☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Az idei Function a játékfejlesztésért rajongók számára is különleges lesz, ugyanis az ipar két meghatározó neve képviselteti magát egy-egy előadással.

Az EPIC Games színeiben Łukasz Migas, lengyel studiójuk Technical Directora fog beszélni, aki olyan projecteken szerzett tapasztalatait osztja meg mint a Bulletstorm, és a most készülő Gears of War: Judgement. Az előadás sok hasznos infóval fog szolgálni a játékfejlesztés felé még csak kacsingatók számára, de a veteránoknak is tartogat érdekes infókat. Łukasz természetesen demoscenerként kezdte, így arra külön kitér, hogy miben segít, ha otthon lelkesen fejleszted a demóidat, és mivel más mikor már hivatásszerűen shadeled a polygonokat.

A Havok színeiben Rábel Tamás tart egy izgalmas szakmai előadást. A Havok leginkább fizikai motorjáról híres, melyet a piac legjobbjának tartanak és csak az elmúlt egy évben olyan sikerjátékokban vizsgázott kivállóan mint az Uncharted 3: Drake’s Deception, a The Elder Scrolls V: Skyrim vagy az Assassin’s Creed: Revelations, de animációs, rendering és mesterséges intelligenciában is a legkorszerűbb eszközökket nyújtják a játékfejlesztőknek és ma már a filmkészítőknek is. Tamás előadásából megtudhatjuk, hogy mi is kell egy piacvezető middleware fejlesztéséhez. Megismerhetjük a cross-platform játékfejlesztés során felmerülő technikai kihívásokat, és néhány ehhez tartozó érdekes megoldást a Havok részéről.

A partyn természetesen az elmúlt évekhez hasonlóan a demók, zenék, grafikák, fotók és animációk mellett saját fejlesztésű játékkal is megmérettetheted magad, ha van egy régóta dédelgetett vicces játékötleted itt az ideje nekiállj a fejlesztésnek, a party még 6 hét!

Emellett itt lesz az első hazai nyilvános (és magyarul feliratozott) vetítése az Indie Game: The Movie című dokumentumfilmnek. A film a független játékfejlesztők néha mókás, néha kalandos, időnként kínkeserves, ugyanakkor dollármiliókkal kecsegtető történetét mutatja be.

Szeptember végén sok izgalmas program vár rád, úgyhogy első lépésként íratkozz is fel a party oldalán, hogy garantáltan ne maradj le semmi új infóról:
http://2012.function.hu/hun:Register

Van persze a partynak Facebook oldal is, úgyhogy érdemes azt is lájkolni két kiscicás video között:
http://www.facebook.com/functiondemoparty

Bővebb info az előadásokról:
http://2012.function.hu/hun:Seminars

One Response so far.

  1. […] meg gyűlnek az érdekes cikkek, infók a partyval kapcsolatban: – Function 2012 – EPIC Games és Havok előadások Kapcsolódó írásaink: Function 2007 – a honlap él – Scener pajtások! Közhírré […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára