☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Rebellion

Posted by slyspy on 2007-05-12, 13:37

rebellion1.jpgA napokban adta ki a Rebels a legújabb musicdiskjét, Rebellion címmel. A produkció különlegességét egyrészt a zenék száma adja, másrészt a zenészek személye. Összesen, intróval és outróval együtt, formátum szerint stream, tracked és chip kategóriákba csoportosítva, 30 zene hallgatható meg, mégpedig Chromag, Vincenzo, Virgill (feat J.S. Bach :) ), Dalezy, NE7 szerzeményei. A kód Pasy munkája, de Pohar is besegített. A klasszikus stílusú grafikákat, beleértve az outró Rebels logóját (vö: Grass cikke a logókról), H20 rajzolta. A zenék egyenletesen színvonalasak, a disk cimévél ellentétben (ribillió) leginkább lassúak vagy középtempósak, így még a chip zenékkel együtt is kifejezetten kellemes élmény ezt a musicdisket végighallgatni. Fokozottan ajánlom mindenkinek! Ha meg kilépsz, akkor az exit gombbal tedd, mert különben lemaradsz az outróról!

Persze a magyar érdekeltség kapcsán nem hagyhattam ki, hogy ne faggasam Pasy-t a musicdisk elkészülésének részleteiről, és ő a következő triviákat osztotta meg velem:


A projekt, hogy több csapattal együtt csináljuk meg a Crystal Symphonies folytatását, szempteberben lett kitalálva. Volt is kóder, aki megcsinálja, de valahogy nem akart elindulni a fejlesztés. Ahogy telt múlt az idő, a régi nagy zenészek (Chromag és Virgill) csatlkoztak a csapathoz újból. Így már 5 zenész lett a Rebels-ben (Chromag, Dalezy, Ne7, Vincenzo, Virgill), és jött az ötlet, hogy akkor csináljunk olyan musicdisket ami csak Rebels. M:et, a csapatvezér, megkérdezte, hogy elvállalnám-é, hogy megkódolom. Nem mondtam nemet. :)

Megbeszéltünk egy találkát IRC-en, hogy egyeztessük milyen lesz a cucc. Ezt a találkozót professzionálistához illő módón átaludtam, ezért az 5 zenész, H2O a grafikus/dizájner és M:et jól megdumáltak mindent, majd mire feltápászkodtam, csak Vincsi maradt online. Ő elmondta, hogy ilyen lesz a disk, eldöntötték. Mondtam, hogy rendben. :)

rebellion2.jpgAmi meglepett, hogy intrót/outrót akarnak meg fullscreen módot, dehát a többség dönt. H2O elkezdte a pixelezést, dizájnolást, zenészek nekiestek muzsikálni, én meg írtam új frameworköt. Január legelején már jó 40 feletti számú muzsika gyűlt össze.

M:et azt találta ki, hogy úgy válogassunk, hogy a zenészeket ne vonjuk bele, mert akkor mindenki a saját stílusa után megy. Úgyhogy M:et-tel kiválogattuk a zenéket első körben. A cél az volt, hogy 40MB alatt maradjunk.
Szokásos módon a kód jobban haladt, mint a grafika. Január 10. körül kész volt az első preview, majd szép lassan haladtunk, fejlesztgettük.

Két szünet volt. Az első, amikor H2O-nak egy hosszabb reallife projektet kellett csinálnia, emiatt csúsztunk, mivel a tervezett release dátum Breakpoint előtt lett volna egy hónappal. Ha meg már H2O is csúszik, akkor legyen Breakpointra intró, így a musicdisket én is kicsit félretettem. Lement a Breakpoint, szép lassan mindenki visszatért a normál kerékvágásba, és újúlt erővel nekiestünk folytatni.

Jelen pillanatban is van még jónéhány dolog, amit megváltoztattunk/kivettünk/beletettünk volna, de egyhangúan úgy döntött a csapat, hogy ölég volt, adjuk mááá’ ki! Szal elkészült.
Baromi jó volt ezekkel a srácokkal dolgozni.

Néhány adat:

– Összesen 73 perc zene van a musicdiskben.
– Ha valaki végig akarja olvasni a scrollt, az jó, ha tudja, hogy 90 perc alatt megy körbe (Chromagra rájött a szófosás, naon élvezte a  scrolltextírást):)
– Az adatfájl 100 megabájtnyi adat tömörítve, ami úgy néz ki hogy, 37 MB zene, a  maradék a grafika.
– Bármin elfut, amin van openGL 1.2 (gef2/4 mx..) meg Windoz meg tankhártya. (Itt telefonos segítséget kellett kérnem, és megtudtam, hogy a hangkártyáról van szó – slyspy)
– A zenék 40%-át Chromag írta.
– A Breakpoint 2007 győztes Amiga demójának (Senzala) zenéje erdetileg ehhez a musicdiskhez készült, de kiszelektálódott.

(Kösz Grass, hogy beküldted a Rebellion ajánlóját, de addigra már készült ez a cikk!- slyspy)

Categories: Zene | Tags

25 Responses so far.

 1. avatar Murphy says:

  Gratulálok a készítőknek, szép munka!

 2. avatar Gargaj says:

  Ez nagyon oda lett rakva ja.
  (Ez into jel h nekem is le kene mar ulni a masikhoz :)
  [ módosítva May.12. 15:24 ]

 3. avatar Grass says:

  Nem gond… pedig igyekeztem gyors lenni.

 4. avatar rascy says:

  Szuper a design! A kód is, mert nagyon ütemre mozognak a cuccok… Grat Pasy! :)

 5. avatar Jimmi says:

  Tényleg zseniális lett, nagyon tetszik. Kód, grafika, zene nagyon együtt van. Az egyetlen gondom, hogy túl rövid az a hetven perc :)

 6. avatar Maxie says:

  a freshmindworkz direkt van s el irva ?:)

 7. avatar pasy says:

  nem direkt, az official rebelsgreetings.doc -ba így írta be a m:et aztán úgymaradt, h2o ezt a cucc-t illustratorral rajzolta, az meg nemvolt installva hogy kijavítsam, egyébként is. Néha rebelz-t írok és akkor egál

  [ módosítva May.13. 07:16 ]

 8. avatar dose says:

  szamithatunk mac portra vagy ez eselytelen? Probaltam parallels alatt megnezni, de 0.5 frame/sec-kel ment es nem volt elvezetes :) A zene viszont szolt es tetszett + a dizajn is szeeep! (foleg a logo a vegen!)
  Zenekbol vajon lesznek mp3-mak? Kene, mint egy pohar viz.

 9. avatar pasy says:

  nemlesz mac port, a csipzenéket nem tudjuk jól lejáccani mac-en.
  lesz jövő héten extractor ami kirakja az mp3-akat ogg-okat xm-eket.

 10. avatar Gargaj says:

  miert, maces bassmoddal mi a baj? :O

 11. avatar pasy says:

  bassmoddal annyi hogy csak mod, egyébként nagyobb gond hogy nincs mac-em

 12. avatar pontscho says:

  pontschobol meg hianyzik azaz uveg whiskey ami kene elszanashoz. :)

 13. avatar Murphy says:

  Hehe, alkohol meghajtású programozó :)

 14. avatar pasy says:

  várjá, de még válogat is

 15. avatar pohar says:

  tiszta májkroszoft. 2 nappal megjelenés után már jön a javítás :D

 16. avatar pasy says:

  elnézést kívánok, nem javítás! upgrade (+2 feature)

 17. avatar pohar says:

  az nem plusz, hanem hiányosság pótlása

 18. avatar pasy says:

  az még mindig nem javítás

 19. avatar pasy says:

  pontscho talált viszkit, úgyhogy rohamléptekkel közeledik az OSX verzió

 20. avatar Spenot says:

  Yay! \o/

 21. avatar Murphy says:

  Királyok vagytok!

 22. avatar Spenot says:

  Hm. Elkiabaltam. Lehet, hogy tul sok volt a viszki ;) Mindjart indulaskor:

  An unhandled exception occurred at $903F84B8 :
  EInvalidOp : Invalid floating point operation

  (G4, 10.4.9)

  Hova kuldjem a teljes bug reportot? (Nem akarok komplett stack trace-t berakni ide ;)

  [ módosítva May.20. 08:14 ]

 23. avatar pontscho says:

  Nekem. De a nyakam teszem ra, hogy az a kurva BASS szallt el megint. Az egy ipari mocsok bakker. Az elmult heten csak 5 kritikus hibat talaltam benne.

  Upd: spenotnak a gepe nem koser. :) Most kivetelesen meguszta a Bass.
  [ módosítva May.20. 09:17 ]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára