☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Demók a közelmúltból – Stream 2011

Posted by Murphy on 2011-06-10, 12:55

618.jpgAz igazán jó releasek általában a nagy partykon születnek, de azért nem áll meg az élet köztük sem. Épp ezért most a közelmúlt legjobb demóiból kaptok egy kis szubjektív összefoglalót. Ezúttal a Stream 2011 anyagaiból válogatunk, de terveink szerint lesz még folytatása a dolognak.

Nincs is más dolgod, mint a továbbra kattintani.vagas.png
618 by Traction

Mióta Preacher Brainstorm név alatt release-zeli a demóit, de ott se túl gyakran a Traction aktivitása is rendesen visszaesett. Rale illetve manapság (rle), aki a Stream visszatérő indulója, szerencsére hozza a régí stílust és színvonalat. Ez a demó is megérdemelten lett a győztes, egyszerű, de mégis látványos effektek jó összhangban a zenével.

Cimallus by mfx

Az MFX-ék ezúttal nem igazán tették oda magukat, látványos, de tipikus egyeffektes demó. Sok izgalomra senki ne számítson, viszont arra megkapjuk a választ, hogy miképp lehet 15 másodpercnyi muníciót 3 percig elhúzni.


Nebel by Cubicle

A Cubicle már 7 éves csapat, ettől függetlenül nem tartozik a legismertebbek közé. De ez még változhat, mivel a Revision 4k compóján elért második helyezés után most itt a Stream győzelem. Nem lesz az év intrója, de a zenéje kifejezetten kellemes, és a látvány is jól időzített.

Circus Extreme by Kewlers

A Kewlers ugyan egyszer már nyugdíjba vonult, de láthatólag nem tudnak nyugton maradni. Az idei Streamen lowend kategóriában indultak, egy igen egyedi demóval. Mókás! A rajzok történetéről majd kérdezzétek meg Gargajt, ő biztos tudni fogja… :)


Kutkutus by Hedelmae

A Hedelmae ugyan aktív PC-n is, de a szívükhöz leginkább a mobil platformok állnak közel. A lowend kategória második helyezett demójuk ezúttal Pocket PC-re, azon belül is elsősorban a gyakorlatilag megjelenése előtt megbukott Gizmondo-ra készült. Nem kedvencem, de a kombájnos-dömperes stílus talán legjobbja.

Categories: Demo ajánló | Tags:

6 Responses so far.

  1. avatar Bery says:

    Na ilyen típusú cikk kellene rendszeresen!

    Akkor írjak néha, mi? :) Ok, egyszer olyan is lesz. De nem ígértem semmit! :)

    Én például rendszeresen elfelejtem megnézni a poueten a partik indulóit, vagy ha mégsem, akkor meglepő módon nem viszi a GMA950, tecső meg éppen akkor nincs még, így aztán pislogok, amikor Pasy lenyomja a demoshow-n, hogy ezt meg mikorki?! :)

    Szóval cool! Tetszikezzük! :)

  2. avatar -SP- says:

    Nálam a Traction már a soundtrackkel nyert…

  3. avatar Murphy says:

    Látom senki nem meri megkérdezni a Gargajt, hogy mi a Kewlers demó képeinek a sztorija. :)

  4. avatar slyspy says:

    Az a demo pont kétszer olyan hosszú, mint jó.

  5. avatar pohar says:

    Bery: GMA950 -> tecső
    Gargaj: ?

  6. avatar Bery says:

    pohár: ezt írtam én is :) Vagy fél szavakból sem értelek? :)

    Engem az érdekelne, jónapot kívánok, a Kúlersz kérdés után rögtön, hogy a Wir sind Einstein zenéjét ki énekelte fel? :)

    És a Popular Demot? De tényleg! Gargaj?

    És az igaz-e, hogy Rikk Estli hangja az valójában Kájlie Minókue volt lelassítva? Mert, hogy azt hisszük, hogy jön ide ez a kérdés, de valójában pedig!

    Vagy ezt kérdezzem a Sláger rádióban, egyébként meg húzzak már kialudni magam? :) “Never Gonna Give You Up” ;-)

    Na de, legyen már ilyen rész is a demo vetítésen, hogy évszázados – ámbár nem sokakat érdeklő – titkokról lehull a pókháló! Hmm? De tényleg!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára