☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

2021 megindult erőből

Posted by Gargaj on 2021-01-12, 09:59

“Boldogújj!”, ahogy Hofi mondta anno: új év, új remények, egy meglehetősen… “zilált” év után – sokat nem is kellett várni arra, hogy erőteljesen kezdődjön az év demoscene szempontból, hiszen azonnal történt is pár érdekesebb dolog:

Visszatért a ZINE Radio Show

Amikor 2008-ban először próbálkozott a demoscene egy podcast-tal, akkor még relatív újdonságnak számított a formátum, mint olyan; ma már (főleg így otthonra kényszerülve) viszont gyakorlatilag az egyik legnépszerűbb kommunikációs forma – ennek ellenére valamiért mégsem sikerült egyetlen beszélgetős podcast-ot sem létrehozni az évek során. Ez bosszantott fel annyira, hogy az ünnepek előtt Gloommal párban megrugdostuk Okkie-t és Axelt és közöltük, hogy márpedig ez folytatódni fog, és ma meg is jelent az első “új” rész; hallgatni lehet alant, vagy mindenkinek a kedvenc podcast-platformján (iTunes, Spotify, stb.) keresztül:

A Pouët 20 évének statisztikái

Mivel tavaly volt a Pouët 20. születésnapja, ennek alkalmából összedobtam pár érdekesebb grafikont Twitterre az adatbázis alapján; nekem több érdekesség is feltűnt a különböző adatok összehasonlítása után, pl. nagyon látványos az Amiga 500 újonnan jött népszerűsége az 1200-hoz képest, vagy hogy 2020-ban több C64 rilíz volt mint Windows-os, vagy hogy mennyire megugrott a Javascript-es rilízek száma a Three.js megjelenése után.

Javaslom megtekintésre, szerintem tanulságos.

Revision Online vs. onScene

Az év első drámája sem váratott sokat magára, hiszen mint kiderült, az online-ra szoruló Revisionnel szemben “ellenparty” szerveződik, élőben, onScene néven. Én ehhez nem is nagyon fűznék semmit, max. annyit, hogy sok szerencsét – aki szerint áprilisra rendeződni fog annyira a helyzet, hogy 100+ fős rendezvényt fognak engedni Németországban (nemhogy nemzetközi vendégekkel), az eddig valószínűleg nem nézte a híreket.

Invitation mindenesetre van:

Categories: Ajánló, Háttér, Party, Podcast | Tags

7 Responses so far.

  1. avatar pasy says:

    és akkor a demoscene etikai kódex témát már ne is feszegessük…

  2. avatar teo says:

    és akkor a demoscene etikai kódex témát már ne is feszegessük…

    Azt felejtsük el nagyon gyorsan. De “dráma” az is, ja.

  3. avatar slyspy says:

    Ezmie za etikai kódeksz?

  4. avatar Citrus says:

    tl;dr verzson?

  5. avatar Travis says:

    1. Ne szólj be bunkón
    2. Ne nézz le másokat

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára