☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Retro játékok a szünidőre

Posted by Murphy on 2013-12-23, 12:50

Retro C64 játék, Crazy Dog RacingHurrá! Itt a szünidő! Ilyenkor végre van egy kis időnk játszani is. Persze egy idő után az ember megunja a legfrisebb PC, PS4 vagy az Ouya játékokat is. Nosztalgiázáshoz előkerülnek a már jól bejáratott C64 játékok is. Mellesleg idén is több tucat játék jelent meg a már több mint 30 éves gépre. Krissz például C64 játékok javascriptesítése helyett ezúttal a 6502-es assemblyt választotta. Rihárdóval összefogva az eredeti vasra készítettek egy BMX Simulator klónt. Érdekessége, hogy ezúttal biciklisták helyett kutyák a versenyzők. :)
Kedvet kaptál egy kis versenyzéshez? Ide kattintva tudod a játékot kipróbálni.

Még több retro játékra vágysz?

A Tehernapló is pár hete írt az RGCD 16Kb-os játékversenyéről. Ott sok, és kifejezetten színvonalas játékot találsz. Ne feledkezzünk meg a plus/4 scene játékairól se. A memóriádat teheted próbára a Memento-val. Ha inkább a Joystickkot törnél, (apropó Quickshot 2 vagy Competition Pro?) akkor ott a Sgt. Helmet Zero című platformer.

Ha még ez se lenne elég, nézz körül a RetroTime-on. Az a legjobb magyar retro gaming portál, sok 8 és 16 bit játékhírrel. De az Upcoming New 8 Bit Games Facebook page is igazi csemegékkel szolgálhat. Utóbbi két oldalon a Commodore mellett más gépekkel is találkozhatsz. Ha te fanatikus C64 hívő vagy, böngészd a CSDB-t. Szeretnéd a 2014 minden napját C64-el kezdeni? Akkor a Retroinvaders naptára neked készült! Az angol verziót innen tudod letölteni.

Nem játékokta vágysz? Csak a chiptune hangzás hiányzik? A c64 játékzenék válogatásban tuti a te kedvenceid is szerepelnek. Esetleg idegenkedsz a filterezett hullámformáktól? Akkor neked az 1 bit chipzenei válogatást ajánlom.
Programozóknak az Atari 2600-at bemutató sorozatunkat ajánlom. Napokon belül jön is a folytatás. Nem biztos, hogy ezután előjön belőled a retro programozó. Viszont tisztelni fogod azokat akik erre a platformra fejlesztenek. :)

Jó szórakozást és kellemes ünnepeket kívánunk!

Köszönjük a hírt Steveboy-nak!

Categories: Háttér, Retro | Tags: , , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára