☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Azt gondolom, senkinek nem kell ecsetelnem azt a tényt, hogy úgy általában szimpatizálok a skandináv demopartykkal, illetve a tavalyi beszámolókból az is egyértelmű, hogy a Solskogen iránt van egy különleges rajongásom.

Mindezek ellenére óriási meglepetés volt az idei party.

Első körben, sajnos nem csak otthon szakadt az eső, így idén a – péntek kivételével – ‘sol’ kicsit háttérbe szorult (nyilván a ‘skogen’ nem lett kisebb :) ). Jó, azért az nem meglepő, hogy itt is lehet pocsék, esős, hideg idő, de itt egy pillanatig sem nyomta rá a partyra a bélyegét. És, hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, hogy ennek az okát vajon abban kell keresni, hogy túlnyomó többségben azért norvég, svéd, finn, orosz és skót vendégek voltak jelen a partyn, de egyenesen lenyűgözőnek éreztem, hogy nem szembesültem azzal a fajta mentalitással, hogy “ja ha esik, akkor nem jövök el, vagy döglök a hotelben”. Láttunk ilyet magyar, német, lengyel partyn, de itt egyáltalán nem!

DSC_5142

Résztvevők ellátása. Arról is értekeztem már, hogy a Solskogen mindig különleges finomságokkal lepi meg a vendégeket. És ezen a fronton a magyar partyknak sincs semmi szégyenkezni valója. Csak, hogy mást ne említsek: gulyás, grillezés, palacsinta, stb., szóval kiteszünk mi is magunkért rendesen. De az idén a Solskogen egy új standard-et alkotott. És nem csak az ételek mennyiségét tekintve, de az elmúlt két napon olyan sok gasztronómiai professzionalizmussal találkoztam, hogy csak kapkodtam a fejem, és igyekeztem megtanulni az új dolgokat. Egyrészt két önként vállalt konyhaszolgálatom alatt megfordult a kezem alatt legalább 20 kg-nyi, fél grillrácsot kitakaró marhahús, 150 helyben készített hamburgerpogácsa, 50kg saláta, több tálcányi jázmin rizs, thai red curry. És nem csak a minőség, illetve a mennyiség volt lenyűgöző, hanem az a hihetetlen mennyiségű munka, ami abba lett fektetve, hogy ez a legjobb formába legyen tálalva. Például a marhát először 5+5 percig grilleztük, majd fűszerezés után egy kb. 8-10 órán át főztük 54 C fokon (Sous-vide), és az így tökéletesen mediumrare steak darabkákra még tálalás előtt rákerült egy frissen felfőzött BBQ szósz. “És ez még csak a feje!”, ahogy szokták a viccben mondani… Tényleg lenyűgöző és monumentális volt. Nem tudom, hogy valaha pl. a Function fog-e itt tartani (a felszolgált 700db palacsinta ellenére), valószínűleg nem, és nem is baj. Ez a Solskogen eredetiségének a része. De ennek ellenére feledhetetlen!

A másik dolog ami idén sokkolt, az a prodok, és a compók színvonala. Anélkül, hogy lelőném a poénokat, annyit szeretnék ezen a fronton csak mondani, hogy az oldschool demók, és a music compók szintjét még egy akkora party, mint a Revision is megirigyelhetné (és ebben az ott levő Revi orgák is egyet értettek velem :) ). És ezt úgy mondhatom, hogy a péntek estét, az ismerkedés, meg a real party outside miatt ki is hagytam, így a live codingról nem is tudok mesélni (ami a main orga Gloom szerint vitt mindent!), de ennek ellenére régen volt ekkora demoscene élményem.

Ha valami hiányzik erről a partyról, az ti vagytok. Több magyar látogató és prod kéne…

Szóval: gyertek jövőre! ;-)

DSC_4313
DSC_4349
DSC_4352
DSC_4441
DSC_4466
DSC_4489
DSC_4906
DSC_5220
P1000848

Categories: Party | Tags: ,

3 Responses so far.

  1. avatar Citrus says:

    jovore majd remelhetoleg…ezev elegge szarul jon ki, mert csak a riverwash/function/demobit van az ezevi etlapon

  2. avatar viti says:

    jo olvasni h. arra fele hogyan is vannak a dolgok :). 2 gondolatom is tamadt a beszamolotol, az egyik h. Mau ha megallna a big data biznic, te szakacskent is megelnel itt a foldteken :D, a masik h. varom mar nagyon h. mikor kapja meg az elso Michelin csillagot egy demoscene party :D. en ’91-ben rendeztem partyt es akkor babgulyas es sztrapacska volt a menu :)(by edesanyam). azert jo erzes tudni (amit mar egy ideje gondolok) h. a demoscene partyk egyik fo motivuma a ‘friendship’ filozofia :).
    egyebkent kik voltak a magyar reszt vevok?

  3. avatar Gargaj says:

    En csak annyit tennek hozza (composzervezokent), hogy Solskogenrol valahogy mindig az a visszhang, hogy “a kaja felsofoku volt, ja meg voltak valami compok is de azokra nem emlekszem”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára