☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

LCP 2011 – Party van!

Posted by Murphy on 2011-08-06, 18:05

faces.pngMíg Finnországban épp az Assemblyn tömörül 6000 ember, addig Svédeknél egy kisebb, de C64 tekintetében legalább ennyire fontos party nyitotta meg a kapuit néhány órája. Az LCP is komoly hagyományokra tekint vissza, hisz a ’98 óta változó rendszerességgel megtartott (régebben a Floppy nevű szintén 8 bit fókuszú partyval vetésforgóban) rendezvény az utóbbi időben az X mellett a legfontosabb C64-es eseménnyé vált. Nagy durranások várhatók, a C64 scene legjava ott lesz, és egyébként is a Svédek a legerősebb nemzet Commodore fronton. Magyarországot Edhellon képviseli egyedül, ő viszont a technikai akadályokkal mit sem törődve rendszeresen informálni fog minket a helyszínről, így érdemes lesz többször is visszanézni erre a hírre.

A party minimalista oldala:
http://lcp.c64.org/

Amit eddig tudunk, azt már Edhellontól olvashatjátok a tovább után.
2011.08.05. – 12:15

Pre-party pletykak:

Demo:

– Fairlight ha minden igaz, pantaloon + loiue64, gondolom a we are new / lash vonalat viszik tovabb. Zene Wiklund, es allitolag annyira jo, hogy effektek nelkul is megnyertik vele a compot. :)
– Mahoney, a Cubase64 vonalan valami ujjal, de nem ertettem mar akkor se amikor olvastam vmi kommentjet, es mostmegmar nem is talalom szoval lehet hogy csak almodtam :)
– Booze: Jackasser szerint lesz benne egy effekt ami tetszeni fog Oswaldnak. :) (Ha az az effekt amit evek ota meg akar csinalni akkor szerintem inkabb orjongeni fog, de majd meglatjuk… )
– Arsenic/Oxyron: szerintem Arsenic demo lesz abbol itelve hogy Graham nem jon, viszont Axis es Yazoo igen.
– azt tippelnem ezeken kivul meg lesz legalabb Panda Designs, esetleg Shape (GRG jon), vagy valami meglepetes lengyel cucc, de sok demo szokott lenni szoval nem felek az unalmas compotol kulonosebben :)

Grafika:

– Veto (de allitolag minden eddiginel kevesebb ideje volt pixelezni)
– Yazoo (de tegnap ejjel meg nem volt kesz… :)
– Joe (ebbol lattam previewet, jo lesz!)
– gondolom meg lesz Archmage es Louie64 is + meg sokan masok akik nem jutnak eszembe

A helyszinen nem lesz net, de van egy ejjel-nappali McDonalds a kozelben, hatha mar a svedeknel is van net az ilyenekben, illetve telefon, szoval valahogy majd updatelek a helyszinrol (lehet hogy kommentelni nem fogok tudni, de akkor majd irok emailt). Ugy tunik assemblyn egyelore ugy se tortenik sokminden. :)

2011.08.05. – 22:50

Egyelore Cph airport, elvileg 20 percenkent jarnanak a vonatok de a 22:26-os cancelled, a 22:46-os meg laza felorat kesik… Szoval ki tudja mikorra erek oda (lft chipophone koncertje valszeg buko amit sajnalok :() Mindenesetre a svedek hulye szabalyaira gondolva feltankoltam Tuborgbol a ma estere, a vonat erkezeseig meg egy hotdog-sor menuvel utom el az idot…. Lehet demot kene irni? :)

2011.08.06. – 03:13

Hiaba, a mcdonaldsban sosem csalodik az ember…

Na akkor:

– Veto kepe szerintem oda fog baszni, sima hires (van fenykepem de nemtom elkuldeni mert minden technikai nehezseget nem tudok meg en se elharitani igy harom dan sor utan, de majd meglatod :)) de huhh.
Persze mit vartunk tole mast… Mondtam neki hogy keves a dither szerintem, de nem hallgatott ram.

– Bulvarhirek: Axis/Oxyronnak rovid haja van es ezert alig ismertem meg, Joe/Wrath viszont nem kopasz, ezert szinten alig ismertem meg :)
Yazoo viszont tovabbra is szepen oszul (ot egybol megismertem)

– Sebalozek itt vannak, elmondasa szerint hoztak _rengeteg_ duty free vodkat. Amikor azt kerdeztem hoztak-e a vodkan kivul mast is, azt mondta hogy sört is hoztak… Demo nem lesz toluk.

– Axisek Arsenic demot hoztak, de Yazoo es Axis egybehangzo velemenye szerint messze az eddigi legjobb Arsenic demo lesz

– Lesz Prosonix (“Another beginning”) demo is, a fiuk nagyon belejottek a comebackbe X 2010 utan ugy tunik

– Nagyjabol 20 ev szunet utan visszater a Hoaxers egy demoval. Ha hozzam hasonloan te se vagnad egybol kik is ok:
http://noname.c64.org/csdb/group/?id=149

– A Booze demo lehet hogy nem fog akkorat utni mint varna az ember…

– A Fairlight viszont lehet hogy igen.

– A sved es dan vasuttarsasagok minden gonosz armanykodasa ellenere LFT chipophone koncertjenek nagy reszet hallottam, es elegge ott volt a szeren. Ez a csavo komolyan nem normalis (mar ha eddig barkinek ketsegei lettek volna efelol… :))

– Elvileg a scenesat kozvetit a helyszinrol, legalabbis a chipophone koncertet kozvetitettek es gondolom majd a compokat szinten, erdemes lehet csekkelni: http://scenesat.com, biztos meghallgathato lesz “felvetelrol” is.

– Vicces modon tobben is azt hittek hogy valami nagyon nagy demoval durrantunk annyira mondtuk hogy nem lesz demo tolunk LCP-re. Aztan Ninjanak mar elhittek, hogy tenyleg nem… :)

– Yazooek hoztak nekem Flensburger Pilsnert, de szivatnak azzal hogy nincs demo es igy nem erdemlem meg. :-) Axissal egy jot nosztalgiaztunk a Cute Overdose keletkezeserol es mutattam neki par negyedkesz cuccot (Oswald: nyugi, a nagyon titkosakat nem mutattam meg — bar nagyreszt meg se talaltam oket a laptopomon :)) es kiegyeztunk abban, hogy megerdemlem azt a sort azert.

– Mahoney demoja SID zenere epul, full enekhanggal (svedul… ) + animaciok. Kivancsian varjuk!

– A partyplacen belul “only SID music is allowed”. A chipophone koncert idejere kivetelt tettek. :-)

2011.08.06. – 03:16

PS: ugy tunik idonkent ujra kell autholni a mcdonaldsban, kulonben levag a netrol de ezt nem jelzi. :))

Egyebkent megallitottak a zold folyoson Koppenhagaban (kb 10 eve nem tortent velem ilyesmi pedig eleg sokat utazom :)) es eleg alaposan kikerdeztek hogy hova megyek es mit fogok ott csinalni mikozben megneztek a taskaimat. Na most probald meg egy angolul aligeppen beszelo dan vamos csajnak elmagyarazni, hogy ugyan magyar utleveled van de azert jossz London-Stanstedrol mert epp ott dolgozol, es Daniaban igazabol kurvara nem fogsz semmit csinalni mert egybol felszallsz a vonatra es mesz Lundba, ahol egy C64 demopartyn fogsz resztvenni… Sok sikert!

A tovabbiakat majd holnap, ha jovok reggelizni a mcdonaldsba… :)

2011.08.06. – 03:22

PPS: Ja igen, par Triad tag szerint akivel beszeltem azt kellett volna mondani a vamos csajnak hogy GUBBDATA es egybol levagta volna mi a palya es hagy menni a dolgomra :)

2011.08.06. – 11:33

Na, van ideiglenes piratolt netem. :)

– A fenti levelben a Prosonix alatt termeszetesen Offense ertendo.

– Es lesz Camelot demo, allitolag valami komolyabb! Cruzer + Jeff, bar egyikuket sem lattam eddig meg.

– Del-svedorszagban csodas napsutes van es komolyan kezdem banni hogy nem hoztam rovidnadragot.

– 300%-al tobb wc van mint 2 eve (ertsd: 3 van 1 helyett :)

– a partyplace is klasszabb, bar alvohelyet talalni komoly logisztikai mutatvany volt hajnalban

– van ipari mennyisegu ingyenkv :) filteres, ugyhogy kb negyet ittam mire ugy-ahogy felebredtem…

2011.08.06. – 13:24

– az offense meg offence (egyszer csak megtanulom majd… )

– voltam a svedekkel systembolagetben, szoval a sorkerdes rendezve van
a party hatralevo reszere ugy erzem. :) Egyebkent nagyon szurrealis
elmeny a systembolaget.

– az ido tovabbra is gyonyoru, aki ebren van azoknak a nagy resze kint
van (“real party is outside” — mint mindig :))

– cruzert es slammert lattam a vendeglistaban szoval itt vannak :)

2011.08.06. – 22:03

– Kozben lementek a zene es grafikacompok C64 es Amigaaaaaaaa platformon, iden ugy tunik nem voltak zenek egzotikusabb platformokon. 5 db. Amigas .mod volt, ebbol ketto volt ugy-ahogy hallgathato. C64-en 16 db. zene volt, ha jol emlekszem 4 db. regi SID-re irodott, a maradek ujra. Volt par jo (Kristian Roesten, Dane) de semmi igazan kiemelkedo.
– Grafika compon az Amigaaaaaaaaa csunyan beegett, ugyanis kerek 0 db. grafika volt. C64-en 10 db. indult. Volt par jo, de tavolrol sem volt annyira durva a mezony mint pld. X 2010-en. Az elso ket hely szerintem Joe es Veto kozott fog eldolni, a tobbi elegge kerdeses. Louie64 es Dane kepe nem volt most olyan jo (IMHO), Yazoo-e tetszett meg (bar tenyleg befejezetlennek tunik egy kicsit), Archmage nem indult vegul. Pedig Veto nem is ditherelte a kepet, hiaba mondtam neki.. Az volt a velemenye, hogy “dithering and antialiasing are overrated”. :)
– Meg delutan grilleztunk az Arsenic/Oxyron tarsasaggal, ugye a nemeteknek nem is party az a party ahol nincs grillezes. Stilszeruen a Lidlben vettuk meg a grillezeshez szukseges alapanyagokat. :)
– Viszont megerkezett a viharos eso Nemetorszagbol.
– Conmpokbol mar csak a C64 demo van hatra, nagyon kivancsi vagyok a Fairlight, Camelot es Arsenic demokra, igy az elozetes hirek alapjan ezek lesznek az utosek (de egyiket sem lattam).
2011.08.07. – 00:03

A democompo ujabb egy orat csuszik, most eppen ejfelre van eloiranyozva, ugyanis az Offence meg mindig nincs kesz a demojaval es a kozonsegszavazat demokratikus modon ugy dontott hogy adunk nekik meg egy orat. A szervezok legujabb helyzetjelentese szerint mar majdnem keszen vannak es pantaloon segit nekik a linkelesben, valami bonyolult csereugylet kereteben amit nem ertettem.

Joe elmagyarazta Louie64-nek hogyan kell pixelezni C64-en. :-)

Veto meg nekem, hogy mennyi melo van a http://c64pixels.com mogott (egyebkent tenyleg rengeteg).

Kozben klasszikus Amigas demokat elvezhetunk a projektoron. Nagyobb sikere van, mint a delutani Atari ST/STE demoshownak (amit jol sommaz Ninja kommentje az egyik bemutatott STE demo utan: “That one was really weak! And it was even an STE demo!”).

2011.08.07. – 00:18

Nem varunk tovabb, elvileg 00:20-kor democompo, akar elkeszul az Offence akar nem…

2011.08.07. – 09:59

Fentvannak csdb-n a cuccok. Axissal es HCL-el megegyeztunk egyebkent meg az ejjel, hogy a Camelot demo a legjobb. :)

HCL elmondasa szerint eleg sok effekt megvolt nagyon regen a demobol, de azert volt vele melo rendesen.

A Camelot demo eleg rovid, megis az a kedvencem. Mondtam Cruzernek hogy elmegy a francba, meg hogy Oswald vagy behugyoz a demotol vagy nagyon ideges lesz. :)

Az emberek eledeznek, van kv \o/ es meg mindig rohadtul esik.

A projektoron az Escape from New York cimu Kurt Russel klasszikus megy. Es Ninja nem ismerte!

Az Offence negyedik helye annyibol vicces, hogy abszolut nem volt osszelinkelve a demo, a 3 (!) lemezoldalrol ugy toltogettek ossze a partokat (kb 6-7 nagyobb partbol allt a demo). En komolyan nem ertem mibol gondolhattak hogy ezt meg tegnap ejjel be fogjak fejezni, nem party-korulmenyek kozott is legalabb 3-4 nap melo van vele alsohangon szerintem.

Axis azt mondta kb.  93 ota nem latott ilyen eros democompot, szerinte jobb volt mint az X 2008 legendas democompoja (leszamitva az EoD-ot). Szerintem azert ez tulzas, de teny hogy nagyon eros mezony volt es ha belegondolunk hogy az X 2010 alig 8 honapja volt, szinten eleg eros democompoval, akkor az ember elgondolkozik hogy igy 2011-ben a C64 scene erosebbnek tunik mint valaha…

Categories: Vegyes | Tags

29 Responses so far.

  1. avatar Murphy says:

    No ennyit arról, hogy a héten nem lesz több 8bit. :)

  2. avatar Caiwan says:

    Most mer, en szivesen olvasok ilyent, sot ennek apropojabol en is assemblyzek c64-en mar masodik napja. ( Mostmar tudom hogy mukodnek az elagazasok, es valami halvany fogalmam van arrol mi az a zero page, es keretet is tudok bontani. :) )

  3. avatar Edhellon says:

    Kuldtem update-t, csak a mcdonalds szponzoralta wifi eleg lassu meg szakad meg egyebkent is. Majd Murphy beszerkeszti ha felebredt. :)

    Egyebkent meg kibaszott jo a party. LFT chipophone koncertje meg huhh! :)
    [ módosítva Aug. 6. 01:19 ]

  4. avatar Murphy says:

    Caiwan: semm baj a 8 bittel, csak megkaptuk már, hogy túl sok a retro. :)

  5. avatar Murphy says:

    Kösz Edhellon, most értem haza, és be is élesztettem!

  6. avatar archee says:

    Remélem, ha mi leszünk öregek akkor lesz “old school kompó” shader model 4.0 emulátorral.

  7. avatar Oswald says:

    Eddie, király a közvetítésed. sajnálom hogy nem mentem :)

  8. avatar Clarence says:

    Hajrá Eddie, köszi az infókat.

  9. avatar Murphy says:

    Archee :D:D:D

  10. avatar Edhellon says:

    Utos compo volt. Szamomra a Camelot a gyoztes, bar voltak nagyon jo cuccok az Arsenic demoban is. A Fairlight es a Booze demokrol egyelore nemtom meg mit gondoljak. :-)

    Az Offence demot meg most hoztak ide compo utan, bar meg mindig nincs kesz :)))

  11. avatar Edhellon says:

    Gfx:

    1. Joe
    2. Veto
    3. Yazoo

    Demo:

    1. Booze
    2. Mahoney
    3. Camelot
    4. Offence
    5. Arsenic
    6. Fairlight
    7. Panda Designs

  12. avatar Murphy says:

    Nálam a Booze demo a nyerő, csak az a sok ronda logo. :)
    A fairlight bár hosszú de effekt nincs sok benne, a Camelotban sem, de legalább rövid. :)
    Mahoney nem tudom hogy csinálta, de a zenéje bugos emulátor alatt. :)

  13. avatar Edhellon says:

    Murphy, old sid. Es igenis a Camelot demo a legjobbabb. :) (A Booze demoban nekem az intro tetszik meg a vegen Jackie newskool cuccai, HCL coderpr0njat nem tudom ertekelni ennyire ronda logok kozott valahogy… De a belefeccolt munkat elismerem mindenkeppen.)

    Mondjuk a Camelotba is mehetett volna jobb artwork. Sokkal jobb. Nem is ertem miert nem kertek meg vmi kurrens grafikust, de regen nekik is voltak allat grafikusaik…

    Az Arsenic nagyon jo lenne, de meg mindig nem tudnak megszabadulni a toltopart-effekt-toltopart-effekt forgatokonyvtol.

    Az Offence kurvajo lenne, ha kesz lett volna es rendesen bemutatjak siman nyernek szerintem. Kar erte igy, foleg hogy a szervezok figyelmetlensegebol a felkesz verzio terjed epp… De hihetetlen hogy kevesebb mint egy evvel az elozo megademojuk utan kijonnek egy ilyen iszonyat mennyisegu munkat igenylo cuccal. Ezek nem alszanak? Tiszta Navis. :)

  14. avatar Murphy says:

    Edhellon: próbáltam én new és old siddel egyaránt, utána néztem, hogy floating point sid emu kell hozzá. Camelot rövid, designhiányos és elég oldskool nekem, a bobok és a sinusdot ügyes, de nem olyan nagy varázslás, viszont az a pikkelytextúrás valami gyönyörű és egyelőre nem értem, hogy hogyan mehet.

    Ti tudjátok már?

  15. avatar Edhellon says:

    Murphy: a resid-fpre nem gondoltam hogy az lehet a baj, bocs. Mar tobb eve benne van Vice-ben es IMHO annyival jobb mint a regi SID emulacio hogy nem gondoltam ra hogy van meg olyan aki nem hasznalja. :-) (Igazabol nem tudom miert nem az a default, de a Vice remesen konzervativ ami a default beallitasokat illeti, es ez sokat ront a usability-n szerintem).

    A design valoban lehetne jobb, befejezetlennek tunik picit az egesz, de az effektek mindent visznek nalam, ez van. Bar a Booze is kezd tetszeni. (Es fogalmam sincs rola hogy mukodik a pikkelytexturas cucc, remeljuk majd jon Oswald es megmondja a tutit. :))

  16. avatar Oswald says:

    jajj rájöttem a pikellyes szarra. gyakorlatilag egy gagyi textúra nyújtogatás. annyi a szopatás, hogy charsetben tolja és a charset repeatelgetve van méhsejtszerűen. ha a sprite x koordokat vicemonban (alt m) kitolod 0-ra akkor látszik (> d000 00 enter, > d002 00 enter, stb)

  17. avatar Oswald says:

    egyébként kódilag elég szar volt a felhozatal, a booze ott volt, de oldschool stuffok, mahoneys cuccot meg már láttuk, camelotban is ismert dolgokhoz volt hozzárakva még 5% gyakorlatilag. jackasser hidden lineos konkáv cucca odabaszós, de nem elég látványos. a perspektívikus textúra nyújtogatástól sem dobtam hátast. igazán odabasz feeling nekem nem volt.

  18. avatar Oswald says:

    jah és hál istennek az 5letem nem lőtték le, de bakker eddie skatenek már eldumáltad, és még hány embernek ? :) rettegve néztem az összes demót, először csak végigfutottam őket, hogy megcsinálták-e az 5letem. és attól fosok ha máskor nem de köv. X-re minimum skate összerakja :)

  19. avatar Murphy says:

    Oswlad: Meg kell fenyegetni. :) A gagyi textúranyűjtogatás mint kifejezést nem teljesen értem.

  20. avatar Oswald says:

    murphy: x/yban nyújtogat egy textúrat, meg persze mozgatja is, kb egy csetnyi területen, ami szét van kenve fullscreenre wrap around, meg char repeat trükkökkel.

  21. avatar Murphy says:

    No de ha ezt 50 fps-el tudja? Vagy az csak 25?

  22. avatar teo says:

    osw: csinalj demot es akkor nem kell rettegesben elned. lehet igy akar ravenni eddie :D

  23. avatar Oswald says:

    Murphy: dawnfall óta fel van találva a technika textúra nyújtogatásra copyspeeddel, egy csetnyi terület meg megvan 25-30 fpssel lda-staval.

    teo: van benne valami :)

  24. avatar slyspy says:

    Azokat a sok sprite-okat hogyan csinálják a 3. helyezett demóban?

  25. avatar Murphy says:

    Van a klasszikus unlimited bob effekt:
    http://www.youtube.com/watch?v=8hvzo_swB5s#t=14s

    Ahol van N darab framebuffer, és minden frame-ben egy bobot rajzol ki, mindig másik képkockába, ezzel adva animációs érzetet.

    Érzésem szerint ez annyival több, hogy sokkal több képkockát őriz meg (a klasszikus 4-6 helyett), és egy frame-ben nem egy hanem több bobot rak ki.
    [ módosítva Aug.13. 08:38 ]

  26. avatar slyspy says:

    És ilyenkor mi a képernyőmód?

  27. avatar Murphy says:

    A bobok területén sima karakteres mód 16×16-os karaktermátrixszal.

  28. avatar Ati says:

    És sprite sem kell hozzá.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára