☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Function 2015 gyorsösszefoglaló

Posted by Gargaj on 2015-09-17, 13:06

IMG_3346A vakációval az a baj, hogy szabadságot kell kivenni utána.

Mint azzal mindenki tisztában lehetett, múlt hétvégén került megrendezésre hazánk legnagyobb demópartyja, a Function, és szerintem mindenki egyetértésével nyugodtan állíthatom, hogy az idei is hozta a megszokott színvonalat, rengeteg kiváló előadással, rilízzel, és nagyjából másfél tonna palacsintával.

A szervezők már ki is raktak a party weboldalára egy afterparty szekciót, ahol megtalálhatóak a partyn készült fotók, letölthetőek a demók és a végeredmények; az a kevés jelenlévő, aki már hallott a Pouetről, szintén kommentálhat ott is, és nemsokára mi is jelentkezünk a szokásos demószemlékkel.

Addigis itt a győztes demó A.KÖVÉR A.K.A. SLYSPY jóvoltából:

Categories: kiemelt, Party, uncategorized | Tags: , ,

20 Responses so far.

  1. avatar Maugli says:

    Garg! Feltűnt már, hogy mostanság valahány cikket publikálunk, a Musk biztosan rajta van valamelyik fotón? :)

    BTW: Nagyon szépen köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljöttetek, illetve leginkább azoknak, akik release-el emelték a rendezvény színvonalát! Külön köszönet a támogatóinknak, akik nélkül a Funciton nem lehetne az a rendezvény ami (vagy akár létre sem jönne…). Jövőre ugyanitt, ungyanekkor vár mindenkit a teljes szervezőség!

  2. avatar Gargaj says:

    Erted, o az egyetlen ember partyn aki reszt vesz dolgokban, kodol, partyzik, stb. Arrol nincs ertelme fotot berakni aki az asztal alatt fekszik meg aki szombat este jon le csak :)

  3. avatar viti says:

    :)
    a Musk egyebkent egy jo fej gyerek :)

  4. avatar Travis says:

    Nekem streamen is és a fényképeket nézegetve is az tűnt fel, mennyi kisgyerek volt.

  5. avatar dolf says:

    nekema jimson rohad wild tecccett legjobban… de ezt azzémán ennyiben nem hagyhatttyyuk kisfiam! :-)

  6. avatar -SP- says:

    Tök gáz, hogy nem tudtam pénteken lemenni :(( Viszont örülök, hogy már most megvan a jövő évi időpont, be is véstem a naptárba, hogy semmi ne jöhessen közbe.

    Én szombat délutántól voltam jelen és ezalatt ismét rohadtjó volt a party, gratula és köszönet mindenkinek, aki bármivel hozzájárult. Nagyon jól éreztem magam, jó volt megint látni az arcokat, és ezúttal már majdnem lett demó is, de nyilván majd jövőre :) Köszi mindenkinek, aki szavazott rám zenében/grafikában/fotóban.

    Rövidke pro/kontra azért:

    + Fázisok bemutatása a gfx kompókban. Úgy emlékszem tavaly ez nem volt; ha igen, akkor sorry, a lényeg hogy nagy piros pont érte és ne hagyjátok el a jó szokást
    + Szombati compo night egy szünettel, szigorúan tartva a timetable-t. Így is kell, szerintem abszolút nem volt para.
    + MC Gargaj remélem, jövőre is vállalja a vendég(?)szereplést
    + Ingyen palacsinta? WIN. Így 3500-at is simán fizetek jövőre! :D
    + Az egész retrowave arculat (<3 @Zoom)

    – @Gargaj pls halkabban a mikrofonba :) @Charlie pls hangosabban a mikrofonba :D
    – En bloc nagyon hangos volt az első sorokban a cucc, lerepült a fejem, pedig én aztán bírom a hangerőt
    – @Maugli, vágesz, hogy lelkesedni kell, és örülünk a támogatóknak, de hajnali háromkor négy perc alatt ötödször tapsoltatni az amúgy is hullafáradt közönséget szerintem kurva idegesítő volt :P (ez már csak szubkejtív rinyálás)

    [Flame alert] +1: ha már nemzetközi színvonalú a rendezvény, tanuljunk má' meg angolul. Orgák és látogatók egyaránt! 8 év alatt kicsit unalmas a "magyarulismárbazmeg!" bekiabálgatás.

  7. avatar Gargaj says:

    + MC Gargaj remélem, jövőre is vállalja a vendég(?)szereplést

    Igyekszem elkerulni, nem szeretem csinalni.

    – @Gargaj pls halkabban a mikrofonba :) @Charlie pls hangosabban a mikrofonba :D

    Ez nem az en dolgom hanem aze aki a keveropult elott ul, szinpadon allva nem hallom es nem tudhatom, milyen hangosra van felhuzva. Sajnos Csarli is, Pasy is, Mau is folyamatosan motyog, nem csoda, hogy le van tekerve, de ettol fuggetlenul le lehet huzni ha tul hangos.

    [Flame alert] +1: ha már nemzetközi színvonalú a rendezvény, tanuljunk má’ meg angolul. Orgák és látogatók egyaránt! 8 év alatt kicsit unalmas a “magyarulismárbazmeg!” bekiabálgatás.

    Ez elso 2 evben meg vicces volt, aztan evrol evre tragikusabb.

  8. avatar vincenzo says:

    ha oldalt van a keverő és a technikus, úgy kicsit nehézkes beállítani a hangerőket :) persze ennek is megvan az előnye, kevesebb kábelezés kell, könnyebb koncert közben felugrálni a színpadra és nagyjából egy helyen vannak az orgák.

  9. avatar Maugli says:

    @SP – Sablonosan passziv agressziv reakciom van a “rinyalasodra”: Tessek csinalni sajat partyt, aztan ott meg lehet mutatni, hogy hogyan kell kezelni a kozonseget, a szponzorokat, hogyan kell MCnzi, es tarsai… Megigerem viszek ra demot, es mar pentek este ott fogok palinkazni ;-)

  10. avatar reptile says:

    Maugli, ez azért elég szar duma, hogy “csinálj sajátot és akkor ott úgy lesz” – ezek szerint a kritika, mint olyan, felesleges ágazat. Amúgy ja, a szponzortapsoltatás éjjel 3kor tényleg gáz volt :)
    A “magyarulismárbazmeg”-ezés meg azért van, mert a party felén kétnyelvű a tájékoztatás, aztán hirtelen átmegy english only-ba, aztán az eredményhirdetés megint főképp magyar, szóval kicsit nehéz követni néha, milyen nyelven is kéne figyelni. Pedig én merem állítani, hogy beszélek angolul.

  11. avatar Maugli says:

    @SP, @Reptile – Ezek szerint jovore ti lesztek a FUNCTION Okie es Moqui-ja? ;-)

  12. avatar Maugli says:

    @Reptile – Kritika nem lenni felesleges! De akkor, ha teged er kritika mastol (e.g. Gargaj), akkor te se vagj vissza “Scene Szent Gral” stilusban ;-) Illetve en nagyon szivesen tartanek dijatadot Masnap 11-tol, csak hogy le ne essen a karika gyuru a nagyon faradt kicsi kacsotokrol, de akkor meg azert van ajvekolas, szoval nem konnyu am a sok kritika kozott eligazodni! Es persze ertem en, hogy tok gaz ez a szponzorosdi, meg meg a vegen en leszek aki “elkurvitottam” az amugy tisztaszivbol duborgo magyar scene-t, de azert azt lattam, hogy a legtobb embernek jol esik, hogy ha nyer valamit. Na ezeknek a szponzoroknak (legyen ceg, vagy maganszemely) meg kell/jolesik ha bebofogik a nevuket a mikrofonba. Akar hajnal 3kor ;-)

  13. avatar reptile says:

    Maugli, Gargajtol az nem kritika volt, főleg nem építő, hanem egy hiszti, mert nem futott neki a Firg.
    Eddig is túlélték a szponzorok, ha pár hullafáradt embernek nem kellett megtapsolnia őket vasárnap éjjel fél négykor, szóval ezen kár kiakadnod :) Ott és akkor tényleg fárasztó volt az állandó “tapsoljátok meg ezt meg azt”. Kissé csúsztatás ezt szembeállítani azzal, hogy van díjazás.

  14. avatar -SP- says:

    Maugli, sajnálom, hogy így érintett a 100%-ban építőnek szánt megjegyzésem. Nem köcsögölésnek szántam, és pláne nem “jaj de szar, majd én megmutatom” beszólásnak.
    A szponzoroknak jár a taps, tiszta sor. Én csak körülnéztem, és azt láttam az arcokon, hogy mindenkinek tele a fasza :) tough luck, persze, nyilván senki nem fog ezért nem eljönni a következőre, puszta észrevétel volt. Ha rajtam múlna, én ezt egy jó nagy vastapsba besűrítettem volna a legvégén, DE ismét jelzem, hogy ez nem azt akarja jelenteni, hogy Te objektíve szarul csinálod. Pls.

    Tessek csinalni sajat partyt

    Pfffhöhöhö, most ez komolyan erről szól? Rajta lennék, de ha ez egymás lenyomására megy ki, akkor inkább hagyom a ‘csába az egészet.

    Reptile-al meg egyetértek abban, hogy én se tudtam hova tenni Gargaj FiRGes “hisztijét” :)

  15. avatar Murphy says:

    Amit én tapasztaltam a partyn:
    + Minden szuper volt és flottul ment
    + Szerintem idén pont jó volt a hangerő (vagy csak hátrébb ültem mint szoktam? ;) )
    + Palacsinta
    + Releasek
    – Az eXtrait demója utáni beszólás. Ez egyébként sem szerencsés szerintem egy kompón, de most a közönség annyira kiesett a flowból, hogy a srácok tapsot se kaptak.

    A szponzor tapsolásos dolggal nem is értem a problémát. Őszintén nekem fel se tűnt.

  16. avatar Charlie says:

    “Ezen a scenen mind a 600 ember saját partyt csinál, mivel magyar scene.” Ja nemígyvolt. Mindegy.

    Beszélés: hogy milyen hangos vagyok a mikrofonba, az a keverőn múlik. Aki élőben ismer (mikrofon nélkül), szerintem tudja hogy nem vagyok egy halk figura. Ráadásul az is volt, hogy a két mikrofon mintha eléggé eltérő hangerővel lett volna belőve.

    Magyarangolszuahéli: Idén az volt az álmom, hogy angolul pofázunk csak, kivéve ha valami direkt magyar specifikus, de ez gyengén volt leegyeztetve… Számting tú imprúv next tájm. Úgy általában, jó lenne ha valaki végigkonferálná az eventeket, a compókat, stb. konzisztensen és jó feelinggel (és jó angolsággal). A Gargajt baszogatom érte úgy két éve, hogy nála szekszibb bemondónőnk úgysem lesz, de nem vállalja, a hülye ribanc, öljük meg.

    Amúgy meg mittomén. Az elmúlt 2 évben 150e Ft-t toltunk el wifi equipmentre, idén 150e-t csak videótechnikai cuccokra (minimum), és még jövőre is lesz bőven, szóval ha ezen megy a vita, hogy a hótamatőrhobbi szpíker milyen hangos a mikrofonba, akkor nyugodt vagyok, mert megy a bikeshed, mert a lényegbe senki nem tud belekötni. De amúgy ezen is próbálunk imprúv-olni, mindenki nyugodjon le a picsába, attól majd lenyugszotok.

    Peace, szeretet, szivárvány, pónik, anál intrúder 2000.

  17. avatar reptile says:

    Azt azért hozzátenném, hogy nagyon zsír volt a party, tök profi szervezőkkel, jó hangulattal, rengeteg apró kis figyelmességgel, működö networkkel, stbstb. Külön szeretném ismét megköszönni Pasy-nak a szinte földöntúli türelmét, amivel azt a nyomorult firg 1.5k-t kezelte, gyakorlatilag az összes gépen végignéztük, hogy fut, még valami windowsos tabletre is képes volt felerőszakolni a directx runtime-t. Kudos.

  18. avatar Gargaj says:

    Pfffhöhöhö, most ez komolyan erről szól? Rajta lennék, de ha ez egymás lenyomására megy ki, akkor inkább hagyom a ‘csába az egészet.

    Tenyleg csak ezen mulik? :)

  19. avatar -SP- says:

    Nyilván nem csak :) amúgy tényleg folyamatban, csak early stage.

  20. avatar vincenzo says:

    a partiszervezéshez csak annyit fűznék hozzá, hogy “Karfiol voltam egyszer régen. De már nem.”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára