☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Evoke 2017 (első kézből)

Posted by Vickey on 2017-08-23, 11:29

Idén az Evoke kerek számhoz ért és ezt szerette volna méltón megünnepelni, ahogy én is, mert 20 évvel ezelőtt ugyanezen a héten volt az első partym az AntiQ’97, így arra gondoltam, hogy együtt szeretnék évfordulózni a kölni barátaimmal. Ezt május környékén letisztáztuk, hogy megyek.

Augusztusig nem is volt különösebb dolgom, csak figyelni azt hogy be legyek írva az idei tagok közé és a pólókat megrendeljem. Azért figyeltem a Slack-et, hogy hogy mennek a dolgok, és lelkileg készültem. Majd végül, amikor néztem az infodeskes beosztásokat, néztem az egyik csapatnak a shift leadere vagyok… Én a németeknél… Szép kis baleset lesz ebből. :D (később kiderült, hogy ez csak névleges, nem kell túlzottan komolyan venni)

A party előtt elmentem orvoshoz, mert kicsit szédültem, és attól tartottam, hogy átadhatom másnak. De megnyugodtam, amikor a doki közölte, hogy csak alacsony vérnyomásom van, semmi gond az aggodalomra. Kaptam természetes cseppet tartalmazó receptet, amit később kiváltottam, és már indulhattam Kölnbe.

Hetekkel ezelőtt alagútat építettek Rastatt és Baden-Baden között, ami időközben beomlott. Ez hatalmas nagy felfordulást okoz, mert az az egyetlen vasút Dél-Németország és Svájc között így aki onnan jön, az 30-40 perces késésre (vagy többre) számíthat. Emiatt 30 perces késéssel indultam el Kalrsruhe-ból dél köröl, Dipswitch meg 9-kor szállt fel a vonatra Svájcban. Slacken tájékoztattam a többieket, hogy éppen hol tartok, erre Dipswitch említette, hogy szerinte 1 vonattal előtte járhatok.

Nagyjából megérkeztem és elkezdtem segíteni a felépítésben. De már előrehaladott volt az állapot, infodesk nagyjából készen volt. Nagyon csili-vili, bulis hangulatot árasztott a hely. Kezdtem hatása alá kerülni. Ez megmaradt végig. :) Nagyjából minden a megszokott ütemben történt. (pólót hajtogattam, számoltam, szortíroztam) Majd néztük, hogy új névjegykártya-tartókat kell vennünk, mert valamiért elfogytak már megint, mert mindenki hazaviszi őket. (…most látom, az ideit ismét sikerült elhoznom…) /ég a fejem. :D/

 

 

 

 

 

Másnap délután is rendben mentek a dolgok, mindenki tudta a dolgát, szépítgette még a saját területét. Közben már jöttek a látogatók, és kaptuk a hírt hogy infodeskeseknek megbeszélése van a seminar roomban. Szinte ugyanaz volt, mint tavaly, azzal különbséggel, hogy idén párhuzamosan volt egy informatikai konferencia, és velük együttműködve jutányos áron bejöhettek az oda látogatók Evoke-ra a compók kezdetére. Ezért duzzadt fel annyira a látogatók száma (500 felett volt). Láttuk hogy kint szakad az eső, tehát a beengedésnél a B-tervet kell alkalmaznunk, amikor is bent maradhatott mindenki, de sorba kellett állni az infodeskhez.

Volt még egy érdekesség a partyval kapcsolatban. Idén Cozmo robotokat lehetett kölcsönözni, útlevél, személyi igazolvány leadásával (ez azért kellett, mert aránylag értékesebb kis kütyüről volt szó, és hogy “fájjon” az embernek, hogyha kikölcsönzi)

Végre elindult az egész és a hollandok elkezdék a hordozható hangszórjukból a Dr. Who főcímdalát játszani, így még vigyorgósabb lettem. :) Majd nem tudni milyen okból, elment az egész net és ezzel a Partymeister. Nem tudtuk beengedni a közönséget 10 percen keresztül, de  helyreállt a dolog.

A magyarok érkezésekor rögtön Moqui mellé ugrottam, hogy segítsek neki beazonosítani a neveket, így (remélhetőleg) gyorsabban végeztünk és nem volt gond a kiszolgálással. O:) Utána meg megjött Picard is és kezembe nyomta a Supporter jegyet és Moqui közölte, hogy mivel VIP a párom, nekem kell beírni a gépbe a kódot és különleges bánásmódban kell részesítenünk. .. (Ja igen, persze, hogy nem megy a kód leolvasó, ami nagyban megkönnyítené a munkánkat) Még hogy én vagyok a shift leader.. Mi ez itt? Hatalomátvétel? :D

Opening ceremony alatt kitették Poti és Faxe 20 évvel ezelőtti képét, amin nem bírtam ki a nevetést nélkül. A bárban készítettek a többiek ezüst papírtálca fényképeket minden évből + valamelyik falra kollázst tettek ki.

Shift után a szokásos módon telt, mint minden évben, örültünk, hogy együtt vagyunk, és buliztunk. Franky meg adta a talpalávalót. Viszonylag hamar visszamentem mert azért kezdett érezhetővé válni a szervezés.

 

Másnap viszonylag később mentem partyra és leinkább a lengyel testvéreinknél kötöttem ki és Fei-jel beszélgettem. Többek között arró hogy miért hagytam el 3 éve a magyarokat. Nem merte megkérdezni és de bíztattam hogy nyugodtan megkérdezheti. :) Utána ebéd Picarddal és számoltam vissza, hogy mennyi van még hátra az 5 órás szolgálatig. Egészen hamar eltelt, és azért tudtam élvezni az évfordulómat.  Beálltam a magyarokhoz kávéval, amikor is lassan de biztosan felkészültem lelkileg az ügyeletre.

Néhány óra múlva megjelentek azok a részvevők, akik voltak a konferenián. Egy idő után elfogytak a belépő szalagok, ezért az előző évekből megmaradtakat kellett felhasznánunk. Nem maradtunk le a compokról, mert infodesknél külön bejáratú nagy TV-nk volt, amiről lehetett nézni az alkotásokat.

Idén megfordították a sorrendet, utolsó volt a 4k. Ezzel jelezve, hogy ott találhatók a legnagyobb durvaságok. Hát igen, be is igazolódott. LJ,  xTr1m  és Virgill (már megint) uralták ezt a versenyt. 64k-ban és PC Demo compoban is a hollandok és a magyarok tették le a névjegyüket.

Compók után volt egy kis örömtáncolás Rob is Jarig-ra a színpadon. Kicsit még voltunk, aztán hotel irányába indultunk.

Az utolsó napon mindenkin kiütött a vasárnap reggeli fáradság. Dipswitch nyugis tempójú zenéje mellett ejtőztünk, Prizegiving-re várva. Ami nem tudom, hogy miért, de 1 órát csúszott. (Elnézést a kellemetlenségért!) Alkamával beszélgettem, aki megköszönte, hogy infodeskelek. És nem értette, hogy hogyan tudom ezt végezni, amikor ő SotA-n (State of the Art francia party) volt 2 alkalommal, rájött, hogy nem az ő világa, mert közben nem tudja úgy élvezni a találkozót. Válaszul azt tudtam csak mondani, amit eddig is, nekem ez a prod, én ezzel járulok hozzá a partyk sikeréhez. Valakinek ezt is kell csinálnia, mert különben nem lenne demoparty. És Fei barátunk szavaival élve, akkor az egész demoscene halott lenne, ezt pedig nem szeretném.

Végre Prizegiving! Először megköszönték a támogatókat, és megtudtuk, hogy ismét vannak olyan jó értelembe vett őrültek, akik 20 éven át az _összes_ Evoke-on részt vettek. (Poti, Faxe és Pandur) Poti a főszervező, ő adja meg a kezdő lökést minden Evoke előtt. Ezért külön tapsot kapott. Na meg Sarah és csapata. Ők adják a helyszínt és a végtelen támogatásukat, hogy minél felejthetetlenebb legyen ez a hétvége. Jövőre lesz annak, hogy 10 éve beköltözött az AbenteuerHallenKalk-ba a party. És ezután jött maga az eredményhirdetés. Ami nem okozott számomra túl nagy meglepetést 4k, 64k és PC Compóban.

 

 

 

 

 

Legvégén az egésznek Dino felhívta az összes szervezőt a színpadra és Poti mindegyikünk kezében nyomott egy bögrét, amin az elmúlt 20 év logója van rajta. Nem is tudták, hogy hatalmas nagy bögremániás vagyok. :)

Az biztos, hogy nem utoljára segítettem ki ezeket az embereket, mert tényleg jó látni, hogy ennyire elkötelezettek a német scene iránt. (ami hitem szerint a legerősebb a világon; de mi magyarok sem panaszkodhatunk, van bennünk potenciál). Annyira sikeresnek bizonyult ez party, hogy az elkövetkezendő 2 évre már lefoglalták a placcot. ( 2018.08.17-19. és 2019.08.16.-18.). Úgyhogy jó előre bebiztosítottuk magukat az esetleges ütközésekre. (lásd 2015-ben az Assembly partyval)

 

Categories: Party | Tags: , ,

5 Responses so far.

  1. avatar pasy says:

    szép party report köszönjük:)

    party is jó volt, mondta Tobi hogy építkezéskor volt probléma bőven, de nekünk látógatóknak ebből semmi nem tűnt fel.

    Cozmo pedig jó fej:)

  2. avatar nagz says:

    oldschool style partyreport :)

  3. avatar pasy says:

    ti akartátok :))) :

    Hallottuk Teo-tól hogy lesz egy party. Nosza elhatároztuk, én, , Zahar, no meg a Vincenzo, hogy elmegyünk, mivel eddig még úgyse voltunk egy ilyenen sem.
    Az indulás nem volt zökkenőmentes elromlott a kocsiban a klíma, és az utastérbe folyt a kondenzvíz. Zahar 2 liter vizet lapátolt ki az utastérből.
    Mikor megérkeztünk, megkerestük Vickey-t, Teo-t , majd megkérdeztük tőlük, hogy hol van Charlie, de ezt ők sem tudták. Így aztán kimentünk a kocsmába jól bebaszni. Mikor visszajöttünk már megjött Charlie is, úgyhogy izzítottuk a hálót, és Doom-oztunk egy jót, meg Quake-eztünk is egy csomót. A zene compo elég szar volt, mivel nem válogatták be a zenéinket. A lamer demók viszont kibaszottúl jók voltak, legjobban a MrYeah-é tetszett. A többi compo-n aludtam.
    Reggel aztán összepakoltunk, és elhúztunk haza.
    Greetings: AttentionWhore, Poo-Brain, BedrockBros, Bitfellas, Satori, Farbrausch, Alcatraz, Logicoma, Desire, Haujobb, 5711, Fotóskislány cuki kutyája meg a többieknek, akikkel találkoztam, csak nem jut eszembe a nevük.

  4. avatar nagz says:

    na ezt speciel nem is ismertem

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára