☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Gyerekek a pixelviharban

Posted by slyspy on 2010-06-23, 05:39

Rettenetes emberkísérlet eredményét tárjuk a kedves nézők elé. Ártatlan mai gyermekeken próbáltuk ki a hetvenes, nyolcvanas és kora kilencvenes évek videójátékait. Elmondani is bűn: képesek élvezni, ahogy levágják egymás fejét.
Egyébként arra voltunk kíváncsiak, mit szólnak a mi gyermekkorunk videójátékaihoz.  Az eredmény meglepő. És most már azt is majdnem tudjuk, ki volt Hitler.


Beküldte: tomcat

Categories: Retro | Tags

18 Responses so far.

  1. avatar aboy says:

    ez jó volt, köszi!

  2. avatar -SP- says:

    Pont a napokban néztem, jóság :)

  3. avatar Murphy says:

    Hát szerintem elég hatásvadász, simán lehetett volna olyat is kérdezni a gyerekektől, hogy pont ellenkező végeredmény jöjjön ki.

  4. avatar Travis says:

    Ráadásul három kísérleti alany nem ad szignifikáns eredményt a korcsoportra.

  5. avatar priewe says:

    Nem tudja valaki mi annak a jártéknak a címe, ami 10:04-től 10:10-ig van?

  6. avatar Remage says:

    priewe: Stunts

  7. avatar slyspy says:

    Travis: de azért mégis gyanús, hogy a ponggal meg a WOW-ral egész jól elvoltak.

    Ja mondjuk tény, hogy ezek páros játékok.
    [ módosítva Jun.24. 07:44 ]

  8. avatar Travis says:

    Miért? Wii-vel is milyen jól elvolt a nép valamelyik Function-on.
    [ módosítva Jun.24. 13:02 ]

  9. avatar slyspy says:

    Travis: ja, valszeg itt a multiplayer játékmód, ami lényeges, a többi csillivilliség meg kevésbé.

  10. avatar mzperx says:

    Azért érdekes, szerintem sem mérvadó ez a riport, csak önámítás a készítő részéről… (De fasza csávók vagyunk, nem is öregedtünk meg :-)) Kíváncsi lennék, hogy ezek a gyerekek max. hány napig tudnának ezekkel a gépekkel játszani. Az ember úgy van vele, hogy ha már hozzászokott egy szinthez, színvonalhoz, ahhoz képes minden ami egy kicsit is gyengébb, már nem jó. Itt az újdonság varázsa volt a lényeg. Unokaöcsém is talált egyszer Gyulán a bolhapiacon egy ilyen régi játékot (500 ft-ét vették meg, a leendő szegedi retró kiállításra már elkértem :-) ), autóversenyes játék, de ami a lényeg, hogy mint egy szimulátor, üléssel, kormánnyal, stb. (Nagyon kafa cucc.) Szóval elvolt vele vagy két délután, aztán ment a padlásra.

  11. avatar Oswald says:

    egy kissebb gyereknek (<12-13) sokkal jobbak az egyszerűbb játékok, mert még nem olyan ügyes sem manuálisan sem fejben, hogy azokkal játszani tudjon. Nincs gyerekem, de a két nőverem porontyaival leülök játszani.Amikor kissebbek voltak a c64es gamek tökéletesen megfeleltek nekik. Leszarták hogy hány szín meg felbontás meg hang. A játékélményt élvezték. Giana & Turrican volt a kedvenc. Igazából most is ellennének ezekkel, de valahova elkavartam az egyetlen működő joyom, stb. :)

  12. avatar Travis says:

    Azért abban is van valami, amit mzperx mond a színvonalról. Én nemrég fedeztem fel a MonkeyIsland 3-t. Iszonyú sokat játszottam vele. Utána fellelkesülve rajta ki akartam próbálni az előző részeket is, de azok már egyáltalán nem tetszettek. Nagyon zavart, hogy alig van hang. Bár a RedAlert 1-t is később próbáltam ki, mint a második részt, de ott nem volt ilyen színvonalbeli problémám.

  13. avatar Oswald says:

    én SNES játékolkat fedezem fel mostanában. elképesztő gyöngyszrmrk vannak.

  14. avatar Bery says:

    Másfél hónapja játszottam végig egy délután 2 óra alatt a Space Quest I ’92-ben felújított, VGA változatát (persze végigjátszásból :)). A Space Quest egy sci-fi kalandjáték sorozat, sok humorral, ami 6 részt élt meg, talán 6-8 év leforgása alatt és ugyanazzal a játékmotorral még más sorozatokat is készített a Sierra cég (pl: King Quest, Leisure Suit Larry). Az eredeti Space Quest I. azt hiszem 1986-os és több platformra is megjelent (C-64, Atari, Nintendo, Amiga, PC). Ezekben a játékokban sok volt a hozzáadott érték a történetben, a humorban, úgyanúgy, mint a fentebb említett Monkey Islandban (amit nem ismerek, csak ugyanezt olvastam róla).

    Ezzel együtt mindez kevés volt ahhoz, hogy a fel nem újított II-öt és III-at is végigjátszam, amik CGA grafikával és egérkurzor helyett begépelős parancsadásos vezérléssel rendelkeztek.

    A kezdő löketet pedig az atta, hogy első munkahelyemen, valamikor 1990-ben Tarkussal a III-at, meg a IV-et nyomtuk 3-4 fős táraságban, igen hangulatos légkörben. Tehát nosztalgikus élmény volt :)

    Igazából szerintem jó a mai hitech színvonal, ha párosul jó játékmenettel és történettel, de valóban, a grafika talán a kevésbé lényeges e két összetevőből, mint ahogy a szintén fentebb említett Wii siker is mutatja. (Én egyedül is imádok teniszezni, balance board-os játékokat játszani).

    upd: Ja, a riport meg azzal együtt is jó volt, hogy kicsit szubjektív volt és nem 8000 gyerek között történt a teszt.

    [ módosítva Jun.26. 14:23 ]

  15. avatar teo says:

    travis: az elsö monkeybol mar van remake a masodik resz felujitott verzioja pedig a napokban jön ki.

  16. avatar Chrono$ says:

    … Triad … Dealer Quality Software!

  17. avatar Travis says:

    teo: köszi

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára