☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Evoke 2019 után

Posted by Vickey on 2019-08-24, 17:35

Vasárnap este jöttünk meg a hagyományosan augusztus közepén tartó kölni partyról. Az élmények még frissek, így nem lesz nehéz emlékezni a hétvégére, nem úgy mint amikor valamelyik TRSAC-ot írtam. :D

Evoke-ra csütörtök kora délutánra érkeztem meg Karlsruheból, és ez már nem az első eset, amikor előtte kicsit bolyongok a környéken, mert sosem tudom azt, hogy hol kell átszállni az 1-es vagy a 9-es metróra/villamosra.  Gutembergstraßén jöttem rá, hogy ismét elnéztem egy kicsit az útvonalat. Persze Google Maps ebben az esetben nem volt a barátom, mert azt használva tévedtem el. Sosem tudom, hogy melyik irányba tartó villamosra kell először szállni. :)

A megérkezésem után nagyjából menetrendszerűen mentek a dolgok. Ami újdonság volt, hogy egyre több volt az új, ismeretlen szervező, de úgy beszélgettünk egymással, mint akik évek óta ismerik egymást. És ennek én nagyon örültem. Újítás volt az is, hogy a bigscreen mérete kicsit megnövekedett. Mivel tudunk mindent, mert tapasztalt öreg rókák vagyunk, ugyanúgy összeszereltük a vásznat, és kiderült, hogy túl magasra került. Ezért plusz 20 perces munka következett, de megoldottuk az egészet. Nekem az egyik kedvenc feladatom ez, mert ekkor látom, hogy sok ember, különböző nemzetből, közös célért dolgozik együtt. Revisionkor főleg, amikor MINDEN szervezőre szükség van.  Utána az infodesk szépítése következett, és leginkább a pólókkal foglalkoztunk.

Mivel este 8-ig végeztünk vele, és aznap már nem volt több tennivaló, ezért elmentem a Szíriaiba elviteles vacsorát venni. Hotelben meg rájöttem, hogy ezek elfelejtettek evőeszközt eltenni, ezért kézzel voltam kénytelen enni. :)

Reggel Picard közölte, hogy a kezdeti torokfájása átment náthába és belázasodott, úgyhogy a pénteki napot kihagyná….Hurrá! :( Na mind1, azért felkészítettem magamat arra, hogy nélküle fogok partyzni. De a barátok jelenléte kicsit pótolta az űrt. Mindenesetre Evoke alatt sokat beszéltünk.

FB-nek hála, értesített arról, hogy az egyik szervezőtársamnak Lambdacore-nak épp pénteken van az születésnapja, úgyhogy sikerült elsőként felköszönteni. :)
Party előkészületében nem volt semmi különös, lassan már nekem is rutinból mennek a dolgok. Próbálom nem hinni azt, hogy ez már a vég, fel kell adnom, mert belesüllyedtem a megszokásba. De abba reménykedek, hogy csak arról van szó, hogy az izgulások már elmúltak, mert nem tehetek olyan dolgot, ami túl nagy galibát okozna, (mert ha igen, akkor van segítség, hogy kijavítsuk).

Szombaton Pasy kezembe nyomott régi Functionos belépőket, hogy osszam szét a nép között, hogy ezzel is népszerűsítsük az elkövetkezendő legnagyobb magyar partyt. Nem tudjátok, de nekem nagy jártasságom van abban, amikor terjesztésről van szó, nekem nagy mennyiségű anyagok kellenek (matricák, flyerek) mert az a mennyiség kb. 10 perc alatt elment. :) Elnökasszonyi posztomat felvéve elkezdtem gondolkodni azon, hogy hogyan reklámozzuk a magyar demopartykat. Elég volt csak körülnéznem, hogy a német kollégák hogy csinálják. :)

Öröm volt látni, hogy a régi ismerősök kezdenek visszaszállingózni a demoscene-ben. Az egyik Gizmo/Farbrausch, akit 10 év után láttam meg tavaly Revisionkor amikor végeztem a kerítés-szolgálatomat (2 órán át kint kell lennem a biztonsági embereket segíteni). Hirtelen megláttam, és nem hittem a szememnek, hogy ez képtelenség, ez lehetetlen, hogy megjelenjen. Aztán amikor pult mögött voltam, kénytelen voltam elhinni, mert ott állt szemtől szemben. Kb. 8-10 perc alatt elmesélte, hogy mik történtek vele az évek alatt, olyan gyorsan beszélt, és úgy pörgött, hogy érdekes módon engem is húzott magával, mintha kávét ittam volna. Kedvelem az ilyen barátaimat. :)
A másik rég nem látott cimboránk Melwyn/Haujobb volt, aki csak úgy beugrott, mert tulajdonképpen 20.-ától kezdődö Gamescomra jött, csak előtte elnézett hozzánk, hogy szombat este bulizzon egy jót, és szemügyre vette, mi változott az elmúlt években. És boldog volt attól, hogy tkp. az energiák nem változtak, csak mindenki kicsit ráncos, (és magunkra szedtünk egy pár kilót…. :D )

A harmadik meglepetés Santa volt, akiről egész végig úgy tudtuk, hogy csak Functionre jön csak. Erre vasárnap éjfél környékén megjelent, úgyhogy a telefonomat is eldobtam (természetesen akkor, amikor holtidő volt infodeskben). Egy “Mit keresel itt?!?!?!?”-tel indítottam :D

A második dutymban (esti compok közben) volt egy vicces jelentet: Luisáék (akinek szombaton volt a születésnapja) rendeltek szusit, és Oni kért tőlünk segítséget, hogy hol van pontosan az AbenteuerHallenKALK. Kiderült, hogy egy Brémenben lévő étteremből rendelték meg a vacsorájukat, úgyhogy kénytelenek voltak mást enni. A szolgálat többnyire componézéssel telt, és sokat beszélgettem Daryával az Evoke hivatalos fotós csajszijával, akit szintén megmentett a demoscene úgy, mint engem, (nem találta nagyon a helyét, de itt nyugodt lehet, és kiélheti az extrovertált, hangos énjét. Duty után táncoltam egy kicsit, és azon gondolkoztam, hogy a 2 héttel ezelőtti Assemblys ravepartyn lévő tizenéveseket simán lealáztuk. :) Szerintem nem is tudtak volna velünk versenyezni.

Vasárnap eredményhirdetés közben befutott Picard, aki így a party legutolsó résztvevője lett. Szerencsére már lement a láza és a körülményekhez képest jól volt. Hazautat Mauglival és Spenottal töltöttük, mert ugyanazzal repülővel jöttek, mint mi.

Összességében én nagyon jól éreztem magamat, remélem a többi magyar résztvevő is ugyanígy érez. A jövőévi Evoke-ot már most bejelentették, úgyhogy ha valaki szeretne menni, akkor már most foglalja le a 2020. július 31-augusztus 2.-ai hétvégét.

Categories: Party | Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára