☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Jöttek a hírek, hogy a D.fox-ék ismét megrendezik a hagyományos Easterparty-t, bár Covid miatt ismét online voltak kénytelen lebonyolítani. Mivel még nem tudunk teljes egészében visszamenni az E-werkbe, ezért az orgák osztottak-szoroztak és arra jutottak, hogy több kisebb offline party lenne a világ több pontján, ahonnan be lehet csatlakozni az a hivatalos online streambe. Eleinte nem is értettem ezt a Satellite állomások koncepciót, de amikor jöttek a hírek, hogy pl. Portugáliában, Angliában, Lengyelországban, Németország több különböző pontján lennének összejövetelek, egyből megörültem. Ez annak volt a jele, hogy kezdhetjük ezt a keserves időszakot magunk mögött tudni és visszaállni a rendes kerékvágásba. Igazából azért is voltam boldog emiatt, mert tavalyi évben volt egy hangulati zuhanásom emiatt, amit napokig nem tudtam magamban megoldani.

Amikor már közeledett Húsvét, a magyar Discordon Viti felrakott egy közvélemény-kutatást, hogy mit szeretnénk a hétvégére. 2 helyszín is befutott, egyik a szokásos Vault 51-es Gamer Bárban péntek este, a másik egy gombai rendezvényház, ahol a képeket elnézve már túlzottan ideálisnak tűnt a helyszín egy jó kis demopartyra. Miután úgy döntöttünk, hogy szeretnénk menni mindkét helyre  – főleg én -, lefoglaltunk egy szállást a közeli Monorra. És ami újdonság volt, autóval mentünk le a találkozóra. Ki akartam tágítani a tudásomat, megnézni azt, hogy tök fáradtan tudok-e megfelelően vezetni. Igaz majdnem senki sem volt az úton szombat este/hajnalban ezért annyira nem izgultam. Bár vasárnap party után egy őz volt az úton, de elég lassan mentem hogy megtudjak állni.

Évek óta megfigyeltem, hogy inkább engem érdekel a party, Picard csak jön utánam, úgyhogy mindig meg szoktam neki köszönni, hogy minden egyes találkozón ott van velem. A pénteki bemelegítő partynak a Vaultban minden percét élveztem, a legemlékezetesebb a Netro-Gargaj-én közti beszélgetés volt Meteoriks után. Jó volt látni, hogy történik egy generációváltás, hogy nemcsak a Conspiracy nyeri meg a díjakat.

Mivel pénteken kaptuk a hírt, hogy vasárnap természetesen semmilyen bolt nem lesz nyitva, úgyhogy felkészülve mentünk le Gombára. És ott olyan élményt kaptam mindenkitől, ami semmivel sem lehet pótolni. Bár voltak olyan entryk azt hiszem a wild compoban, amik a tavalyi hírhedt eseményt dolgozták fel, amikor is a Revision 64k PC intro compo közben kibannolták Twitch-ről a Revision-t, mert  az egyik wild demóban Wurstgetrank nem bírt magával és olyat mutatott, amit nem kellett volna. :D Esélye megvolt az ismételt kitessékelésre, de idén valamiért átment az egész hétvége. Sajnos Leon képéről lemaradtam, pedig annyira szerettem volna látni mit alkotott. :/ Főleg nekem az entryk közötti kommentek tetszettek a legjobban, simán kenterbe verte Truck hozzászólásait.

Igazából sikerült kicsit túl lőnünk a felkészülésünkkel, hogy nem lesz majd mit enni vasárnap, de Viti és a szervezőgárda jóvoltából semmiből sem maradtunk ki, olyannyira nem, hogy még tombolára is ajánlottunk fel nyalánkságokat. Nagyon finomak voltak a pácolt húsok, és a csabai kolbászos tál, amit Viti készített nekünk vasárnap délben-kora délután és szerintem mindenkinek elégedett lehetett vele. Tombolán majdnem lemaradtam az idei Revision-os poszterről, mondván úgysem fogok az egy szem tombolámmal nyerni és odaadtam Reptile-nak. Hát nem pont azzal nyert egyet? :D Picard meg megnyert egy speckó ízesítésű sört, amit továbbadtunk, mert egyikünk sem iszik alkoholt. És még tánc is volt. :)

Szeretném mindenkinek megköszönni, aki eljött, és az alkotásával/alkotásaival emelte az Easterparty színvonalát, és nem utolsó sorban a magyar szervezőknek, aki rövid idő alatt 2 helyen is biztosították, hogy együtt tudjunk lenni. Nekem így volt tökéletes. Még találkozunk! :)

Categories: Party, Review | Tags

3 Responses so far.

  1. avatar netro says:

    Hát ez megtisztelő, hogy így megemlítettél :) A pénteki közös Meteoriks nézés fixen egy erős élményként fog megmaradni, a szombat-vasárnap pedig úgy volt tökéletes ahogy volt, szóval köszönöm én is a szervezést!

  2. avatar Vickey says:

    Ez csak természetes. Bár ott nagyon próbálkoztam, hogy elhidd, hogy a “nagy öregeket” nem gond, hogyha megszólítod. :)

  3. avatar viti says:

    szivesen-szivesen, orulok ha jo volt! :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára