☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Project Giana – támogasd te is!

Posted by TaZaR on 2012-08-27, 21:31

Célegyenesénél tart a Project Giana pénzgyűjtő kampánya – 4 nap van hátra és kb. $25,000 hiányzik a célhoz. Támogasd őket te is abban, hogy ez a játék ténylegesen elkészüljön: http://www.kickstarter.com/projects/project-giana/project-giana!

A játékot a The Great Giana Sisters (C64, Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, MSX2) és Giana Sisters DS (Nintendo DS) készítőjének (a 2009-ben elhunyt Armin Gessert által alapított Spellbound Entertainmentnek) csapatából verbuválódott Black Forest Games jegyzi. A kultikus játék 25 éves évfordulóján készülő sequel a megszokott 2D játékstílust fogja hozni, de 3D külsőbe bújtatva, és kicsit újragondolt gameplay-jel, már ami az átváltozásokat illeti. Itt arra kell gondolni, hogy kedvünk szerint válthatunk majd a Cute és Punk formák között, és ezúttal nem csak más képességet kap majd Giana, hanem magát az egész környezet is átforgatja a transzformáció, egy fényes, zöld füvű, kék egű, és egy lepusztult, ellenséges, sötét világ között. Ez így elmenne egy jól hangzó gimmicknek, de ennél jóval többről van szó, ugyanis az ellenfelek és a tereptárgyak viselkedése is megváltozik, így az alakok közti gyakori váltogatásra különböző puzzle-ök, és veszélyes helyzetek megoldásához is szükségünk lesz!

A soundtrackért a felelős az eredeti játék zenésze, Chris Hülsbeck, illetve a SID metal bandaként ismert Machinae Supremacy lesz. A korai demo egy napja jelent meg, mely egy tutorial pályát, és egy játék közepére szánt nehezebb stage-et tartalmaz, itt letölthető: http://project-giana.com/download/, itt pedig egy hosszabb gameplay video látható:

A megjelenést ez év októberére ígérik PC-re, majd késöbb XBLA és PSN platformokra, de az Ouya is szóba került.

2 Responses so far.

  1. avatar Murphy says:

    Funded! This project successfully raised its funding goal about 21 hours ago.

  2. […] rajongói közt legendának számít, és pont a napokban merült fel a neve a Scene.hu-n is a Project Giana kapcsán. Az Evoke-on is ott volt, ahol egy seminar keretében mesélt sok érdekes történetet. No persze […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára