☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Demontázs #12

Posted by Gargaj on 2016-09-19, 16:20

Kiváló lengyel barátaink egyik nemrég megkezdett projektje a Demontaż, ami nem más mint egy scene-related videóinterjú sorozat; hasonlóan a szintén mostanában kezdődött Mystery Demoscene Theater 9000-hez az egész annyiról szól, hogy a műsorvezető sorra vesz néhány a közelmúltban történt eseményt, meghív néhány hozzá kapcsolódó embert, és kb. egy óra-másfél hosszáig megy a beszélgetés amíg az érintett demók futnak a háttérben – mindez a rengeteg streaming és VoIP-szolgáltatás mellett ma már tulajdonképp TV-műsorként, mind élőben, mind felvételről megtehető. (Kis hazánkban ugye a HarDread Podcast próbálkozott anno partykon készíteni hasonló riportokat, bár ott is már sajnos ~5 éve volt az utolsó ilyen.)

Ugyan a Demontaż eddigi epizódjai főleg lengyelül folytak, az utolsó részben nem más mint a Function volt az egyik fő téma (a Riverwash mellett persze), a Function organizing (és persze a magyar scene) részéről természetesen Maugli képviseltette magát.

Ez a mostani beszélgetés érdekes kontrasztokat hoz a magyar, a lengyel, és egyéb nyugati / északi party-k felfogása és lebonyolítása között, szóba kerül az, hogy itt a keleti kispartykon is mennyire durva a compo-minőség a méretarányokhoz képest, szóba kerülnek ötletek a lengyel/magyar party-k népszerűsítéséről, de persze nagyon sok tanulságos kritika is érkezik rendesen, például hogy az átlag magyar scener változatlanul vagy nem beszél angolul, vagy nem hajlandó rá; valamint hogy compók előtt és után mekkora pangás van a magyar partykon.

Sok hasznos perspektíva hallható a közel két óra alatt, és remélhetőleg a többi rész a jövőben szintén az angol nyelvet fogja preferálni a lengyel helyett.

2 Responses so far.

  1. avatar Maugli says:

    “Önhelyreigazítás”: Nem tudtam, hogy régebben Gargaj mindenkit halálra basztatott, hogy legyen release meg leginkább quality release legyen ( én csak BoyC-t szoktam :-) ), és azt sem, hogy 2007-ben megpróbált compo-kat áthozni péntekre! Maxima mea culpa.

    Illetve: sorry, hogy néha nem volt jó a netem, és ugrált a hang meg a videó. Hálózati problémáinkat a Digi “szponzorálta”…

  2. avatar rascy says:

    like +1, mondom úgy hogy csak belekattingattam, mert most nincs időm megnézni, de jó tudni hogy ilyenek is történnek :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára