☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

4klang – 4k szinti az Alcatraztól

Posted by slyspy on 2009-07-14, 10:01

4klang.jpgMár nem teljesen friss a hír, de azért még aktuális, miszerint az Alcatraz kiadott egy kifejezetten 4k intrók zenéjének elkészítésére alkalmas szintit. A szinti elvileg bármilyen VST hosttal tud működni, a kezeléshez viszont nem árt egy kis kóderszemlélet, ugyanis nem teljesen triviális a patchek programozása, de van hozzá “gyári patch” bőven, úgyhogy zenészek is probálkozhatnak.
A hangjáról annyit, hogy bár 4k szintitől nem meglepő módon a filtere nem egy különleges darab (nem az a harapós meg savazós fajta), és a szinti csak midi note on és off patancsot fogad, viszont egy hang létrehozásáshoz mindenféle műveletet lehet variálni egészen sokféleképpen, így eléggé karakteres hangzás hozható létre. Pl. meglehetősen jó dobok, és kifejezetten jó padek, ambient szintihangok generálhatóak. Szóval van lehetőség a szintiben, és nem csak 4k intrók zenéjéhez.

Próbálja ki ön is!

A tovább után megtekinthető a BlueFlame Valleyball c. 4k intrója, amiben egy “Amiga ball” kalandjait láthatjuk, csak hogy az Amigások érezzék a törödést, mert mostanában egyébként is nagyon el vannak hanyagolva. (Úgy 15 éve.)
Meg mert az intro zenéje ezzel a szintivel készült egyébként.

Categories: Zene | Tags

2 Responses so far.

  1. avatar aha says:

    Jó tool köszönjük szépen!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára