☰ Menu

Scene.hu

Magyar demoscene portál – grafikusok, zenészek, programozók alkotói közössége

Evoke 2015 – Első nap

Posted by Maugli on 2015-08-02, 22:31

Na eljött az idő (meg a sávszélesség :-) ), hogy megtartsam rövid beszámolómat a 2015-ös Evoke első napjáról.

Citrus komával megérkeztünk repülővel Kölnben valamennyivel dél után, így sikeresen elég hamar megérkeztünk a party helyszínre:

IMG_2735

Mellesleg: annak ellenére, hogy színvonalasabb a német vasút, mint a magyar, sajnos a városi tömgeközlekedéssel nincs összekötve, ezért elég nehéz volt kitalálnunk, hogy a reptérről a Kalk-Kapelle hogyan érhető el (tudtuk, hogy az S13, de hogy melyik irányba, melyik állomáson kéne átszálni metróra, stb.). Szóval azért nem a skandináv színvonal még.
Na de vissza a partyhoz! 14:00 körül megérkeztünk. Találkoztunk Pasyval és Unreal-el, akik nagy erővel már a release-en dolgoztak. Elütöttük az időt a door opening-ig (belül), jegy- és polóvásárlás, várakozás a megnyitóra. Bár a tiszta demoscene események sorában papíron az Evoke a második legnagyobb, első nap abszolút nem érződött ez. Inkább pici party hangulat volt a jellemző, valószínűleg a nagy hangár miatt. Ha már említettem a helyszínt: mint magyar organizer őszintén irigy tudtam lenni arra, hogy ilyen hangárat, ezzel a technikai hátérrel (2 kivetítő, 2 nagy TV, hatalmas tágas hely, rengeteg asztal+szék) van lehetőségük használni a rendezvény lebonyolításához. Az a szerintem 150-200 ember akik eljöttek az első nap, eléggé szétszóródott a placcon. Viszont ennek ellenére meg sem közelítette azt a családias hangulatot, amit Solskogen-en volt alkalmam megismerni. Kb. úgy éreztem magam, mint egy német, vagy angol érezheti magát FN szombaton az kertrészen: pici németülbeszélő csoportok, akikről tudod, hogy meg tudnak szólalni angolul, de mivel németül megy a diskurzus nagyon nehéz belefolyni, félbeszakítani meg nem akarod őket, ezért a lengyel arcok közé ülsz be egy borosüveggel. Tanulság amúgy nekünk is: ha látod, hogy magyar partyn külföldi vendég van körülötted, próbáld bevonni a beszélgetésbe, ne érezze elhagyatottnak magát!
Az opening ceremony nem dobott sokat a latba, igazából picit olyan volt, mintha nem is lett volna. Cserébe Dino demoshowja végül meghozta az igazi party hangulatot. Remek módon összeválogatott entryk, nyugis stílusban, sok sok olyan kedvenc, amiket amúgy ritkán látni nagy vásznon. Ezt még megfejelte, hogy a szervezők némi BBQ termékkel kedveskedtek nekünk ( na azért aki kaja pornóra vagy gasztro eventre vágyik, annak modanám, hogy ez a Solskogenhez hasonlítva fasorban sincs :P :) ), illetve jött a szokásos DJ set, ezért a végére egész jót buliztunk.

Képek az első napról Picard mester jóvoltából:

IMG_3412IMG_3408IMG_2724

Categories: kiemelt, Party | Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Ugrás a lap tetejére Ugrás a lap aljára