☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

BSTV – Vakondok 2 Premier + Poison interjú

Posted by Murphy on 2011-12-07, 15:45

Sok kommentár azt hiszem nem szükséges, a BSTV (Budavári Schönherz TV) jelen volt a Vakondok 2 premierjén, majd egy studióbeszélgetés keretében Posiont faggatták a demoscene-ről.

Ha eddig lemaradtál volna róla, akkor a hétvégi Experience Demoshow-n még megnézheted a filmet!

Categories: Vegyes | Tags

61 Responses so far.

  1. avatar Murphy says:

    A riporter leányzó esélyes, hogy még óvodás volt ’96-ban, így érthető, hogy elkerekedett a szeme. :)

  2. avatar Unreal says:

    mit szolnatok egy debreceni vetiteshez? mar ha van itt debreceni rajtam kivul aki olvassa ;D
    ugyi voltal Pojzi
    [ módosítva Dec. 7. 20:05 ]

  3. poison egy ki-ba-szott médiageci!
    \o/

    amúgy pojzon aszonta, hogy rólam is mondott csomó sok mindent, csak azt kivágták… :…_(

  4. avatar Unreal says:

    Leon: mer biztos 18+ os volt es nem volt szalonkepes :) (..es kesobb a vagoszobaban..kis is ez a Leon?te jo eg,..ezt ki kell vagni :)

    [ módosítva Dec. 8. 07:41 ]

  5. avatar Murphy says:

    Leon: Megint nem futottál be, marad a következő Csillag Születik. :)

  6. avatar Unreal says:

    vagy meg ott az X-Faktor :D

  7. oké, akkor beszélgessünk picit komolyabban… lehet, hogy amit most írni fogok az sokakat kiábrándít, kiveri a biztosítékot, esetleg megkapom a “hülye vagy leon…” kezdetű mondatokat, de nem nagyon fog érdekelni… ;_)

    experience demoshow, ez lenne a fő vezérfonala az okoskodásomnak.
    a helyzet az, hogy egy iszonyat nagy faszságnak tartom, hogy havonta/ két havonta, esetleg egy évben 2-3 alkalommal is szervezve vagyon egy-egy ilyen “demo-shownak” nevezett akármicsoda… a problémám ezzel annyi, hogy a vidékieknek, mint pl. én, baromira nem éri meg az utazás egyedül, csak azért, hogy egy pár-órás “sörözésre” összeüljön, mert gondolom, amikor az ilyen “rendezvények” pubokban vannak megtartva, akkor nyilvánvaló, hogy a kötetlen eszmecsere mellett legurul egy-egy korsó sör is…
    én úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy ha egy scene party-val egybekötött 2-3 napos -versenyekkel is megtűzdelt- dologgal lenne egybe kötve egy ilyen “nyúbí” hívogató demovetítés, akkor arra szívesen elmennék, akár ha 2 havonta, vagy havonta van megrendezve….
    de úgy vélem, hogy nekem speciel baromira nem éri meg az útiköltség + kiadások, azt a közel 4 órát, még akkor sem, ha ingyenes az ilyen összejövetel….
    ez a budapestiek és a vonzásban élők privilégiuma… ennél fogva szomorúan könyvelem el, hogy amíg ti baromi jól szórakoztok és esetleg a scener és emberi kapcsolatokat is mélyebbre fűzitek, ápolgatjátok, addig a vidéken élőknek és akik nem tehetik meg, hogy bp-re rohangáljanak havi szinten, marad az egy évben talán jó esetben 1-2 találkozó…
    persze lehet azt mondani, hogy “össze kell állni több embernek és akkor occsóság van”, de a baráti társaságom nagyobb része -akit ez érdekel- (értsd psn, már rég bp-n lakik…)

    természetesen üdvözlöm a törekvést, hogy nyitni a tudatlanság felé és beszivárogtatni a szénát a tehetség színfalai mögé, hogy elvetve a magot, a későbbiek során a tudást kamatoztatva demokat készítve öregbítsék magyarország hírnevét világszerte az ifjú pdavanok a nemzetközi porondokon is…

    (értsd, tök jó, hogy demoscene-t reklámoztok… ;_)

    nem is ez ellen van kifogásom, sőt… én csak megpróbáltam felvillantani egy -sajnos a hétköznapokra is jellemző problémát- ami a pénz és idő és lehetőségek mérlegelése lenne a PÁR ÓRÁS scene rendezvényekkel szemben…

    én úgy vélem 2-3 napos demoscene party vs 4 órás demoshow részemről 1:0

    a figyelmet köszönöm, bízom benne, hogy NAGY anyázást nem fogok kapni…

  8. avatar Unreal says:

    ahhmm…azt hiszem Leon megfogalmazta az en erzeseimet is. Rohadtul kimaradnak a videkiek ebbol az egeszbol. Sajnos mostanaban ritkan jarok pestre, evente 2-3 alkalom es meg azzal sem tudom en sem egybefuzni a meetinget, de akar mondhatnam hogy hiaba konyorgok itt sok debreceninek senki nem hajlando kimozdulni. Lustasag, munka, stb.. ki tudja. De teljesen egyetertek azzal amit Leon mondd. Kicsit onceluan szervezodnek ezek a pesti demoshow-k, ertjuk hogy Bp a fellegvar… Persze mondhatnank, hogy akkor ti videkiek miert nem szerveztek itt valamit magatoknak? hat erre a valasz, a megkevesebb videki erdeklodo, es emberhiany. De eskuszom pont Leon beirasa elott gondolkodtam rajta komolyabban ha sikerul picit megmozgatni az itteni debreceni csapatot, egy kis demovetitest, es vakondok2-t le lehetne nyomni meg ev vege elott…. de elotte egyeztetek hiszen nem szeretnem ha oten uldogelnenk egy ures teremben. Projektort, gepet tudok szerezni, es ugy nez ki hely is lenne, akar a Debreceni Egyetem egyik aulajaban, vagy a varosban, de inkabb az elobbi helyszint preferalnam, Gargaj veled fel is veszem ezugyben a kapcsolatot.

    En ezt kerem karacsonyra cimmel a baratoktol, orulnek neki, aki tud segiteni jelezzen, a korlevel nemsokara elindul

    [ módosítva Dec. 8. 10:48 ]

  9. avatar Murphy says:

    Leon: félreérted a helyzetet. A demoshowk nem a demopartyk helyett szerveződnek, hanem mert ezek egy demopartyhoz képest sokkal kevesebb pénz/idő/energia/ember szükséges a megszervezésükhöz. Röviden, erre még akadnak vállalkozók, demopartyra kevésbé. Nyilvánvaló, hogy sokkal szívesebben menne mindenki demopartyra, csak épp nincs mire, ezzel legalább picit jobban élővé lehet tenni a demoscene közösséget. Az, hogy Pesten van meg azért van, mert akik csinálják azok pont itt vannak. Megjegyzem Pasy pl. Dunaújvárosban rendez évek óta demoshowt, és mellesleg az Experience-nek is szervezője.

  10. zionával beszélgettem most délelőtt erről a dologról elég hosszan…
    ezzel az egésszel az az egyetlen probléma, hogy a “demoscene közösséget” össze tudjátok kovácsolni és “élőbbé” tudjátok tenni azok számára akik bp-n laknak… akik vidékiek és nem tehetik meg, hogy havi/két havi szinten bp-i “összekovácsolódáson” részt vegyenek, azok meg csorgathatják a nyálukat vagy várhatnak a party-kra…

    én megértem, hogy kevesebb ember, idő, zsé… ettől függetlenül nem tetszésemet fejezem ki, mert irritáló, lehangoló és mindazonáltal elszomorító ténykényt könyvelem el, hogy én és társaim (vidékiek) mindenféle összekovácsolódásból és kapcsolatépítésből, esetleg szakmai fejlődésből és egyéb dolgokból kimaradnak…

    megjegyzem: ha ajka környékére szerveznénk mondjuk havi szinten egy demovetítést, ingyenes látogatottsággal, biztos vagyok benne, hogy a budapestiek közel 1%-a lenne jelen, (nem c64-ről van szó, hanem akár pc-ről is…), szóval biztosra veszem, hogy kapitulálna minden kedves budapesti fiatal, nem fiatal scener, kibic és bárki egyéb, hogy “mi itt vagyunk, ti meg oda szerveztek…”

    köztes megoldásnak kéne születni, de az meg nincs… így nekem/jó néhányunknak marad az évente JÓ ESETBEN 1-2 party (jobb esetben 2 vagy 3 napos, rosszabb esetben 1 napos… …is alig) és a budapestieknek pedig a party-k IS és a rendre megrendezett ingyenes demovetítés…

    persze tökéletesen érthető, hisz a havi bkv bérletet így is, úgy is meg kell venni, akkor meg meddig tart felülni egy budapesti személyszállító eszközre/járműre és igénybe venni a szolgáltatást, majd leszállni és elgyalogolni egy tök ingyenes rendezvényre….

    próbálok nem szarkasztikus lenni, de tényleg kiábrándító, hogy a vidékiek malmoznak mert ilyen/olyan okokból kifolyólag nem tudnak hangulattal és magas fokú intellektuel eszmékkel kapcsolatokat erősíteni, építeni, kialakítani, stb…. míg a bp-iek vígan erősítik a már meglevő és alakítják a még nem létező scener kapcsolataikat…

    ezen elvitázhatnánk amúgy nap estig, csak nem lenne értelme, én jómagam nem vitaindító fórumot akarok itt kezdeményezni, csak szerettem volna, ha picit elgondolkoztok, hogy van egy perifériára szorult réteg, akik szeretnéNEK, de nem tudNAK…

  11. avatar Murphy says:

    Nincs vita. :) Jól értem, hogy most azt nehezményezed, hogy néhány ember lelkesedésbőll szervez bármilyen demoscene related dolgot, és az nem egy többnapos party?

    Egyébként ’90-2001-ig volt minden hétvégén volt csokiklubb pesten, belegondolva ez is elég bicskanyitogató. ;)

  12. avatar Gargaj says:
    wrote
    így nekem/jó néhányunknak marad az évente JÓ ESETBEN 1-2 party (jobb esetben 2 vagy 3 napos, rosszabb esetben 1 napos… …is alig) és a budapestieknek pedig a party-k IS és a rendre megrendezett ingyenes demovetítés…

    Nem egeszen ertem mire akarsz kilyukadni. Valamelyik ezek kozul ne legyen?

  13. avatar Travis says:

    Leon: Igazad van, de próbáld meg fordítva elképzelni. Ki fog lemenni Pestről pl. Mohácsra (Busodore miatt említem) egy 4 órás demó vetítésre? Vagy Unreal, te elmennél Mohácsra Debrecenből egy vetítés kedvéért? Mert ha a válasz nem, akkor vidéken is csak a több napos parti jöhet szóba.

  14. avatar Unreal says:

    Travis: igaz, csak panaszkodunk itt.. ennyi :) (amugy meg pest is kb annyi mint innen Mohacs, szoval akkor inkabb pest, oda surubben jar a vonat:) kb semmivel se lennek reszemrol elorebb.
    [ módosítva Dec. 8. 15:19 ]

  15. avatar Charlie says:

    Megy a rinya, megy a rinya, ven tulkenyelmesedett szarok vagytok, anno Overdose demoshow-n Gyorben total crowded volt a place, es csomoan jottek pestiek… Sot, messzebbrol is. En Zalaegerszegrol mentem, huszonnyoc atszallassal, keresztul a fel Dunantulon a decemberi hidegben!

    Es en lementem az egy napos Busodore partyra, Mohacsra, Skodaval. Pedig pici party volt, es alig voltunk a place-en az amugy remek fun compo k miatt! :) De legalabb lattunk sokmindent Mohacsbol, ahol meg sosem jartam. Szoval, lehet hogy a demovetites csak 4 ora, de elotte/utana el lehet menni haverokkal sorozni, dumalni, alternativ programot szervezni melle.

    De persze egyszerubb siratni a szajunkat, ertem en! :)

  16. avatar Charlie says:

    Ja, amugy a legalja az volt, mikor valaki aki a hatkerben lakik, kozolte, hogy O bizony nem megy ki a Csokiba (XV. kerulet), mert az videk. Namondom…

  17. avatar pohar says:

    ha jól értem, akkor Leonnak az a baja, hogy messze lakik.

    fogjunk össze mindannyian és írjunk egy levelet a TUM és az Assembly rendezőinek, hogy túl messze van a party!!!

  18. avatar Unreal says:

    Pohar: Szerintem nem arrol van szo hogy messze van valami – bar Csarli alacafolt hogy o 1 napos partyertl is elmegy – respect – nyilvan a Breakpointra most is ezerrel mennek Teoekkal meg Travisekkal egyetemben ….ha lenne. Hanem az ilyen 1 napos esemenyekkel kapcsolatban koncentralodik minden pestre. De csak rinyalok ofkoz..

    [ módosítva Dec. 8. 17:31 ]

  19. avatar Bery says:

    Én itt ebben a témában dobtam egy Unhandled exeption-t ;-)

    Leon, Unreal szervez egy vetítést Debrecenben, azaz nem Pesten, hanem vidéken. Mész? :)

    Bizony, scenerek közül a legtöbben Budapesten élnek, így egy ilyen rendezvény alkalmával is itt sikerül a legtöbb embernek a kedvére tenni. De írhatnám azt is, hogy Ajkarendekről ide könnyebb elvonatozni, mint Debrecenbe. De Debrecenből is könnyebb ide eljönni, mint Ajkarendekre.

    Sajnos az van, hogy örülni kell minden ilyen eseménynek, akárhol is legyen. Én örülnék, ha az Árok közelebb lenne Budapesthez, mert kurva drága a benzin. Te meg nem :) Szívesen elmennék veletek hétvégén sörözni, de nekem is luxus ezért leugrani Ajka mellé. Ez örök ellentét, így nem tehetünk mást, mint alkalmazkodunk a helyzethez, ami leginkább azt jelenti, hogy megbecsülünk bármit, amit pár lelkes ember szervez, legyen annak a helyszíne bárhol.

    Illetve egy megoldás még van: költözz Pestre! Esetleg Budára. :) Bár csak ezért ne tedd, annyira nem királyság ez a város.
    [ módosítva Dec. 8. 19:46 ]

  20. avatar Travis says:

    Ha csak a számokat nézzük, idén kétszer annyi vidéki parti volt, mint Budapesti. :-)

  21. avatar pasy says:

    megin’ írtam egy hosszú hozzászólást és a végén megin töröltem

  22. avatar SH@M3N says:

    Végigolvastam a hsz-kat és lényegében mindegyik félnek igaza van. Lásd én Charlie-hoz lakom a legközelebb konkrétan 48km déli irányba, Nagykanizsán. Anno Amiganica Hungarica a Fuckya Klubban és még sok jó helyen megtartott partyval a hátam mögött elmondhatom,hogy örülök annak,hogy részese lehettem/lehetek a demoscene gárdának illetve életérzésnek. Számomra is kiábrándító tud lenni a jelenlegi gazdasági helyzetben,hogy nem telik ilyen elfoglaltságra akár hetente akár havonta. Komoly összeget kóstál egy ilyen “beruházás”. Természetesen ha azt a részét nézzük pusztán anyagilag,akkor felesleges bármit is csinálni. Emberileg és emocionálisan viszont sokat adhat egy meeting. Kapcsolatokra tehetsz szert, láthatsz/hallhatsz valami olyant,amivel megkönnyíted addigi munkád vagy szimplán elmélyíted a tudást. Én mint GOA/PSY fan konkrétan egy olyan zenei szubkultúra képviselője és szerelmese vagyok, ami szintén hasonló betegségekkel küzd mint a demoscene. Budapesten és pont a Dürer Kertben szokott lenni minden hétvégén zenei megmozdulás psy vonalon. Nyáron természetesen kimozdulunk a zöldbe és ott pattogunk, de szigorúan Budapest és vonzáskörzete +/- 20km. És itt ismét a gazdasági okok vezethetők vissza. Ha mondjuk én megszervezem az adott zenei mulatságot Nagykanizsára relatíve komoly fellépőkkel és hangtechnikával,dekóval, akkor jó esetben 100-150 fő jön el egy akkora területre szórakozni, mint a Népstadion. Ha ugyanezt megszervezem BP vagy környéke, akkor szinte teltház lesz. Ennek egyszerű oka van és ez a piszkos anyagiak. Ha a busz/vonat/szgk. megközelítést nézem, akkor egy BP-Kanizsa táv 10-18ezer a jelenlegi összeg amit csak az utazásra fordítasz. Erre jönnek a járulékos költségek amik szintén komoly összeget emésztenek fel. Tehát nem rentábilis szervezni vidékre,mert egyszerűen minimálisak az igények. BP-en fogom magam, megveszem a vonaljegyet 320Ft és BKV rulz. Jóval költséghatékonyabb és ha a 2milliós lélekszámot nézem, sokkal nagyobb a lefedettségi mutatója egy meghirdetett eseménynek mint 60-100ezer lélekszámú településnek. Egy szó mint száz, örüljünk annak,hogy vannak kezdeményezések és vannak olyan emberek,akik mindig bele illetve hozzátesznek valamit ahhoz,hogy ez a demoscene tudat-élet ne haljon ki! Ha cseppet össze-vissza beszéltem/írtam,akkor bocsánat csak meglódultak az ujjaim és a gondolataim. :)
    Baráti üdvözlettel SH@M3N alias Shamen from CDI Inc / Faculty ( Amiga ) / Cyberneic Genetics
    ( EX Amiga 4ch/multi ch zaxmaker )

  23. örülök, hogy elgondolkodtatok azon amit felvetettem… a fő cél nem az volt, hogy
    1: bárki egyet értsen velem,
    2: rinyálás legyen belőle,
    3: veszekedés, sár dobálás
    4: beszólás a galamb-lelkű ős-öreg scenerekre akik merészelnek demovetítést szervezni, nem…

    egyáltalán nem volt semmiféle negatív hangvétele annak, amit megfogalmaztam, csak egy “vidéki” szemszögéből illusztráltam a szituációt! (a vidékit tessék NEM pejoratív jelzőként értelmezni…)

    pár reflektálás:
    jómagam is elmentem mohácsra, habár egy napos volt, habár este (majdnem éjjel) értünk oda, habár mindenki más baromira jól szórakozott, hogy végignézte mohács szépségeit, busókat, etc… én ebből semmit sem láttam, mégis elmentem, mert PARTY volt, habár egy napos is, de volt cél, értelme, lényege, 1: találkozni a régen látott arcokkal, inni ;_) , és rilízt kiadni… dolgozni valami miatt, energiát, időt belefektetni valamibe, etc…

    nekem semmi kifogásom az egy napos partyk ellen, nekem a 4 órás demóvetítés csapta ki a biztosítékot…

    régen “gyermekkoromban” én is elmentem mindenhova, ha kellett 8-10 átszállással, pécs, győr, egerszeg, tatabánya, lehetne sorolni… de az idő múlik, mi meg ugye csak öregebbek leszünk… nem biztos, hogy így 31 évesen meg tudnám azt tenni mint régen…

    természetesen nem azt akartam elérni, hogy bárki állást foglaljon bármelyik felvetés mellett, én sem kívánok állást foglalni, csak más aspektusból közelítettem meg a helyzetet…

    és érdemes lenne NEM elfelejteni, hogy anyagi vonzata is van a dolognak, ha tetszik, ha nem… nem olyan világot élünk, ahol teljes mellszélességgel kijelenthetjük, hogy “szívvel, lélekkel kell csinálni valamit, pláne a hobbinkat, főleg ha a demoszínről van szó, és menni, tenni, 1000el részt venni mindenben, hisz mit nekünk pénz, mit nekünk élet….” (tudom kisarkítom, de lényegében erről van szó) és persze arról, hogy mindenki más és más fizetésből él és lehet, hogy van olyan ember, akinek semmiféle plusz költséggel sem jár, ha kiruccan “nagy-faluba” meetelni, meg demoscene egyesületesdit játszani, mert megteheti, mert futja rá, van aki ezt nem teheti meg…
    ezt sem azért közlöm, hogy most azt várnám, h “le szegény-leonozzon” bárki is vagy megoldást próbáljon találni, csak egyfajta életszerű problémát vázoltam, ami nyitott könyv szerintem mindenki előtt…

    a figyelmet köszönöm, továbbra is maradok demo scener, nem pedig demoshow néző scener ;_)

  24. avatar Csio says:

    Leon szenved. Teljesen megértem.
    Kb. egy évig gondolkodtam a Busodore-on, hogy érdemes-e belekezdeni.
    Beláttam, csak úgy lehet valami esélyem, ha az ismert busójárást is beleveszem valahogy a programba, különben a lóf*sz se jön le Mohácsra. Ezért tevődött tél végére az egész – ami tovább szűkítette az utazóközönség létszámát :( – és így lett Busodore a név. Újra nagy köszönöm jár a látogatóknak.
    A Scenepoints elég sok kiaknázási lehetőséget tartogat sztem. Pl. Árok party kuriózum 3x-os szorzó, ellenben a populárisabb helyen, populárisabb platformon megrendezettel. Ki tudja, talán pár év múlva a MOL is elfogadja, mint kedvezményt üzemanyag vásárláskor.
    Kompromisszumokat kell kötnünk mi, mennyit ér. Valóban egy forumon nem lehet azt és úgy megbeszélni, mint at live. Nem szabad hagyni a lemorzsolódást. Lehet, az egyesületnek is valamiféle vidékfejlesztési programban kellene gondolkodnia?!

    Azé, me végigolvastad, itt egy klikk (a Busodoreon volt látható) Jeva videója.
    http://busodore.hu/down/jeva1.avi

    [ módosítva Dec. 8. 23:37 ]

  25. avatar Gargaj says:
    wrote
    nekem semmi kifogásom az egy napos partyk ellen, nekem a 4 órás demóvetítés csapta ki a biztosítékot…

    De akkor megin megkerdem, most arra akarsz kilyukadni h ne legyen?

  26. avatar Fuvesi says:

    Nem Gargaj.
    Arra akar kilyukadni hogy tovább tartson mint 4 óra.
    Pl tarthatna ez a dolog 17órátol 01 óráig is. Igen ez 8 órányi demóvetítés.
    Igaz itt meg az lesz a kifogás, hogy akkor már nehéz vidékre hazajutni.
    Mert vonatok akkor már nem járnak, csak kb. 5 órátol.
    Bár én most ebbe nem akarok beleokoskodni, mert jelenlegi helyzetem miatt számomra ezek a dolgok elérhetetlenek. De én is azokat a találkozókat szeretem amik 2-3 naposak. Péntek délutántól Vasárnap délig.

    (Én mostanában max azért sírhatok, ha nincs időben publikálva egy számomra fontos rendezvény.)

  27. avatar pasy says:

    “nekem semmi kifogásom az egy napos partyk ellen, nekem a 4 órás demóvetítés csapta ki a biztosítékot…”

    bocsánat hogy megszervezzük, igérem nem tesszük többet ha ez ilyen lelki sérülés neked…

  28. avatar pasy says:

    asszem Csárli nevében is beszélhetek, kb ezért hagytuk abba a partiszerverzést mert csinálhatsz _BÁRMIT_ csak a fikázásd kapod.

  29. avatar pasy says:

    azt be se mondom hogy milyen kurva jól esik, hogy az ember csinál valamit , nem kevés időt/pénzt áldoz ár (többet mint amennyibe kerül egy vonatjegy odavissza_BÁRHONNAN_), és azt kapjuk a pofánkba hogy *****.

    és igen 4 órás mert a 4 órás bérleti díj az amit hajlandóak vagyunk kifizetni …

  30. avatar Unreal says:

    Pasy: Leon vedelmeben annyit szolnek hogy szerintem nincs ellene a 4 oras vetiteseknek, csak sajnalja hogy minden rendezveny pestre korlatozodik, es nincs modunkban mindig ott lenni. – Igen es csak csorog a nyalunk, mindegy ebbol mar ugyse lehet jol kijonni, de legalabb beszeltunk rola.

    Minden fele respect szamotokra,(akar Function akar Scenecon, vagy barmirol is legyen szo) tudod nagyon jol hogy en is mennyire tisztelem a szervezoi es egyeb munkassagotokat, ezt nem egyszer elmondtam a Main on is, tudom mekkora munka fekszik mogotte, mennyire nem volt idotok semmire, mennyit voltatok talpon a szervezes miatt. No flame!

  31. avatar Gargaj says:
    wrote
    Arra akar kilyukadni hogy tovább tartson mint 4 óra.
    Pl tarthatna ez a dolog 17órátol 01 óráig is. Igen ez 8 órányi demóvetítés.

    Egeszen mas arkategoria es teljesen mas felkeszulest igenyel, arrol nem is beszelve hogy azzal csak utat nyitsz annak hogy “nade akkor miert nincs mar XYZ compo ha mar ilyen hosszu”, stb.

    Induljunk ki abbol hogy a demoshowk nagyresze nem 4 oras hanem max 2 mert nagyon keves ember van aki igy is vegiguli, es alapvetoen (ha jol latom) a koncepcio sem egy full-feature egesznapos rendezveny megrendezese, hanem egy kis idokozi osszeroffenes azoknak akik el tudnak jonni igy ev vegere, tulajdonkepp zarasnak. Ha voltal a helyszinen akkor tudhatod h erre a celra pont megfelel, de tobbre nem biztos h alkalmas lenne, mert pl. nem 30-40 ember jelenne meg hanem 100, es az uj helyszin keresese az csak az elso domino lenne a lancban.

    Ne varjunk el irrealis (mert sajnos irrealis) dolgokat valamitol ami mar igy is egyreszt gyakorlatilag szivesseg, masreszt igy is erosen a hatarokat feszegeti.

    wrote
    Leon vedelmeben annyit szolnek hogy szerintem nincs ellene a 4 oras vetiteseknek, csak sajnalja hogy minden rendezveny pestre korlatozodik, es nincs modunkban mindig ott lenni.

    Evekig miskolci voltam, aztan 6 evig debreceni, de pont akkortol amikor mar nem volt Conference, szal igen, tudom milyen az amikor kimarad az ember, de ez a sajat dontese. Ahaeknak szerencsejuk van, hogy pestiek, tudjak Pestre szervezni, ahol (lassuk be) a magyar scene 95%a talalhato. Ha mondjuk gyoriek lennenek, akkor vagy oda szerveznek, vagy egyaltalan nem. En soha nem mondanam azt pl. a Csionak vagy a Poisonnak hogy sertve erzem magam amiert nem Pesten van amit csinalnak. Elmenni sajnos nem tudtam egyikre se, de az teljesseggel az en hibam.

    Kicsit fogyasztoi felfogasnak erzem az ilyen tipusu elvarasokat es abszolut nem indokoltnak abbol kiindulva, hogy mennyire keves variacios lehetoseg adodik abbol, hogy 1) keves organizer van, ergo 2) keves rendezveny van es 3) keves embernek.

  32. avatar Charlie says:

    Én amúgy szeretek utazni, 1 napos rendezvényre is. Én vidéki scenerként kezdtem, nekem a partyzáshoz mindig is hozzátartozott az, hogy megyünk valahova partyra, új, vagy rég nem látott helyek, felfedezés, utazás, kaland.

    Ezért mentem Busodore-ra is, és ezért szeretek Árokra menni is. Ezért szoktam Resource demoshowra is lemenni. És ezért fogok már ötödik alkalommal végigpöfögni fél Európán egy félig szétrohadt, csörgő-zörgő csehszlovák önjáró hurkatöltővel, amivel más a madaras teszkóig is csak hosszas rábeszelés után merne lemenni.

    Nem vagyunk egyformák, persze, akinek ez nem jön be, maradjon otthon, ilyen egyszerű.

    Ahogy Gargaj is írta, egy 2-3 napos rendezvény egész más kaliberű organizeri munka, mint egy demoshow. Előbbi pár hónap komoly szerzvezés, többszázezer forint, és végül három nap álmatlan agyvérzés, ami után egy hétig vakarod össze magad – utóbbit összedobod és lebonyolítod meló után, és mégis tettél valamit (sokat) a közösségért. Aki ezt nem érti, azzal nem tudok mit kezdeni…

    Egyébként ha valaki csinál Debrecenben (vagy akárhol) demovetítést – én ott leszek. Legfeljebb ha nem megy el más rajtam kívül, majd elmegyünk sörözni a szervezővel inkább. :)

  33. avatar Unreal says:

    Charlie – mar alakulnak a dolgok :) Ha a Nibiru nem csap be :)

  34. ez így ebben a formában egészen pofás kis elmélkedés lett! érvek, ellenérvek, ok és okozati összefüggések, meggyőzni akaró emberek és flame-t látó hozzászólók egyaránt akadtak… ez így már kezd izgalmas lenni és tetszik is!

    tulajdonképpen meggyőzhető vagyok és természetes, hogy ez egy meddő vita, patt helyzet, megoldhatatlan probléma és bármelyik oldalról közelítjük meg, lehetetlen kompromisszumot kötni, ezt tulajdonképpen láttam is előre és ezért is lettem volna baromi kíváncsi, hogy mások, más scenerek, vidékiek, bp-iek ezt a helyzetet hogy látják…

    nincs is bajom semmivel, hisz elfogadható gargaj és csárli és egyéb emberkék álláspontja,
    mindazonáltal halkan megjegyzem, hogy egy győri demóvetítés vagy székesfehérvári összeröffenés nekem még mindig olcsóbb/kevesebb időt vesz igénybe mint bp,

    a debreceni dologgal kapcsolatban meg annyit, hogy 3 alkalommal hajlandó voltam egy pu*i kedvéért elzötykölődni debrecenbe… ;_) (7-8 évvel ez előtt) elég nagy dilemma lenne, hogy megérne-e egy demovetítés ennyit… valljuk be az út elég életúnt szagú…

    fák, bokrok, hegyek… bokrok, fák…. bokrok, bokrok…. , semmi, semmi semmi semmi semmi semmi…. debrecen… ;_)

    az egyetlen problémám amin felzizzentem kicsit, az pasy hozzáállása, illetve pár szavas kommentje, amiből teljes mértékig azt érzem, hogy 100%-ig magára vette az itt leírtakat és mindent, teljes egészében negatív hangvételnek könyvelt el, valamint trollkodós, anyázós, flame-lős attitűdnek….
    ezen igazán meglepődtem, ugyanis én is támogattam világ életemben, hogy reklámozni KELL és az átlag ember orra elé is tolni KELL, hogy létezik demoscene…
    értsd meg pasy, nem azon kattogtam, hogy a “szemét pasy-ék szervezkednek és milyen kooocsooogok, hogy én meg nem lehetek ott…” miért is tenném ezt? illetve miért is szólnék be erre?

    emlékezz vissza, kb. 200 kommenten keresztül ment egy fajta flame és okoskodás a dili gyerekkel és csárlival, jó néhányotokkal a function szervezést illetően, hogy kinek mi nem tetszett a szervezésben…

    én jelenleg egy lokalizációból, territóriumból eredő problematikát vázoltam fel, nem állt szándékomban állást foglalni semmiben, sem ítélkezni bármiféle pozitív kezdeményezést illetően… jó lenne, ha ezt tudomásul vennéd, mert baromira nem szeretném, ha bárki “troll” jelzőt aggatna rám…

    ismerem ezt az érzést, ugyanis jó ideje fb-n adminkodom és viszem a newcomer csoportot és sajnos volt részem flame háborúban, igaz mindig is megpróbáltam másokhoz is a fb fórumon lojálisan hozzáállni és bann/ignore nélkül véghezvinni egy kommunikatív “észosztást”, -bevallom, néha nehezemre esik, elég egyedi vérmérséklettel rendelkezem…-

    na szóval pasy relax és ne szívd fel magad, mert legközelebb valami party szerűségen pofon basz*lak… ;_)

    a többiektől az érveléseket köszönöm, elgondolkodtató volt amit megfogalmaztatok nekem is és bízom benne, hogy nektek is az, amilyen problémát én felvázoltam…

    byz
    leon

  35. avatar Gargaj says:
    wrote
    az egyetlen problémám amin felzizzentem kicsit, az pasy hozzáállása, illetve pár szavas kommentje, amiből teljes mértékig azt érzem, hogy 100%-ig magára vette az itt leírtakat és mindent, teljes egészében negatív hangvételnek könyvelt el, valamint trollkodós, anyázós, flame-lős attitűdnek….

    Mar no offence de elolvastad azt amit irtal az elejen? Segitek:

    wrote
    a helyzet az, hogy egy iszonyat nagy faszságnak tartom, hogy havonta/ két havonta, esetleg egy évben 2-3 alkalommal is szervezve vagyon egy-egy ilyen “demo-shownak” nevezett akármicsoda…

    Ezen azert eleg nehez nem felszivni a szervezonek magat, ha a rendezveny ELOTT “faszsagnak” nevezed azt amibe o beleoli az idejet. Kulturemberek kozott ezutan legalabb egy bocsanatkeres jarna, nem pedig ez a “ne szivd fel magad” hozzaallas. (Amit meg utana irtal azt meg inkabb nem is minositem, mert viccnek durva.)

    A konstruktiv kritika sosem problema, csak amikor ez a hozongos gyoker hangnem a default, az nagyon csunyan kivesz a lelkesedesbol.

  36. avatar blueghost says:

    Nálunk Kaposváron ha valaki elutazik bárhova (akár Budapestre!) arra azt mondják hogy vidékre ment, merthogy ami nem Kaposvár az vidék. :D

  37. avatar Murphy says:

    Leon: lefordítom a valódi problémádat, kevés a demoparty.

    Egy demoshow 2-4 óra, viszont rajtad múlik, hogy mit szervezel elé-mögé. Ledumálod haverokkal, hogy eljöttök, egyből meglesz az alaphangulat, utána egy éjszakába nyúló sörözés simán megoldható. A körülmények olyanok amilyenek, hogy mit hozol ki belőlük az már a te dolgod.

  38. avatar rascy says:

    Sziasztok!

    Nem olvastam végig, mert nincs elég időm rá, DE akinek valami baja van a jelenlegi, magyarországi party és demoshow rendezvényekkel, annak javaslom csináljon egyet és utána megtudja mivel jár és meg fogja becsülni a szervezőket.

    Én még egyiket sem szerverztem, DE nincs is bajom a jelenlegi helyzettel és elismerésem annak aki ilyen körülmények között is képes rá.

    Lehet javaslatokat tenni, de azt olyan formában, hogy ne legyen sértő/bántó a másiknak.

    Ja, és tipikus IT-s szakmai jelenség, hogy mindig csak a hibákat veszik észre, azt hogy ha valami működik és jól működik azt nem.

    Ez is ilyen hálátlan “szakma” lenne? Tessék szépen jó dolgokat is mondani :)

    Pasy, ne felejtsd el, hogy többen vannak akiknek nincs bajuk ezzel, csak mindig az ír, akinek van. :)

    Szívesen összeírnám az összes olyan scener (vagy nem scener) nevét akik rendeztek már party-t, demoshow-t, vagy tettek nagyobb dolgokat a magyar demoscene élet fenntartásához és kiraknám valahová (pl. md1), hogy igenis Ők valakik ezen a téren.

    Nekik köszönhetjük, hogy még nem haltunk ki és nem is fogunk! :)

    További jókat mindenkinek!

  39. avatar Charlie says:

    Unreal: csak szolok, hogy azert barmennyi is jelzem, hogy en partjat fogom a videki rendezvenyeknek, es lemegyek, azert az nekem sem fer be, hogy minden hetveget az orszag masik vegeben toltsek… :) Es igy decemberben azert a kvota elegge alacsony, most volt a Resource, lesz az Experience, lesz AmiCon, es en meg Dortmundba is megyek egyik hetvegen, amigas-jellegu osszeroffenesre, aztan meg Szegeden karacsony az anyosomeknal… Szoval riszpekt, de ne most. :P

  40. avatar Unreal says:

    Hi

    Fullra nem varhato el barkitol hogy leautozzon pestrol, abszolut megertem ne felj!
    foleg nem egy vetites miatt, amit mar sokan ugy is lattatok – persze ez most nem ilyen de negyere el ha nem akarsz szoveg!:) komolyan!

    bye

    sot! jovore ha kicsit sikerulnie itt keleten mozgositani picit a nepet, jovore lehetne valami 1-2 napos moka is… de ez meg a jovo zeneje..foleg hogy eddig 10-20 emberbol 2 ember jelezte hogy segitene..respect

    [ módosítva Dec. 9. 16:34 ]

  41. avatar slyspy says:

    Mi ez a hülyeség már?

  42. avatar Unreal says:

    Mi? Bocs, ha rosszat szoltam..
    [ módosítva Dec. 9. 18:50 ]

  43. avatar slyspy says:

    Az egész flame-re értettem.

  44. avatar Bery says:

    Most mi van, Sly, ha van egy kis élet, már az is baj? ;-)

  45. egyáltalán nem érzem azt, hogy
    1: gyökér, hőzöngő hangnemben írtam volna,
    2: azt meg pláne nem érzem, hogy flame-eltem volna bármit, bárkit…

    sokan elfelejtik, hogy -habár nem szerves egészként, de részt vettem jómagam is az árok party szervezésben és ily’ módon volt lehetőségem “belülről” megnézni, hogy mennyi melóval jár ez a dolog…

    sajnálom, hogy teljes mértékben félreértettétek azt amiről kb. 2 napja próbálok magyarázni…

    szándékomban nem állt megbántani egyetlen party/demoshow szervezőt sem, természetesen bocsánatot kérek, ha a szavaim egy része bántóak lettek volna…

    én nem kívánok ezzel tovább foglalkozni… a véleményem leírtam, csak azt sajnálom, hogy flame szaga lett a dolognak, próbáltam ezt elkerülni, nem sikerült…

  46. avatar Bery says:

    Ezért baj, hogy a hétköznapokban ennyire legyőzhetetlen számunkra a távolság, mert egy sör mellett ez egészen más hangvételű lett volna. Írásban sok minden másképp jön le, hiszen lassabb a reagálás, így a rosszul megfogalmazott mondatok korrigálása is akkor érkezik, amikor már az előzőek mintát martak a másik homloklebenyébe :)

    Ezzel együtt ne feledjétek, hogy ˝scene is about friendship˝ és egyéb nyálas dolgok ;)

  47. avatar Murphy says:

    persze, élőben pár sör után a krrrvanyad kötőszavak sokat segítenek a konstruktív vitázásban. :D

  48. mörfi: azért azt tudnod kell, hogy ha egy ilyen jellegű problémát állnánk neki boncolgatni élőben, akkor több mint valószínű, hogy a pár sör max. pár pohár kólára redukálódna nálam… ;_) épp az ilyen jellegű obszcénitás elkerülése érdekében, és természetesen, hogy másnapra is megmaradjon a konstruktív kommunikáció eszenciája… ;_)

  49. avatar slyspy says:

    Bery: Én itt csak trollkodom, mer nem akarom megzavarni, a szokásos ez szar az szar vs. na ezért nem csináljuk eszmecserét.
    Nem kell ezt túldimenzionálni, vidék szar, Bp. menő. ;)

  50. avatar Murphy says:

    Kösszünk kompromisszumot, BP is szar :)

  51. avatar slyspy says:

    Jó, de Bp-en van Experience, vidéken nincs. Ez azért sokat nyom a latba.

  52. avatar blala says:

    en most nem vagyok kepes ezt a sok hulyeseget vegigolvasni, de hatalmas riszpekt mindenkinek aki barmit szervez! mindjart osszekapom magam es elindulok demoshowra. ha sikerul :)

  53. avatar blala says:

    ja, es azt is szeretnem hozzatenni hogy a cserepeshaz kibaszott messze van kelenfoldtol, ez mar tiszta videk, szoval legkozelebb inkabb a moriczon legyen vetites, jo?!?!?!?!!!!444666

  54. hehe…
    hasonló volt a szitu völgy esetén is…
    csatlakozott kapolcs, mellett lévő falvak, a végére már majdnem kisalsófaszajenő is…

    (ugye azt vágjátok, hogy kapolcs, vígántpetend, pula, öcs, ajka)

    unokatesómmal azon röhögtünk, aki padragon lakott (már bp-n, de ez most lényegtelen…), hogy ha még padragkút is csatlakozik a “kapolcsi napokhoz / völgyhöz”, akkor egyszerűen kiáll az utca kapuba és aszongya, hogy “yeah, itten vagyok a völgybe, pedig nem mentem sehova…”

    szóval ezt így kérném szépen minden kedves szervezőtől a közeljövőben, elindulni budapestről a dunántúlra, majd szépen demóvetítéses – láncot alkotni, minden településsel együtt, nem kihagyva a nagyobb városokat sem… tehát ajkáig mindent kérnék bevonni… és akkor tökre úgy fogom érezni, hogy “demóvetítésen” vagyok… \o/

    [ módosítva Dec.10. 17:04 ]

  55. avatar Vickey says:

    Slyspy, Murphy: Vidék rulez! :)

  56. avatar zoom says:

    Akkor tehát a tanulság: Leon jobban szereti a pinát mint a demoshowkat, mert az legalább van helyben is.

  57. avatar Murphy says:

    Pedig több pina mint demoshow…

  58. avatar Bery says:

    És, hogy legyen valami témába vágó is: jó volt Poison, Cargo és mindenki, aki nyilatkozott! :)

  59. avatar DeToX^DT says:

    nem ez a “müsorvezető” csaj volt a célközönség úgy vélem:
    -te mivel foglalkozol?
    -grafikus vagyok
    -az pontosan milyen tevékenységi kör…?
    ….lehet fluffernak jobb lenne :P

    [ módosítva Dec.15. 02:30 ]

  60. avatar Murphy says:

    DeToX :D

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára