☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

qbparty 2016 – összefoglaló

Posted by Gargaj on 2016-05-17, 16:10

P1000579Az elmúlt hétvégén zajlott le a sülysápi illetőségű qbparty 2016, kis hazánk legújabb multiplatform demópartyja. A kiadott nevezések a partyról már megtalálhatók scene.org-on, Pouet-en és Demozoo-n is, képeket találhattok Thomas posztjában és Slengpungon is, és valószínűleg nemsokára videók is elő fognak kerülni.

Mindent összevetve a party méretét is figyelembe véve sem a kiadott munkák mennyiségével, sem a megjelent emberek számával nem volt gond, és a hangulatra se lehetett panasz, köszönhetően többek között a ViTi és Mau által megszponzorált rögtönzött grillezésnek. Amire sajnos lehet panasz, az a tényleges szervezés maga, ami látványos technikai problémákkal, egy uszkve 7 órás(!) csúszással és elmaradt eseményekkel volt tarkítva folyamatosan; a kommentekben természetesen mindenki kifejtheti a véleményét, hogy kinek mennyire tűnt ez fel, mindenesetre jövőre reméljük, hogy összeszedettebb partyra mehetünk el!

Categories: Party | Tags: , ,

52 Responses so far.

  1. avatar pasy says:

    én nagyon vártam DSH-t :(

  2. avatar viti says:

    ugy nagy altalaban scene arcokkal evente 2-4-szer talakozok, mivel ez a party is lehetoseg volt erre, mar hivhatom jo partynak, szocializalodni mar lehet :), ha van egyeb program, akkor mar egeszen jo partynak is hivhatom (koncert(ek), erdekes eloadasok, sok riliz) es ha ezek kiszamithato idoben tortennek meg, hivhatnam hibatlan partynak :). en pl. kb. 25 eve nem talalkoztam Tomcat-el (of Abaddon) es hozott rilizt is, na ennek orultem. a DSH igaz h. ott volt, de mar koncertig nem jutott el, na ennek nem orultem :(. de hatha lesz meg party, aki meghivja es le is nyom egy jo kis koncertet :).

  3. avatar Maugli says:

    ViTi bacsi!

    Annyiban azert reflektalnek, hogy ha csak az a cel, hogy egyunk, igyunk egyutt demoscene kozeli emberek, akkor arra felesleges “demoparty”-t szervezni. Az egy random piknik.

    Egy “demoparty”-n a fo hangsuly azert magan a scene-n kell, hogy legyen IMHO. Itt pedig azon volt a legkisebb erzesem szerint. Mar majdnem, hogy “zavaro” volt, mert “munkat adott” a szervezoknek.

    Szerintem nem jo ha maga a lenyeg szorul hatterbe!

    Illetve:
    Barmilyen muveszt igy megvaratni illetlenseg! Nem noveli a scene renomejat…

    Az meg, hogy “veletlenul” release-eket hagynak el a szervezok, es kozben meg mindig (!!!) kesik a bocsanat keres (ami nem menti meg a dolgot, de legalabb gesztus!), szerintem vedhetetlen.

    Uff en beszeltem.

  4. avatar -SP- says:

    Ugyebár nem voltam ott, semmi jogom beszólni, de ezen megakadt a szemem:

    “Mar majdnem, hogy “zavaro” volt, mert “munkat adott” a szervezoknek.”

    Látva Feryx (and co.) lelkesedését, elég nehezen tudom ezt elképzelni, úgyhogy így már különösen várom a szervezők állásfoglalását. Ha jól emlékszem, tavaly is volt kivetnivaló a buliban…

    Na, de attól még remélem, hogy egyszer végre úgy alakul ez a rohadt május, hogy el is tudok menni :P

  5. avatar Maugli says:

    Te -SP- szerintem egyszerubb ha 1:1 lehazugozol, mit kell ehhez 4 db barokkos kormondat? :P

    BTW:
    Valoban nem artana, ha tudnad, hogy mirol beszelsz, vagy hogy mit vedesz meg lattatlanban, a “hazugokkal” szemben ;-)

  6. avatar -SP- says:

    Senki nem hazugozott senkit, és senki nem védett meg semmit. Meglepődtem azon, amit írtál, nem vitattam az igazságtartalmát.
    DE mivel veled a tavalyi Function után sem tudtam megértetni magam, asszem a legjobb lesz, ha itt rögtön ki is csekkolok ebből :)

  7. avatar mash says:

    Nem akarok nagyon belemenni a részletekbe itt, mivel én kizárólag a retro dolgokat csináltam a party-n, de időközben – magánban – bocsánatot kértünk az érintett csapattól a hibáért és tudomásom szerint tisztázódott, hogy egy másik party-n kiadásra kerül a be nem mutatott és terjesztésre nem került anyag. Rövidesen igyekszünk ezt publikusan is megtenni. Tőletek is elnézést kérünk, hogy egy demo-val kevesebb került bemutatásra, igyekszünk jövőre az ilyen súlyos- és kisebb hibákat is orvosolni, amennyire tőlünk telik! Remélem azért élveztétek az együtt töltött időt és a hibákon túl megmaradt egy-két pozitív pillanata is a party-nak!

  8. avatar vincenzo says:

    Távolról könnyű pofázni, így hát én is megteszem. Csak a streamhez volt szerencsém idén is, az pedig ebben a formában élvezhetetlen volt. Egész nap kizárólag demoparty promo slide-ok, Kiloo slide-ok és a wifi jelszó ment, semmi információ arról, hogy mikor mi várható, van-e csúszás, stb. A party oldalról lesve az időpontokat rákészültem a kompókra, de akkora csúszás volt, hogy a zenekompóra már kidőltem. Ha tudom, hogy milyen későn kezdődik, akkor délután eldőlök egy kicsit, hogy kibírjam. De információ hiányában nem ez történt.
    SIDrip koncert kb. időben kezdődött, lett hang a streamen, viszont az az 1db sötét kamera kb semmit sem ért, bár egy koncerten nem feltétlenül a vizuál a legfontosabb.

    Annyit viszont kiemelnék, hogy a résztvevők elmondásaiból úgy látszik, jó hangulatú party volt, és ez azért fontos. Viszont ezt kívülről én nem láttam és van egy olyan sanda gyanúm, hogy az információ áramlás hiánya miatt külföldiek szemében nem feltétlenül lesz népszerű a party.

    Feryx & többiek, csináljátok, lelkesedjetek, DE fogadjátok meg a tapasztaltabb partiszervezők tanácsait. Sajnos az nem elég, hogy lefoglaltok egy művházat és odatesztek pár gépet meg kivetítőt meg hangcuccot.

  9. avatar viti says:

    Mau!

    az en szemszogembol irtam le a dolgot, es nem altalaban a demoscene partyk jo forgatokonyvet probaltam megfogalmazni. ha bele gondolsz, 80-90% saccra pofazassal, pialassal, partyzassal telik es egyeb nem kockulasos programmal, nalam a partyk csucsa a compok, addig pedig eltoltom az idot :). ugye a partyknak van karaktere, errol pont beszeltunk is Revision-on, nem jo az ha egymas otleteit lenyuljak a partyk . alakulgat a qb-nak is a formaja (pl. gulyas compo). a hibakrol azert nem irok, mert akinek tudnia kell rola az ugyis tudja, tudatossagot pedig nem feltetelezek ezek elkoveteseben. (ha esetleg kernenek a szervezok egy eszrevetel listat, biztosan kapnanak :) ). igy belegondolva, talan par scene related programban resztvettunk volna :). pl. Arok eleg eros a fun programokban, szeretjuk is erte :)

  10. avatar mash says:

    Vincenzo: néhány órája ültünk össze, hogy megbeszéljük a problémákat és a pozitív visszajelzéseket is. Gondolom nem kell külön kiemelnem, hogy a legtöbbet a pasy-tól, Mauglitól és Gargajtól – a party-n és utána – érkező jogos kritikákat beszéltük át, de természetesen a többiek véleményére is kíváncsiak voltunk/vagyunk.

  11. avatar viti says:

    Vincenzo, hat a sztrim biztos h. halal volt, meg az info hianya is, es hat a jo reklam se ment emiatt a halora. real party is outside most dominalt egy kicsit :)

  12. avatar viti says:

    Mash, ez a 3 ember eleg relevans :)

  13. avatar vincenzo says:

    Mash: nem bántásiból írtam amit írtam, ráadásul nem voltam ott. Nekem az infó hiánya volt a legrosszabb, mert ültem a stream előtt és nem történt semmi. Valamint ha lett volna arról is infó, hogy “bocs, megcsúsztunk, türelmet kérünk”, akkor fent maradok és megnézem a kompókat is :)
    Ezen kívül csak azt tudom, amit poueten látok és pár emberrel beszélgettem, aki jelen volt.

    Viti: nem baj az, sőt, jó ha a szociális tartalom is megvan :) de ahogy Mau is írta, egy demopartynak azért a demosceneről is szólnia kell, egyébként csak egy grillparti :D

  14. avatar mash says:

    Vincenzo: a kritika csak egy esetben lehet bántó, ha az egóm kerekedik felül, a józan ítélőképességemen. Ebbe a hibába meg nem esnék, ha lehet. ;)
    Köszönöm, hogy leírtad a véleményed. Meg a többieknek is!

  15. avatar Gargaj says:

    Mash: nade amit leírtam tavaly, azokból utólag visszaolvasva szinte semmi nem változott, vagy csak rosszabb lett, pedig ezek nem apróságok voltak, és nagyon kevés olyan dolog van közöttük ami kis odafigyeléssel meg törődéssel nem lett volna megoldható, pl. észrevenni hogy ha 3-4 ember kérdezi meg hogy mi a WLAN pwd vagy hol a partynet (idén is), akkor kirakni egy slideot meg körbeplakátolni a placcot.

    Ehhez képest érzésem szerint a külsőségek domináltak, ld. a brandelt kartonra kasírozott szavazókulcs, meg az “infodescre” kirakott gravírozott tábla meg laposTV, aminek ugye a jelenlévőkre tekintettel gyakorlati haszna szinte semmi nincs, és gondolom nem ingyen volt.

    És ezek mind még relatív elhanyagolható problémák a kompókhoz képest.

  16. avatar Charlie says:

    Nem voltam ott. Ami a streamen átjött, az szvsz. vállalhatatlan volt.

    Ötlet: nem kéne a szervezőgárda kulcstagjainak 1-2 évig inkább valamelyik bejáratott – akár külföldi – party szervezésében részt venni? A szükséges mentalitás és skillek elsajátítása mellett ez kapcsolati tőke építéséhez, remélhetőleg a magyar scene nemzetközi hírének öregbítéséhez és az angoltudás drasztikus javulásához vezetne.

    The idea indicative!

  17. avatar Maugli says:

    Grillparty resze:
    Az azert unique volt! Nekem mindig egy nagyon bensoseges, es szemelyes pont, amikor egyutt fozhetek valakivel. Ez most ViTi-vel tokeletesen ment elsore. Meg vagyok tisztelve altala, es azt hiszem egy jo nagyot lepett elore a baratsagunk! ;-)

  18. avatar pasy says:

    hát most megéheztem

  19. avatar mash says:

    Gargaj: amit most leírtál az szóról-szóra ugyanaz, mint amit én is elmondtam ma délután a srácoknak, saját magunkkal szemben támasztott kritikaként. Drasztikus változások kellenek ahhoz, hogy ezt érdemes legyen tovább csinálni, de ebbe már nem folynék bele, mert a jelenlegi formában már nem veszek részt ebben, ahogy eddig, így nem lenne tisztességes a többiekkel szemben, ha erről most bármit mondanék. Egy biztos: komoly változások várhatóak jövőre. Remélhetőleg a party előnyére.

  20. avatar viti says:

    jaja, jol mukodtek a dolgok! :)

    Vincsi reszemrol az is volt, amivel nincs is bajom.
    de ehhez az a kockulasos pofazas is bele tartozik, sok ilyen volt most is. en pl. 2 projektemet (reszben) megbeszeltem.

  21. avatar viti says:

    Pasy, a te pecsenyedet Mau fuszerezte ill. sutotte sajat kezevel, nekem annyi kozom volt hozza h. megkerdeztem h. mi az :)

  22. avatar pasy says:

    most még éhesebb lettem – bánatomban diabetikus kekszet rágcsálok

  23. avatar mash says:

    viti: mond, hogy a két stuffból az egyik az az A500 demo, amiről már többször említést tettél beszélgetés közben! ;)

  24. avatar viti says:

    Mash, azon mar nincs mit megbeszelni, kodolni kell (kene) csak :) (bar nemi gfx hianyzik)

  25. avatar mash says:

    Viti: tudod mit?! Benne vagy egy olyanban, hogy a Functionig, vagy Revisionig te összerakod az OCS-t, amit beterveztél, én meg az AGA-t, amit említettem? Na?! ;)

  26. avatar Gargaj says:

    mash: Én értem amit mondasz, és nyilván nem személyesen neked intézem amit mondok, de sajnos te vagy a szervezők közül egyedül itt. Ha viszont te kiszálltál, akkor úgy tűnik, hogy végképp pusztába kiabálunk. (És ezt mondjuk jó lenne tudni, hogy így van-e.)

  27. avatar Maugli says:

    +1 Gargaj kerdesere!

  28. Nem nem a pusztába kiabáltok, itt vagyunk többen is, van aki éppen a saját összefoglalóját fogalmazza.
    Ahogy a Mash is elmondta, a kimaradt release-ért elnézést kértünk, elmondtuk mi történt (újra be kellett rakni mindent a rendszerbe és sajnos valahogy kimaradt), megbocsátottak, idézem az e-mailjüket: Now that I know what happened, I feel better. Thanks for your answer. No harm done :)

    A partynak sajnos valóban sok hibája volt, ezeket figyelembe véve jövőre nagyon sok minden másképpen lesz. Sokat tudtunk tanulni, sok mindenről, ezeket figyelembe véve megyünk tovább…és ezúttal nem Feryx-re marad a szervezés lényegi része, sokkal jobban megosztjuk a csapat tagjai között, most már jobban átlátjuk, hogy kire, miben lehet számítani.

    Remélem, hogy jól éreztétek azért magatokat és jöttök legközelebb is, mi nem adjuk fel, jobbak leszünk.

  29. avatar mash says:

    Nem a pusztába kiabáltok. Én tavaly úgy “keveredtem” bele a party szervezésébe, hogy megkért Feryx, hogy bonyolítsam le az old school részét a dolognak, de menet közben sokkal jobban belefolytam. Segítettem a fel- és leszerelésben, meg az ötletelésben, illetve amiben még tudtam. Jövőre ez annyiban fog változni, hogy kizárólag a retro dolgokat fogom csinálni, mert ebben tudok érdemben segíteni. Amennyire visszaemlékszem, ezekkel a dolgokkal nem is nagyon volt gondunk az elmúlt két évben. Azt kértem tegnap a srácoktól, hogy keressük meg azokat az embereket, akik egy-egy ilyen részfeladathoz dedikáltan értenek és csak ők foglalkozzanak vele, mert az nem működik, hogy valaki egy kicsit csinál ezt is, meg egy kicsit azt is. Szóval Feryxék feladata az lesz a következő egy évben, hogy kialakítsák ezt a felépítést. Ha ez sikerül, akkor remélhetőleg a továbbiakban egy sokkal kellemesebb “kis party” lehetne a QB a nagy Function party árnyékában/mellett. De ehhez fel kell nőnie a csapatnak a feladathoz, ehhez pedig szervezési- és személyi változtatások is kellenek, illetve pár területen új emberek. Ha ez megtörténik, akkor azzal szerintem mindenki csak nyer. Ha pedig jövőre is hasonló színvonalú marad a party és a változtatások ellenére nem történik előrelépés, akkor le kell vonni a megfelelő következtetéseket. Én legalábbis akkor le fogom. :)

  30. avatar werdy says:

    A hét órát nem egészen értem hogy sikerült kiszámolni. FB-n is megemlítettem de akkor itt is: a koncert a kiírthoz képest még kicsit korábban is kezdődött (8:30 előtt) NP utolsó pillanatos technikai problémái ellenére. Korábban (6 körül) Feryx kérte, hogy kezdjünk hamarabb (8-kor) és mivel kevés a release ezért minden utána megy le. A beállással ezért sem rohantunk – nem volt hova. Számomra a party legnagyobb érdeme az ott lévő emberek voltak, a beszélgetések, a “kertiparti”. A 64k release-ek színvonalasak voltak, DSH koncertjét pedig nagyon vártam :( (hogy végre én ugrálhassak). Árokkal összevetve a programok és előadások hiánya volt fájó – majd kialakul ez is. Kell ez a májusi parti, kitartás!

  31. avatar Unreal says:

    Ennyi postot reg nem olvastam egy cikk alatt sem vagy 8 eve…:) btw, azert hangulatilag ahogy leirjak jo volt, kar hogy lecsusztam, uff. Bar az X ora keses tuti oruletbe kergetett volna…en chaten irtam a tobbieknek hogy na joejt…en nem varom ki a demo compot :)

  32. Hello!

    Nekem bejött a party, pedig nagyon nem vettem részt a sátor történéseiben, de hogy ez hogy sikerült, azt nem is vágom. :)

    A compo-k csúszása és a programok hiánya nekem is feltűnt, de szegény ember kézzel nőz, le kell foglalni magunkat. :D

    Ami pozitívum, hogy idén nem bömbölt a zene egész éjjel a main hallban, amitől lehetett aludni, már aki tudott az én horkolásomtól. :D

    A tavalyi Insert Coin sarok idén hiányzott, jövőre ha kell inkább viszek Rockband cuccot vagy sakk-készletet, csak valami switch off lehetőség legyen. :)

    Nagyobb compo aktivitás az egész biztosan el fog kélni, de ez a szervezőkön csak annyira múlik, hogy milyen a találkozó előtti PR a versenyekre, meg esetleg a díjakkal lehet még “varázsolni”, ozt jónapot. :)

    A SidRIP most is kiváló volt, és most jó volt a chip-népitánc társulat is, kicsit féltettem is a színpadot.

  33. avatar Maugli says:

    @Cargo: a szombat hajnal/reggeli Supremacy projectorrol mondjuk adta! :)

  34. avatar TomCat_ says:

    P_a_r_t_y_R_e_p_o_r_t

    Először is köszönet a szervezőknek, hogy rendeztek partit. Tudni kell jó időpontot választani (hogy ott legyek)… és nekik sikerült :-) Másodszor köszönet Nap-nak és Archee-nak, jó volt velük dumálni és sokat tanultam tőlük :-)

    Ami a szervezést illeti,
    más partin is előfordul, hogy elkevernek nevezést. Konkrétan így jártam az Assembly 1996-on. Már korán az érkezéskor leadtam a 4k-t és mikor nem vetítették le a versenyen… WTF? rohanás a vetítőbe. Nyilván mire benyomták, addigra az emberek java már leszavazott… ezért kissé déjavű volt, hogy most meg az intróm 10-20%-kánál kilépettek :-)

    Vonjátok le a tanulságot
    és egyúttal szeretnék megkérni minden jövőbeni partiszervezőt, hogy a 256 byte és hasonló short intrókat…

    a legbrutálabb compógépre tegyék már ki !!!
    Na mer azokat épp nem sebességre, hanem méretre optimáljuk! és hányás DOSbox helyett bútoljanak poor DOS-t (esetleg menjen win32-ből)

    Bárhogy is, nekem jó volt QB-n.
    Rengeteg volt az újdonság amióta elszakadt a film, és ugyanakkor együtt nosztalgiáztam régen látott arcokkal.

  35. avatar Charlie says:

    Ja még egy megjegyzés, ami miatt sokaknak keserű talán a szájíze: a QB party nagy mellénnyel lett bejelentve, és a T. Szervezők minden megnyilatkozásukban helyet követeltek maguknak a Function-rangú partyk listáján. Ezzel nincs baj, csak akkor úgy kellett volna teljesíteni.

    Ellenpéldaként ott a német “Under Construction” party, amit az elmúlt 2 évben szintén nagyjaból kőkezdők csináltak, a Revision és az szépemlékű TUM partyk egyes szervezőinek részvételével-támogatásával, kaptak ők is hideget-meleget az elkúrásokért, amik voltak bőven (mondjuk ott csak két órát csúsztak a szervezők, nem hetet, és eközben nem maradt el meghirdetett a programok min. 50%-a…), pedig ők nem is erőltették a 14 compót meg a nagy partys látszatot. És minden segítséget köszönettel fogadtak, nem leszarták azokat akik segíteni akartak nekik és előre szóltak dolgokért. A második Under Construction sokkal jobban is sikerült szervezési szempontból.

    Szóval ez is még a tanulság. Hogy az előre látható elkúrások elkerülése mellett a saját magunkkal és a partynkkal szembeni elvárásokat se srófoljuk az egekig, hanem maradjunk a realitások talaján, és a “majd én megmutatom” attitűd helyett talán hallgatni kéne a figyelmeztetésekre és javaslatokra a tapasztaltabb partyszervezők részéről.

    Ja és még: ahogy Mash írta, most majd személycserék kellenek meg akármi, minden taszkra saját ember. Nem voltam ott, de szerintem ez indokolatlan. Egy ilyen méretű partyt egy max. 5 fős szervezőgárdának (plusz pár segítő az infodeskbe és éjjeli ügyelethez, hogy a főszervezők mindkét nap kipihentek legyenek) tökéletesen kell tudni abszolválni. Az ehhez szükséges skillek 90%-át bárki képes megtanulni, és a lehetséges problémák uszkve 70%-ra fel lehet készülni hetekkel-hónapokkal a party előtt, hogy gombnyomás legyen megoldani max. Persze, ehhez olyan hozzáállás kell, hogy én itt most tanulni fogok és kipróbálom magam, nem úgy, hogy én fingom a passzátszelet. Szvsz.

    Na csak ennyit akartam még így a margóra. Leültem.

    (Amúgy, Németországban is volt party, ami másodikra sokkal kevésbé sikerült szervezési szempontból mint az első (pl. ahol a szervezők péntek este jöttek rá, hogy oké, live votingot ígértek, de sajnos elfelejtkeztek a partyszerverről, meg ilyenek), szóval ez sem egyedi, de most pozitív példát akartam hozni.)

  36. avatar Charlie says:

    @TomCat_:
    Az Assembly 1996 egy másik korban volt, amikor még nem volt minden online és az összes entry elvileg egy database-ben. Szóval ennek fényében azért nagyobb teljesítmény elkavarni entry-t mint 96-ban… :) (A partyszerver problémák számomra nem valid kifogás, a szerver hetekkel-hónapokkal korábban telepíthető és kipróbálható-tesztelhető minden szempontból…)

    Functionon pure DOS-ból futtatjuk a 256byte intrókat, egy i7-en. Benne van a compó-szabályban, ha elolvasod.

  37. avatar pohar says:

    Az én értékelésem:
    -gyenge hangcucc, pedig én nem bírom ha üvölt a zene
    -teljesen érthetetlen bemondások
    -semmi info a partyslideokon
    -széteső szövegek és a tavalyi béna font a slideokon
    -brutál késések
    -az én releasem idén se futott fullscreenben
    -no wifi
    -a 3000Ft-os belépőt (szponzor mellett) soknak tartom
    -brutális késések
    -grill/faszén füst a mainhall-ban
    -Sidrip után kb. 2 órás “szünet”
    -eredményhirdetésen nem derültek ki a nem dobogós helyezettek. Ha ezt tudom, akkor biztos nem ülök ott éjjel 3-ig
    -általánosságban nem sok javulást láttam tavalyhoz képest

    ami jó volt:
    +büfé
    + intro/demo releasek

    kérdések:
    * Sidrip van már kb. a tizedik magyar partyn zsinórban. Semmi bajom a srácokkal, de nincs senki más? nekem sincs konkrét tippen, de pl pár éve volt a Gameboyos srác, Failotron
    * ha a fő compok lemennek két óra alatt, akkor annak muszáj éjjel 1-3 között lennie, ráaduásul Budapesttől 50km-re? Lásd: Experience
    * minden Gargaj? :)

  38. avatar pasy says:

    igen, Gargaj minden

  39. avatar TomCat_ says:

    Toltam fel pár csini képernyőkopit a pouet-re:
    http://www.pouet.net/prod.php?which=67396

  40. avatar mash says:

    Charlie: biztosan félreérthetően írtam, de nem arról van szó, hogy le kell cserélni a gárdát és minden taskra külön ember kell, hanem azt kellene elérnünk, hogy mindenki azt csinálja, amihez ért. Vagy akkor máshogy fogalmazom meg: ha csinál valamit, akkor arra alkalmas legyen. Ehhez pedig tényleg tanulásra és néhány cserére van még szükség. Szerintem is igazad van abban, hogy egy 5-6 fős csapat egy kis, 100 látogató körüli party-t végig kell tudjon vinni.

  41. avatar nap says:

    Nekem javarészt még így is tetszett a dolog. :)

    Persze voltak hibák:
    – A hangcucc tényleg nagyon rosszul szólt valamiért. A Giana és a demo is totál más volt otthon.
    – A díjátadón tényleg alig lehetett érteni a helyezetteket, és mivel ki sem volt írva ezért a Klaviatúrás ismerősök díját sem tudtam átvenni. ;)
    – A wifi tényleg elég rapszódikusan működött. (inkább nem)

    De mivel mi viszonylag későn értünk oda, a demó befejezése illetve a beszélgetések elvitték a csúszást.

  42. avatar Maugli says:

    Gargaj minden!

  43. avatar n3u2o says:

    Sziasztok, először is köszönöm mindenkinek, hogy eljött és adott (egy második) esélyt a qbparty-nak! A szervezők mellett, mint nagyon kezdő scener (mindössze a 2014-es function óta ismerem a csapatot – akiket egyébként nagyon megszerettem, ahogyan az egész demoscene közösség is belopta magát a szívembe – nem volt nehéz dolguk azért :)), a véleményemet igyekszem a közöttetek elfoglalt helyemnek megfelelően megfogalmazni. A tavalyihoz képest még súlyosabb hibákat vétettünk és nem is akarok ezek miatt mentegetőzni…de azért egy kicsit:) szóval mivel szívügyemnek tartom a qbpartyt és a sceneben olyan lelkes és összetartó baráti társaságra leltem, mint azelőtt sehol máshol, annak ellenére is bevállaltam a szervezőséget, hogy egy számomra igen megterhelő diplomamunkát és államvizsgát kell a rendes munkám mellett teljesíteni. Utólag, még a rengeteg koppanás ellenére is, vagyis éppen ezekkel együtt azt mondom, hogy rengeteget tanultam belőle és nagyon megérte. Azt mondom, hogy nem szabad most feladnunk, de egy ilyen visszhang után még a legönteltebb zseni is visszavesz és nekiáll összeszedni magát. Most már tudjuk, hogy amely bakik újra előjöttek, azokra már hónapokkal előre fel kell készülni és B, C, D tervekkel előállni, amit csak lehet, előre kipróbálni. Én nagyon jó ötletnek tartom innen a nagyobb partyn való részvételt szervezőként akár külföldön és erre biztos vagyok, hogy találunk lehetőséget. Mondom, én nem vagyok valami tapasztalt, de úgy érzem, e pár nap alatt több gyakorlati tudást kaptam, mint az egyetem egy kemény féléve alatt… és ezt ki kell használni, ebből tudunk kell építkezni. Amit kifelé most üzenni szeretnék a scene-nek, hogy megértem, ha ezek után nem várnak már olyan sokat tőlem/tőlünk, vagy azt is, ha épp többet, de mindenképp az utóbbi kielégítésén leszünk! Aki pedig ebben segítene nekünk, azt nagyon szívesen fogadjuk és hát a reputació… hmm, azt mondom, innen szép nyerni, értsétek jól! :)

  44. avatar werdy says:

    @pohar: “Sidrip van már kb. a tizedik magyar partyn zsinórban.”. Jogos, főleg ha valakinek a stílus nem fekszik. Igyekszünk mindig valamit változtatni: új számokat behozni (1-2 szám/koncert, kivétel ha valami miatt – pl. most NP vizsgaidőszak – ez nem lehetséges), a régieket átgyúrni illetve most bővülünk öt tagra Geryvel (ami kb. mindent felrúg). Mi nem erőltetjük a fellépést (persze örülünk neki ha zenélhetünk), de ha nincs más … ja várj, van :) Az idei PixelCon-on fellépett a Sidnify és az RGB is, remélem lesz alkalmam meghallgatni őket valamelyik partin.

  45. avatar mash says:

    Werdy: én a magam részéről úgy vagyok ezzel, hogy tuc-tucból van amúgy is éppen elég a party-kon, de húrtépésből annál kevesebb. Szóval ízlés dolga, hogy mi a sok és mi a kevés… ;)

  46. avatar n3u2o says:

    Akármekkora diszkópatkány is vagyok, most egyetértek Mash-sel. :) Esetleg változatosságképpen persze lehetne másik zenekar is, ha kötődik a demoscene-hez, de ebben meg aztán tényleg nem lehet mindenkinek megfelelni!

  47. avatar Gargaj says:

    Most már tudjuk, hogy amely bakik újra előjöttek, azokra már hónapokkal előre fel kell készülni és B, C, D tervekkel előállni, amit csak lehet, előre kipróbálni.

    Szerintem abszolut nem az volt a gond, hogy valamit nem megfeleloen reagaltatok le; partyn nyilvan emlekezhetsz mondtam par tippet amivel idot tudtok nyerni, de ezek mar csak az utolso pillanatban torteno huszarvagasok voltak.

    A globalis infohiany az nem “baki”, a kijavitatlan angol helyesiras az nem “baki”, a 13 compo az nem “baki”, a folyamatos Function-indigozas az nem “baki”, a compo organizer feladatkor teljes hianya az nem “baki”. Ezek barmelyike party elott kezelheto lett volna, es tobbszor elhangzott mar tavaly is, hogy ezekkel csak magatok alatt vagjatok a fat.

    Szerintem sem en, sem pl. Charlie azon probalunk rugozni, hogy mik voltak azok a helyszinen beuto malorok amiket nem tudtatok kivedeni, hanem hogy ezeknek a maloroknek a nagyresze abbol adodott, hogy a tavalyi kritikak amiket relativ reszletesen leirtunk, gyakorlatilag teljesen figyelmen kivul lettek hagyva, es ez szerintem sokkal tobbet art egy party renomejanak mint az, hogy pl. csusztak a compok.

  48. avatar mash says:

    Ezen nincs mit vitatnunk.

    “A globalis infohiany az nem “baki”, a kijavitatlan angol helyesiras az nem “baki”, a 13 compo az nem “baki”, a folyamatos Function-indigozas az nem “baki”, a compo organizer feladatkor teljes hianya az nem “baki”. Ezek barmelyike party elott kezelheto lett volna…”

  49. avatar archee says:

    Demoshow QBpartin: LOL
    Mivel a kompók csúsztak, eleve nem is kellett volna ennyi demoshow.
    A színpadra egy lézert helyezett a szervező, amely a középső soron ülőkre világított, illetve az állandoan menő diszkófüstre. :D
    Jimmy wild animja az ici pici lézerrel teli találat volt.
    Ahányszor a demo show felé fordítottam a fejem, a demot kitakarta a lézer és a köd. :D
    A közönség kimenekült a sátorba. :D
    Én egy szék háttámláját raktam a lézer elé, hogy tudjak demot nézni és számítógépezni. De jobb lett volna egy tükör, ami az organizer roomba irányítja a lézert.

    Sokan kérdezték tőlem, hogy miért nem hozok rilizt.
    Azért, mert ha valamibe belerakok több nap munkát, akkor nem ilyen hangszóróval és kivetítővel akarom megtekinteni. Viszont a sok munkát nem igénylő, de vicces rilizekre jó ez a party.

    Én azt javaslom, hogy legyen csak egy intro/demo/wild firg kompó.
    Olyanokat kéne beadni, mint pl a TGD első demoja: http://www.pouet.net/prod.php?which=10284
    Vagy a Paraszt 304 firg.
    Azok jobban illik a party stilusához.

    Azért szeretném, hogy legyen még ilyen party, mert emberek találkoznak.

  50. avatar Travis says:

    Party előtt tudtad, hogy milyen lesz a kivetítő?

  51. avatar nap says:

    Mondjuk a projektor pont jó volt.

  52. avatar archee says:

    Nem tudtam, hogy milyen lesz a kivetítő. De beadás előtt még meggondolatlam volna.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára