☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Little Computer People

Posted by slyspy on 2009-07-17, 10:29


lcp.gifEdhellon az utolsó pillanatban, a partyra sietés közepette küldte nekünk emailben az alábbi érdekességeket, pletykákat, híreket, kis színeseket az LCP partyval kapcsolatban (ékezeteket ne keressétek, lusta voltam):

Most hetvegen lesz az LCP (Little Computer People, ami regebben neha volt Floppy, Big Floppy People, St:Lars Meeting es tan meg mas is, de mar tobb mint 10 eve majdnem minden evben megrendezik).
Parameterek:

– Lund helyett Malmoben, ui. a nagy erdeklodes miatt nagyobb partyplace kellett. Azert ez vicces 2009-ben egy 8 bit only partytol…

– Kb. 150 ember regisztralt idaig, 1994(!) ota a legnagyobb sved 8 bites party lesz a szervezok szerint. Hiaba, a retro el.

– Indul a Crest (!), a pletykak szerint egy uj grafikus modot bemutato slideshowval, zene varhatoan Linus, a grafikak passz, es nem tudom hogy a kod Crossbow vagy az uj koderuk (nemjuteszembeaneve) muve.

– Az Instinct+Horizon (a Larsson-kodertesok ugye) allitolag egy nagyon utos demoval indul, en csak az utolso partot lattam, de attol padlot fogtam. Archmage azt mondta tegnap, hogy meg eleteben nem pixelezett ennyit egy demoba, mint ebbe. Kivancsian varjuk!

– A Resource+The Dreams befejezi varhatoan az X-re es Breakpointra be nem fejezett demot. Meg egy tranzicios effektet kell belinkelni (rogton az intro utan, hogy egyszeru legyen az elet), illetve az utolso effekt, greets part es end part hianyzik a vegerol.

– Szolnak pletykak egy Triad es egy Booze Design demorol is, illetve az LCP-n hagyomanyosan sok kisebb demo is indulni szokott.

Categories: Party | Tags

30 Responses so far.

  1. avatar Charlie says:

    Lesz mit nezni Arkon a bigscreenen. :) (Ha megyek… :( )

  2. avatar Murphy says:

    Én nagyon várom a Super Larsson Brothers demóját, ha valaki tud újat mutatni C64-en akkor azok ők!

  3. avatar Edhellon says:

    Joreggelt a partyrol. C-64-ek es Amigak erosen felulreprezentaltak, de van egy-ket laptop is. Es jelentem, Svedorszag mediterran orszag lett.

    Edit: megjelent az elso nonemu egyed a partin. Aztan gyorsan el is ment valahova. :) En demot kodolok es sved izesitett vizeket tesztelek (eddig kiabrandito az eredmeny :). Es allitolag megse lesz Triad demo. A Super Larsson Brothers meg sehol.
    [ módosítva Jul.17. 14:33 ]

  4. avatar Murphy says:

    15:44-kor jó reggelt? A Svédek ennyire más időzónában vannak? :)

    További benfentes infókat akarunk!

  5. avatar Edhellon says:

    Haaaaaaaaat… akkor ertem oda. :-)

    Szoval, eddig volt ket wc es egy zuhany. Mostmar csak egy wc es egy zuhany van, ami nem optimalis 100+ emberre velemenyem szerint…

    Elvileg mar majdnem kesz vagyunk, az utolso partot kell belinkelni csak. Ennek oromere reggelig soroztem par Oxyronos sraccal, akik sajat bevallasuk szerint eleg szarul allnak a demoval, viszont mire felkeltem mar reg kodoltak ujra, szoval talan megse remenytelen.

    A Glance (torok csapat) demorol senki nem tud semmit, hogy kiadjak-e.

    Jackasser vidaman bulizott tegnap este, ebbol arra kovetkeztetek hogy az Instinct demo kesz van. HCL rezignaltan kodol valamit.

    A lengyelek vodkaja meg mindig igen veszelyes, de nagyon ovatosan kostolgattam csak tegnap. :) Viszont megtudtam, hogyha nincs narancsle keznel lehet kolaval is inni. (Ez megmagyarazza miert latni Leont ujabban annyiszor kolasuveggel kulonfele partikon. :-))

    Tegnap ejjel volt valami experimentalis SID show, valoban erosen experimentalis volt, de nem rossz.

  6. avatar blala says:

    most akkor tok veletlenul rabukkantak az alom-videomodra??

  7. avatar Edhellon says:

    blala, nem teljesen, masok a limitacioi a modnak mint iflinel. nem villog, de mas. vmi grafikus tan jobban el birja magyarazni mint en jelen pillanatban :)

  8. avatar Oswald says:

    ismert mod ez, de nem nagyon lehet bele rajzolni mert embertelenek a szabalyok.

    hires bitmap (2 szin/karakter), 2 soronkent cserelik az attributum memoriat (=2 szin/8×2), ez ala multicolor spriteokat* raknak. + az ujjitas: asszem 2 soronkent egy tetszoleges regisztert meg lehet irni, ez nagy valoszinuseggel valamelyik spriteszinreg, a konverter donti el :) a jobb szelso 8 pixel ala mar nem jut sprite. a bal szelso 24 pixelt meg csak sprittal lehet megcsinalni. mert az oda juto szin mindig szurke. ( két bekezdésben le lehet rni miért:)

    *multicolor spriteok: 2 szin kozos a spriteok kozott, es mindegyiknek van egy sajat szine, 8db van 6 xben nyujtott (minden pixel 4 hires pixel szeles) es 2 az fli bugon (=bal szelso 3 karakter) az fli bugon feltetelezem hires spriteok vannak.

    nem egyszeru ez mar 10 perce fogalmazom a leirast:)

    [ módosítva Jul.18. 22:21 ]

  9. avatar Murphy says:

    Instinct és Reource demo elég jó. Bár mindkettő nekem valahogy rövidnek tűnt.

    Leon, mit szólsz szerepeltél Crest demóban? :)

  10. avatar slyspy says:

    Linkeljetek már! E!

  11. avatar Edhellon says:

    csdb-n fentvan mindketto.

  12. hat en ateltem egy vizualis orgazmust azthiszem a crest slideshow alatt… egyszeruen NEZTEM a kepernyot es NEM HITTEM EL amit latok… megdobbento volt! kararzis, extazis es tarsai…

    azert csendben hozzateszem, hogy akarmennyire is jo ez a konverter, be kell latni, hogy az IFLI kepeknel megizzadt rendesen! :_) nem veletlenul kerult bele a kollekcioba 90%-ban sima MCI kepek! a perfect pixels kepkolliban volt tolem par jo IFLI, azokbol semmit se hazsnaltak… csak a regebbi MCI rajzaimat! hat ez van, azert orulok, hogy bekerultem! ;_) \o/

    a rsc demo sztem hosszu evek ota az egyik legjobb cumo lett! (vegre mindenhol van normalis effekt/kep kipakolo es leszedo…) :_)

    booze cucc meg hozta a szokasos hcl minoseget! rettenetesen jo demo lett, nekem nagyon bejott arch gyerek rajzai meg odabasz!

    veto munkaja szerintem siman befuto! hi-resben ilyent?! agyhalal ez az egesz stuff domping… en mondom!

    joe kepe meg megintcska durva, nezzetek meg a hatteret es az elbaszott ditherelest azzal a 3-4 szinnel… vadallat, hogy mit ki tud hozni ez a gyerek a kulonbozo dithering technikajaval! :_)

  13. avatar Bery says:

    Huhh, az első két kép lenyűgözően kidolgozott. Azért csodálom a 8 bites grafikusokat, hogy a szűkös lehetőségek kihívásával miket összepixeleznek.

  14. avatar Murphy says:

    Az a hihetetlen, hogy ezek a képek alap multi és hires módban futnak

  15. avatar slyspy says:

    hat kemeny a felhozatal.

  16. avatar Clarence says:

    “booze cucc meg hozta a szokasos hcl minoseget!”

    Az igazságosság kedvéért: Inkább Instinct cucc és Jackasser minőség… A portal engine, a sierpinsky carpet zoomer, a 50fps sakktábla rotozoom a kocka twister Jackasser/Instinct kódja, meg a linkelés is. Csak 2-3 ‘kisebb’ effect volt HCL-é…

  17. avatar Parrot says:

    Hát egyenlőre én is csak bámulok meg ámulok, két okból is. Az egyik, hogy win7 alatt is megy a vice, a másik hogy durvák a stuffok… :-)

  18. avatar Yume Darkuu says:

    Hat, fullscreenben elqrodik a paletta…
    Apropo, keresek mukodo 1541-et, v. aki harom szarbol kepes csinalni 1 mukodot szombathely kornyeken.
    Illetve alternativ megoldaskent c128D billencset, mert abban van mukodo drivem, csak billencsem nincs .p
    Ha valakinek van elado valamelyikbol, szoljon mar ram:)

  19. avatar pasy says:

    én még mindig kiváncsi vagyok rá hogy a “ma c64 kódere” az vason vagy vice-n dolgozik, mert szerintem azért vice-n jóval könnyebb kódolni és gyorsabb is mint vason, de kiváncsi vagyok hogy a nagyok mit mondanak

  20. avatar vincenzo says:

    én erre annyit tudok mondani, hogy amikor abcuggal csináltuk a kiscsillag c64 reméket (hehe, remek-et…), akkor a zenék vice-n készültek, valamint ő is vice-n kódolt. nem is fut igazi vason rendesen a demo, a második partot nem nagyon tölti be… :)

  21. avatar Edhellon says:

    pasy: vicen, crossassemblerrel. De tesztelni kell vason is, mert a vice azert messze nem tokeletes.

    edit: lasd az elottem hozzaszolot :)
    [ módosítva Jul.20. 09:27 ]

  22. avatar abcug says:

    jolvanna, plus4 koder nem nyul real64-hez, max. emuhoz :)

    tuggya , `only commodore makes it possible’ :)

    [ módosítva Jul.20. 09:37 ]

  23. avatar vincenzo says:

    régebben rácsodálkoztam arra, hogy néhány zeném mennyire másképpen szól igazi vason, mint vice alatt. és persze akaratlanul is kijött néhány olyan filter beállítás, ami vice alatt jól szólt, igazin meg még jobban :) ilyen is van ám! :)
    de most már hardsid szól, valamint újra kéne sid-et írni. ha lenne időm meg energiám rá… real life sucks.

  24. avatar Yume Darkuu says:

    vincenzo: stereo/quattro pci hardsided lehet meg kapni vhol?
    mert official oldalon csak az uj usb-s box van fent:/
    Esetleg tudsz vmi elerhetoseget a develekhez? :/

  25. avatar vincenzo says:

    nekem is az új usb-s van, a régieket már (úgy tudom) nem gyártják.
    support()hardsid.com az emailcímük, téli sándor a cégvezető, ő fog válaszolni, ha írsz neki.
    a másik srác nevét nem tudom, de ő a hardveres (sanyi meg a szoftveres részt csinálja), ki is hozta házhoz a kütyüt :)

  26. avatar Yume Darkuu says:

    Thx.Hatha maradt meg 1-2db a sufniban:)
    Az uj nekem egy kicsit overkill:)

  27. avatar slyspy says:

    nincs ez a cucc egy kicsit túlárazva?

  28. avatar vincenzo says:

    de. nem is kicsit.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára