☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Képmanipulációra a Photoshop olyan mint informatikához az angol nyelv. Gyakorlatilag megkerülehetetlen. Egészen a közelmúltig. Tavaly nyáron jelent meg a Pixelmator és most itt az Affinity Photo, A promo video alapján az ember rögtön kipróbálná. Ha Mac-je van, akkor meg is teheti, mert a beta verzió ingyenesen letölthető innen.

Te próbáltad már? Hogy tetszik?

Categories: Grafika | Tags:

9 Responses so far.

  1. avatar Bery says:

    Ez még csak béta, gondolom azért ingyenes, hogy ingyen tesztelőket kapjanak :)

    A PhotoShop-ba meg a layerek és a layer effektek a nagy királyság – persze számos más dolog mellett. Nekem legalábbis ezek segítettek a legtöbbet az elmúlt években nem demoscene kapcsolatú grafikákban. Ezt ennyire jól használhatóan – meg úgy egyáltalán – még semmilyen más grafikai programban nem találtam meg. Mondjuk nem is foglalkozom sokat grafikával :) Ha még lenne benne egy CorelDraw alapszintű vektorgrafika is, akkor aztán meg végképp császárság lenne.

  2. avatar Unreal says:

    Artrage is kezeli a layereket, sot a PSD fileos layereket is betoltheted, mentheted, oda vissza kompatibilisek egymassal! Persze a specko layereffekteket, gradient, egyebb cuccokat elfelejti, de alap grafikai illusztracios munkahoz – ismetlem amin nincs effektezett layer, oda vissza tudod mozgatni a ket software kozt.

  3. avatar Bery says:

    Köszi, ez is valami! :) És tud valami izgalmasat az Artrage, amiért szoktad használni?

    Végül is layeres rajzolóprogram sok van, nekem tényleg az lyaer effectezés volt sokszor nagy segítség.

    Meg sok apró dolog, amiben kézreállt a PS. FB-n is írtam ugyanezen témájú poszthoz, hogy ilyen a nagyon egyszerű vonalösszekötés, amikor amíg a SHIFT-et nyomom, csak a végpontokra kell kattintgatni. Vagy a Clone Stamp, amivel remekül lehet eltüntetni nem kívánt részleteket, vagy kitölteni valami a kép egy másik részéről klónozott mintával (bár ilyet szinte minden normális rajzolóprogram tud valamilyen módon). Meg, hogy jól, gyorsan lehet nagyítani, szöveget beilleszteni, elforgati, effektezni.
    Körülvágni, smooth-osan radírozni (bár az PS-el pepecs munka azért, vagy csak amatőr vagyok :))

    Egyedül egy egyszerű Corel Draw alap vektorgrafika hiányzik nekem a PS-ból, de mondjuk én ritkán és viszonylag egyszerű dolgokra használom, mint a logo rajzolás; reklámkép összerakás képi alapból, szövegekkel, átszínezéssel; egyszerű alkalmazásbeli grafika összerakás; fotók poén retusálása, átalakítása; kép átméretezés, vágás, kontraszt, brightness – mert ezek is egyszerűek és kézre állnak benne, bár ez lehet, hogy csak a 14 éves gyakorlat :)

  4. avatar Unreal says:

    Igen, nagyon jo vonalas rajzokat lehet vele kesziteni, kiigiazitja a finom hibakat, tudja korrigalni picit smootholni a vonalhuzasbol adodo apro hibakat,
    itt pl a vonalrajz abban keszult:
    https://www.youtube.com/watch?v=fj7krWnsHkA

  5. avatar Bery says:

    Unreal: köszi, megnézem majd.

  6. avatar blala says:

    ha mar igy temanal vagyunk, mondjatok mar valami ertelmes rajzprogramot osx-re, az se baj ha ingyen van (mondjuk veges sok sorben kimerheto arat akar szivesen ki is fizetnek, ha tenyleg nekemvalo)

    preferenciak: a paint shop pro-t sokkal jobban szerettem mint a ps-t, viszont a gimp 1 perc utan elohozza belolem a hithu nacit, aki sorfalhoz allitva egyesevel lone fejbe annak fejlesztoit, lehetoleg nagy nyilvanossag elott

    (ez az affinity mondjuk nem nez ki rosszul a video alapjan, de kicsit gyanus :))) de most bejelentkeztem ra, hatha :)

    koszi!

  7. avatar Hoild says:

    @blala: Ingyenesből az évek során ezeket láttam (meg van persze a Gimpből X11-es port is, nem csak az alábbi natív):
    http://seashore.sourceforge.net/The_Seashore_Project/About.html
    https://inkscape.org/en/
    +Nem jut az eszembe a neve a DPaintet koppintó, kifejezetten pixelezésre való FOSS multiplatform proginak.

    Olcsósított fosószopklónokból pedig ezeket próbáltam eddig (a Pixel32-t meg is vettem, bár azt leginkább a QNX/NTO portja miatt):
    http://www.pixelmator.com/
    http://www.pixenapp.com/
    http://www.kanzelsberger.com/pixel/?page_id=12

  8. avatar Hoild says:

    +Van a DPaint-koppintás is, ami nem jutott elsőre az eszembe – GrafX2:
    http://pulkomandy.tk/projects/GrafX2

  9. avatar Edhellon says:

    Pixelmatort én is megvettem pár éve valami akcióban elég vicces áron (de egyébként sem nagyon drága emlékeim szerint) és elég jó cucc alap feladatokra (amikre használom).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára