☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Function 2017 – ahogyan én láttam

Posted by Vickey on 2017-09-26, 16:36

[Szeretnéd megosztani, hogy szerinted milyen volt a Function? Írj beszámolót te is nyugodtan! – a szerk.]

Az egész történet Revisionon kezdődött, ahol elkezdem azt érezni, hogy felül kellene vizsgálnom azt az elhatározásomat, miszerint távol kell lennem a magyar scenetől. Volt rá időm, hogy osszak-szorozzak. Végül Mauglival vitattam meg a dolgot. Ő javasolta, hogy először úgy menjek, hogy csak látogatóként, aztán ott meglátom, hogy érzem magamat. Na ez az, ami nekem ritkán szokott sikerülni… :D Hogy csak résztvevőként vagyok ott. Mostanában úgyis, nem tudom hogy miért, de igen nehezen állnak össze a partyhoz a megfelelő emberek. Pl. Revisonon az infoteam, hát.. éppen hogy. :)  Mondtam Mauglinak, hogy idén biztos nem fogok tudni, mert nem lesz rá időm. És ezt akkor 100%-osnak gondoltam.

Tehát én úgy voltam, hogy idén nem. De kiderült, hogy mégis tudok menni. Gargaj szólt, hogy ezt a szervezőkkel meg kellene beszélnem. Néhány héttel ezelőtt volt egy MD1-es közgyűlés, ahol felmerül hogy IDÉN IS leszek. De hát aznap döntöttem el, hogy mégis megyek.. Infoteam ott is alig akar összeállni, így elkér a segítség. Mindenesetre Mauglinak el kellene kezdenie lottóznia. :D

Az előszervezés oroszlán részét nem én végeztem el, mert az infoteam inkább szervezés lebonyolításában van ott. Evoke-on találkoztam a többi szervezővel és ott vállaltam el a fényképezést is. Mivel elvileg kevés fénykép születik a partyn, mert mindenki el van foglalva, ezért vállaltam el, hogy az infodeskes szolgálat mellé felveszem a “Press photo”-zást is. Azaz jó sok képet kell csinálnom. Már akkor éreztem, hogy jól fogom érezni magamat. :) A partyig szinte rám nem hárult feladat, csak annyi, hogy a fotózás részére felkészüljek (nyakba akaszthatós hevedert vettünk erre a célra, hogy ne szakadjon le a vállam)

A partyra csütörtök késő délután érkeztem, mert a városban még valamit el kellett intéznem. Mire odaértem, már állt a vászon (35 m^2, tehát elég nagy), és a szervezőtársaimon is látszódott, hogy nem ma kezdték az ipart. Mivel már kellően előrehaladott voltak az előkészületek, így többen elmentünk vacsorázni főszervező úr egyik kedvenc helyére… Nem csodálom. Annyira jól laktam, hogy utána eldöntöttem, hogy ide még visszatérek a helyet meg kell jegyezni. Utána még visszamentem a placcra, votekey-eket felvágni és azt vettem észre, hogy a pólókat már úgy kaptuk, hogy össze vannak hajtogatva.. Ezek elvették a munkámat… :DD

Másnap reggel találkoznom kellett az egyik ismerősömmel, ezért kb. délben mentem oda, felpörögve. Találkoztam a Fei-jel és pár lengyellel is. Korai pacsirtáknak bizonyultak Lycanék is. Már nagyon vártam a kezdeteket. Nekem az “utolsó simítások” rész tetszik a legjobban a partyból. Amúgy kikérték a véleményemet, hogy hol legyen az infodesk helye, mert én vagyok ebben a legtapasztaltabb magyar. Láttuk, hogy a kezdeteket egyedül is tudom fogadni, itt nincs olyan hajtás, mint a német partykon, ahol ha bekerülsz az opening csoportba, tudod, hogy jó vagy. :) Néztem, hogy a Function pólókból igen sokféle volt. (férfi, női, gyerek(!), minden méretben). Alig győztem a kupacokat csinálni. :D

Az opening infodeskkel tényleg jól el lehetett bírni. Nagyjából minden rendben ment. Közben már Picarddal is kommunikációban voltunk, és folyamatosan mondta, hogy hol van éppen. Este 8 után elkezdtem a második műszakomat (a fotósat) és örömmel konstatáltam, hogy egyre többen vagyunk, régiek is itt vannak péntek este! Kontraszt demoshow is volt, amiből abból állt, hogy a most “befutott” zenészeknek/grafikusoknak/kódereknek levetítették egymás után a mostani alkotásait és az első próbálkozásait. Így érdekes volt látni, hogy a mostani “nagyok” is valahol elkezdték.

Kint Viti és csapata szorgoskodott a grillnél, és olyan jól csinálták, hogy ismét kellett ennem belőle. Aztán egyszer csak befutott Ziona is. Vele viszonylag sokat sikerült mindenféléről beszélgetnem. Elég sok volt a fiatal, hála az Istennek. Volt egy ígéretes tehetség VickC, aki igen húzós szitut csinált magának, hogy eljöhessen partyra. Amikor meghallottam, nem is hittem először a fülemnek. Remélem még látjuk ezt a srácot, pontosan ilyen őrültek kellenek vérfrissítésre.

Majd legnagyobb örömömre Picard is megérkezett, épen és egészségesen. Végül hajnali 2-kor kerültem ágyba, ahol be kellett látnom, hogy ezt igencsak elcsesztem, mert 7-re beírtam annak idején infodesk szolgálatra… Akkor valamiért nem szerettem magamat. :)

Gery csodálkozott, hogy beértem 7-re, ugyanis este volt egy kis félreértés, hogy 8-ra jövök vagy 9-re. Évek, meg a rutin súgta nekem azt, hogy nézzem meg az infodesk beosztást. Reggel nem történt nagy különösebb dolog, takarékon működött mindenki. Geryék azért megnézték, hogy él-e még Detox, mert kint bealudt. Örömmel konstatáltam, hogy életben van.

Délben elmentem kicsit még pihenni, mert látszott, hogy szükségem van rá. Aludtam vagy 1 órát majd ismét visszamentem a partyra. Rengeteg képet sikerült készítenem. Jött a délután 3 óra, amikor is életemben először megnézhettem az alkotásomat, amit elég jónak tartottam ahhoz, hogy bemutassam. Hála az Istennek, hogy nem lett utolsó.

 

A délutáni compók után a Sidnify tagjai okoztak nekünk kellemes perceket a SID/8 bit Elektrock zenéjükkel. Hamarosan szombat délután/este révén igencsak felduzzadtunk.  Hoztak Nutellás  palacsintát az egyik szünetben, igen, ezt a közönség díjazta. A compók igen érdekesre, látványosra sikeredtek, de ami a legmeglepőbb az volt, amikor Jimmi, Nagz és Necropolo elkezdtek valamit ügyeskedni a színpadon. (előtte már mondták nekem, így előre tudtam, hogy az első sorban kell lennem, de a titkot nem spoilereztem el).

Leterítettek egy szemetes zsákot, rá egy széket és pár perc múlva hozták Mauglit, hogy levágják a szakállát. Ő meg hagyta valami miatt. 20 év alatt nem láttam ilyet. Gargaj megkérdezte Dfox-t, hogy ő mikor fogja ezt megtenni, a válaszától kicsit megrémültem, miszerint “Ha megpróbáljátok, akkor nem lesz több Revision.” Én ettől mindenkit elrettentenék, hagyjuk csak békén Rezát. :D

A democompo-t már kint töltöttem a lengyeleknél és Picardnál. Közben megtanítottak egy pár lengyel kifejezésre, amit már másnapra el is felejtettem. O:) Kaptam a hírt, hogy Feryx vahahonnan szerzett egy organizeres pólót és a Maugli sapkáját. Láttam a fotót arról, hogy egymás mellett álltak. Alig lehetett őket megkülönböztetni.

Az est további részében ugyanilyen felfokozottan telt, tele nevetésekkel. Connecting People itt is volt. A Prizegiving sem okozott nagy meglepetéseket. Amikor az összes szervezőt kihívták a színpadra, kicsit még mindig hihetetlennek tűnt, hogy visszajutottam oda, ahol kezdtem. Már megvannak a megfelelő eszközeim arra, hogy az esetleges kilengéseimet kordában tartsam. És szerintem ez látszott is egy kicsit, mintha karót nyeltem volna.. :D Na mind1, majd máskor lazább leszek. :)

Összességében jó kis party volt és örülök is, hogy a magyarokat nem lehet kikerülni, lépten-nyomon belénk ütköznek. Sok, kellemes emlékekkel lettünk gazdagabbak. Találkozzunk Experience-n, ahol kellemes délután keretében zárjuk az évet.  Itt vannak a képeim, amiket készítettem.

 

Categories: Party | Tags

6 Responses so far.

  1. avatar Charlie says:

    Vickey az infodeskek állandó hőse a legjobb partykon… ;) Köszi h. vagy és köszi a partyreport.

  2. avatar Maugli says:

    Kiraly report, meg kiralyabb kepek!

    Koszi Vickey, hogy visszatertel, es remeljuk, hogy meg sok sok evig segitesz nekunk megszervezni a Function-t (is)!

  3. avatar pasy says:

    +1 vagy inkább +2 :)

  4. avatar nagz says:

    hajráf! :)

  5. avatar Vickey says:

    Hát, ha 30-40 év múlva ha átadom a staféta botot, akkor 100%-ig biztos akarok lenni, hogy teljesen ki van képezve a jövő infodesk generációja. Addig meg tartani fogom a frontot. :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára