☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Home Forums Platformok PC Mega256b Hungaricum

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #1289
  avatarpohar
  Member

  Arra gondoltam, hogy a Megademo mintájára a 256b introk készítői is összeállhatnának egy közös produkció erejéig. Mindenki készíthene egy 20mp-es effektet, amihez lenne egy közös zene. Ha 4-5 ember jelentkezne, akkor mindenkire jutna 50-40byte. Ki vállalná, hogy a projekt elején készít egy framework-öt és a végén összeilleszti az elkészült partokat? Breakpointig biztos elkészül. Vélemények?

  #3678
  avatarshr
  Member

  te őrült vagy, remélem tudod :)no. ami pl engem illet, kissé szkeptikus vagyok, mert a 256b ugye nem kevés, de akkor megy jól, ha az ember átlátja és kihasznál mindenfélét. először is jó, hogy egy ember csinálhatja, én spec önmagammal még össze tudok dolgozni, de afölött bonyolódnak a dolgok. eleve több effektnél azok túl gyöngék egy 256b-nál, s a részek nem tudják egymást segíteni sehogysem. pl van egy effekt, aminek kell valami konstans. és azt teljesen jól meg lehet találni valahol a codeban, alkalmas byteok egymás után… egy ilyen korlátos saját területnél ez nem megy.mindazonáltal meg lehet próbálni, nem feltétlenül kell a legjobb 256b intrót megírni, hülyéskedni is kell… =)de fontosnak tartom, hogy ne az legyen, hogy berakjuk a kicsiket a keretbe és annyi, hanem eme lépés után még lehessen finomítani, kihasználni a másutt levő dolgokat, optimálni, akár a másik code-ját is ;) csak az lehet probléma, ha az ember kihasznál valamit, amit a másik kioptimalizál =) élénk infóáramlásra van szükség. no meg… vagy minden valamirevaló effekt szürke/alappalettás lesz, vagy a paletta is valami közös… illetve az elején lehetnek az alappalettások, aztán palset, majd a többi…brrr. de túl komoly lett, megint átszerkesztem. szóval a fentiek a gondolataim, de alapvetően beteg ötletnek tartom az ilyesmit, a 256b introcoding lényegébe tapos =) annyi energiával ír az ember néhány sajátot. de fenntartom, hogy poénnak meg lehet játszani, de akkor is komolyan kell venni és kihozni a legjobbat. szóval nehéz…

  #3679
  avatarpohar
  Member

  csak poénnak szántam. de ha megcsinálod/játok, akkor kaptok egy rózsaszín mignont a büfében :)

  #3680
  avatarMurphy
  Member

  mekkora viták lennének,már :) “azt beszéltük, hogy 62 byteot kapsz, és most még csak 64-nél tartasz :)”

  #3681
  avatarshr
  Member
  pohar wrote
  csak poénnak szántam. de ha megcsinálod/játok, akkor kaptok egy rózsaszín mignont a büfében :)

  véletlenül kizárólag ételben megengedem a rózsaszínnek a létezést, de kösz, nem kell :)amúgy nem is lenne rá ember s úgyse jönne össze, szerintem =)viszont kéne csinálni rendes 256b intrót Functionre. lehetne egy rendes meccs Alvaro s köztem. az első Functionön is indultunk mindketten, de akkor ő a legjobbjával, én meg csak beadtam valamit, amihez nem fűztek meleg érzelmek, mint az összes többi intrómhoz =)

  #3682
  avatarpohar
  Member

  talán 2 hónap még elég

  #3683
  avatarMurphy
  Member

  napi 5 byte :)

  #3684
  avatarshr
  Member
  Murphy wrote
  napi 5 byte :)

  kár, hogy nem így megy, hanem előbb meg kell írni és utána napi mínusz valahány byte ;)az első, rémesen unopt 256b kezdeményem valami 350 byte-os volt… ma már egy ilyennel bajban lennék, mert eleve is kicsit optimalizált lenne. persze sokmindent ki lehet hagyni, de az a vizuális élménynek nem tesz jót :)pohár: 2 hónap, az nem is olyan sok. az árok előtt 2 hónappal is tudtam, hogy kéne c64-re rajzolni, mégis a legvégén csináltam valami nem túl jót… de most valóban, tényleg elhatároztam, hogy nekiesek. Alvarónak is ajánlottam, hogy csináljon egy jézus szíve 2-t, persze jobbat, ha nem tud mást ;) csak versengjünk. pedig a Jézus Szíve Okozza a Napkitörést az elég jó cucc volt…ráadásul nemcsak 256b kategóriában kívánok indulni, hanem 2 másikban is.

  #3685
  avatarpohar
  Member

  én titokban reménykedem, hogy Tbyte is beszáll a 256b versenybe :)

  #3686
  avatard-lee
  Member
  pohar wrote
  én titokban reménykedem, hogy Tbyte is beszáll a 256b versenybe :)

  Én meg hogy Picard és Stephen is. :)

  #3687
  avatarshr
  Member

  én pedig nézegettem 256b s egyéb intrókat, az is valami. vannak veszélyes alakok a világban… leoptolják más 80b-osát 64b-ba. leoptolják más 64b-osát 32-be és még mindig kilép escre… valami ilyesmi…
  meg kéne tanulnom optimalizálni, ez régi tervem. a csille sokáig optolt tunnele is 88b (mondjuk kilép), pedig sokak megoldották 64-ben :( ez iszonyú teher ám az ember lelkén, nem?

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.
Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára