☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Tutorial: barlangi troll

Posted by slyspy on 2013-10-16, 08:54

image7Sade ezúttal egy barlangi trollt rajzolt nekünk, övé a szó:

Rendben. Az előző, összecsapott tutorial után egy érdekes technikát szeretnék megosztani veletek. Ez is egy „háromórás” kép születéséről szól, teljesen más témában. Tőlem távol állnak a  szörnyes képek, de mindig is birizgált, hogy milyen jó lenne egy ilyen képet készíteni. És új technikákat kipróbálni. Így arra jutottam, hogy először megcsinálom a szörny alakját, és úgy haladok kívűlről befelé. Mivel a zombik elég túlhajszolt téma, ezért egy barlangi trollnak indultam neki.

 

 

image1

Nem fekete, mint látod, hanem nagyon nagyon sötét barna. Ez fontos lesz a későbbiekben.
Zöldnek képzeltem a drágát, úgyhogy elkezdtem zöld ecsettel megrajzolni, hogy hol lesz világosabb a bőre. Ez abból az egyszerű okból szükséges, hogy adjon némi térbeliséget a képnek.
Miután ez megvolt, elkezdtem orvul elmaszatolni, egybedolgozni (a profik nem maszatolnak).
Már megcsináltam a kezét, amikor arra jutottam, hogy nem erőlködök, hagyom, hogy adja magát, de mindenképpen be fogom fejezni, akármilyen lesz. Sok kép egyébként itt vérzik el nálam, hogy úgyis túl rózsaszín a lelkivilágom az ilyen témákhoz.

image2

Aztán hirtelen bepattant egy dolog: mi lenne, ha nem simán megfesteném a fény-árnyékot, hanem egyszerűen dodge-burn toolal adnék neki térbeliséget, és textúrát egyszerre?
Így kiválasztottam azt a brusht, amit a bőrpórusokra szoktam használni, és nekiestem:

image3Az eredmény nagyon megtetszett, így folytattam. Gondoltam, vagyis féltem tőle, hogy a fejnél fog elvérezni a dolog, így nem kihagytam, hanem nekiestem.

image4

Miután megcsináltam a fejét, nagyon odavoltam, meg vissza, hogy egyáltalán sikerült (boldogak a lelki szegények alapon), gyorsan megcsináltam a ruháját is. Fülbevalón gondolkoztam, de az már túlzás lett volna.

image5

Azt hiszem észrevettétek, hogy szeretem a mély, földes színeket. Ezúttal meglepő módon ismét narancssárga layert, „soft light” beállítással engedtem rá (klikk a képre a nagyobb méretért):

image6

De még mindig úgy éreztem, hogy valami hiányzik, így készült neki egy kis háttér, meg kapott valami frizurafélét.

image7

Hát ennyi.
Köszönöm, hogy elolvastál.

4 Responses so far.

  1. avatar zoom says:

    Nekem már az elején ledobta az agyam az ékszíjat. Hogy a fenébe lehet úgy megrajzolni perfekten előre a körvonalat hogy nem tudod milyenek lesznek a részletek?

    Ha meg előre látod minden részletét akkor áááá *head explodes* :D

  2. avatar Murphy says:

    Sade: Hát ha ezeket fázisoknak adnád be compora nem hinnék neked. :) Ha jól értem ez nem egy saját kisérlet volt, hanem egy technika amit mások is használnak?

  3. avatar br1an says:

    A fej tényleg nem sikerült, a többi viszont szuper lett!

    Ez a módszer festészetből lett átvéve vagy van rá más példa scenen?

  4. avatar br1an says:

    Régen Deluxe Paintban hasonló módon lehetett rajzolni úgy emlékszem.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára