☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

GDC 2014 – Engine dömping

Posted by Murphy on 2014-03-20, 09:54

A GDC 2014 alkalmából minden komolyabb enginegyártó cég új trailerrel jelentkezett. Jól tették, a látványon igencsak érződik, hogy itt az új konzolgeneráció. A fejlesztőket láthatólag nem kell félteni, a PS4 és az XBOX One is rendesen meg lesz izzasztva.

A Ubisoft Snowdrop engine-je rögtön kakuktojás, mivel kizárólag belső fejlesztésekhez lesz használva. A GDC-n a következő Tom Clancy játék, a The Division jelentein keresztül mutatta be a cég svéd studiója (Massive Entertainment), hogy mire is számíthatunk. Röviden? Állesésre!

Nagyon nincs még vége…

Az Epic egy Unreal Engine 4 feature bemutatót hozott a GDC 2014-re. A technikák jelentős részét már korábban is láthattuk, ettől függetlenül igen meggyőző. Az ember már kötögetné is magának a shadereket. Ez már nem is marad álom, mivel az Unreal engine innentől havidíjas konstrukcióban is elérhető lesz, 19.90 USD/ hó áron.

A Crytek inkább a készülő játékok jeleneteire helyezte a hangsúlyt. Szóval amit itt látunk, azt hamarosan irányíthatjuk is. Mellesleg a CryEngine is elérhető lesz bárki számára 9.90 USD havidíj ellenében.

A Unity késztői nem játszanak egy pályán a többiekkel, hisz az ő technológiájukat elsősorban indy fejlesztők használják, és leginkább mobilra. Ettől függetlenül – vagy talán éppen ezért, – hangulatban egyértelműen az ő ShowCase trailerük sikerült a legjobbra. Az Unity 5 képességeit bemutató video pedig igen meggyőző, a fejlődés látványos.

6 Responses so far.

  1. avatar nap says:

    Az utolsó mondatban Unity akart lenni szerintem a Unreal Engine helyett. ;)

    Egyébként ilyen konstrukcióban a UE4 és a CE3 is olcsóbb mint a Unity.

  2. avatar Murphy says:

    Köszi, javítva. :)

    >Egyébként ilyen konstrukcióban a UE4 és a CE3 is olcsóbb mint a Unity.
    És ez milyen jó! Így esélyes, hogy hamarosan árat csökkentenek a Unitysek is.

  3. avatar Travis says:

    Csak én lettem depressziós a videókat látva?

  4. avatar aboy says:

    Travis LOL :-)

  5. avatar RawBits says:

    Most már nyugodtan megkérdezheted az engine programozód hogy “Mennyit is keresel?” :)

    De komolyra fordítva. Ezekhez emberek is kellenek akik életre bírják kelteni őket. És itt nem csak programozókra gondolok…

  6. avatar Bery says:

    Travis, én is azon gondolkodtam, hogy már csak két év munka napi nyolc órában, és utolérem a 3 évvel ezelőtti szintet :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára