagyok behúzni előnynek azt is, hogy a poemtoahorse-ra emlékeztet.

Categories: Ajánló, Demo ajánló, Party | Tags: , , ,

5 Responses so far.

 1. avatar teo says:

  4-mat zenejenel helyenkent ez a Julius modul flashelt be nalam (bar nyilvan alap 90es rave hangszerek):

  https://youtu.be/aWvCnSEfaxk

 2. avatar Travis says:

  “…többen jelzik, hogy mennyire jó volt a compók minősége…”

  Bigscreen effektus.

 3. avatar Gargaj says:

  Egyreszt. Masreszt gondolom mas szinthez vannak szokva, nem nagyon szokott naluk jo compo lenni elmult evekbol kiindulva.

 4. avatar slyspy says:

  Hogy tud fake lenni 4k-ban egy fraktál zoomer?

 5. avatar Gargaj says:

  Nem ertem a kerdest.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára