☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Just For Fun 30s Demo Compo

Posted by slyspy on 2020-05-17, 09:01

Szevasztok pajtások!

Mivel mostanában szűkében vagyunk a megtartott partyknak, gondoltuk jó ötlet lenne, ha Scene.hu is tartana egy online compót. És úgyis olyan rég volt már Just For Fun compó itt.  Mivel a komoly partyktól nem akarjuk elvenni a komoly produkciókat, ezért nálunk a fő megkötés, hogy a demónak pontosan 30 másodperc hosszúnak kell lennie. A platform szabadon választott, elkészülni innentől kb. egy hónapod van, a díj pedig elismerésen kívül a Function szervezői által felajánlott Vakondok 4 DVD, valamint Reptile személyes felajánlása, egy klasszikus Silicon Graphics O2 gép (!!!), ami mára gyűjtői körökben elég komoly értéket képvisel. Itt lentebb meg látható a Capanna jóvoltából egy 30 másodperces invitáció, mert pont ilyen hosszúnak kell lennie a demónak. A tovább után következnek a compo szabályai.

A compo szabályai a következők:
– A demo bármilyen platformon futhat
– A precalc vagy töltési idő nélkül pontosan 30s hosszúnak kell lennie
– maximális méret: 16mb

A nevezéshez küldened kell egy zip file-t, ami tartalmazza:
– magát a futtatható demót
– egy file_ID.diz a produkció és az akotó nevével, valamint legyen benne, milyen minimális konfiguráció szükséges a demo futtatásához (pc-nél is léci!)
– egy screenshotot (ez kerül fel pl. Pouetre)

A zip fálj mellé küldj légy szíves:
– Egy capture-ölt (vagy egzotikus hardver esetén kamerával felvett) videót a demo futásáról. Javasolt minimális formátum: h264 (mp4), 1920×1080, 60fps, 25mbit/sec.
– Egy rövid beköszönő videót, amiben a produkcióról beszélsz. (Ha nagyon szégyenlős vagy, akkor írhatsz is egy kis információt, ami a compo streamben majd elhangzik.)

A videókra azért van szükség, mert lesz szép online stream compóról, ahol mindenki megtekintheti a produkciókat, és utána szavazhat.

Ha nem tudod hova feltölteni a cuccot, akkor javasoljuk a WeTransfer használatát.

Erre a címre küldd a zipről és a videókról a linket:
justforfuncompo kukac gmail pont com
Kérlek csak akkor tekintsd leadottnak a produkciót, ha kapsz visszajelzést, hogy megérkezett. Ha nem válaszolunk, akkor valami történt az emaileddel, és sose láttuk a nevezésed.

Democompo stream időpontja: június 20., szombat 20 óra.  Reptile lesz a host (már ezért megéri!), a cikket meg majd frissítjük, ha megvan a stream linkje.

Deadline: június 19. 12:00 (dél)
Ha nem tudsz videót capture-ülni a demódból, akkor megpróbálunk segíteni, viszont akkot június 15-ig el kell küldened a demód, hogy biztosan meg tudjuk csinálni.

A szavazni majd a terveink szerint a stream után lehet aznap este 23 óráig, amikor is eredmény hirdetünk. A szavazatod a fenti emailcímre küldd el.

Kérdéseidre ugyanezen a címre küldött emailben kaphatsz választ.

Demóra fel, pajtások!

5 Responses so far.

 1. avatar Travis says:

  Ez egy nagyon jo otlet. Egy Silicon Graphics pedig a regi almom.

 2. avatar slyspy says:

  Hát akkor hajrá!

 3. avatar Bery says:

  Azért egy online szavazófelület csinosabb lenne, mint emailben szavazni. Még egy facebook szavazás is jobban hangzik.

 4. avatar rascy says:

  Ahogy Bery mondja. ^^

 5. avatar TomCat_ says:

  Szerintem gyűjtik az email címet a spamhez :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára